| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 13:49
- Nahlásit
Ahoj vsichni,
nikdy jsem to nepotrebovala, takze jsem si neulozila cislo... Ale kdysi po netu sel kontakt na nejakou pravnicku, ktera se specializovala na tema "pravo a psi", resp. resila veskere mozne problemy obcanskeho souziti v navaznosti na problematiku psu... Znala vsechny patricne zakony a tak...
Potrebovala bych na ni, kontakt, nemate ho nekdo? Kolegyne z prace ma ted "prusvih", nekdo se lekl jejiho setra a spadl z kola, zlomil si zapesti a ted se po ni hcce nahrada skody a kdesicosi... Je to v reseni PCR a vyse, dotycna baba trvala na spachani trestneho cinu, takze je potreba, aby tuhle konkretni situaci resil pravnik. Bohuzel pravnicka od te kolegyne ji akorat rekla, ze je jednodussi, kdyz se prizna (ze na cyklisticke stezce ten pes vbehl pod kolo), coz se ji moc nechce, protoze pes bezel v trave mimo cyklistickou stezku a baba se proste lekla, zazmatkovala a spadla sama...
Toz jestli nekdo ten kontakt mate, prosim, treba na mejl... DIKY!
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 13:51
- Nahlásit
wami na nějakou právničku bývá inzerce v psovi příteli,nebo světě psů-ale nemám tu ani jeden z nich teď při ruce.....a stále se tam opakuje....nebo často,at nekecám.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 13:56
- Nahlásit
žanda
dik, mozna jsem to teda videla tam, mrknu se...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 13:59
- Nahlásit
wami
"Svet psu"
Judr. Jana Kuhnelova, Neratovice, 722 509 555, jkuhnelova(zavinac)seznam.cz
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:04
- Nahlásit
jeje
KUJIII!
kontakt predan, snad se vse vyresi v pohode...
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:21
- Nahlásit
Taky mám jednu perličku, kdo může poradit ať poradí, nebo napíše jak se na to dívá on :
Kamarádka má štěňata s PP. Když jim bylo cca 3 týdny, ozvala se zájemkyně na konkrétního pejska. Není problém prý poslat zálohu ( nabídla 1500 kč ). Na to jí kamarádka řekla ať zálohu doveze na MVP v Praze ( listopad ), že mezi tím sepíše předběžnou smlouvu na pejska atd. Paní tam nedorazila, ale zálohu poslala složenkou na adresu kamarádky. Do telefonu jí řekla že žádnou smlouvu nepotřebuje a nechce a že si pro pejska dojede až mu bude 8 - 9 týdnů. To vycházelo na období před Vánocema. Domluvili se následně na 23.12. 2007. Ten den ráno volala ona dotyčná paní s tím, že dceři ( nebo já už nevím komu ) vybrala jiný, vhodnější dárek a proto už pejska nechce. Ale zálohu chce poslat okamžitě samozřejmě zpět !! Ohání se jakýmsi zákoníkem kde podle ní má na vrácení nárok, jako doklad má ústřižek o zaplacení z pošty. Podotýkám že kamarádka paní dopředu řekla, že záloha je nevratná jelikož pejska bude pro ostatní zájemce blokovat ( paní souhlasila ) a smlouvu dotyč. paní odmítla. V ruce má pouze ten ústřižek o platbě. Na čí straně je pravda ? Má paní nárok na vrácení zálohy ?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:31
- Nahlásit
jorkaAmálka
Obávám se, že z právního hlediska má. Chápu situaci tvojí kamarádky, ale kupující může od obchodu kdykoliv odstoupit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:34
- Nahlásit
wami
Právníka netřeba, kdyby hysterku rovnou na místě dodělal.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:47
- Nahlásit
Biluška
No, já nevím, nevím. Možná máš pravdu, ale zdá se mi to nahlavu !! Tohle ji ona paní napsala ( úryvek ) :
Jiné by to bylo např. se smluvní pokutou, ale v případě zálohy si dovolím uvést následující: Občanský zákoník v některých případech dává oprávnění domáhat se zálohy na cenu; v ostatních případech lze dohodou stran zálohu sjednat. Pro závazkové vztahy podle občanského zákoníku obecně platí dispositivní ustanovení, že na to, co bylo dáno před uzavřením smlouvy některým účastníkem, se hledí jako na zálohu. Pokud by smlouva později nebyla uzavřena, posuzuje se záloha podle ustanovení o bezdůvodném obohacení. To znamená plnění bez právního důvodu, které je vymahatelné.
To je asi tak všechno co jsem měla na srdci, opravdu nemám nic proti Vašemu chovu ani proti Vám, prostě to jen nevyšlo tak jak bychom si i Vy přály.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:50
- Nahlásit
wami
nemyslim, ze takto popisovana situacia je na akokulokvek pravnu kauzu ci zalobu, ak nedoslo ku kontaktu psa s tou cyklistkou. Hysterka ma smolu, nema zmatkovat
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:52
- Nahlásit
jorkaAmálka
Já si myslím, že může být ráda, že se pejsek k takové rodině nedostal.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:56
- Nahlásit
wami
jinak Wami, nemá kamarádka pojistku odpovědnosti ???? škoda na zdraví je z ní například u České pojišťovny hrazena až do výše 2 mil Kč a tohle je právě docela ukázkovej případ, kdy by to z týhle pojistky hradit šlo.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 14:58
- Nahlásit
jorkaAmálka
obavam se, ze pani ma naprostou pravdu. lze se jedine odvolat na ustni dohodu, kterou ale nikdo neprokaze, tudiz pripadny kazdy soud by rozhodl ve prospech pani, ktera chce penize zpet ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:00
- Nahlásit
Bela
nemas tak uplne pravdu. pokud by se situace napr. sebehla tak, ze pes z niceho nic vybocil z lesa a vbehl cyklistce do cesty, ta se lekla a spadla, tak samozrejme je to primy dusledek pohybu psa a majitel za to nese odpovednost. ale wami situaci samozrejme popisuje jinak a myslim si, ze v pripadnem sporu bude zalezet prave na prokazani toho, kde a jak se ten pes pohyboval ....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:02
- Nahlásit
Jirikovo
ano, mas pravdu, ale to by bola ina situacia, a tu vychadzam ciste z toho, ako to popisala wami
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:07
- Nahlásit
Jirikovo
I tak je to tvrzení proti tvrzení ne? Co pak s tím?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:09
- Nahlásit
Jirikovo
Asi to tak bude, ale v tom případě jsou zálohy na štěňata naprostý nesmysl. Samozřejmě je kamarádka ráda, že si to paní nerozmyslela třeba až za měsíc po odběru psa, ale na druhou stranu štěně blokovala pro ostatní zájemce ( a bylo jich celkem dost ) a nenabízela ho k dalšímu prodeji. Je to těžký
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:09
- Nahlásit
Já na tohle mám "pojištění odpovědnosti občana" takže si myslím, že mě by měla pojišťovna zaplatit její léčení a pod. ...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:14
- Nahlásit
jorkaAmálka
Kdyby tvoje kamarádka nevybírala zálohu, ale "smluvní pokutu pro případ neodebrání štěněte" tak by nevracela nic. Ale zálohu holt vrátit musí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:15
- Nahlásit
Terri
I tak je to tvrzení proti tvrzení ne? Co pak s tím?
no podle me bude mit policie a mozna i soud tendenci vykladu toho, ze cyklistka jela po cyklostezce, coz nikdo nepopira. a lekla se psa, predpokladam, ze pes byl na volno .... tudiz vyklad bude, ze pokud ona jela tam kde ma a lekla se, pak musel byt pes tam, kde byt na volno nemel ... proto si myslim, ze je rozumny, ze pani chce mit za zady pravnika, protoze tohle jsou situace, na ktery by si clovek nemel troufat sam ....
jorkaAmálka
ale v tom případě jsou zálohy na štěňata naprostý nesmysl
jsou a nejsou. ono by jako projev vule a souhlasu s tim, ze zaloha je nevratna asi i stacilo, kdyby si o tom vymenili nejakej mail, kde by pani byla srozumena s tim, ze se jedna o nevratnou zalohu .... telefonicky kontakt je pak opravdu na nic, tam si nic neprokazou a pokud neni prokazano, tak bude pravo na strane toho, kdo chce sve penize zpet ....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:22
- Nahlásit
Mucholabka
Právníka netřeba, kdyby hysterku rovnou na místě dodělal.
jo, to ji rekli i policajti, ze se na ni mela vyprdnout a zmizet...
Bela, Jirikovo
Nejak tak. Pes bezel podel cyklisticke stezky, vykoukl z travy, pani se lekla, zabrzdila predni, spadla a zlomila si ruku. Podle ni psa srazila, podle kolegyne proste zazmatkovala. Kolegyne ma svedka, pani ma ucet za operaci za buhvikolik tisic. Soudci pry podle policajtu i pravnicky daji za pravdu "poskozene". Ja u toho nebyla, jen jsem slibila najit ten kontakt na pravnicku...
wensday
ted uz tu pojistku ma, bohuzel se udalost stala pred tim, nez se pojistila... Ja uz jsem taky nejaky ten patek pojistena, ale doufam, ze nikdy nebudu muset hlasit pojistnou udalost v tomhle duchu, nejsem si zas tak jista, jestli by pojistovna nehledala nejake uzasne klicky...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:25
- Nahlásit
wami
ono "kamenom urazu" tam bude ci sa pes pohyboval v miestach, kde je volny pohyn psa povoleny
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:25
- Nahlásit
wami
Kolegyne ma svedka
no tak to je prvni bod kterej je k dobru a pak jeste tohle Podle ni psa srazila pac pokud by psa srazila, bylo by asi neco i psovi, byl by treba na veterine nebo tak, kdezto predpokladam, ze kolegyne muze svedecky spoustou lidi prokazat, ze ten pes srazen nebyl - lepe receno nemel zadny uraz ....
v tehle pripadech proste plati umlatit argumentama, predvolavat spousty svedku, zatimco pani nema nikoho.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:26
- Nahlásit
wami
To fakt neměla předtím? Je to ta nejobyčejnější pojistka, co sem si uzavírala, kdybych náhodou vytopila sousedy (pračkou a pod. - bydlím v paneláku)
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:26
- Nahlásit
wami
kdyby se náááhodou stalo, je potřeba vědět, JAK to nahlásit, pak je to bez problému. Škoda, že onen spadený z kola je viditelně nějakej debil, kdyby se s ním dalo domluvit, dostal by svý peníze a všechno by bylo OK.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:27 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Bela
vedle stezky se pes pohybovat mohl, ale na cyklisticke stezce by byl jakoze na "komunikaci", takze ne... Jenze podle jednech tam nevkrocil, podle baby ano...
Jirikovo
svedek je jeden, psovi nic neni... prese vsechno to po vyslesich vypada, ze pani zazalovala kolegyni pro trestny cin neumyslneho ublizeni na zdravi...
Dines
nema, me to taky napadlo po x letech...
wensday
byla bys ochotna tady popsat, jak postupovat v pripade hlaseni pojistne udalosti? me by to docela zajimalo, takova info by se pak hodila, kdyby neco...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:28
- Nahlásit
wami
To by mě zajímala ta operace za bůhví kolik tisíc.....pokud vím ,není moc zákroků, které by si pacient hradil sám, ne? Leda by si neplatila zdravotní ???
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:29
- Nahlásit
Dines
zajímala ta operace za bůhví kolik tisíc
operace zapesti + predlokti, hradi se tam bolestne, usly zisk,... atp.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:30
- Nahlásit
wami
Mě to napadlo hned jak jsem se přestěhovala...anžto vím jakej sem talent
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2008 15:30
- Nahlásit
wami
Jenze podle jednech tam nevkrocil, podle baby ano...
a kedze je to pes zo zule a ocele tak na nom zrazka s bikom nezanechala ziadnu stopu
|