| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:22
- Nahlásit
Mně to taky nepřipadá jako taková kravina. Je to složitěji řečeno to, co si myslím - že trest jen zastavuje nežádoucí chování, ale nic víc.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 07:37
- Nahlásit
Ketrin
já to vidím taky tak. Vzhledem k tomu, že Roger Abrantes je celosvětově uznávaný etolog, pak bych té knížce věřila, i od jiných odborníků jsem na ni slyšela jen dobré hodnocení.
|
pigie
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:55
- Nahlásit
bord
Tak to bolo dobreeeeee
Anonymní
Mojho psa k zemi nestlacis, aspon ja nemam taku silu. Dokonca ani nas vycvikar ho nedokazal polozit na zem. Len ak tlacime do boku... Toto je pohodlnejsie, jemu je to neprijemne, tak sa sam stavia na zadne a "drzi sa" v tejto polohe. Pre mna urcite jednoduchsie...
|
pigie
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:58
- Nahlásit
Evik
Aj ja dosahujem lepsie vysledky cukrom ako bicom, ale ked sa pes pozrie na teba a napriek tomu urobi po svojom... Vtedy uz cukor nepomoze... Ja nie som zastancom fyzickych trestov, ale moja metoda by sa nedala popisat ani ako fyzicky trest, ale je 100% ucinna na mojho psa (co je dolezite podotknut). Pes mi to iste 2x nespravil.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 08:59
- Nahlásit
pigie
Vieš, keby si brala všude zo sebou buldozer aj so šoférom, možno by si svojho psa dokázala položiť či poraziť či preválcovať, ale keď máš ozajstne hovedo, ktoré je večí ak slon či žirafa, pak chápem, že máš taký problém. Něhněvaj sa. Já len chela za každú cenu zkusíť písať po slovensky. Možno aj čínština by mi mohla ísť.
|
pigie
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 09:36
- Nahlásit
Garfield
Je to v pohode, zaciatok super, koniec trochu pokulhaval Celkova znamka 1- ;) On nie je taky velky, ale strasne sa sprajcuje pri tlaku nadol... Fakt ho dokazem zlozit len tak, ze ho tlacim do boku, ale ma zle klby na prednych nohach a on sa potom slahne az to zaduni, tak preto to riesim radsej takto. Predne laby potom volne visia nadol, bez akejkolvek zataze
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 09:46
- Nahlásit
sorry že píšu jako anonym-žanda-nejde mi to přihlásit se,mám to tu nějaký blbý...
nepsala jsem o položení psa na zem- taky mám ten problém s váhovou kategorií psa...a když už,mzsela jsem prostě podrazit nohy.......ale to nedělám ráda,ani to na něj příliš nefunguje...jen chytnutí za krk a táhnutí hlavy dolů.......když už tedy držení za kůži.....
|
pigie
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 10:00
- Nahlásit
no, ved prave tomu sa velmi brani a nedokazem mu ju ani zohnut, ma ju vo vodorovnej polohe. Jeho krk je asi najsilnejsim miestom na tele, inac to nechapem. Aj ked sme ho na voditku tahali smerom dolu, pri lahni, tak som zistila, ze takto ho to nikdy nenaucim, ten tah bol obrovsky. Ako vzdy pomohla piskota, za ktorou si lahne hocikedy. Tlacili sme ho dolu, koli tomu, aby bol rychlejsi, ale zistili sme, ze takto to nepojde vobec...
|
pigie
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 10:03
- Nahlásit
A co sa tyka curania, tak tam naozaj u mna pomahalo ignorovat a vonku piskotit a pripojit povel (nas je pisipisi es je s hacikom ). Pes sa dokazal vyprazdnit na povel. Takze chce to len sledovat, sledovat a sledovat ;) Vela zdaru!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:44
- Nahlásit
Ketrin
Evik
Trest neni jen fyzicke biti psa. je to cela skala psovi neprijemnych veci od upreneho pohledu pres pokarani hlasem pres ruzne skubkuti voditkem az po zalehnuti psa a donuceni ho se vzdat.
Jak asi funguje kontrastni metoda ( stale jedina spolehliva metoda vycviku psa) tak ze psa namotivujes a korekcema upresnis provedeni a odmenis spravne provedeni, ale ty korekce upevnuji podmineny reflex minimalne stejne jako odmeny. (pokud jsou korekce spravne provedeny a tim padem psem pochopeny)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2005 14:48
- Nahlásit
Tchor
VÍM, že trest není jen bití. (Ani ve snu by mě nenapadlo psa bít. Je to neúčiné a zhola zbytečné a nemám na to povahu a nepotřebuju to!)
Prostě mám za to, že je účinnější psa motivovat pozitivně než negativně. Trest psovi sdělí - toto ne. Ale neříká, co ano.
Asi je to jen nedomluva z odlišné terminologie
|
Míša N.
|
# Zasláno: 23 Srp 2005 16:38
- Nahlásit
cauec, a jak mam potrestat 8 měs čivavu, která semi buhužel před malou chvílí pokadila doma na koberec a ja ji přistihla přímo při hostině. A TO JSME BYLI ASI PŘED PŮL HOD VENKU!!!Trošku jsem zakřičela,že je škaredá holka a ted si ji nevšimám. nevím jak ji to odnaučit a hlavně ji naučit venčit se jen venku.S fenou před ní jsem takový problém neměla. Tak nevím
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2005 07:51
- Nahlásit
FiSt a Tchor
tak jsme si nerozuměli.....já měla původně na mysli fyzické tresty - ty nic neřeší....asi jsem to měla napsat jinak....samozřejmě je mi jasné, že korekce a fyzický trest je něco jiného. zas tak blbá nejsem ale asi se neumím správně vyjadřovat jak vidím
Jinak FiSte, já vím, že Akouš potřebuje "rovnat" - taky se o to snažím jak to jde.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 15:40
- Nahlásit
Ahoj lidičky,mám pejsánka kterému je 10 měsíců a bojujeme osto šest s čůráním na truc.Vždy asi tak 3 neděle vydrží a nevyčůrá se doma i kdybych to z něj ždímala a pak se opět vrátí k tomu,že doma je to asi lepší než venku,je jedno zda je doma sám 2 nebo 10 hodin,nedávno jsem se šla jen vykoupat a zavřela jsem dveře a hned se tam vyčural,dělá to i na to samé místo, už si s ním vůbec nevím rady, je za to pokárán musí být na pelíšku,pak už byl za to i bit opravdu nevím jak na něj.Myslím že už je dost veliký, aby to zvládl protože když jsme doma nikdy nic neprovede.Díky všem za radu mějte se milovníci zvířat ahoj Šárka
|
haha
|
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:23
- Nahlásit
ani já jsem nikdy neuspěla u psů z nějakými fyzickými tresty, používám tak maximálně švihnutí vodítkem, to je hadrový a stejně je to nebolí jen jim tim dám najevo že udělali něco zakázanýho , spíš mi na ně platí okřiknutí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:50
- Nahlásit
Tak to já občas musim psa potrestat tak, aby to pocítil - holt každý pes je jiný....
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2005 19:53
- Nahlásit
No ja vetsinou trestam hlasem, kdyz uz vyvede neco hodne spatnyho, tak ho vytaham za kuzi a povalim ho na zem.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:27
- Nahlásit
Ahojky, nechci zakládat nové téma...Mám 2 měsíční štěndo, boloňského psíka. Při hraní vrčí, štěká atp. Ale když se rozdovádí a já ji chci vzít do náruče, tak se začne po mě ohánět a vrčet a šílet a když mě nepohryže, tak je úplně bez sebe. Beru to jako hru, ale stalo se, že jsem ji chytla a přitiskla ji k zemi a zklidnila se. Vím, že se to nemá, ale prostě se stalo.(dělá se to jen u dominantních psů, jestli se nemýlím...)
Nevím co dělat v případě, že si hraje a hodně kouše (začíná to bolet, kouše "na sílu"). Já říkám NESMÍŠ a dám ji rychle její hračku. Vždycky se to stane při hraní, ale ona si vlastně hraje pořád.
Mám čekat až jí to přejde nebo jí třeba vytahat za kůži? Nechci něco pokazit, tak se radši ptám...
|