Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Kdy zdaňovat?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 11:23
- Nahlásit

Prosím o radu:
fena ubytována za 2000,- měsíčně bez krmení (od 25.února 2007 do 17.10.2008), vet. péče a jiných nákladů - z těch 2000,- jsem jí živila, vozila na socializaci po výstavách, hradila veta, odčervení a očkování. Ztráta dokladů o nákladech na fenu. Nejsem podnikatel. Ubytována jen tato fena - tudíž jediný příjem, k tomu příjem mateřské. Jiný výdělek nebyl.

Musím podat daňové přiznání když fena nebyla ubytována na smlouvu - majitel odmítl smlouvu podepsat? On doklady o placení má.

suri
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 12:55 - Změnil/a: suri
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
a proč to chceš zdaňovat? když je to bez živnosťáku, bez smlouvy a bez dokladů, tak je to v podstatě jen služba známýmu, což znamená ty dva litry čistá ruka a mateřská není příjem ale nemocenská dávka a později jen sociální dávka
....teď mě teda napadlo, jestli to není jen vtip a já to ZASE blbě nepochopila

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:12
- Nahlásit

suri
to není vtip. Jeden pán mi vyhrožuje finančákem a že mi zařídí že o všechno přijdu, že jsem nedanila těch jeho 2000,- měsíčně. Měla jsem jeho čubu na převýchovu - dříve jsme si tykali a já tu čubinu přijala kvůli tomu že byl kamarád a bez smlouvy ale pak ten "kamarád" začal dělat dost problémy (nechtěl si fenu vzít - měl tisíc výmluv - už po půl roce byla převychovaná - ale on si jí nevzal - nezbylo mi nic jiného než jí mít dál u sebe) a nakonec to dospělo k tomu, že na mne zavolal poldy a donutil mého exmanžela vydat jeho fenu když jsem byla v nemocnici. Já si žádné účty neschovávala - neviděla jsem důvod. Pak jsem chtěla aby mi podepsal smlouvu - nepodepsal - odmítl - to jsem chtěla když stále otálel s tím si tu čubu vzít. Ještě u mne má očkovák, misky, vodítko a odmítá to osobně převzít a že to mám poslat poštou. Já nechci - chci aby byl nucen se mi podívat do očí po tom co o mne vykládal jak jsem jeho fenu týrala a já nevím co ještě. Naštěstí exmanžel fenu vydal přes veterináře, který potvrdil, že je absolutně v pořádku a mám strašně svědků, že se čubina u mne měla jak královna ze Sáby.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:21
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Z hlediska fin. úřadu - on má doklad o tom, že ti zaplatil 2000,- měsíčně? O jakou celkovou částku se jedná? 6 měsíců x 2000,- , nebo celkově 2000,-? Podstatné je, jestli on má doklad o platbě, nebo jestli jste si jen předávali prachy z ruky do ruky.
Když budu vycházet z předpokladu, že on má doklad pak ty musíš danit. Máš ŽL na psí hotel, převýchovu psů, nebo takovou nějakou aktivitu pod kterou se to dá schovat? Na dokladech za náklady na fenu až tak moc nezáleží, máš fůru jiných psů a klidně můžeš použít doklady za ně. Když finančákům předložíš paragon za pytel granulí tak nebudou zkoumat který pes je sežral. Stejně tak očkování, odčervování a pod. Takže nevidím problém v tom, pořídit si doklady o nákladech na fenu. Větší problém bych viděla v tom ŽL.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:31
- Nahlásit

Biluška
já živnost nemám protože ze psů příjem nemám - jsem blbka co to dělá zdarma . Až mi skončí mateřská, tak začnu podnikat - to si zřídím ŽL. Sem tam někdo dal a tenhle pán mi to dával sám od sebe. Když mám na nějaké čiklíka náklady tak tu účtenku si nechám když jsou to cizí lidé a oni mi to proplatí a já jim tu účtenku nechám - je to jen doklad aby mi zaplatili náklady. U kamarádů to takhle neděláme - tam účtenky neschovávám prostě jim řeknu a hotovo. Tenhle pán byl také kamarád a nechtěl tu mít čubu zadarmo - to by ho urazilo - proto ty pravidelné měsíční platby od něj. A na svoje čubiny už raději účty neschovávám - vždycky mne omejou když na ně koukám

suri
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:33
- Nahlásit

Biluška
Větší problém bych viděla v tom ŽL.
NO PRÁVĚ
ale pokud nemá žádná ze stran doklad, což jsem pochopila, když to byli známí a pak jí nechtěl podepsat ani smlouvu, tak myslím, že není absolutně co řešit, páč to je jen slovo proti slovu

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:34
- Nahlásit

Biluška
posílal to jeden čas na účet a pak poštou ale pod jménem jiným - jednou pod svým jménem jednou pod jménem ženy. On používá dvě jména.

suri
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:38
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
hele tak to neřeš, páč od tebe žádný doklad o tom za co ti platil nemá, ani smlouvu mezi sebou nemáte, takže to klidně může být za cokoliv ty prachy(i splácení půjčky), což by se samo jako příjem nepočítalo.

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:38
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
jednou pod svým jménem jednou pod jménem ženy. On používá dvě jména.

on používá ten pán jméno ženy a svoje
mno hlavně jde ještě o to co psal na složenku a na účtu do zprávy pro příjemce???pokud nic můžeš tvrdit že jsi mu kdysi půjčila a tedka ti to vrátil..pokud psa že je to za psa a ty sis to nechávala musíš danit..ale k MD lze přivydělat myslím neomezeně spíš jde o to že pak přiznáš podnikání bez živnosti...takže blbý

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:40
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Takže on v podstatě taky žádný doklad nemá? O tom, že ti zaplatil. Těžko bude operovat složenkou, kterou poslal pod cizím jménem. I kdyby se o něco takového pokusil tak doporučuju tvrdit, že a) ti vracel peníze, které jsi mu kdysi půjčila b) prostě ti peníze daroval . Nemá žádnou smlouvu, že u tebe měl ustájeného psa, nemá v ruce vůbec nic.
Nedělej si s tím těžkou hlavu a pošli ho do špic.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:50
- Nahlásit

Biluška
účel platby nenapsal. Asi 3x - 4x to šlo jménem jeho ženy "...ová" pak několikrát jeho jménem - úplně jiným pak několikrát jménem jeho ženy v mužském podání a pak asi třikrát jménem ženy a za pomlčkou svým - to ženy mělo mužský tvar. Koukala jsem na to jak puk a ani vlastně nevím jak se teď jmenuje

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:52
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
a ani vlastně nevím jak se teď jmenuje
si psala že je to kamarád???
mno pokud neuvedl účel tak to neřeš..řeš to až něco nastane což nenastane

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 13:55
- Nahlásit

sarax
byl kamarád

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:01
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
no, pokud ta částka nepřesáhla 20 tisíc za rok, tak to danit nemusíš. Teda jako fyzická osoba.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:04
- Nahlásit

Mel
když bych odečetla náklady na které ale nemám doklady tak příjem byl měsíčně 800,- a to jsem vrazila do svých psů. A když jsem věděla že to nepřesáhnu, tak byla jsem povina nějaké doklady schovávat?

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:10
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
otázka zda příjem byl nebo nebyl 20000,- podle toho co jsi posala od kdy do kdy a že 2000,- měsíčně tak tio nebylo 20000,- ne???tak to nekomplikuj

Mel
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:11
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
nejde o náklady... ty si prostě jako fyzická osoba můžeš ročně "přivydělat" 20 tisíc, které nemusíš danit. Dejme tomu já, jako pracujícící osoba prodám kamarádovi auto za 19 900, tak si na to nemusím dělat daňový přiznání.
Ty tu píšeš něco absolutně zmatenýho, čemu nerozumím. Pokud jsi se někomu starala o psa z kamarádství, on ti za to zaplatil víc než 20 tisíc a teď tě chce napráskat, tak to máš prostě blbý

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:14
- Nahlásit

můžu dodatečně podat daňák?

Roxana
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 14:40
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jezis Daso co resis?? Zadny doklady nema ani on ani ty, vse je per huba, takze jak radi Bilu - proste ti vracel pujceny prachy a co??? Nekomplikuj si zbytecne zivot

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 15:39
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
1.1.2008-17.10.2008 - to je maximálně 10 měsíců, tedy do 20 000 Kč
25.2.2007-31.12.2007 - by se tam taky mělo vejít

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 15:58
- Nahlásit

tak díky moc a moc všem za rady a za uklidnění. Já doufám, že už žádnou takovouhle srážku s blbcem neprožiju. Teď už si budu dávat majzla a kamarád nekamarád - všichni budou mít smlouvy a všechno odpapírované
Pro jistotu jsem se koukla na útržky a výpisy a fakt za ten rok 07 to dělá 14000,- protože mi několikrát platili dokonce jen 1000,- a za rok 08 to je také do těch dokonce 17 000,-

brut
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 16:02
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
buď v klidu .... ve chvíli, kdyby nastaly nějaké potíže, tak ti splácí půjčku a myslím, že se ohánět nějakýma výpisama a složenkama nebude, kor, když tam má tolik kombinací jmen ... by byl za blba on

aren
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:22
- Nahlásit

Já bych pro klid v duši podala normálně daňové přiznání, přiznala klíďo 12*2000=24000Kč jako mimořádný příjem dle par.10, z toho daň 15% je 3600 po slevě na poplatníka 24840 je daň zcela bezpečně nula.

aren
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:26 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Jo, ono to bylo od února 2007 do října 2008. Takže za rok 2007 přiznat 22000, z toho daň 2640 (sazba 12%), po slevě 7200 nic, a za rok 2008 přiznat 20000, z toho daň 3000 (sazba 15%), po slevě 24840 taky nic a je klid.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:27
- Nahlásit

aren
Může podat daň když nemá ŽL?

aren
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:35
- Nahlásit

Biluška
Je to mimořádný příjem podle par.10, tak může. Kdyby to byla soustavná činnost živnost podle par.7, tak by měla problém že to nenahlásila živnosťáku, ale daň.přiznání by tak jako tak podat musela, pokud by teda bylo co zdanit.

inu
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:39
- Nahlásit

jestli je to ten vod Chikary, tak bych mu leda ukázala

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:40
- Nahlásit

aren
Tak to jo. Ale stejně bych se na to vykašlala, bude s tím šílenýho papírování a ten dotyčný stejně v ruce nic nemá

aren
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:42
- Nahlásit

Biluška
stejně bych se na to vykašlala
Nebo tak

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 19:24
- Nahlásit

inu
jo je to on, hajzl jeden

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání