Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Antipsí nálada v našem městě
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:17
- Nahlásit

Jen pro zajímavost. Takle si se mnou a dalšími pejskaři v našem městě povídají naši spoluobčané antipejskaři. Je to už roky dokola Podotýkám, že u nás musí mít pes vodítko i náhubek současně, a to všude. Dokonce i v okolí města na loukách!

Jsem rovněž pro nějakou regulaci psů ve městě, dřív než nám tenhle problém přeroste přes hlavu.

Já bych bod 1. zrušil, místo toho bych stanovil limit 10kg psí váhy na byt a pes by musel pravidelně chodit na cvičák (na cvičák by si hradili pejskaři samozřejmě sami). Jednou ročně by každý pes musel složit zkoušky, pokud by je nesložil, byl by majiteli dočasně odebrán. Moh by být umístěn do útulku na kraji města a majitel by mohl vždy po měsíci požádat o přezkoušení.Takže by tu byla pěkná motivace psa cvičit, když už jsem si ho pořídil. Nic složitého. Tohle by čoklařský problém dost vyřešilo.

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:18
- Nahlásit

Majitelé psů tvrdí, že je všechno v pořádku, na všechno mají zdůvodnění (velmi debilní, ale mají) a nedovedou (nechtějí?) si představit toho, koho jejich hafáček vůbec nezajímá.
To zavření do výtahu je extrém, ale kdo ví, co tomu předcházelo?
Proto:
1. Zavést ve městech limit počtu psů, nejbližší sousedé musí souhlasit s koupí nového psa u svého souseda.
2. Zvýšit razantně poplatky za psa.
3. Zvýšit pokuty za nedodržování pravidel - rušení nočního/denního klidu, hovna, náhubek atd.

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:19
- Nahlásit

na canis terapii nedám dopustit. Kožka toho bernardýna mě hřeje dodnes ( samozřejmě velmi léčivě!!!) dogsteaky z něj mi spravily trávení a jeho skučení, když jsem jej na dvoře kuchal ( sorry, někde jsem ztratil palici na omračování psů! ), byl jeden velký balzám na duši!

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:20
- Nahlásit

Jen přidám svůj "příběh" - Když jsem tu kdysi nadhodil že chov dvou velkých psů v městském bytě je podle mě jednoznačným týráním zvířat, tak jsem byl nakonec prohlášen za hlupákem a vymaštěncem, který sem píše jen bláboly a vůbec tomu nerozumí. Bez ohledu na to, že v tomhle případě se jedná o tak extrémní případ, nad kterým by jistě vzájemně polemizovali i odborníci mezi sebou a jedno z těch plemen prokazatelně balancuje na hranici "vhodnosti" pro chov ve městě.

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:29
- Nahlásit

Já jen chtěl poukázat na to, aby se ze zvířat nědělaly fetiše, které mají lidem nahrazovat lásku, které se jim nedostává od lidí. Mám pocit, že spousta lidí si na domácích mazlíčcích jen kompenzuje nedostatek citu. Jsou pak přecitlivělí a ze zvířat dělají něco, co by z nich podle mého názoru nemělo být. Osobně se domnívám, že zvíře není horší než člověk, ale ani lepší. Je někdy smutné pozorovat, že někdo je hnusný na své nejbližší a kašle na ně, ale achichá a pláče, když jeho chundeláčka píchne vosa

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:37
- Nahlásit

Ať se pejskaři domluví, dají dohromady finance a zakoupí si vhodný pozemek. Tento pozemek ať nechají oplotit a starají se o něj v souladu s platnými předpisy. Můžou tam také vymezit plochu pro sraní psů.

Vyřeší tak více problémů najednou, vznikne vhodný prostor speciálně pro psy, nikdo tam pejskaře nebude otravovat, nikomu nebude vadit, že jsou tam psi volně bez náhubku, nikdo si nebude stěžovat na hovno na své podrážce

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:41
- Nahlásit

A tak si tu žijem ....

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:54
- Nahlásit

janina
Týýýý jo, to je snad ještě větší banda debilů než u nás ve městě. Já zase z jiného soudku. Neustále tady radní diskutují o zrušení nemocnice, už je půlka zavřená, vypadá to, že se bude zavírat celá. Nejbližší je cca 40 km. O tom se s občany nejedná, nikdo se na nic neptá, to si rozhodují sami. A teď ta banda vyhlásila referendum na stavbu aquaparku za 74 melounů. Ne že bych nechtěla, aby se měly dětičky kde koupat, ale na to prachy jsou. Možná bych radši, aby tady byla kvalitní nemocnice, s ochotným personálem. Když si holka před měsícem rozbila hlavu a já s ní jela na šití, tak mě z toho přístupu málem kleplo. Jen tam pro informaci, referendum samozřejmě nebylo platné pro nízkou účast voličů. (cca 30 %). Janino, buď v klidu, nemá cenu si huntovat nervy. A moje heslo:
"Nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř".A vážení spoluobčané nás o tom přesvědčují dnes a denně.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 11:55
- Nahlásit

janina
to je lepší neřešit, jsou lidi, co by si na tom něco našli i kdyby ti psi nebyli vubec vidět...
Já jednou jela trolejbusem s psici a jedna důchodkyně se na ni dívala jak kdyby to bylo to nejhnusnější, co v životě viděla, tak jsem si dávala bacha, aby si psice přesně sedla atd. Jenže jak napotovru se ji do sedání moc nechtělo, tak sem ji fakt mírně pomohla vodítkem, aby si uvědomila, že to fakt myslim ážně a ta ženská prhlásila:"No jo, panička tě uškrtí..." Musim říct, že se mi otvírala kudla v kapse...

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 12:18
- Nahlásit

Eimy

No já už to taky neřeším. Přestala jsem tam úplně chodit a reagovat na kretény. Teď se tam objevila další kočka a zatím dopadla stejně jako já. Kdo chce psa bít ....... tady platí doslova

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:05
- Nahlásit

problém pejskařů a nepejskařů je a bude stále aktuální, dokud budou v obou táborech extrémisti a blbci. Až se nezodpovědní pejskaři stanou zodpovědnými, až z blbců z opačného tábora budou slušní lidé, pak nebude co řešit, jenomže tahle situace nastane "až naprší a uschne"

bord
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:27
- Nahlásit

janinaJde mi z toho mráz po zádech a kdeže se ten ,,ráj" nalézá??
U nás v baráku z 21 bytů má 6 lidí psa.Není mezi nimi žádný problémový co by nějak extra ňafal,nebo jinak obtěžoval.Zato máme tam rodinu alkoholiků,kdy ženská chodí prochcaná po chodbách,shání,kdo jí otevře a loudí prachy.Někdy si zabouchne a ve spoďárech a tílku čeká až přijde zbytek rodinky.Když na ni přijde potřeba,nedělá si vrásky a udělá to tam,kde se zrovna nachází.Tatík to stejný v bleděmodrým a synáček věčně zhulenej trávou,tahá do baráku podobné týpky,věčně rozkopaný dveře a vysklený okna,jak jsou v rauši, tak ničí co se dá...no já považuju tohle za větší problém a bohužel to nemá řešení,protože opakovaně volat policajty celkem k ničemu není.Takže kdo potom obtěžuje to okolí víc,psi nebo takovýhle lidi???

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:36
- Nahlásit

bord

když čtu tvůj příspěvek, tak děkuji "bohu", že bydlím v oblasti rodinných domků...U nás mají psa všichni až na jednu babu, většina z nich jsou sice nevychovaní, ale až na asi 2 nikoho neohrožují pokud se potkají s jinými psy či cizími lidmi....takže u nás v bezprostředním okolí díkybohu neřešíme problém, že by pes někomu počůral dveře od bytu či uděla totéž nějaký houmlesák člověk.... Zato ta jediná baba, která sama psa nemá, nikdy neopomene všem pejskařům připomínat, kdykoli někoho potká, že jejich psi jsou "bestie uřvané, všude jen kálí a smrdí"......Je mi líto známé, která musí bydlet vedle téhle baby, protože na své dva psy stále slyší jen samé nadávky a výhružky...

bord
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:45
- Nahlásit

Evik
Jo je to fakt pěkně nechutný,když po ,,smradleně" vlezeš do výtahu a musíš zadržet dech do přízemí,lituju chudáky co bydlí v těch nejvyšších patrech,ti to bez nádechu nemají šanci vydržet.Jsme už vycvičení,že jak se rychle rozrazí dveře od výtahu a vyběhne člověk,kterýmu lezou bulvy z hlavy,tak rozhodně jdeme pěšky...

janina
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 13:50
- Nahlásit

bord

Havířov ....

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 14:16
- Nahlásit

janina
Já jinak mám naštěstí štěstí na lidi... Nebo spíš tyhle řeči ignoruju, stejně jako narážky na malý psy, který padnou na učet mojí feňule atd...

V baráku je to naštěstí v pohodě, jsme sice jediní, co tady mají psa (myslim), ale problémy s tím nejsou, feňule se díky bohu umí chovat

Pavel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:23
- Nahlásit

To je bomba, musím také něco přidat. Já bydlím v jednom rádoby lázeňském městě, kde na jednoho civilistu připadají čtyři gumy ( viditelně mám něco proti našemu vojsku ). Všichni můžou vše a všechno je jejich. Těď konkrétně: Tak např. v našem baráku, který má 4 vchody jsou dva ,,oficiální,, paranoidní schyzofrenici, kteří napadají všema způsobama spolubydlící. Nikdo jim nic nemůže. V našem vchodě jsou tři nepracující rodiny, které se baví pitím, hulákáním, domácíma roztržkama apod. Zkrátka Itálie. Úklid ve vchodě zamrznul asi před pěti lety a smetí se přehazuje v neděli z přízemí do pater a naopak. Ale já mám v bytě dva psi, po kterých samozřejmě uklízíme a ti psi můžou za všechny výše uvedené nedostatky...

Pavel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 15:33 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

... a budu pokračovat. Italská rodina ,,schíza,, občas usoudí, že je třeba uklidit před svojim prahem, tak zametou a chlupy, které jsem po svém psovi přehlédl (vždy se nějaké najdou ) vezmou a zastrkají do schránek. To jako, že mi pejskaři jsme prasata. Ovšem nezapomenou s těch schránek předem vytahat cizí korespondenci. A takový je život v našem domě. Ve městě je to také hezké, poblité chodníky v parku, rozbyté lahve a postrácené injekční stříkačky pod lavičkama. Ale je to přece vzorné jihočeské město. Budujeme stadion, skatepark, bazén, máme zde mnoho zájmových organizací. Jen né KK. Cvičák je pro radní zbytečná věc. a co kdyby jsme požadovali nějakou dotaci. No to snad ne. Tak raději žádný cvičák nepovolíme.

Pavel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 16:07
- Nahlásit

Každej, kdo nesnáší psi je vymaštěnec.

haha
# Zasláno: 30 Zář 2005 18:01
- Nahlásit

tojsou fakt nějaký bláboly nějakejch vymaštěnců, kdyby se radši starali o sebe, co já vim tak lidi dovedou udělat větší bordel než psi

Pavel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 18:26 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

TO CO DOKÁŽE ČLOVĚK, NIKDY ŽÁDNÉ ZVÍŘE, NATOŽ PES NEUDĚLÁ.

sarula
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2005 23:08
- Nahlásit

No jsem tu asi trochu pozdě, ale příspěvky na začátku mi tedy vyrazily dech.Řeším také občas problémi ,ale asi je to naprostá brnkačka oproti vám,nemám ráda konflikty, vždy jsou mi velmi nepříjemné.Jen bych se vyjádřila k tomu nahrazování citů nebo něčemu takovému,jestli není někdo schopen milovat němou tvář, která dokáže dát tolik lásky, tak je to u mě ubožák nejubožejší.Mějte se všichni krásně a milujte své pejsánky papa sarula

Majkl
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:06
- Nahlásit

Nemohu si pomoci, ale celé mi to příjde jako záměrně vymyšlený vtip od člověka, co nemá rád psy a nás pejskaře
Jetli je to pravda, tak to je mi toho člověka vážně líto.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:26
- Nahlásit

Vzpomínáte si ještě na ten případ kokršpaněla (nevím, kde to bylo, ale bylo to v rádiích a ve zprávách), někdo přitloukl psa ke kmenu stromu. Pro jistotu, kdyby se náhodou utrhl mu rozřezali polštářky na packách, aby nemohl utéct. A k tomu stromu jej přibili za uši hřebíkama. Někdo ho tam našel. Ještě žil a dopravili ho na veterinu. Po 2 dnech umřel. Mám pocit, že to bylo v Brně.

Umíte si představit, že takovýhle lidi chodí kolem Vás a Vašich dětí? Dokážete někde uvnitř v sobě pochopit, co je k tomu vede?

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:31
- Nahlásit

Garfield
Tak o tom nevim... :-/

Každopádně je to hnus Přibít tam toho člověka co to udělal

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:35
- Nahlásit

Eimy
Slyšela jsem tu zprávu v práci před soudním jednáním. Pozvracela jsem se, z nervů, ze strachu, z toho pocitu, jak to zvíře muselo strašně trpět a z toho, že ten tvor vůbec nechápe, co udělal a proč se mu to děje a kňučí a volá o pomoc či o odpuštění za to, co neudělal a ten člověk se tím jen baví a bije ho a způsobuje mu strašný utrpení. Je to takových 6 let.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:36
- Nahlásit

Nevím, ale při představě, že bych tam shodou okolností procházela a viděla někoho jak to dělá, docela se bojím své reakce.

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:38
- Nahlásit

Já už se radši vůbec nerozčiluju. U nás v baráku jsme nejhorší my. Náš pejsek je jedinej z celýho baráku asi z cca 10 psů, po kterým se zbírají hovna a když náhodou udělal louži na chodbě, bylo to ve vteřině utřeno, ale ti vymaštěnci si vždycky něco najdou, proč jsme nejhorší. Třeba proto, že náš pes je z baráku největší a jelikož je to štěně a navíc lovečák, je i dost temperamentní což se podle těch tupců rovná zlobivý a nezvladatelný. Taky když máme na balkóně holuby, tak štěká. No, ale zase všechni lidi, kteří mají balkóny kolem nás, nemají je posraný, což už si nikdo neuvědomuje. Nikdy neštěká v noci, nebo brzo ráno. Asi bysme ho měli naučit mňoukat... Jediná rada zní. To chce klid a nerozčilovat se nad tupýma lidma...A já vždycky říkám, kdo nemá rád zvířata, nemá rád ani lidi, jen sám sebe...

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:39
- Nahlásit

Garfield
No při té představě, jak to toho psa muselo šíleně bolet je mi na nic A bohužel, co se takovejhle věcí týče, tak mám tu představivost docela velkou
Spousta lidí mi vyčítá, že psi jsou pro mě skoro vším, nechápu, čemu se diví

Hafina
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2005 14:41
- Nahlásit

Garfield
Ty brďo, tak to mě docela dostalo. Co to musí být za člověka, kterej tohle dokáže udělat. Uplně se mi nahrnuli do očí slzy a udělalo šoufl...Takovej člověk by měl být někde zavřenej...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání