| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2012 22:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Eninka
toho bezlepkovou mouku tak se
já dělám játroví z balíčku kuřecích jater, vajíček 1-2, majoránky, česneku a balíčku ovesných vloček. Místo těch vloček bys tam mohla mrsknout pohankovou mouku (ja je BEZLEPKOVÁ).
Pokud to tady už ovšem někdo nezmínil - nečtu to celý. Já si jí kupuju a peču z ní skvělý koláče a bábovky.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 09:11
- Nahlásit
PetraK
Já si jí kupuju a peču z ní skvělý koláče a bábovky.
jako jenom ze samotný pohankový? to jde?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:09
- Nahlásit
nemate nekdo rezepty na SUSENY psi dobroty?
nemam stale troubu, ale budu mit susicku na ovoce, tak zda by se krome susenyho masa daly susit treba i ty susenky nebo jiny veci?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:19
- Nahlásit
cernej caj
kolegyňka si tam sušila takový jako chlebový placky - hlavní hmota sezamový semínka - suší se to na pečícím papíru. Zeptám se jí na recept a poměr a podle toho to budeš moct uzpůsobit. Ale.... není jednodušší a hlavně teda účinnější - nasušit si tence nakrájený plíce? Po tom se čoklid stejně utluče víc než po sušence. A jen to nakrájíš, když je to lehce ale opravdu jen lehce rozmražený. Když máš tenký plátky, dá se to i rozlámat. Naši to milujou. A teď už bude venku teplo, můžeš to sušit na zahradě, nebude tě rušit hučení sušičky a pach masa.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:23
- Nahlásit
PetraK
jojo, s masem chci zacit ale zajimaly me treba i nejaky jiny moznosti krome susenyho masa (musim se podivat, kde se takovy plice kupujou)
- na zahrade mi to nejspis sezerou kocky
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:27
- Nahlásit
Suším ty játrovky (játra+vajco+vločky/otruby+nastrouhaná mrkev+třeba bazalka)-na pečícím papíru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:45
- Nahlásit
Neumi
jak dlouho se to suší?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 10:50
- Nahlásit
nevím, já to suším na (nad, v otevřené troubě) kamny (stará klasika na tuhá paliva) ba i jenom na slunci, a je to až si vzpomenu, že to někde je.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 11:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Neumi
ad, v otevřené troubě) kamny (stará klasika na tuhá paliva) ba i jenom na slunci,
ááha, tak pak to dává smysl, říkala jsem si, že to naopak musí trvat mnohem dýl, než v troubě a sežere to víc elektriky. A na tom sluníčku - nezkazí se to?
cernej caj
tak návod od kolegyně na "chlebový" placky . Je to moc dobrý, spíš bych řekla žravý . Ale suší se to den, či den a půl. Nicméně pro Tebe dobrý na treky:
300 g pohanky
250 g lněných semínek
250 g slunečnícových semínek
namočit na 4 hodiny do vody. Následně slít, ochutit - sůl, česnek a rozmixovat . Sušit na pečícím papíru v sušičce. Obracet.
Sakra dostala jsem na to zas chuť
Edit - takže kdybys do tý směsi rozmixovala i nějaký to maso - máš psí sušenky. Ale shodly jsme se s Katkou, že plíce máš usušený dřív.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 13:13
- Nahlásit
Neumi
super, diky
dobry je vedet ze to muze byt i suseny a nejen peceny
PetraK
diky za tip
nevis, na kolik to susi stupnu a pohanka je instantni nebo fakt pohanka?
s jidlem pro sebe chci taky experimentovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2016 13:20
- Nahlásit
cernej caj
45°C a je to loupaná pohanka, jako že fakt pohanka. Je to pěkně placatý a lehký, nezabere to místo.
|