Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Cena autoskla
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 18:40
- Nahlásit

Na rozlehlé parkoviště před hypermarketem nemilosrdně praží odpolední slunce. 17.červen, dvě hodiny odpoledne. Z velkého černého auta se ozývá zoufalý nářek štěněte. Jedno okénko lehce pootevřené, uvnitř žhavo. Štěněcí nářek tichne. Je to maličký krysařík, tlamka naplno otevřená, jazyk visící, hruď pumpuje co síly stačí, očka vyděšené.
Nechala jsem majitele volat rozhlasem.
Volala jsem policii.
Snažila jsem se vloupat do auta.
Prostrčila ruku okýnkem (mám ji tenkou, bohužel ale i krátkou), k dosažení štěněte chybělo několik cm.
Minuty plynuly, štěněcí očka se stávala nepřítomnými.
Rozbít to sklo??

Máte tušení, kolik takové sklo stojí? Být na tom jen trošičku finančně líp, udělala bych to hned. Možná bych to udělala stejně, nebýt naděje, že přece majitelé nebo policie už musí dorazit každou chvíli.
A co myslíte, jakou váhu má trestný čin poškození cizí věci (okno nad 5000?) proti trestnému činu utýrání zvířete, pokud by štěně umřelo? Může jít o "jednání v krajní nouzi", kdy "čin jinak trestný, kterým někdo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému zákonem, není tr.činem."?

Nakonec se včas vrátili majitelé, klidným spokojeným krokem obtíženi nákupy a seřvali mě, co mi je po tom.

kaba
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 18:56
- Nahlásit

Záleží na značce, u dražších značek je to určitě nad 5000.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 18:56
- Nahlásit

aren
Grrrrrrrrrrrrr!!!
Tydle rádobypáníčky bych kopala do pr.ele! Beztak šli psíkovi koupit Aro grancle.

Ináč teda se omlouvám, že reaguju, i když o těch právnických věcech nevím nic..
Todle mi prostě nedalo nereagovat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 19:40
- Nahlásit

aren
Na stažení okýnek je taková finta fň používaná zloději aut. Normálně na sklo připlácneš široce rozevřené dlaně (máš-li zpocené ruce je to ještě lepší) a snažíš se oknem hýbat nahoru a dolů. Většinou se podaří to okýnko stlačit dolů, normálně jako kdyby ho někdo zevnitř stočil kličkou. Když nejde jedno zkus jiné, většinou se nějaké podaří . Prý to nejde u moderních aut co mají el. stahování okýnek, ale u těch "na kličku" to jde zaručeně

Jinak rozbíjej takové ty malinké boční okýnka, ty jsou nejlevnější

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 19:47
- Nahlásit

Biluška
Jinak rozbíjej takové ty malinké boční okýnka, ty jsou nejlevnější
JJ, to použili zloději u nás na parkovišti - rozbili to njemenší okýnko který našli, otevřeli si a vybrali celý auto
A to s těma okýnkama na kličku si měla napsat před týdnem - kdy jsem si trotl zabouchla klíčky od auta v autě

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 19:59
- Nahlásit

Dines
Už jsem to sem kdysi psala
Expřítel zabouchl klíče v autě, v Práglu na Černým Mostě a v autě jsme měli všechny psy Naštěstí šli kolem nějací mladí, v tomto oboru evidentně zkušení a pomohli nám
Od té doby tu fintu používám docela často, například když jsem zastavila u lesíčka, odběhla za voláním přírody (klíče pochopitelně zůstali v zapalování) a Lilátko, probudivší se na zadním sedadle, zacvaklo centrál Pak si spokojeně lehla a oduševněle sledovala jak běhám kolem auta a nadávám

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 20:19
- Nahlásit

Biluška
Tyjo, nezávidim - já ačkoliv tam centrál nemam, tak jsem stejně zamknula všechny dveře a až pak zjistila že nemam klíče

aren
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 20:20
- Nahlásit

Biluška
Já jsem dost hodně lomcovala tím sklem, co bylo pootevřené. Cosi tam luplo a posunulo se asi o 1cm, ale to pořád nestačilo k dosáhnutí na štěně dosáhla jsem na kliku dveří a zevnitř lomcovala s ní, ale nepovolila. Takový ty zaklapávací čudlíky co zamykají/odemykají dveře to nemělo asi to byl samej centrál a elektronika, doufám, že jsem jim to aspoň pokazila jinak nádherný velký drahý auto.
Rozbití malinkýho okýnka by mi asi stejně nepomohlo, štěně bylo na sedadle spolujezdce, zezadu nedosažitelné.
Pokoušela jsem se získat štěníkovu pozornost a přilákat ho, ale byl netečný, měl moc práce sám se sebou
Spěchali odtud moc, když jsem jim řekla, že už jsem zavolala policii.

aren
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 20:21
- Nahlásit

Biluška
Jinak díky za finty, v mnoha případech se jistě budou hodit

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2009 20:38
- Nahlásit

aren
Rozbití malinkýho okýnka by mi asi stejně nepomohlo, štěně bylo na sedadle spolujezdce, zezadu nedosažitelné.
No tím okýnkem se pak natáhneš k nejbližším dveřím, zevnitř si je otevřeš a je to. Ale je fakt, že u těch moderních aut s centrálama, blokovacím zařízením a nevím čím vším ještě to asi nepůjde
Ale to neva, až se zase seznámím s nějakým zlodějem tak vysonduju moderní postupy

moll
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 06:14
- Nahlásit

netuším, jestli je to pravda nebo kec, ale... když se dají pod moderní auto hořící - čadící noviny, tak zapnou požární hlásiče a odblokují se všechny dveře, aby posádka mohla bez potíží ven... ale hrozí zničení hadiček na podvozku, což můžebýt horší než okýnko.

Pink
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 10:15
- Nahlásit

Vůbec nechápu, proč ti blbouni si nevzali prťouse s sebou. Já svýho čiváska tahám úplně všude. Dokonce i do Makra ho propašuju (jen jednou nás jedna aktivní slečna vyhmátla), svou očařku jsem naučila, že ne všechny pidi psíci jsou nevychovaný, drzý, vše ochcávací bestie

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 10:56 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

No ja mam teda zkusenost s tkanickou... Ale jde to jen na starsi auta, co maj cudliky na zacvakavani. Vytahnes tkanicku, udelas veprostred ocko na uzel, aby se nestahlo, protahnes pres horni roh dveri tkanicku tesnenim, drzis v kazde ruce jeden konec, stahnes ji dolu, do ocka chytis cudl, tkanicku zatahnes na jednu stranu a tahas stranou a nahoru, az cudl vycvaknes. Pouzito na kolegovo auto na sluzebni ceste, na kamosovo auto na chate, kdy nahradni klice byly v kastlu a druhy v zapalovani a tez pouzito na dva paprdy s klici v zapalovani kdesi na ulici, kteri se zrejme te male kozate blondyne s tkanickou divi dodnes.

Jinak u bezneho centralu zabira pulka tenisaku, prilozit natesno kolem zamku a prudce do nej bouchnout dlani na plocho. Vznikly tlak by mel central vystrelit.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:12
- Nahlásit

impact
Si tu tkaničku neumím nějak představit

Jak ji procpu tak kam potřebuju? Dyť je to měkký špagát, přece se to musí ohýbat, kroutit a tak... Drát je mi celkem jasný, ale tkanička teda ne

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:42 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Herdek tak držíš jeden konec v jedné ruce, druhý konec ve druhé ruce a přes roh dveří nasuneš. Taháš doleva, doprava a dolů a ono to přes těsnění proleze. Pak tam máš to očko, který musíš dotahat až na čudl a pevným tažením do strany a nahoru ten čudl vysmýkáš... Někdy ti to ukážu.

younglady
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:49
- Nahlásit

Hele je tohle téma o ceně skla nebo o tom jak se vloupat šikovně do auta

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:53
- Nahlásit

moll
netuším, jestli je to pravda nebo kec, ale... když se dají pod moderní auto hořící - čadící noviny, tak zapnou požární hlásiče a odblokují se všechny dveře, aby posádka mohla bez potíží ven... ale hrozí zničení hadiček na podvozku, což můžebýt horší než okýnko.
Ty jo, a chytne tam někde benzin, shoří auto i štěně, já už z lapáku nevylezu a termiti pudou do útulku

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:54
- Nahlásit

younglady
O ceně skla. Kdyby se povedlo do auta šikovně vloupat, ušetřily by se ty prachy za to sklo.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:55
- Nahlásit

younglady
No, něco mezi....

aren
Jinak jo, to rozbití nejmenšího okénka je starým pravidlem. Pokud nechceš teda majiteli auta záměrně uškodit.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 11:59
- Nahlásit

Takže doplňuji povinnou výbavu auta o:
dlouhou tkaničku
drát
půlku tenisáku
(dýmovnici?)

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:01
- Nahlásit

impact
V tomto případě by malé okénko nepomohlo, protože v okně spolujezdce byla škvíra kterou jsem stejně protáhla ruku a dosáhla na přední dveře zevnitř, ale ten zacvakávací čudl tam nebyl a klika samozřejmě nešla. Kdyby šla, mohla jsem ji otevřít, tahala jsem za ni.

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:02
- Nahlásit

aren
Takže doplňuji povinnou výbavu auta o :

Jo, a hlavně to měj vevnitř v autě, když si necháš klíče v zapalování.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:04
- Nahlásit

Jinak děkuji moc všem za vzácné rady, vidím že opravdu stojí za to se v tomto směru vzdělat.
Bojím se, že v nastávajících letních dnech bude podobných případů docela dost

Pink
V Olomouckém Globusu nejde vzít prťouse ssebou. Vyhazujou je

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:06
- Nahlásit

impact
Já mám ten centrál a to zamykátko je na těch klíčích, takže to snad ani nejde, jinak bych to měla určitě každou chvíli

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:23
- Nahlásit

impact
Kurňa jak to můžu tahat nahoru a dolů když jsem jenom na jedné straně dveří?

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:33
- Nahlásit

Biluška
Ach jo.

Jak na jedné straně? Šak přes ten rožek to dostaneš až podél spodní hrany okna. No ty woe, já ti to snad večer natočím a pošlu.

aren
Jo, tak to máš kliku.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:35
- Nahlásit

impact
Dyš stojím venku tak jak můžu něco tahat sem a tam? Natočto to, jinak to asi nepochopím

impact
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 12:37 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Hej to přes ten rožeček dveří fakt nacpeš. Neříkám, že u všech aut, ale u těch starších naprosto v pohodě. Běž se kouknout na auto. Stačí tkaničku zachytnout za kovovej roh a pak už taháš jak když řežeš pilou levá pravá a táhneš dolu a to přes těsnící gumy kolem auta stáhneš šmárjá.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:24
- Nahlásit

impact
Hej to přes ten rožeček dveří fakt nacpeš. Neříkám, že u všech aut, ale u těch starších naprosto v pohodě. Běž se kouknout na auto
Posem je mi to jasný.

pak už taháš jak když řežeš pilou levá pravá a táhneš dolu a to přes těsnící gumy kolem auta stáhneš šmárjá.
Kurňajs jak můžu tahat jako pilou, dyť nemá tu tkaničku kdo táhnout směrem ode mě. Logicky ji musím vytáhnout ven, ni? Tlačit ji od sebe taky nemůžu, dyť je to špagát

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:32 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Biluška
Máš doma stůl? Vedeš tkaničku za nohu od stolu, taháš levou rukou doleva, pravou doprava, tlačit není třeba, protože tkanička prochází za to nohou od stolu. Tímto pilovitým pohybem ji můžeš sunout po noze stolu nahoru nebo dolů.
Stejně tak v případě autodveří. Levou rukou taháš doleva, pravou střídavě doprava a tkanička je uvnitř v autě, protože jsi ji tam prostrčila přes ten rožek. Pilovitým pohybem se sune níž a níž stejně, jako po té noze od stolu.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání