| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 18:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Kdybyste se chtěl někdo připojit:
http://petice.nazory.cz/petice/petice-detail.php?i d=181
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 01:26
- Nahlásit
Teda proti naší vyhlášce, která nařizuje vybraným plemenům vodítko i náhubek, bych se podepsala, ale pod tohle? Protestovat proti něčemu, co neexistuje, mi nepřipadá jako to pravý ořechový.
To pravý ořechový spíš přijde teď po aféře s dogou, až se do toho dá zase pan Tejc. Takže radši šetřte síly.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 03:35
- Nahlásit
Protestovat proti něčemu, co neexistuje, mi nepřipadá jako to pravý ořechový.
taky myslím že je lepší se šetřit...stejně by mě zajímaly důvody toho psa..jakože PROČ??
a mě se nelíbí v tý petici tohle:
nařídit jejich majitelům lehký, avšak bezpečný náhubek – v souladu s EU (kovovým náhubkem hrozí zranění nebo ubití jiného zvířete)
by mě zajímalo co má kdo na mysli???někteří psi mají náhubek aby se nervali..lehký je takový plastový a už jsem viděla že šel celkem dobře dolů..pořád si myslím že je lepší pomlácení košem než pokousání...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 06:48
- Nahlásit
Pokud by někdo chtěl nařizovat, že například můj pes ( plemeno), musí mít lekhý náhubek, tak pošlu do háje a budu ¨mu dál dávat kovový. Proč? Protože za
a, lehký by si sundal
b, takové "lehké" se ,ani na plemeno co mám , nevyrábí - je problém sehnat kovový, který by mu seděl.
c, dávat náhubky typu "maska Hannibala" mi přijde jako týrání, neb pes v něm nemůže většinou otevřít hubu.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 08:02
- Nahlásit
Lehký, kožený nebo nylonový páskový se dělá na všechny, neboli na míru ... do vlaku je fajn, mezi psi na venčení dávám stejně kováč.
A jak již zde je, neprotestuju proti imaginárním věcem
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 09:20
- Nahlásit
reneeska:
ale vysvětli mi, proč by mi měl někdo říkat, jaký náhubek mám já svému psu dávat???
nicméně, nyní neexistuje tento zákon, ale obávám se, že existovat bude. Ovšem protestovat má smysl, pouze s nějakým rozumným protinávrhem. Což toto nenabízí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 09:31
- Nahlásit
11111
Taky mám pár výhrad k textu, ale podpořila jsem. Nevím totiž o žádné jiné aktivitě, která by se té chystané imbecilitě postavila.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 09:32
- Nahlásit
Jinak náhubek myslím že nejlepší, nejspolehlivější, nejbezpečnější, nejvzdušnější a pro psa nejpohodlnější (když už) je kovový.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:51 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
aren
mozna si nejdriv zjisti co se chysta, ale prosimte neber informace z blesku. Ta petice je temer cela uplne nesmyslna. Ksdyz uz nekdo vytvari "petici" mozna by si mohl nejdriv zjistit jaky stav toho proti cemu broji je.
Jeste k tem lehkejm kosikum - ja osobne bych nejradsi zakazal prve ty lehky plastovy protoze rozhodne nezajisti psovi dostatecne pohodli a paskovy jsou tak pro paradu v podstate jediny pouzitelny pro dlouhodobejsi noseni jso kovovy, kratkodobe pri praci se daji pouzit kozeny vytloukaci.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:57
- Nahlásit
Mezi psy dávám kovový, ale plánuju koupit pořádné kožené. Protože i mezi dírkama se umí chytit za ucho apod. Do busu nejlépe kožený, mezi lidi taky, páč takové bouchnutí košem...mám nohy fialové.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 13:02
- Nahlásit
Tchor
pouzit kozeny vytloukaci.
jak vypadá?
aren
naprosto nesmyslná petice
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 13:05
- Nahlásit
brut
Hrubý kožený s málo dírkama a uvnitř je takový klínek pro zákus.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 13:07
- Nahlásit
Mucholabka
dík.... tak ten znám, jen jsem si nepřiřadila název k druhu
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 15:33
- Nahlásit
Hmm:
já preferuji kovový. Plastovej měl jako štěník, když más v 6 měsících vyhazovali z šaliny, protože můj zabiják nemá košík ( uslintaný - bývalo mu blbě, roztřesený štěně na ručníku .. fakt horzba no) , pak ho rozkousal a bylo.
Takový ty páskový? Tak skrze něj mi jeden pes kousl do mýho psa takže páskovým koženým nevěřím. Je fakt, že se dají strčit do kabelky, nebo do kapsy, ale neochrání ani omylem.
Mám na věc takovýto názor.
Pkud se budou stávat případy, jako je ten s dogou a 2 mrtvými lidmi, pak zákon schválí a nepomůže nám nic. Naše psy nám bud zakážou úplně, nebo budeme dělat psychotesty jak paka,a le týrání - viz. Jarošov , tak to projde bez problémů.
Jsem PRO zpřísnění trestů za napadení psem, usmrcení psem. Jsem pro, aby se navolno mohl pes pohybovat jen s košem ( vyjma některých plemen, které by musely mít koše na celou hlavu, nebo vymyslet takový, který by jim opravdu sedl - buldočci.) - na veřejné zeleni.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 16:20
- Nahlásit
11111
jako je ten s dogou a 2 mrtvými lidmi
Ta paní taky zemřela? Něco mi uniklo?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 16:59 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Mucholabka
hm Do busu nejlépe kožený, mezi lidi taky, páč takové bouchnutí košem...mám nohy fialové.
njn kdysi jsem dávala fotku Trinči v koženým už nikdy víc..v kovovým se jí líp dejchá a nevypadá jak hanibal...v koženým se jí tu bál každej
jo a teda když má koš tak mi celkem funguje zákaz třeba skákání na lidi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:01
- Nahlásit
sarax
jo a teda když má koš tak mi celkem funguje zákaz třeba skákání na lidi
Ale jak jí zakázat třeba v tlačenici do někoho nabourat?
Já koše furt někde ztrácím, takže včera měla na tržnici kovový a samo že nabourala do nějaké ženské
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:02 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Mucholabka
mno upřímně v tlačenici mi příjde zbytečný psa tlačit...já nemám ráda davy lidí a psa do nich netahám..a když, jde u nohy..takže bud mě nechají projít bo at mi vlezou na hrb..kočáru se taky uměj vyhnout ne??
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:22
- Nahlásit
sarax
No tak pokud před tebou pipina jde, a najednou se zastaví bez toho, aby aspoň rozsvítila brzdové světla, a začne čumět po vránách, zatímco v druhém pruhu je protisměr, těžko se s tím dá něco udělat a ten pes do ní prostě vrazí. Nebo pes taky potřebuje nějaký manipulační prostor, když jde u nohy, a pokud se kolem něj plantají lidi, těžko vybere zatáčku. To je fuk, mi je stejně jasný, že drbeš do kravin, páč mě nemáš ráda.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:28
- Nahlásit
Mucholabka
páč mě nemáš ráda.
stejnak se psem u nohy nejdu někomu 20 čísel za prdelí takže sem schopná zastavit a zastavit i psa..hele funguju tak po měste se psem a kočárkem a nikdy jsme nenabourali do lidí
a že teda taková ZOO v létě kdy tlačím kočár a vedu psa..a je tam našlápnuto..stejně jsem psem nenabourala..tak ti nevím no
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:33
- Nahlásit
u nás nabourávají lidi do Bena ...
Asi ho přehlídnou jak je malinkatý )) a pak se diví, že se ozvu, když se ani neumí omluvit, když mi stoupnou, vrazí do psa....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:34
- Nahlásit
sarax
Asi jsi nebyla na tržnici, nebo na akci mezi hafo lidma jako jak to chceš udělat, aby sis udržela odstup? A psa tam tahám za prvé proto, že jsem pak ještě něco měla, za druhé pes se musí umět chovat i mezi lidma, takže jsme si nádherně pocvičili tuhletu jako nevšímavost a odložení, páč jak jsem se šla třeba převlíkat, tak jsem ju odložila před stánkem a kolegyně jen tak po oku hlídala. Byla supr. Holt nebydlím vě městě, tak ji mezi lidi občas někam vytáhnout musím.
Stejně tak v buse, DPO není asi tak bohatý podnik jako ten pražský, takže u nás jezdí busy narvané bezohlednýma lidma, kteří se psovi postaví málem na hlavu a pes do nich v zatáčkách nebo ze zvědavosti prostě vrazí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:30
- Nahlásit
Mucholabka
Asi jsi nebyla na tržnici, nebo na akci mezi hafo lidma
ne to určitě ne,takový věci se mi fakt nemůžou stát..říkám po Práglu je celkem volno..Zolo je prázdná a třá na stafbull show nic moc účast..sím tě..prostě jako ber to tak že já si ten prostor pro sebe i psa vydupu..já tu sem od toho aby nikdo nedupal po psovi a pes do nikoho nevrážel a dá se to i s tím kočárkem a psem
i v P%raze bejvá MHD plná..tak prostě si místo fakt vydupu..pes platí u nás jak dospělej tak to místo chci mít
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:35
- Nahlásit
k MHD.
osvědčilo se mi, když sedím na sedadle, dát psa na místo pro nohy a já si sednu bokem. Nohama chráním psa.
Pokud musím stát ( já totiž nastupuji na konečné a jedu skoro na další konečnou - obvykle) , tak si cestu udělám klidně lokty, procpu se někam do kouta a tam psa šupnu a sama udělám hráz oproti lidem.
A když nejde to ani to, tak lidem, co mi dupnou na psa a neomluví se, tak dupnu na nohu taky....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:43
- Nahlásit
11111
Nohama chráním psa.
cestu udělám klidně lokty,
a sama udělám hráz oproti lidem.
jo tak to je moje představa a i praxe
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:26
- Nahlásit
11111
jako je ten s dogou a 2 mrtvými lidmi
Ta paní taky zemřela? Něco mi uniklo?
11111 11111 11111
Mluvím na tebe.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:28
- Nahlásit
bullvnouzi:
promin, přehlídla jsem tě.
ano, oba umřeli. [img]http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/smilies/sad. gif[/img] je to myslím na idnes. cz bohužel.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:33
- Nahlásit
11111
Prosím tě a kde přesně? Můžeš mi to ukázat? Pokud vím, všude se píše jen o tom pánovi, tak bych nerada zase viděla nějakou poplašnou zprávu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:56
- Nahlásit
bullvnouzi
11111
Neeeeee,jen ten pán,jeho dcera žije.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 19:58
- Nahlásit
jablunka
Dyk to řikám, že pani 11111 akorát šíří poplašný zprávy...
|