| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:33
- Nahlásit
wami
No nevím...jestli paní nemá svědky tak bych prohlásila, že jsem tam v životě nebyla, paní jsem neviděla a žádnýho psa nemám
Ale teda jeko hustý...doufám, že takový lidi nepotkám - taky hustě jsem na jaře šla se štěndem po cyklistický ...večer nikde nikdo, najednou se objevil teenager na kole, asi 10 metrů před náma se pustil řidítek a 10 za náma se zase chytnul.....normálně jsem mu přála, ať se muj pesan jen trošku cukne jeho směrem, a on ať si rozbije hubu, když je blbej.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:33 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Bela
tak vona tvrdi, ze by ho srazila, kdyby nebrzdila... A protoze brzdila prudce (a neumi to), rozbila si hubu...
---
no nic, zas budu az vecer, jdu pracovat...
Dines
to nejde tvrdit, oni kvuli ni volali zachranku, zachranka volala policajty... a tak, no...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:35
- Nahlásit
wami
nojo, je to celý blbý - že kolegyni držim palce, ať vyhraje zdravej selskej rozum a ne lidská blbost (jako obvykle)
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:40
- Nahlásit
wami
protože se jedná o pojistku odpovědnosti, musí to být vždy TVOJE chyba - psa jsem neuhlídala, vytrhl se mi s vodítkem z ruky apod. musí to být vždy Tvoje pochybení - jako třeba s tou pračkou - zapomněla jsem dát hadici do vany a vytopila jsem sousedy apod.
Máme s tou pojistkou dost zkušeností, vzhledem k počtu psů a vlastnictví Avy - psa z útulku, který ze strachu je schopen napadnout / kdo zná, ví o čem mluvím / ... takže jsme z toho hradili nejen ty obligátní sousedy, ale třeba když byla Anne štěně, tak i roztržený tričko kamarádky, co u nás byla na návštěvě, poškrábaný dveře u přítelovejch rodičů, ale i Avou roztržený rifle za 3500 Kč
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:42
- Nahlásit
wami
... a ještě je fajn, že se z tý pojistky dá hradit i třeba to, když pes pokouše jinýho psa / ošetření u veta / , některý cvičáky, či organizátoři kynologických akcí přímo vyžadují, aby majitel psa takovouhle pojistku měl.....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:48 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
wensday
a na to stačí ta obyč od Český? Zvyšuje se nějak ta pojistka, nebo jak se na vás pořád tváří?
A jak doložíš co zničil? Že to byl on,a pod.?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:48
- Nahlásit
wami
ze pani zazalovala kolegyni pro trestny cin neumyslneho ublizeni na zdravi...
zazalovat muze .... ted musi kolegyne prave svedkama a podobnyma vecma prokazat, ze je to kravina, aby to policajti odlozili .... kdyz to policajti posoudi skutecne jako neumyslne ublizeni na zdravi a predaji takhle soudu, tak pak uz je to blby .... chce to stopnout hned u tech policajtu a k tomu je fakt nejlepsi mit svedky (nebo aspon jednoho) + ten argument, ze psovi fakt nic neni, coz po srazce s cyklistou neni zas tak bezne .... pokud by pani tvrdila, ze vbehl do cesty a ona se vyhybala srazce a u toho spadla, bylo by to horsi. takhle kdyz tvrdi, ze ho trefila, tak si sama pod sebou reze vetev ...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:54
- Nahlásit
Dines
jojo, obyčejná pojistka odpovědnosti v běžném životě, od Český tuším za 375 Kč na rok
no, nahlásíš to Ty a pak poškozený , popíšete, jak se to stalo a je dobré, pokud poškozený doloží doklad o nákupu poškozené věci, nebo teda účet od veta / to se nám teda zaplaťpánbuh nestalo / apod .
pojistku máme furt za stejný love, pojistný plnění je do výše 3,5 milionu.... tuším. no, nám se to všechno nestalo třeba v jednom roce, nic neříkaj, od toho ta pojistka je.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:59
- Nahlásit
wensday
Super (myslím že mám to samý - něco mezi 400,- a 500,-) právě mi to přijde dost levný, na to, co všechno to kryje....
A nějak ukázat tu poškozenou věc?
Nedávno na výstavě kámošce pes nabořil auto (při honičce s jinym čoklem..koukal kde je pes a né na cestu a pak když otočil hlavu ve směru úprku,tak už jen flekoval o auto - docela hustě promáčkl dveře - a v tu chvíli jsem si konečně konkrétně představila k čemu je ta pojistka dobrá
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 16:02
- Nahlásit
Dines
no, to záleží na pojišťovně, esi to chce, někdy stačí čestný prohlášení poškozenýho, někdy musej být fotky. Poškrábaný dveře si třeba mobilní technik přijel vyfotit sám.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 16:08
- Nahlásit
Jediná šance - pořídit si další svědky!!
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 16:38
- Nahlásit
No ja si myslimze ako v pripade tej cyklistky, tak aj ustrizku za zalohu (ono to treba nazvat poplatok za rezervaciu) je dokazne bremeno na strane zalobcu, nuz a v oboch situaciach zrejme nie je mozne dokazat nic ine, len ze jedna bola operovana a druha poslala peniaze, co akosi nestaci...
Na druhej strane, cesty "spravodlivosti" su nevyspytatelne a mozno sa mylim.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 16:45
- Nahlásit
Ahojky všem,
jsem zaměstnanec České pojišťovny a toto pojištění o kterém tady hovoříte jsem schopný s Vámi sjednat. Stojí 412 Kč a dá se sjednat z pohodlí domova i po telefonu. Je-li sjednáno po telefonu je na ni 10% na první rok tj. první rok 368 následující roky 412 Kč. Pojistná smlouva Vám přijde domů na adresu nebo na e-mail a je platná od 00:00 následujícího dne. Z vaší strany stačí uhradit pojištění do 12 dní od sjendání třeba převodem z účtu.
pojištění má územní platnost po celé Evropě (geograficky) pokud si smlouvu sjedná např. tatínek tak automaticky je pojištěna i maminka, děti do 26 let studující a domácí zvířata - což jsou právě naši psi, kočky, hlodavci atd.
Pojištění se sjednává bez spoluúčasti
Jak tady píše wensday, tak limity plnění jsou opravdu max 3,5 mil. korun a to:
max. 1 mil. škoda na věci
max. 2 mil. škoda na zdraví
max. 500 tis. škoda finanční
v případě vaši otázek nebo zájmu o sjednání pojištění mi můžete napsat na ales@labradorka-anne.com
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:05
- Nahlásit
milovnikpejsku
Technický dotaz...přišel mi dopis, že mám zvolen způsob úhrady složenkou, částka xxx Kč a údaje k účtu, avšak složenka nikde - ještě přijde,nebo to mám zaplatit převodem?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:08
- Nahlásit
Dines
já taky technický dotaz: Sam te´d venku ztratil kroužek se známkou, nevíš jestli mi dají novou s tim číslem co měl nebo se to bude muset komplet přeregistrovat?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:10
- Nahlásit
Bára a Sam
Nevim, myslim že jsem to někdy někde četla, ale nezvpomenu si
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:13
- Nahlásit
milovnikpejsku
Technický dotaz...přišel mi dopis, že mám zvolen způsob úhrady složenkou, částka xxx Kč a údaje k účtu, avšak složenka nikde - ještě přijde,nebo to mám zaplatit převodem?
potřeboval bych znát konkrétní číslo PS nebo se obrať na infolinku 841 114 114
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:13
- Nahlásit
Dines
no tak doufám, že nás někde o víkendu stopnou benga..týden tu nejsem a už zvlčel, zapoměl všechny povely, tahá na vodítku..mám uplně vytahaný ruce, nevim co by na toho puberťáka kromě fyzických trestů zapůsobilo..(fyz. tresty nejdou, protože mu jednu majznu až řvu bolestí a on vrtí ocáskem jako že Co to?Děje se něco??) chjo
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:14
- Nahlásit
Bára a Sam
dostanete novou s novým číslem
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:17
- Nahlásit
Bára a Sam
Musíš ho majznout přes čumák, toho si minimálně všimne To je jediný co toho mýho blba vytrhne z "tranzu"
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:25
- Nahlásit
wensday
dík
Dines
vidělas v labradorech tu zívací fotku z 30.12? můj malý labradorek se proměnil v krvelačnou bestii
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 17:30
- Nahlásit
Bára a Sam
Hezká bestie, taky toho svýho budu muset někdy poránu vyfotit - ikdyž většinou na mě spíš vystrkuje zadek, než tu votevřenou tlamu
|
Dara
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 17:46
- Nahlásit
Na co to řeší? Pes babě do dráhy nelez, je to svědectví proti svědectví. A když je baba nervově tak labilní, má sedět doma v křesle. Žádnýho právníka bych nesháněla.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 19:03
- Nahlásit
Dara
super rada... ji to vyridim, az priste pujde na dalsi stani k soudu kvuli obzalobe z neumyslneho ublizeni na zdravi...
Kdyby to bylo jen tak, tak se tady na to neptam. Ale baba si prosadila svou, zaloba byla podana, po vyslesich se nerozhodlo a predava se to dal, takze bud se prizna k necemu, co podle sveho mineni neudelala, a dostane podminku a zaplati velky prachy soudnich vyloh + plne odskodneni te babe, nebo se "neprizna", a pujde k soudu. Tak nebo tak je potreba pravnika, ktery v tom umi chodit, zna pripadne precedenty, vi, jak se v takovych pripadech obvykle soudce rozhodne (bohuzel vetsinou pry ve prospech poskozenych).
Takze rada, at se na to vykasle, ji u predvolanky k soudu asi bude na dve veci...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 09:39
- Nahlásit
wami
No to je pěkná polízanice.
My teď taky řešili problém. Přijeli jsme autem ke garáži. Pes byl zavřený v kufru. Kousek od auta stála nějaká ženská. Otevřela jsem kufr, pes vyskočil, ženskou vyštěkal a způsobně si sedl k noze. Vzhledem k tomu, že vyrazil - vyštěkal a pak na první přivolání nakvačil vzorově se posadil a mlčel to snad vypadalo, že to udělal na povel, že jsem ho na ni poslala nebo co. No ženské se ani nedotkl prostě před ní stál jak na obranách před figurantem a pouze hlásil - bacha je tu hnusná ženská paničko a pánečku, ať vám něco neudělá. Okamžitě byl tedy přivolán a já se paní omluvila.
Ona ihned volala policii, že utrpěla psychické trauma a kdesi cosi a že to bylo schválně a že následky ponesou ještě naše děti a tak. Když jsem se paní omluvila 3x a snažila se jí vysvětlit, že se nic nestalo, že prostě jen štěkal, což žádná vyhláška nezakazuje a ona stále hystericky řvala, tak jsem jí tak trochu pro sebe a trochu pro ni poslala do prdele, sbalila psa a měla chuť ho vypustit tentokrát opravdu, aby ta policejní kauza už jako mohla být o něčem. Silou vůle jsem polkla vztek a odkvačila domů. Obsílku očekáváme každým dnem - tedy aspoň k podání vysvětlení.
Člověka to víc mrzí než sere, ale pak už to jen sere, protože je to zbytečný.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 11:52
- Nahlásit
Mám dotaz,je někde přímo určená doby,kdy můžete vrátit koupené štěně, a za jakých podmínek? Děkuji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 12:23
- Nahlásit
Baileys
Jako na vec, zarucni lhuta 6 tydnu. Zbytek je na domluve a chovateli.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 12:56
- Nahlásit
určitě 6 týdnů,např od podepsání smlouvy???
A pak se nějaké reklamace na něco uplatňují???
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 13:05
- Nahlásit
Baileys
Ano, 6 tydnu od prodeje. A zalezi, co mas psano ve smlouve, pokud clovek podepise, ze prebira stene se spravnym skusem(mlecnym), se spustenymi varlatky, fyzicky i psychicky zdrave atd.. - a v pozdejsim veku se objevi problem treba co ja vim, s chybejicim zubem ci proste stene nebude do chovu - zalezi to na domluve mezi majitelem a chovatelem. Nekdo nabidne kupni cenu zpatky a vratit stene, jiny nabidne zpetne treba vratit nejakou castku, pokud stene bylo prodano za ucelem chovu, nekdo nevraci nic. To je fakt individualni.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2008 13:11
- Nahlásit
Fifi
já potřebovala tu dobu, o¨K-MOC díky!!!
prý mají ve smlouvě toto:
Přebírané štěně není nositelem žádné exteriérové či povahové vady,kterou by bylo možno v součastné době odhalit a ŽÁDNÝ PODOBNÝ HANDICAP NEBYL BUDOUCÍMU MAJITELI UTAJEN.
VYSKYTNE-LI SE PODOBNÁ VADA V PRŮBĚHU VÝVOJE ZVÍŘETE(např DKK,SKUS APOD),NELZE PO CHOVATELI POŽADOVAT ŽÁDNOU FINANČNÍ SATISFAKCI.
Mohli by to mít OK??
|