| Autor |
Zpráva |
kaba
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 10:42 - Změnil/a: kaba
- Nahlásit
Dobrý den,
dnes se nám stala nepřijemná věc. Ráno jsem venčila v parku svého naprosto neagresivního a velmi přátelského samojeda. Je to park, kdy psi smějí být bez vodítka, takže Diego byl puštěný navolno. Pesan si hrál se svými kámoši, stafordí fenečkou a ridgebackem. Najednou se vynořil hovaward. Tento hovaward je v okolí nechválně známý už léta. Je naprosto neovladatelný, napadl nejednoho psa v okolí. Tento pes byl puštný NAVOLNO A BEZ NÁHUBKU. Hovaward už jednou roztrhl Diegovi ucho(museli jsem na šití), tenkrát Diegovi bylo 6 měsíců. Takže hovaward viděl Diega a okamžitě na něj tvrdě zaútočil. Diego se mu pokoušel zdrhnout. Do rvačky se připletl i ridge, který zřejmě Diega jakož to člena smečky bránil. Pán ridgebacka odtrhl psy od sebe a hrozně tu ženskou(majitelku hovawarda) seřval. Mimochodem ta paní během útoka svého psa na okolí nedělala vůbec nic. Hájila se tím,že kdyby věděla,že tu je Diego,kterého její pes "nemá rád", tak by si ho vzala na vodítko, že ostatní psy nenapadá(není to pravda, napadl mnoho psů v okolí).
Ptám se, dájí se proti majitelům tohoto psa podniknout nějaké právní kroky v případě, že by její pes výrazně ublížil mému psovi? Může těmto lidem někdo nařídit, aby pes měl při nejmenším náhubek?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 11:04 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
kaba
Může těmto lidem někdo nařídit, aby pes měl při nejmenším náhubek? záleží na vyhlášce Tvé obce a na pravidlech provozu psího výběhu . Jinka ji nepochybně donutí trvání na náhradě léčení psa, je-li prokazatelné, že ti psa napadnul - uhradila Ti šití ucha ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 11:40
- Nahlásit
No já pamatuju,jak v době mého mládí řádila na sídlišti fena husky. Šla po každý čubě, kterou viděla, bez jakéhokoli vrčení, ježení prostě přiběhla a zakousla se. Pak se majitelé psů domluvili a každý den někdo zašel na policii nebo poslal dopis,že byl ohrožován agresivním psem,který se pohybuje navolno bez košíku i vodítka (což nebyla pravda, čuba byla na lidi hodná,ale se psem agresivním na psy by se nikdo nezabýval). To samé se posílalo na úřad, plus se sebemenší oděrkou,kterou čuba nějaké jiné způsobila, se chodilo na veterinu a s účtem za majitelkou. Byl to takovej hromadnej nátlak a nakonec se baba zalekla a čubu začala vodit už jen na vodítku a s košem.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 12:03
- Nahlásit
jana33
Tak u nás tohle asi nezafunguje. Máme tu majitele dvou středoasiatů, kteří zabili už tři psy, čtvrtého roztrhali tak, že se z toho dva měsíce dostával. Účty za veta sice všem vždycky zaplatili, ale dál venčí bez náhubků a jak vyjdou na louku, vypustí oba psy i z vodítek. Bohužel, majitel je kamarád policajta a nikdo si tu nedovolí nějak si stěžovat. Sice chtěli místní sepisovat nějakou petici, ale hromada lidí se zalekla, takže z toho nic nebylo. Místní vyhláška zakazuje volný pohyb psů, ovšem všichni ji svorně porušujeme a na louce psa pouštíme, jen se musíme důkladně rozhlížet, jestli nejdou středoasiati...
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 12:42
- Nahlásit
mac1
Jj, účet za veterináře uhradili.
jana33
Tak to je výborný nápad.
Nejhorší je, že se to nestalo poprvé, napadl už hodně psů.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:07
- Nahlásit
kaba
No ale funguje to,jen když se spojí fakt dost lidí a pokud majitel "trhače" je aspoň trochu "normální" a z udání na úřadech a policii si něco dělá.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:10
- Nahlásit
corgi
Máme tu majitele dvou středoasiatů, kteří zabili už tři psy
Kde to je? Abych se vyhnul.
jana33
Dobrej způsob.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:18
- Nahlásit
Máme tu majitele dvou středoasiatů, kteří zabili už tři psy
My tu máme podobného pitbuláře, sice má na svědomí jen dva psy, ale nic se neděje, štosy stížností, on vše zacvaká a jede se dál, to je fakt pohroma když se něco takovýho nastěhuje do něčí blízkosti. Vodí je teda na flexinách, ale většinou se neobtěžuje je nějak tím korigovat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:24
- Nahlásit
U nás to takhle bylo s jedním velkopodnikatelem co měl dva rotvíky. Zabili několik psů (vesměs vořechů z vesnice kde bydleli, majitelům těch psů to nejspíš ani nevadilo ) . Občas si došli i do města a řádili i tam. Policie na to velkokašlala páč se s panem velkopodnikatelem velkokamarádila Do té doby než jeden důchodce co venčil svého kníra začal psa bránit. Skončil na chirurgii, docela hustě pokousaný. Protože to viděla půlka města tak už to místní městská velkopolicie nedokázala ututlat a od té doby byl klid
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:38
- Nahlásit
Biluška
Do té doby než jeden důchodce co venčil svého kníra začal psa bránit.
Ale co dělat, když nemáme obětního důchodce?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:04
- Nahlásit
Strejda
Je třeba nějakého koupit, popřípadě i importovat
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 14:44
- Nahlásit
Strejda
pošli s čokli tchýni
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 17:19
- Nahlásit
Walda
Kde to je? Abych se vyhnul.
Švihov u Klatov - na hrad se přijeďte podívat raději bez psů. Ale pán s sebou ty psy vozí i na výstavy. Taky jsem čuměla, když jsem ho potkala s kupírovaným psem na klatovské národce (že byl bez náhubku asi netřeba říkat).
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 18:47
- Nahlásit
Kaba nevim jestli neco vyresi kosik, nas pomlatil HW kosikem tak, ze jsme museli jet s okem na vet. Mam bohuzel stejne debilni sousedku, ktere neustale utikaji 3 psi krizenci husky a pleni co se da, sousede jsou vetsinou starsi duchodci, takze presto ze meli snahu s ni resit slepice, kachny a pokousane psy - ona ma styky vsude a vzdycky se to ututlalo nebo to zaplacla smesnou castkou. Dostala jsem se s ni do krizku, kdyz jeden z nich napadl moji 6mes. fenu cestou z prochazky, byla sprosta jak dlazdic a jeste byla tak drza, ze podala trestni oznameni na PCR - neco jako urazky na cti bo co, pac ja si taky slovnik zrovna nevybirala. Narazila, pac ja jsem si obesla vsechny sousedy, sepsala vsechny pripady jejich psu a neuhrazene skody a prestupkova komise, ke ktere jsem byla nasledne predvolana nestacila valit oci ( usmrceno 27 slepic, 14 kachen, 1 pes, 3x pokousani psa, 7 kraliku, plus napadeni cloveka) Musela psy zabezpecit proti uniku a se sousedy jsme byli domluveni, ze pri jakemkoli uniku psu okamzite volame PCR - od te doby je klid.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 21:53
- Nahlásit
Steph
Pokud by ten hovaward měl košík, tak aspoň mám jistotu, že mého psa vážně nezraní. Samojed je docela odolný pes, žádná křehotinka, ale kdyby to byl nějaký subtilnější pes, tak ho ten hovaward může klidně zabít. Jak tak čtu ty případy tady, tak jsme na tom ještě dobře.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2009 22:10
- Nahlásit
kaba muj pes taky neni zadna krehotinka, mam pita a oko jsme lecili 3 tydny, trefil se mu blbe do rohovky. S kosikem mas max. jistotu, ze ho nepokouse. Mame v utulku HW z duvodu agrese na lidi, o psech nemluve, co jsem se tak pidila po chovatelich, prej se to stava - vuci tem lidem hlavne u psu, tak bacha i na sebe, kdyby se nedej boze zase neco prihodilo. Fakt se spis domluvte mezi Vama napadenyma a resila bych to pres PCR, kdyz nebude rozumna a bude se to opakovat
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 11:14
- Nahlásit
Steph
tak to muselo být nepřijemné s tím okem. Tento HW už Diega jednou zranil, natrhl mu ucho, sice nic vážného, ale bylo z toho krve jak z vola(a to prosím Diego byl ještě štěně). Já se prostě bojím, že ho ten hovaward nějak vážně zraní nebo dokonce zabije.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 11:32
- Nahlásit
kaba
Já se prostě bojím, že ho ten hovaward nějak vážně zraní nebo dokonce zabije.
To by byl dost špatnej konec.
Možná by majiteli pomohlo k pochopení situace, kdybys měla s sebou někoho, kdo by dokázal zabít hovawarta. To není sranda, ale lepší než si nechat zabít vlastního psa.
Pokud jde o život, je to, jako bys bránila sebe. Buď a nebo. Určitě není snadný jít po psovi s úmyslem ho zabít, ani to udělat, ale asi je dobré si předem ujasnit, že k takové situaci může dojít a brát to vážně.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2009 12:11
- Nahlásit
Walda
Už se několikrát stalo, že hovaward napadl psa, kterého venčil chlap. Páničkové své napadené psy cbránili a vyhrožovali majiteli HW, že ho zabijí. Výsledek? Žádný. Pes se vesele pohybuje navolno dál. Ono je to docela problém, když máte novolno puštěné štěně, najednou se během sekundy z křoví vyřítí naprosto nepříčetný agresivní pes a de po něm. V tu chvíli můj pes začne v panice zdrhat, nereaguje na nic. Já ty psy samozřejmě nedohoním. Tentokrát jsme měli štěstí, že majitel ridgebacka je od sebe odtrhnul(začal pískat, takové to "vysoké" pískání, to HW zmátlo a nechal toho).
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 00:12
- Nahlásit
kaba
vyhrožovali majiteli HW, že ho zabijí
Neměl jsem na mysli nějaké vyhrožování. Chtěl jsem upozornit na to, že když to cizí agresivníí pes myslí vážně, je čas ho řampnout čímkoli a jakkoli a nepřemýšlet, co mu tím způsobím.
Já vím, že ten pes za to vlastně nemůže, jenže řampnout páníčka, který to způsobil, kýžený výsledek v té chvíli nepřinese.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 09:10
- Nahlásit
Walda
ho řampnout čímkoli a jakkoli
Jenže čím? V parku se nic po ruce nenajde. Freesbíčkem ho asi neumlátím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 09:39
- Nahlásit
kaba
Jenže čím? V parku se nic po ruce nenajde. Freesbíčkem ho asi neumlátím
Když se nenajde nic lepšího tak budu kopat, škrábat, trhat a kousat... přece si nenecháš zabít psa,ne?
Kdysi dávno, když jsem s exmanželem teprvá chodila tak jsme šli na Rejvíz. Je tam takové parkovišťátko a na něm seděl na lavičce chlápek - na vodítku kavkazana (samce) a dvě kavkazačky na volno. Ty se vrhli na Ivanovu fenku krysaříka a začali ji škubat. Chlap nic, seděl na lavičce a dobře se bavil. Ex shodil batoh, drapnul tu větší čubu a zahodil ji tři metry daleko (sem zůstala úpa zírat kde se v něm ta síla vzala, páč on váží asi padesát kilo i s kanadama a vypadá, že přežil Osvětim). Čuba ještě ani nedopadla na zem a on už měl srolovanou tu druhou a ležel na ní. Naše Mikina zdrhla a schovala se pod auto. Chlápek teprvá vstal z lavičky a začal po Ivanovi ječet, ať ji okamžitě pustí, že je to ještě štěně. Na závěr si chlapi dali po tlamě a šli jsme dál. Kavkazice už se drželi hezky z povzdálí a bylo vidět, že mají docela strach. Pes neměl, ten vypadal, že by se rád porval taky, ale naštěstí byl uvázaný u té lavičky.
Prostě to chce nemít z howíka strach, on chlapec zkrotne až mu někdo šlápne do úsměvu
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 13:21
- Nahlásit
Biluška
Obdobnou příhodu s kavkazandou mám z minulého týdne. Jdu s Miem, Kačkou a Tajgou z procházky domů. Vracím se naší ulicí která na jedné straně ústí přímo do lesa a právě tam bydlí ona kavkazí dáma ještě s německou ovčadnou. Vždycky hrozně řvou když procházím s vlkopsy a sápou se po plotě. Z toho důvodu tudy chodím nerada, ale tentokrát jsem si řekla proč bych měla složitě tohle místo obcházet když je cesta domů tudy kratší a přímá. Jdu. Když dorazíme k jejich pozemku za ukrutného řevu se rozletí vrata a feny stojí tváří v tvář mojí smečce. Byl to zlomek vteřiny než zaútočily. Ovčandu jsem v tu chvíli moc neřešila ale z kavkazandy jsem neměla dobrý pocit. Strhla jsem Miovi koš a mlátila jí hlava nehlava (spíš hlava jsem se snažila). Normálně se mého útoku lekla a odskočila. V tu chvíli jsem na ní zařvala a ona se zarazila a měřila si mě. Ovčanda taky. Rychle jsem psy odtáhla a odcouvala kousek od nich. Stály tam obě a zíraly nás. Sebrala jsem ze země pár kamenů a mrskla je vší silou po nich. Poskočily a bylo vidět jak přemýšlí čeho všeho jsem schopná. Věděla jsem že musím rychle pryč než si dodají odvahy k dalšímu útoku.
Věřím že když člověk dokáže útočícímu psu že se ho nebojí, dovede ho v drtivé většině případů zahnat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 14:04
- Nahlásit
Smecka
Věřím že když člověk dokáže útočícímu psu že se ho nebojí, dovede ho v drtivé většině případů zahnat.
jo s tim souhlasim,ale k tomu je potřeba ten správnej adrenalin a to odhodlání fakt přizabít..myslím ale,že právě tohle ne každej prostě dokáže..nevim esi se to dá naučit nebo tak..
kaba
Jenže čím? V parku se nic po ruce nenajde
tak jsi s sebou něco vhodnýho vem na vycházku z domova.
|
kaba
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 14:36
- Nahlásit
Jak jsem psala, že psy od sebe odtrhl majitel ridgebacky, tak to udělal tak, že na něj začal pískat(vysoké tony). Zabralo to bombasticky. Takže si pořídím píšťalku, přepnu ji na vodítko a bude. Samozřejmě, že bych svého psa bránila zuby nehty, de o to, že když je Diego v moment útoku navolno, tak začne zdrhat, a to je pak k pr..li pač nemám sebemenší šanci ho dohonit. Nevíte někdo, jak se dá hodného psa naučit, aby se bránil?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 14:45
- Nahlásit
kaba
jak se dá hodného psa naučit, aby se bránil?
blbě,taky proč by měl,to bys měla udělat ty jako šéf.Mě osobně se to do jistý míry povedlo tak,že jednak mám tu kliku a mám vyrovnanýho psa,dvanak sem jí hlídala jak ostříž a úspěšně naštěstí,takže žádný negativní zkušenosti nemá a třeťak jsem jí dala čas vyspět,takže asi kolem 3 roku se začla chovat tak,že si nenechá nasrat na hlavu..když po ní někdo vyjede či nastartuje,oplatí mu stejně.Jenže podokýkám,že to všechno jsou situace,kdy jde v zásadě o ho*no,jsou to jedinci co si akorát tak honěj triko na slabších a když viděj,že se nedá,sbalej to.Je to krátký a rychlý,páč můj řev je spolehlivě paralyzuje Je mi ale jasný,že nakráčet na ní skutečnej echt zabiják,asi by to vypadalo jinak.To bych holt musela něco udělat.
když je Diego v moment útoku navolno, tak začne zdrhat, a to je pak k pr..li
to je..
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 20:08
- Nahlásit
jo s tim souhlasim,ale k tomu je potřeba ten správnej adrenalin a to odhodlání fakt přizabít..myslím ale,že právě tohle ne každej prostě dokáže..nevim esi se to dá naučit nebo tak..davidkova renata
Naučit asi ne, spíš se člověk prostě nesmí bát a musí v sobě zmobilizovat ještě větší "drajf" než v tu chvíli projeví útočící pes.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2009 20:13
- Nahlásit
Smecka
spíš se člověk prostě nesmí bát a musí v sobě zmobilizovat ještě větší "drajf" než v tu chvíli projeví útočící pes.
no jo,jenže...podle dotazů a názorů a postojů třá na forech zde známých je nade vše jasné,že ti lidé se často bojí i svýho psa,natož cizího,nevědí si rady se svým psem,natož s cizím,často si nevědí rady ani sami se sebou,tak pak ten drajf nemůžou projevit ani náhodou...takhle jsem to jako myslela
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 00:11 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Smecka
Já ten drajf v sobě zmobilizuju snadno, bohužel už několikrát se mi potvrdilo, když psa neodeženu, že jsem strašně pomalá a nemehlo, takže i když čokla drapnu (což jde lehce, pač je dycky větší než můj pes, kterého má pod sebou), dycky se mi vysmekne. Když kopu, nemůžu se trefit. Čímž dosáhnu maximálního drajfu, kterého bohužel nejsem schopná využít.
Ale tehdá jsem poslala pryč už na dálku vrčíčí fenu slovy Táhni do prdelééééé ty pičoooooooo tak, že mě obloukem obcházel i její debilní páníček, to vám byla úleva!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2009 06:55
- Nahlásit
Dáška
Ale tehdá jsem poslala pryč už na dálku vrčíčí fenu slovy Táhni do prdelééééé ty pičoooooooo tak, že mě obloukem obcházel i její debilní páníček, to vám byla úleva!
Správně. Základním předpokladem je hlas, který použiješ takovou silou, že se ve vedlejší dědině splaší koza.
dycky se mi vysmekne. Když kopu, nemůžu se trefit.
Chce to víc trénovat, to se nedá nic dělat
|