Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Útulek Bouchalka - placení za služby
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 17:04
- Nahlásit

sarax
pokud se posune takhle blbě stejně ho nikdo nenajde no prave .. jako ne ze bych byla zavila odpurkyne cipu, ale predstava ciziho telesa putujiciho si "kdesi" v tele moji feny fakt jako nic moc .. dalsi pru*er je, ze mame vsechno na cislo cipu - petpass, pojistku apod., no a dale bychom za par tydnu meli odjet na kryti do zahranici, takze vazne jako moooc fajn ...

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 17:06
- Nahlásit

sarax
dítě většinou ví jak se jmenuje :-D a dá se ho zeptat .... Já nevím, pokud chci zvýšit pravděpodobnost toho, že se mi ztracený pes vrátí, tak mu dám čip, i známku s číslem na obojek. V kolika případech se ten čip posune? Aspoň v desetině aby to tak znehodnocovalo jeho výhody?

Ale tohle máme asi každej prostě jinak

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 17:28
- Nahlásit

reneeska
dítě většinou ví jak se jmenuje :-D
ale di ty??že by se rodily 3 letý??
ne ale prostě holt tahle osvěta se mezi spoustu loidí nedostala...se jen řešilo že někdo čipovat musí a kdo není "pejskař" to ani neví že může taky..třeba nějaká osvěta?
Ale tohle máme asi každej prostě jinak
Aspoň v desetině aby to tak znehodnocovalo jeho výhody?

jistě to máme psina je čipovaná ale jako to neřeší mnoho že..třeba to čím čipovali v troje mi nepřečetl první vet.. a sorry pokud mám psa doma prostě obojek nenosí protože by si mohl od toho lehce odpočinout nemyslíš??joo a známka s číslem??jako měli jsme jich celkem dost a o každou přišla v křoví..takže nic

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 18:01
- Nahlásit

ale di ty??že by se rodily 3 letý??
že by mladší utekly jako pes?

Hm mě se nestalo že by ztratily psice známku s číslem, asi sou klidný, což pochybuju, nebo nevím ... a neboj, doma taky obojky nenosí, z tama se ani neztratí, leda by skočily z balkonu.

Ale tohle je úplně jedno, tady je to co by kdyby a nevíme jak to bylo ...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 19:27
- Nahlásit

Problém je, že ne každý popíše psa středně velký černý pes, jak již jsem psala hledá-li někdo belgického ovčáka, očekávám belgického ovčáka ne německého. Další perla, když už tedy hledali ovčáka německého a my jim zavolali, že nám fenu možná přivezli jejich první starost byla jestli má obroušené zuby... Fena na sebe ještě dalších 14 dní nenchala sáhnout a jestli to byla ta hledaná se asi nedozvíme, protože se na ní nikdo osobně podívat nepřijel. To že pes uteče se samozřejmě stát může, ale každý majitel by se měl start, aby se mu to stávalo co nejméně. I platba v útulku může být motivací k tomu psa si hlídat, takže určitě platit ano (proč bychom to měli platit my všichni z našich daní), ale nějakou rozumnou částku, jak jsem zde spočítala částka za 2 měsíce by se měla pohybovat zhruba od 4500-6000,- nanejvýše, 12 000,- je částka ohromná a opravdu reálné pouze kdyby psa přivezli zraněného a musel podstoupit léčbu. A teď něco k označování. Známka je prima, ale jen pokud jí má pes na krku a pokud vám na úřadě sdělí majitele nebo ho kontaktují (u nás úřad odmítl sdělit informace i policii), tetování je lepší to má pes přímo na sobě na Pk Vám ochotně sdělí chovatele, ovšem musí být alespoň částečně čitelné, chovatel musí znát adresu majitele a také musíte poznat plemeno (do útulku se totiž často nedostane výstavní načesaný a upravený jedinec, ale zvíře, které je plemeni pramálo podobné) a dále čip naprosto perfektní věc, ovšem opět je tu ALE, základem úspěchu je, že čip se musí přečíst (musí být čtečka a to ještě taková, který ten určitý čip přečte), dále musí být čip registrovaný, nesmí vypadnout (stává se při aplikaci zvláště u dlouhosrstých psů, že třeba zůstaně v srsti) a musí být k nalezení (pokud nám případný majitel nesdělí, že pes má čip v uchu hledáme ho standartně v okolí krku). Také mne dojímají lidé, kteří zavolají na registr, psa nahlásí ztraceného a pak čekají, že jim někdo zazvoní u dveří s nalezeným psem. Jak jsem napsala základ úspěchu je, že se čip dostane do blízkosti zapnuté čtečky, jinak je k ničemu.

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 19:36
- Nahlásit

kokrvnouzi
známku jsem myslela vlastní, ne z úřadu, ty my ani nemáme. Normál známka se jménem psa a telefonem majitele.
Jinak souhlasím, že 12tis je moc, ale zaráží mě, že se tedy na psa ptali, dozvěděli se o 12 tis, slevnili jim na 6tis. a dál? Psa tam nechali? nezajímalo je za co by to měli platit? protože ze "zadání" vyplývá že se na tohle neptali ... vyřešení je o komunikaci

Pro všechny, nevíte proč nemá Bouchalka na webu všechny psy, ale jen některé? Vždyť tak by si ho mohli poznat již před těmi dvěma měsíci

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 19:41
- Nahlásit

reneeska
no to je sice lepší než z úřadu, ale opět musí jí mít na krku ve chvíli nálezu, pokud leží někde spadlá v křoví nebo se někomu líbil obojek...bohužel
jak jsem psala hned na začátku, pokud po mě chtějí něco platit, chci vědět za co to platím za odchyt a pobyt je 12 000,- hodně za odchyt, pobyt a léčbu už to reálné být může, pak chci ale vědět, proč, jak, kdo a čím mého psa léčil...

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 19:43
- Nahlásit

kokrvnouzi
jj jasně, proto mají obojek se známkou i čip ...

Miju
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:16
- Nahlásit

Jandula

12tis nakladu nedaji dohromady ani omylem...tez musi prokazat, jak dlouho u nich pes skutecne byl... kdybychom pocitali 100kc na den - coz je na utulkace prehnane, tak je to tak 6tis...neverim tomu, ze kdybych jim rekla, ze nemam vic, taxi psa nechaji, bude je stat dalsi penize a pak jej casem mozna - udaji za 500,-...

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:25
- Nahlásit

reneeskaale zaráží mě, že se tedy na psa ptali, dozvěděli se o 12 tis, slevnili jim na 6tis. a dál? Psa tam nechali? nezajímalo je za co by to měli platit? protože ze "zadání" vyplývá že se na tohle neptali ... vyřešení je o komunikaci
No a co měla dělat 17ti letá holčina, který tohle zavolali, ona tam pak jela a ty prachy fakt nemá... oni jí ho nechtěli vydat bez peněz... uznávám, že se měla zeptat za co to je, ale v tom šoku jí to asi ani nenapadlo...

reneeska
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 20:34
- Nahlásit

Jandula
to tam jela bez rodičů? Já teda nevím, jestli můžou vydat psa nezletilýmu člověku? I jako majiteli ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 21:04
- Nahlásit

reneeska
S rodičema na tom není úplně OK., jela tam se svým stejně starým přítelem... nevím, jak to je, jeli si tam naivně vyzvednout psa...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2008 22:24
- Nahlásit

Jandula
Hele a nemohlo se stát, že jí tam toho psa dali rodiče? Nechci nikoho obviňovat, jen tak přemýšlím, jak to mohlo být (už jsem podobné věci zažila, že psa přivedli rodiče nebo naopak děti). Pak by to vysvětlilo těch 12 000,-, prostě by jim to naúčtovali jako hotel... je to jen teorie

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:46 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Roxana

ale predstava ciziho telesa putujiciho si "kdesi" v tele moji feny fakt jako nic moc ..

Ale cip neputuje "kdesi v tele" on putuje maximalne v podkozi,ktery maji psi, narozdil od lidi, velmi volne.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 07:48
- Nahlásit

kokrvnouzi
nee, to určitě ne, myslím, že říkala, že ho venčili a buď jim zdrhnul za nějakou zvířenou, nebo se leknul petardy nebo výstřelu... každopádně zdrhnul...

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 08:59
- Nahlásit

Tchor
Ale cip neputuje "kdesi v tele" on putuje maximalne v podkozi
diky za informaci to jako si vazne nemyslim, ze by mela cip na plicich ale proste je fakt ten, ze se neda najit, coz je faaakt jako problem ..

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:23
- Nahlásit

Roxana
Cauvejs, Ariška ztratila čipa ? a jak jste na to vůbec přišli?

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:39
- Nahlásit

Roxana
je fakt ten, ze se neda najit, coz je faaakt jako problem ..
S ohledem na gravitaci bych ho hledala někde níže

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:44
- Nahlásit

Fajka
No, ona ho asi neztratila, ale hledali jsme ho faaakt dlouho, dokonce vet delal i RTG hrudniku a nebyl na snimku
Byli jsme na tech RTG HD + ED, vis ... Tak este ze ma to tetovani, no
aren
Jako budem hledat vsude .. ale jestli ho nenajdem, tak musime ocipovat znova + zmenit vsecky papiry, takze nadhera

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:45
- Nahlásit

Dobrá tedy ještě jeden příklad, který se mi stal a ne jednou hlášená ztráta psa poměrně dobrý popis však čas ztráty neseděl pes zde byl asi o týden dřív než vlastně utekl pánečkovi a teď babo raď jak na toto přijít. Opravdu po zkušenostech, které mám bych velmi nerada soudila kohokoliv neboť ne vždy je to tak jak se to jeví. A ktomu že zde někdo napíše že najde, když útulek nenašel shodu je to jak jsem již psala práce v útulku nespočívá jen v sezení u počítače " v lepším případě - v horším je evidence stále jen na papíře, kde se fakt hledá ještě obtížněji " A zde bych chtěla ještě něco většina lidí nahlásí ztrátu, ale již se neobtěžuje s tím aby nahlásili že již pejska mají někdy je to k vzteku když ztrávíte hodiny nad porovnáváním ztrát a nálezů a potom zkoušíte obvolávat lidi že by to moh být jejich pes a v mnoha případech Vám řeknou že ten jejich je již dávno doma.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:47
- Nahlásit

Roxana
aren
Znám dva psy co ho mají v uchu, takže ač gravitace zní logicky, nemusí to být vždy pravda, ale v packách taky bývá často...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 09:50
- Nahlásit

Jandula
říkám, jen teorie. pořád se mi těch 12 000,- nezdá, přece i kdybych chtěla někoho oškubat, tak mu přičtu o pár stovek víc a ne tisíc, to je moc nápadné...

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:07
- Nahlásit

tedy já fakt čumím,nám se čip nehnul ani o Ň....teď jsme byli na RTG a byl i krásně vidět.............

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:13
- Nahlásit

kokrvnouzi
Znám dva psy co ho mají v uchu, takže ač gravitace zní logicky, nemusí to být vždy pravda, ale v packách taky bývá často...
hmmm, to jsou teda vyhlidky ... hlavne aby byl aspon nekde, no

aren
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:26
- Nahlásit

kokrvnouzi
Znám dva psy co ho mají v uchu
Počkej, to jako fakt sám doputoval z ramene do ucha?

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 10:30
- Nahlásit

Roxana
No to je teda síla, si nemůžu pomoct, ale mě to jen utvrzuje v tom že je to prostě cizí předmět v těle kterej může způsobit problém.. zlatý tetování ....

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:07
- Nahlásit

Fajka
No to je teda síla, si nemůžu pomoct, ale mě to jen utvrzuje v tom že je to prostě cizí předmět v těle kterej může způsobit problém.. zlatý tetování ....
Vis co, v Praze je to holt povinnost a za par let se pres hranice se s necipovanym psem taky nedostanes .. A nas ceka ted ta holandska svatebni cesta .. no proste fakt mam jako radost

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:28
- Nahlásit

Roxana
Vis co, v Praze je to holt povinnost a za par let se pres hranice se s necipovanym psem taky nedostanes ..
já vím ale když to není spolehlivý a vychytaný a může se stát tohle co tobě tak to je teda

A nas ceka ted ta holandska svatebni cesta .. no proste fakt mam jako radost to jsou furt nějaký komplikace co

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 11:44
- Nahlásit

aren
no pokud mu ho nepíchli do ucha tak ano... fakt se tam dá nahmatat...na druhou stranu znám psy co se jim čip nehnul celej život, ale stát se to může a fakt se asi při nálezu nikdo nebude obtěžovat projíždením celého psa, když v uchu by to nečekal.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2008 13:47
- Nahlásit

Fajka
a jaky problemy by to melo zpusobovat? jedinej kterej me napada je pri nedostatecne sterilni aplykaci podkozni zanet, ale ten je hodne nepravdepodobnej. Zkus si nekdy pri osetrovani sahnout peanem do diry po kousnuti. Uvidis ze ho do podkozi bez vetsiho odporu vsunes nekolik centimetru.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání