| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:19
- Nahlásit
Prosím o radu zkušené:
Známým se na začátku července ztratil pes (malá rasa, směska), všude vylepili plakáty, obvolali útulku, nahlásili na policii... Minulou středu se jim ozvali z Útulku Bouchalka, že pes (pokud je to on), tak je u nich... byli mimo republiku a pro psa si jeli o víkendu... po příjezdu jim bylo sděleno, že pes je v útulku už od začátku července (a to i přesto, že se tam na něj ptali a dávali jim popis) a chtějí po nich 12 tis. Kč za péči a výdaje... Poté byli ochotni slevit na 6 tis. Kč....
Jelikož jsem nikdy neměla co do činění s vyzvedáváním psa z útulku: Je tohle normální??? Chápala bych - nechat si zaplatit žrádlo za dva měsíce a očkování - ale to nedá dohromady za malýho psa 12 tis. Kč....
Prosím o radu.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:32
- Nahlásit
Jandula
platí se tuším polatek za den pobytu ... + odchyt .... ale jistá si nejsem, osobní zkušenost nemám
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:35
- Nahlásit
Jandula
třeba by věděli na cibele.....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Jandula
Ať si ho přijdou osvojit jako cizí Nebo přes tetičku
A přiměřené peníze jim tam můžou nechat jako dar.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:37
- Nahlásit
Jandula
No ohánět se tím, že popis poslali není moc směrodatné, protože vím, jak někdo popisuje svého psa (nám ženská třeba tvrdila, že hledá belgičáka a nakonec přišla s fotkou NO vlkošedé barvy, kterého jsme u nás měli, ale protáhlo se to, kvůli špatnému popisu). Nicméně 12 000,- je přehnané, pokud byl pes zdráv a nemuseli ho např. operovat. Pro ukázku co se platí u nás:
60 kč/den pobytu....počítám-li červenec a srpen= 3720,-
100 kč za odchyt
300 kč očkování a čip
sečteno podtrženo 4120,- za 62 dní pobytu, odchyt a očkování+čip
těch 6000,- bych ještě pochopila, že ho třeba museli léčit (některé útulky taky berou za den pobytu třeba 80kč je to různé) ale 12 000,-?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:37
- Nahlásit
žanda
to je co?
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:38
- Nahlásit
Jandula
Požadovala bych podrobně rozepsáno kolik a za co si účtují...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:39
- Nahlásit
kokrvnouzi
Já vím, že lidi popisují různě, podle sdělení kamarádky tam prý posílali i fotku, ale osobně za to ruku do ohně nedám...
Léčit ho určitě nemuseli...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:41
- Nahlásit
Jandula
www.cibela.cz
spolupracují s útulky.....mmj
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:48
- Nahlásit
Jandula
já je pochopitelně neodsuzuji, nevím jak ho popsali a hledali, jen upozorňuji, že s tímto argumentem asi moc neuspějou
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:52
- Nahlásit
Je smutné nadávat na netu a obracet se všude možně. Útulek jim zajisté vystaví fakturu a není problém se je zeptat a nechat si zdůvodnit každou jednotlivou položku, pokud vím, tak každý útulek má svůj ceník služeb a pokud si to zdůvodní, asi nezbyde než sklopit hlavu a pykat. No, a s tím, že jim dávali fotku-asi mají v mejlech odeslané položky, tak se s nima můžou hádat...a reklamovat jako každou jinou službu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 12:54
- Nahlásit
Mucholabka
Já nenadávám, jen jsem se s tím nikdy nesetkala, tak se ptám. Pes patří 17ti leté holčině, rodiče na tom nejsou finančně tak, aby mohli zaplatit 12 tis. Kč...
Jen jsem se ptala, k čemu jinak net je, když bych nemohla ani vznést dotaz, zda je to obvyklá částka...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:17
- Nahlásit
Jandula
Ne, tak já to nemířím na tebe, ale spíš je to takový povzdech do éteru. Snad mají na webu vystavený ceník? Snad se dá dohodnout na splátkový kalendář? Jestli jsou to lidi...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 13:36
- Nahlásit
Mucholabka
Sorry, ale když reaguješ na mnou zadaný téma: Je smutné nadávat na netu... tak jsem si to trochu osobně vzala...
Ceník na stránkách nemají, jen v podmínkách k osvojení větu: Při převzetí zaplatí osvojitel náklady na očkování 500 Kč.
Já fakt nevím, jak to chodí, částka 12 tis. Kč mi přišla přehnaná, mám zájem pomoct holčině, která je majitelkou psa.
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:15
- Nahlásit
Každopádně musí útulek řádně na faktuře zdokladovat jaké částky a za co.Je jasný, že útulky mají různé tarify, ale za základní péči je to docela síla.Pokud ztrátu hlásili, doložili foto psa a i přes to je neinformovali že je tam, zavání to úmyslem vydělat
Ať se zkusí poptat u nějakého právníka.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:17
- Nahlásit
Již jsem to zde psala do provozu útulku musíte počítat i platy ošetřovatelů, energie, náklady na údržbu kotců, budov atd. Z této výsledné sumy se pak počítají náklady na 1krmný den.
Nedá se slučovat osvojení a pobyt. Kdyby totéž měl zaplatit osvojitel asi by si nikdo pejska neosvojil neboť někteří jsou v útulku roky.
Pro Aren nemyslím, že je dobré vést lidi k podvodu stylem tak si psa osvojte a zaplatíte míň.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:43
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Já chápu, že z něčeho útulek musí být živ, jen mě ta částka doslova posadila na zadek...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:48
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Nedá se slučovat osvojení a pobyt
jasně to chápu..ale je fajn že doba kdy lidé pološílení strachy kontaktují co se dá:všude vylepili plakáty, obvolali útulku, nahlásili na policii... se nazývá pobytem a je zpoplatněn..chápu že se musí umístění a odchyt uhradit ale líbila by se mi reálná částka..prostě jídlo,vet a odchyt...pokud budou útulky nasazovat takovýhle částky spousta majitelů psa oželí..
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 14:53
- Nahlásit
sarax
spíš nechápu proč nemají všechny psy na webu ... to by třeba pomohlo, jistě by svýho poznali
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:05
- Nahlásit
Ano je to částka pro spoustu lidí příliš vysoká, ale asi i oni udělali chybu je potřeba hledat psa co nejdříve a v případě neidentifikovaného psa nejlépe osobní návštěvou v útulku. Pokud je chyba na straně útulku byla bych pro zmírnění částky.
Z vlastní zkušenosti však vím, že se hodněkrát takto lidé pokoušejí po dobu dovolené mít prostě psa v útulku neboť hotely jsou ve většině případů ještě dražší. Vy se zase snažte pochopit, že pokud útulek zkrachuje tak nejspíš již nepomůže nikomu. V podstatě je to i tlak na majitele k zoodpovědnosti, kdyby pes neutekl , popřípadě byl identifikován nemusel být v útulku takovou dobu. Kolikrát stačí jen obojek s telefonním číslem, pokud by byl čipován a registrován tak je 100% jistota nálezu majitele. Kde je potom chyba?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:07
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
jj s tou identifikací psa máš pravdu ... to zas jo ....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:10
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
ale asi i oni udělali chybu
hele kdyby byl každej majitel aktivní tolik...
kdyby pes neutekl , popřípadě byl identifikován nemusel být v útulku takovou dobu.
mno mám i tak jinej názor..povinnost čipovat není všude to za A) a za B)pokud se v útulku telefonicky zeptám zda tam není ten a ten pes a jasně řeknou ne asi jim věřím..a pak zavolaj že tam je a zaplať jo??
no kde je chyba??Minulou středu se jim ozvali z Útulku Bouchalka, že pes (pokud je to on), tak je u nich... byli mimo republiku a pro psa si jeli o víkendu... po příjezdu jim bylo sděleno, že pes je v útulku už od začátku července
útulek se ozval ve středu a cche platit zpětně??jak věděl kam se ozvat??nejspíš se tam majitelé ozývali..jako chápu útulky a ráda pomůžu ale tohle mi vadí..
a k tý ztrátě..zažila jsem i psíky co je hodný soused pustil ze zahrádky případně je něco vyděsilo..a třeba na zahradě prostě známku s číslem nemaj no..
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:10
- Nahlásit
sarax
okud budou útulky nasazovat takovýhle částky spousta majitelů psa oželí..
anebo na to půjdou podvodem...
Taky jsem si naivně myslela, že zaplacení odchytu, očkování, odčervení a krmení by to spravilo... ale asi neee... jsem zvědavá, co holčina bude dělat...
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:18
- Nahlásit
Pokud chci mít dobře postaráno o pejska proč potřebuji nařízení zákona o čipování je to můj pes a pokud jenj mám ráda tak udělám vše pro to aby tyto situace nenastali a pokud ano abych měla co největší šanci pejska najít což je dle mého čip toto se dá zařídit. Další věc zdá se Vám drahý provoz útulku denně hlásí lidé z celé republiky nějaké ztráty a v hodně případech je pejsek velmi špatně popsán a pracovníci útulku nejsou čarodějové aby věděli třeba i jak se pes jmenuje. Pro zlepšení dohledávání by museli zaměstnávat dalšího člověka, který by měl na starost jen toto a to jsou další náklady pro útulek. Stále zde čtu který útulek se Vám jak líbí je to začarovaný kruh a je to bohužel hodně o penězích. Jak jsem psala jakmile bude odpovědnost majitelů nebude potřeba útulků a na těch pár co někdo vypustí sousedům bude stačit v každém městě jeden záchytný kotec neboť dobrý majitel si pejska ještě týž den vyzvedne.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:21
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
hodně případech je pejsek velmi špatně popsán a pracovníci útulku nejsou čarodějové aby věděli třeba i jak se pes jmenuje
Když zavolám do útulku, řeknu, že se mi včera ztratil pes středního vzrůstu, černé barvy... a oni čirou náhodou včera nebo dneska, případně zítra, pozítří tam psa středního vzrůstu, černé barvy budou mít, tak přece není nic jednoduššího než říct, nějakého tu máme, přijeďte se podívat, vemte s sebou doklady, fotky atd... a člověk, kterej má naději, že to jeho pes je, určitě přijede...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:24
- Nahlásit
nechci prilivat do ohne, nicmene me se teda castka zda dost premrstena .. teda neumim si predstavit, ze bych nemela cubu doma dva mesice, a jasne bych byla ochotna zaplatit za ni cokoliv, nicmene mam i tak pocit, ze je to celkem kontraproduktivni postoj - neprilis motivujici ... uz vidim obycejnejsi majitele, co proste nemaji v penezence jen tak 12 tisic ...
kdyby pes neutekl
nevim, ale to je argument typu kdyby behaly po suchu ryby .."
stačí jen obojek s telefonním číslem
no, taky se muze ztratit nebo byt ukraden, ze jo
pokud by byl čipován a registrován tak je 100%
to taky neni pravda, tetovani se ne vzdy musi dat precist a cip - cha, moje fena je cipovana v roce 2004, ted jsem s ni byla na RTG na kloubech a hadej co, cip jsme nenasli .. neobjevil se ani na RTG hrudni oblasti, mozna "odcestoval" nekam dal k bedrum nebo niz na hrudnik, ale to samozrejme nikdo nebude psa prejizdet cteckou dve hodiny, ze jo ...
Takze platit za pobyt psa v utulku jiste ano, ale melo by to mit nejakej kontkakt s realitou ....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:26
- Nahlásit
Jako vůbec to neni na nikoho tady osobně,akorát mám teda zkušenost(nejednu) ,že v nejmenovaném útulku sedí u telefonu asi oligofrenik,páč fakt se nestalo jednou,že nikdo neni schopen zkompletovat nález a ztrátu jednoho a toho samýho zvířete...já ho najdu,jinej hledá,ono tam je a co byste řekli...nic,nejsou schopný dát jedna a jedna dohromady..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:28
- Nahlásit
No mě přijde,že podobným případům prostě účtují "hotelové" ceny. Mají u útulku i hotel pro psy a když si vynásobím ty dva měsíce průměrnou cenou 150-200 Kč na den v psím hotelu,tak to poměrně odpovídá.
Jinak souhlasím s tím,co tu bylo napsáno. Ano,určitě by měl majitel zaplatit,ale takováhle cena působí vyloženě jako motivace k obcházení a vymýšlení podvodů
A ad čipy - spousta útulků nemá dodnes čtečky,takže i když čip zůstane tam,kde má,nic to nezaručí
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 15:36
- Nahlásit
davidkova renata
To mi právě říkala skoro tchýně té holčiny, že ten člověk, co jí bral telefon se zdál být hodně divný... ale po telefonu je divnejch tolik lidí
jana33
Jani, přesně tohle jsem jí říkala, že mi připadá, že si naúčtovali hotelovou péči... ale protože nemám zkušenosti, tak jsem se radši zeptala...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2008 16:52
- Nahlásit
Jandula
že mi připadá, že si naúčtovali hotelovou péči..
teda by mě zajímalo esli ten pesan tu péči hotelovou měl!!
a teda argumenty mám ráda dám čip..fakt dobrý..prostě proč??dítě mám taky ráda a čip nemá..pes teda jo páč musí..ale jak je tu psáno..pokud se posune takhle blbě stejně ho nikdo nenajde..takže tak
|