Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Recepty na psí sušenky a jiné dobrůtky
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 09:18
- Nahlásit

Ahoj holky, různě po tématech jsem četla různé recepty, které si děláte doma pro svoje psí kamarády, ale dohledat to není jednoduchý. Eninka, jak má tu alergii pravděpodobně na lepek, má ráda všelijaký blbiny, které buď dostane za odměnu, anebo jen tak...Jsme pořád na Prednisonu a včera sbalila cukroví (moje chyba) a opět se drbe, chudina. Už dřív jsem jí semtam koupila nějakou pokroutku, ale zase tam asi byla mouka či něco podobnýho a zase ta reakce. Může jen sušený střívka a jiné vnitřnosti, to nereaguje, ale chtěla bych jí ten jídelníček trochu zpestřit a tak vás prosím o nějaký recepty na psí sušenky, placičky apod., kam dám namísto mouky bezlepkovou. Díky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 09:58
- Nahlásit

Eví, zdar. Jestli jsi tu, tak všechno nejlepší k svátku a běž na skype.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 11:24
- Nahlásit

Eninka
a nebude nejjednodušší jí nasušit různé druhy masa a třeba banány, dokud má tu alergii takhle moc?

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 12:33
- Nahlásit

kachna_

to jo, teďka nedám nic jinýho než granule a sušený maso, ale na potom jsem myslela, protože když dám do toho bezlepkovou mouku tak se to nestane a někde jsem tady četla třebas že někdo dělá sušenky či peče placičky z játer a tak. Chtěla bych mít nějakou obměnu semtam. Ona má ráda všelijaký kousky i třeba piškoty a tak, ale je tam ten lepek, když to koupím, tak jsem chtěla něco vyrobit podomácku

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 12:47
- Nahlásit

Eninka

ty Enince prostě chceš vyrobit cukroví, viď? No, a s tím já ti taky neporadím, bo moc nepeču a tak...
Ale mimo sušenýho masa kupuju po kilech kočičí sušený ančovičky... to je velice vděčný dezert...

Tony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 14:35
- Nahlásit

Eninka játrové peču podle jednoho receptu tady, ale melou se do toho ovesné vločky - ty může?

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 14:40
- Nahlásit

Tony

aha, vločky, tak to nevím? Zkusím někde pohledat, jestli jsou vhodný pro alergiky, dej mi sem ten recept, děkuju...

ty Enince prostě chceš vyrobit cukroví, viď

něco na ten způsob, je to tak. Ona má vždycky tak smutný voči nahoru žahnutý když vidí něco na stole a nemůže to. Tak bych právě chtěla nějaké ty placičky, či něco podobnýho, aby měla radost, že taky něco dostala

impact
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 15:01
- Nahlásit

Eninka
Fotorecept na játrové sušenky.
Ale podle mě na bezlepkovou ovesný vločky nemůže.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 15:06
- Nahlásit

Eninka
ještě bych dala jen žloutek bez bílku, ten se taky uvádí coby alergen.

játroví dle PetryK
Do robota hodíš půl kila kuřecích jater, česnek, majoránku vajíčko a uděláš bzzzzzzzm. pak tam přisypeš půl kila ovesných vloček a zas uděláš bzzzzzm. Pak to naleješ na pekáč s pečícím papírem a flákneš do trouby. Otázka pěti minut výroby a tak deseti minut pečení.

Tony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 15:42
- Nahlásit

Eninka
je to přesně ten recept, který tady uvádějí holky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2012 16:19
- Nahlásit

impact

jupí, teď jsem našla jáhlové a pohankové vločky bezlepkové - se dají koupit

kachna_

játroví dle PetryK

děkuju moc, co nejdřív to upeču, až zakoupím ingredience

jen ještě jeden dotaz, je to spíš sušší konzistence, anebo mokřejší? Vydrží to nějakou chvíli? Mám to mít v ledničce?

Tony
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 17:52
- Nahlásit

Eninka
já to mám takový mazlavý - mně to drží pohromadě ta krusta, co je navrchu, takže to peču v tenké vrstvě, pak se to dá nosit ven v igeliťáku a normálně odlamovat.
Mám to v ledničce den dva, jinak to odebírám z mražáku.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 19:30
- Nahlásit

Eninka
Mně se to daří takové skvěle gumovité, takže nakrájím na úplně malinké kostičky, skladuju v mrazáku, odkud si jen odebírám dle potřeby (kostičky k sobě nepřimrznou), a v kapse to skoro nedrobí. Ale teda dávám mnohem míň vloček, než ve výše uvedeném receptu, a úplně nejlíp mi to vyšlo, když jsem část vloček nahradila pohankovou moukou.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 19:35
- Nahlásit

holky děkuju za radu, upeču to a vykoumám, jestli ten poměr a konzistence bude pro nás OK. Já právě nevěděla, jestli se z toho stanou vyloženě sušenky, anebo to bude spíš napůl "mokrý" - s tím mražákem to je ideální, asi se to rozmrazí rychle, akorát při apetitu mých psích holek mám obavu, že nebude co mrazit

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 19:58
- Nahlásit

Eninka
Ty a nechces si je naucit na zeleninu? Coby pamlsek? U nas se klepou na mrkev, kedluben, list cinskyho zeli nebo kapusty, ususit jim krizaly nebo jak psala kachna to suseny maso - tam muzes mit furu druhu atd...
Zadny peceni, zadny vymejsleni bezplepkovy diety, proste vypustit tyhle veci uplne z jidelnicku - mne by to prislo nejrozumnejsi, kdyz se ti cuba "po necem" drbe a je na prednisolu. A ver, ze i bez toho cukrovi a susenek apod muzou psiska zit spokojene a nechybi jim to.

Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 20:31
- Nahlásit

Fifi
Eninka

Ty a nechces si je naucit na zeleninu? Coby pamlsek? U nas se klepou na mrkev, kedluben, list cinskyho zeli nebo kapusty, ususit jim krizaly nebo jak psala kachna to suseny maso - tam muzes mit furu druhu atd...

Tak tak... , pro holky to je mnohem přínosnější než pečivo (byť bezlepkový).

Anebo mám jěště jeden tip - všichni moji psi milujou jablka a hrušky, i jako křížaly. A pak taky samozřejmě vyloupaný vlašáky...

Jestli to chceš slavnostní - můžeš jim mrkvičku, jablka, sušený maso, ořechy... naaranžovat na sváteční mísu na stole a dělat fóry jako s cukrovím...

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 20:40
- Nahlásit

Fifi

jenže na zeleninu mi zvysoka kašlou, sušený vnitřnosti zbožňujou, nejvíc smradlavý sušený střívka, ty jim dávám, ale chtěla jsem právě ještě něco jinýho...zvlášť kvůli Enince a alergii, aby měla z toho života radost, když tak ráda loudí

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 20:42
- Nahlásit

Jestli to chceš slavnostní - můžeš jim mrkvičku, jablka, sušený maso, ořechy... naaranžovat na sváteční mísu na stole a dělat fóry jako s cukrovím

hmmm, to zní dobře

a ořechy maj teda taky v oblibě

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 20:50
- Nahlásit

Eninka
jenže na zeleninu mi zvysoka kašlou, sušený vnitřnosti zbožňujou, nejvíc smradlavý sušený střívka, ty jim dávám,
Vis, jak si psy naucis, takovy je mas. Suseny smradlavy strivka jsou dost humus, podivej se nekdy na slozeni. Krizaly jsou dobra vec, jak sem psala vyse. A nevim, kdyz mam drbaci cubu s prednisolem, nebudu experimentovat prilisne, protoze "neco zboznujou a aby mela z toho zivota radost, kdyz tak rada loudi" - jestli neco nesnasim, je loudici pes u stolu! Grrr!
Ta misa s krizalama, orechama, suseny maso, klidne doplnena o vareny vajicko - proc ne - pokud ti to nesezerou z linky na kila. Domaci, neuzeny, bez Ecek, prirozeny... Kdyz jim prestanes podstrojovat odted cukrovim pecenym, behem par dni se preuci na jiny pamlsky.

Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 20:59
- Nahlásit

Eninka

já holkám vždycky beru ke granulím nějaký sušený maso, - jehně, krůtu, kuře, kachnu, králíka... - plátky sušeného masa stříhám na malý kousky, vydrží nám to dlouho.

http://www.happypet.cz/pro-psy/pamlsky/susene-poch outky/

A pak taky ty kočičí sušený ančovičky...

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 21:00
- Nahlásit

Fifi

oni mi neloudí u stolu, ale prostě za mnou přijdou, kamkoliv, dělaj smutný očka a natahuj tlapky a to je ten loudící rituál právě...akorát já nevstanu a nedám jim to hned, ale až později, až já chci, aby neměly obě pocit, že teďka chceme, tak dej paničko. A to cukroví jim nedávám vůbec, Bára jej nechce a Eninka nemůže kvůli té alergii, tak jsem jen chtěla obohatit ten omezenej jídelníček, protože Bára nežere nic, kde není maso a to celej život a Eninka sní cokoliv, ale co se týká ovoce sušenýho nic moc a zeleninu jedla jenom kdysi smíchanou s těstovinama, rýží a masem. Ty střívka jsem nevěděla že to není dobrej model jakožto pochoutky, jsou jenom usušený, bez čehokoliv jinýho

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 21:03
- Nahlásit

od toho Brit care jim právě kupuju sušený kačení maso a stříhám ho na kousky a ty střívka taky od té firmy, co máš odkaz. Větší sušený věci jako uši, pařáty a tak už radši nekupuju, je o to boj... teda boj není, Eninka to Báře pokaždé vyrve z tlamy a zdrhne s tím, zahrabe to a pak si žere to svoje, nemůžu s tím nic udělat, protože Bára pokaždé všechno ihned "odevzdá" a nenechá mě ani, abych to Enince "zatrhla".

Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 21:07 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
Vis, jak si psy naucis, takovy je mas

Tak to jo, ale třeba Tonička byla u nás ohledně ovoce a zeleniny výjimka - prostě to vyflusla a bylo. Takže jsem jí vždycky zeleninu nebo ovoce smíchala s ostatním jídlem nebo s jogurtem, tvarohem...

(ehhh, mě se tak stejská...)

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 21:24
- Nahlásit

Fifi
jestli neco nesnasim, je loudici pes u stolu! Grrr!
Máňa vlastně tehdá neloudila, ona ti ten řízek z ruky prostě vyrvala, že jo? )))))) Jinak ty sušený banány obalený kousíčkem masa...že to snad ani nestojí za řeč, jsou nejvíc pamlsky, Mařka se z toho může zbláznit, je pološílená, když je máme, ona teda narozdíl od nebožtíka miluje vařenou zeleninu, za hrášek a celer v polívce by šla snad do pekla

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 21:33
- Nahlásit

Gerda
Máňa vlastně tehdá neloudila, ona ti ten řízek z ruky prostě vyrvala, že jo?
Co? Kdyy??
A proste me cuzy nezebraji u stolu, kdyz by to zkusily, jely by jak namydlenej blesk.
Ale jinak, ano, zelenina z polivky, taky dobrej tip.

Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 22:05
- Nahlásit

Fifi
Co? Kdyy??

... ehm... no, ty moje taky nelouděj, nesnáším to... Tak rovnou kradou

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 22:16
- Nahlásit

Fifi
Tak to asi Mathee ))

Mánina loudí krásně, úspěšně, je tak roztomilá, že jí vždycky něco dám )))

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2012 22:17
- Nahlásit

Fifi
Tak to asi Mathee ))

Mánina loudí krásně, úspěšně, je tak roztomilá, že jí vždycky něco dám )))

danajasa
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2012 06:34 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

Eninka
aha, vločky, tak to nevím? Zkusím někde pohledat, jestli jsou vhodný pro alergiky
Pakůn trošken alegik jest,ale ty játrový může.Jinak ještě tudle sou taky zajímavý esli sou zdravý nemám páru ovšem http://recepty.chytrazena.cz/hledat-recept/ do hledaný výraz písni-pro psy

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2012 17:36
- Nahlásit

danajasa

jé, díky za odkaz, něco z toho vyzkouším taky

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání