| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:47
- Nahlásit
to je totiž konec hlídacích psů!!!!!!!!!!!!!
teda psů co jsou schopný dotyčnýho nejen předem varovat, ale při překonání oplocení vystavit a vyštěkat a blokovat jeho pohyb , a při kladení odporu taky poslat na chíru.
Jakmile má každý právo bez mé přítomnosti (nedovolal se, nedozvonil se, jsme v práci) vstoupit na můj pozemek pso svou věc, NESMÍM TAM MÍT PSA, CO MU TO NEDOVOLÍ.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 15:19
- Nahlásit
Sali
jj, to je přesně ono
Když k tomu dodám toho devianta, tak je mi blivno
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 15:35
- Nahlásit
brut
volala jsem právníkovi, a ten mi řekl,že už od dob práva římského je vlastník pozemku hegemonem ve svém prostoru.
Kdokoli na cizí pozemek vstupuje, činí tak na vlastní nebezpečí.
Bude-li pozemek bezpečně ohražen tak, aby k překonání ohražení bylo třeba vynaložit nějaké úsilí, tedy nejde-li jen o protažení se mezi plaňkama bo prolezení dírou bo otevření si nezamčených vrat, nemůže nikdo dát vinu za úraz tomu, kdo tam je vlastníkem, ale TOMU, KDO TAM VNIKL! , a dá-li VINU VLASTNÍKOVI, odvolací soud či vyšší instance to musí zrušit.
Důležité je to, že právník mi potvrdil, že to NENÍ TAK, ŽE BYCH MUSELA TEN PŘÍSTUP V NEPŘÍTOMNOSTI UMOŽNIT.
Ve své přítomnosti musím žadatele pustit, aby si vzal co je jeho, ale nemusím si pozavírat psy, když jdu pryč, aby tam každý mohl kdy ho napadne..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 15:37
- Nahlásit
bylo mě řečeno, že ten, kdo překoná kvalitní oplocení, tím prokáže jasnou způsobilost k vyhodnocení situace.
Zabezpečení pozemku, kde je volně pes schopný někoho orvat, musí prý být takové, aby se tam ani opilec, ani debil, ani dítě do těch nevímkolika let prostě nemohli dostat, neb k tomu nebudou mít fyzičku, ani fištróna. DŮLEŽITÉ PRÝ JE TO, ZDA K PŘEKONÁNÍ PŘEKÁŽKY MUSEL vstupující vynaložit takové úsilí, které jasně dokazuje, že byl schopen vědět, co činí, a co mu tam hrozí.
Děcko 4 roky za mičudou snad nepřeleze 2 m solidní oplocení, za kterým řve pes.
No jak jsem koupila, tak prodávám, jedna věc je co odvolací soud, druhá věc je co příbuzní a vesnice vůbec, můžem to vyhrát třeba až ve Štrasburku, ale stejně se budem dávno předtím muset odstěhovat, neb jinak nás lidi zlynčujou za ty bestije co vražděj lidi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 15:47
- Nahlásit
Sali
to co píšeš odpovídá informacím, které jsem získala i já... jen nevím, jestli 2,5 m zděná zeď je dostatečné zabezpečení... průměrný chlap se na ní bez větších obtíží vytáhne a skočí dolů, to samé pubery´ták
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 15:59
- Nahlásit
brut
takovej ale ví, do čeho jde, a tedy je zodovědnej, jde tam na svý riziko.
Taky si myslím, že je lepší psy v nepřítomnosti dát do bezpečnejch kotců, než riskovat to tóčo, co by pak nastalo.
Naše zvířata naštěstí tak běsněj do vrat, a je jich tam víc, že to snad nikdo riskovat nebude, aby to prubnul...to snad i gauner si to rozmyslí, a lovec svýho majetku počká, až se vrátíme.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 17:39
- Nahlásit
a co pak dát výstražné cedule: pozemek střežen psem či podobně? pak přeci i ten průměrný chlap, který se vyhoupne přes zeď, vstupuje na pozemek s vědomím, že je to prostě střeženo psem a musí s tím počítat? to už by mělo být jednoznačné, ne? přeci když si pořizuji psa, aby hlídal, tak chci aby hlídal hlavně v mé nepřítomnosti a zavřený v kotci je mi v tomhle směru prakticky k ničemu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 18:18
- Nahlásit
Sali
hele já bych na to moc nespolíhala,myslim to
DŮLEŽITÉ PRÝ JE TO, ZDA K PŘEKONÁNÍ PŘEKÁŽKY MUSEL vstupující vynaložit takové úsilí, které jasně dokazuje, že byl schopen vědět, co činí, a co mu tam hro
paragrafy sou pokroucený a právník typu Lžičař by to moh smést ze stolu klidně.Taky jsem se ptala,už teda dýl..tohle co píšeš platí třá v Americe,tam má babu,deviant,když vleze na cizí pozemek,musí počítat ze vším,ale tady v tom Kocourkově???Přece nedávno jak byl ten soud s chlapem co nastražil po domácku nějakou tu minu bo co to bylo .V chatový oblasti...ten zloděj musel přece vypáčit x zámků a petlic a urvalo mu to hnátu.A co myslíš?Soudili toho důchodce!Pokud vím,odsouzen snad nakonec nebyl,ale spolehni se na to..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 18:44
- Nahlásit
davidkova renata - také nechci kecat, ale mám pocit, že odsouzený byl. odvolací soud ale trest zmírnil na symbolickou podmínku, jako že výstrahu, že takovéhle chránění majetku už je jako moc, tak aby se lidi nějak hromadně neinspirovali. takže se opravdu spolehnout nedá asi na nic. oni tě budou stíhat, i kdyby jsi měla upozornění o hlídacím psu rozmístěné po metru okolo celého pozemku. páč nejdřív musí zjistit, jestli ten "kdokoliv" ti na pozemek zrovna nevlezl místem, kde cedule nebyla, jestli cedule odpovídá skutečnosti, jestli tam náhodou nemáš vyobrazeného menšího psa než ve skutečnosti a tak narušitel nemohl počítat tak s velkými následky a jestli ta cedule je vůbec dostatečně vypovídající, ale POZOr - nesmíš s ní vyhrožovat
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 18:51
- Nahlásit
nefer
POZOr - nesmíš s ní vyhrožovat
no to je fakt dobrý,takže můžeš leda tak velký kulový
S tim odsouzením jsem myslela,že nešel natvrdo..
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 18:56
- Nahlásit
tak to jo, ale i tak jsou to tahanice velmi nepříjemné a naprosto zbytečné. takovéhle případy by měly být jasné a vůbec se před soud nedostávat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 19:02
- Nahlásit
davidkova renata
no já si myslím, že v nepřítomnosti to asi nejlíp jistěj kotce,
přece jen nic co má člověk doma nemá cenu psího života, nebo úrazu vniknuvšího s tím, co pak bude zákonitě následovat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 19:28
- Nahlásit
Sali
přece jen nic co má člověk doma nemá cenu psího života
jasně,já psala jen k tomu zabezpečení..prostě bych na to rozhodně nespolehla.Sama určo víš,že třá u BA ,pokud hlídáš se psem ,nesmí nikoho pokousat,jinak máš malér.Cigán tě zabít může,to jo,ale běda ,kdyby mu tvůj čokl natrhnul pr*del,to se nesmí!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 19:50
- Nahlásit
davidkova renata
Cigán tě zabít může,to jo,ale běda ,kdyby mu tvůj čokl natrhnul pr*del,to se nesmí!!
Páč to by byl ten čokl rasista a na to jsou dneska tvrdý paragrafy
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 20:13
- Nahlásit
davidkova renataBiluška
jest mě to jasné.
Problém já mám jen z toho, že všechno, co je míněno v dobrém, byť našimi squělými zákonodárci, se obrátí proti normálnímu poctivýmu člověku...protože vše je zneužitelné, stačí mít důvod...
Už vidím, jak zcela normálně budou typaři prolejzat nezabezpečené pozemky s tím, že kdokoli je bude chtít vyhodit, odvolaj se na to, že stíhají svůj movitý majetek, co jim ho tam vyšší moc nasměrovala, a zvonit na tě nemohli, neb by museli z prchajícího majetku spustit oko a on by jim utek z dohledu...takový virtuální kotě, to nikdy nenajdeš, i když jim budeš v naivitě chtít pomoct.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 20:14
- Nahlásit
a nedej bože, aby je vocud vyhazoval pesan...hlavně ten rasistickej.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 20:22
- Nahlásit
davidkova renata
zabezpečení? 2 m plná zeď a na ní ještě 50 cm karisíť nahoře "třásnitá", po který se pne svinsky agresivní tlustostonkatá stolistá růža, 2 m téměř plná brána, průhledy šquírkama mezi prkny výplně, to snad musí soud uznat za řádné zabezpečení dvora, kde pobíhá Bobulka a pinzetky...krom toho v naší nepřítomnosti bude Bobulka v kotečku z oddělené části dvora bez přístupu k tý bráně, protože TA je nezranitelnější, dá se přešplhat...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 20:35
- Nahlásit
Tak mi to nakonec nedalo a vytasila jsem i tento zakonik na te diskuzi s poslanci, nad zakony o zadrzeni psa pruniku pro vecna cizi pozemek se castecne zdesili a castecne pobavili a slibili, ze se to budou snazit zlikvidovat, ze je to opravdu absurdni nesmysl. Takze diky Bilu, Sali a Brute za argumenty, snad to k necemu bude, kazdopadne sve pripominky piste i na ten mail vyse do 31.8. na pripominkove rizeni
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 20:46
- Nahlásit
Sali
, to snad musí soud uznat za řádné zabezpečení dvora,
Neuzná. Kdysi nám na cvičáku kradli hliník z boudy. Tam vlezl přes dva ploty (klasický, drátěný, 220 vysoký, pokaždé s ostnatým drátem nahoře). V podstatě musel přelézt přes tento plot do zahrádkářské kolonie, přejít mezi mrkvičkama a hráškem a přelézt druhý plot k nám na cvičák. Chytli jsme ho při činu, on prohlásil, že je opilý a že neví jak se sem dostal a policajti ho pustili. Nedělej si iluze o jedné dvoumetrové bráně
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:02
- Nahlásit
Biluška
ach jo.... kotec to jistí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 21:05
- Nahlásit
dejavu
super.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 08:11
- Nahlásit
POZOr - nesmíš s ní vyhrožovat
To je bohužel pravda i teď pokud ti někdo vleze na pozemek a ty tym máš POZOR PES a pes ho rafne je to v pohodě, protože jsi upozornila, ale pokud tam máš POZOR ZLÝ PES, tak už je to tvoje chyba, protože ty víš, že pes je zlý a nemáš ho tak zabezpečeného aby nikomu neublížil co dokáže jedno slovo co? Holt Kocourkov
|