Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kupírovaný pes na akci
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Nikita
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:19
- Nahlásit

Rejpalka
Teď už ano, je to jasné. Ale předloni jsi s kupírovaným psem mohla všude a průser je v tom, že tohle opatření udělali se zpětnou platností. Měli to udělat od určitého data a hotovo, to bych neměla ani slovo proti.

Argo
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:58
- Nahlásit

Na výstavu vás s kupírovaným psem nepustí ani jako divaka ale ke zkouškám ano pokud mate potvrzeni od veta že je to ze zdravotních duvodu.Mě třeba nepustily na zkoušk s ovčounem bez nohy a to i presto že sem mela potvrzení od veta že pas je zdravotně zpusobily ke složení dane zkoušky.

Fifi
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:01
- Nahlásit

No, ja nevim, ja uz z letoska mam zkusenost, ze rozhodci dle NZR na zkousky kupirovaneho psa nepustil. A pokud vim, od ledna by skutecne nemeli ke zkouskam ani jinym akcim byt kupirovani psi pripusteni. Bez vyjimky, a bez ohledu na veterinarni osvedceni!

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:01
- Nahlásit

Anonymní
prosímtě co sháníš? na webu ČKS to ještě není,řešilo se to na kolegiu rozhodčích před asi týdnem,a jinak zákon i jeho novela,i vyhlášky,i stanovisla a komentáže SVS a ÚKOZ najedš na webu MZe,v sekci Ochrana zvířat.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:04
- Nahlásit

Rejpalka
vůbec bych si neimportovala kupírovaného psa,když vím,že je to u nás zakázané
někdy není takovýhle jednoznačný přístup možný,holka takovýhle černobílý soudy se snadno říkají....
Konkrétně tady Nikita si brala zpět ze Slovenska zvíře ze svýho chovu....správně cítila za jeho další život zodpovědnost...měla ho tam nechat,nechtěný,jen proto,že bylo tam legálně nakupírovaný??? Štěně co tam prodávala jako nejlepší z vrhu???

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:07
- Nahlásit

http://www.mze.cz/default.asp?ch=266&typ=5
tady je web MZe,Ochrana zvířat

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:08
- Nahlásit

http://www.mze.cz/attachments/propag_tyr-vyzva.htm

Výzva Ústřední komise pro ochranu zvířat týkající se propagace týrání zvířat

podle tohohle se reaguje na pejskařských organisacích....

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:04
- Nahlásit

Sali

Konkrétně tady Nikita si brala zpět ze Slovenska zvíře ze svýho chovu....správně cítila za jeho další život zodpovědnost...měla ho tam nechat,nechtěný,jen proto,že bylo tam legálně nakupírovaný??? Štěně co tam prodávala jako nejlepší z vrhu???

Nikdo přeci neřekl, že si ho neměla brát, ne? Jen se že takovým psem holt nepochlubí na výstavě. Což snad není taková tragédie, zvlášť pokud člověku jde hlavně o to, aby zvíře bylo chtěný a milovaný, než o to, aby mělo úspěchy na výstavách.

Nikita
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:11
- Nahlásit

Anonymní
Vem si, že si přivezeš zvíře, skoro dva roky ho dáváš do kupy, abys mohl/-a někam vyjet, načež před sezönou bum bác, zákaz účasti pro všechna kupírovaná zvířata bez rozdílu.
Ta fena byla zcela legálně kupírovaná na Slovensku původní majitelkou, která si ji kupovala jako štěně, více než rok předtím než se dostala ke mně. Na Slovensku zákaz kupírování uší nebyl.
Nepřijde Ti to jako nespravedlnost?

Jinak já jsem nikdy uši nekupírovala, ani u mé první kníračky narozené 2.1.1992, tedy půl roku před historicky prvním zákazem kupírování uší v ČR. Byla jsem tenkrát za exota.

Jak říkám - já jsem ráda, že se nekupíruje. Teď mám štěně i s ocasem. Jsem i ráda, že to stopli, protože papírových "reimportů" byly spousty, lidi na to houfně kašlali, poctivý člověk byl pomalu za blba. Ale co mi vadí je ta zpětná platnost. Měli to udělat pro zvířata narozená po datu této novely, to bych neřekla ani popel.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:16
- Nahlásit

Anonymní
Pruser je ze od noveho roku je diky udani utrum i na vsech zkouskach a zavodech, atest - neatest. Rozhodci maji zakazano posoudit jakehokoli psa s kupirovanyma usima. Proste jsme nartod zalobnicku s hesem kdyz sousedovic koza doji vic tak at radsi chcipne. (Mimochdem na MR Dobrmanu byla vetsina kupirovana nevim kodo nastoupi pristi rok)

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:24
- Nahlásit

Nikito, já to uplně chápu a také mi to připadá nespravedlivé. Já jsem jen reagovala na formulaci Sali, jestli jako ten dotyčný chtěl říct, že sis kupírovaného psa neměla vůbec brát, i když jsi věděla, že se tam má špatně.
Víš, já se do vaší situace nedokážu vcítit, protože moji oblíbenci odjaživa byli a jsou vořeši, takže výstavy šly vždycky mimo mě (max. občas na čumendu nebo nákup krmiva). Ala jak říkám, chápu tu nelogičnost a nespravedlnost.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:25
- Nahlásit

Anonymní
Tady nejde o výstavy, ale o zkoušky a závody

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:27
- Nahlásit

Anonymní
Problem je ze ajk Nikitas tak treba mi se Sali mame pracovni zvirata ktery pro tu praci zijou. Vystavy nas taky moc nezajimaj, ale to omezeni zavodu a zkousek je fakt problem. Podle mne to povede k jeste vetsimu tyrani psu tim ze se s nima nebude nic delat budou doma na gauci lenivet.

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:32
- Nahlásit

Tak to pardon, myslela jsem si, že u Nikity šlo o výstavy. Já věděla, že jsem se do tohohle fóra neměla zapojovat, páč tyhle věci jdou mimo mě. Už mlčím .

Nikita
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 18:43
- Nahlásit

Anonymní
Ne ne. Ona je navíc měla kupírované tak příšerně, že to s estetikou nemělo společného vůbec nic!
Ale to máš jedno, ikdyby šlo o výstavy, tak je situace stejná.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 15:10
- Nahlásit

Nikita
no,děla je ten samej dobrák jako tý dobrmance víš který....uši byly ve sktečnosti střižený dobře,pěkně symetricky,ale hodně krátce,a chtěly zrovna u těchto dvou zvířat pravidelnou vylepovací péčina tampony,jinak se postavily sice samy,ale naruby s překlopem na střed hlavy...paradoxně se líp staví podle zkušeností Italů vellký měkkčí delší ucho,to si dá říct a nechá se ztvarovat...ani Tvoje ani ta moje čuba neměly být na tý Slovači vůbec kupírovaný,obě by měly samy od sebe tvrdý kratší ucho lehce nadzvedlý...a měly by obě klid.Bože já tak nenávidím mustrování zvířat do nějakýho modního stylu...všichni přesně tak a ne jinak...

tttynka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 16:38
- Nahlásit

ja sama nemam zadnyho psa kupirovanyho, ale take si samozrejme myslim, ze je to neskutecna hloupost. Ja jsem ten zakon sice jeste taky necetla, ale je pry hoodne neprustrelny a ze se tam asi nenajde zadna skulinka. no jedine treba chodit na akce se psem v cepicce

Nikita
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:15
- Nahlásit

tttynka
Jestli tam je skulinka nevím, já jsem ji nehledala
Ale on českej člověk něco vymyslí...

jedine treba chodit na akce se psem v cepicce
Jenže to nesmíš na zkoušky ani závody, neb tam je popsána výstroj: Pes má jednořadý řetízkový obojek. Čepičky nejsou povoleny

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:15
- Nahlásit

Nikita
on českej člověk něco vymyslí
co jsem slyšela,tak se zkouší nějak ukecat,že by zkoušky nebyly považovaný za veřejnou akci...akce na soukromým pozemku s vyloučením veřejnosti,jen pro zvané...jak to dopadá,se dovím časem.Moc šancí tomu ale nedávám,protože výklad ÚKOZ,tak,jak vyžaduje provádění,a přímo žádá občany ke spolupráci,je tento:
Veřejného vystoupení (vystoupení zvířete nebo zvířat nebo soustředění zvířat jednoho nebo různých chovatelů na určeném místě z propagačních nebo komerčních důvodů, které je přístupné veřejnosti nebo na něm vznikne doklad o zvířeti, který je hodnocením jeho exteriéru nebo výkonu, např. ... posuzování exteriéru zvířat) nebo svodu zvířat (soustředění zvířat různých chovatelů na určeném místě a k určenému účelu, ... výstava nebo přehlídka zvířat, výkonnostní zkoušky a chovatelské soutěže) se nesmí zúčastnit zvíře s provedením chirurgických zákroků za účelem změny vzhledu zvířete, zejména kupírováním uší,

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:18
- Nahlásit

oni mají definici svodu zvířat a tam je úplně jedno,jestli je veřejný nebo soukromý,platí pro něj Řád svodfu zvířat,musí se předem hlásit a nechávat schválit,prostě není skulinka.
Teda můřeš si dělat co chceš do momentu,kdy tě někdo napráská. Ty dobrmankářský soukromý akce na soukromém pozemku,jak dvakrát proběhly na podzim v Praze,taky napráskali.....

standa
# Zasláno: 15 Pro 2005 16:38
- Nahlásit

pracuji u ozbrojené složky cr.máme nakoupené psy s kup.ušima,z útulků ,výkupů a nekeré i s potvrzením.Vrámci přezkoušení se pořádá vlastní služební přebor každým rokem,který zároven slouzí k motivaci psovodů.Připravit psa stojí hodne práce i penez a to ne jen stát.Na techto přeborech se nesmí účastnit psi s kup.ušima,ajak to tak vypadá tak od nového roku ani s potvrzením.,přitom je to služební akce.Stát se nepostará ani osvé nejlepší psy,natoš oty vaše,jestli vůbec ví že nejaké má.STANDA

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 16:54
- Nahlásit

UPOZORNĚNÍ NA NĚKTERÁ DŮLEŽITÁ USTANOVENÍ A USNESENÍ

Plenární zasedání ČKS dne 23. 11. 05 schválilo následující opatření:

1. S platností od 1.1.2006 jsou přípustné všechny zkoušky dle mezinárodního zkušebního řádu IPO + SchH (SchH/VPG) i pro psy bez průkazu původu.

2. Psi bez průkazu původu a to i ti, kteří jsou zapsáni do pomocného registru dle odst. V/1/b Zápisního řádu ČMKU:

a) mohou konat zkoušky dle všech platných zkušebních řádů uznaných ČKS, zúčastnit se výběrových soutěží a mistrovství mládeže

b) nemohou se zúčastnit výběrových soutěží dospělých a stopařů, rovněž i mistrovství dospělých a stopařů, ani se zúčastňovat reprezentace

3. Udělování titulů CACIT a CACT, případně rez. CACIT a rez. CACT je vyhrazeno pouze pro psy s průkazem původu pracovních plemen dle nomenklatury FCI.

- od 1. 1. 2006 platí zákaz účasti psů s kupírovanýma ušima na všech sportovních akcích ČKS

- zvýšení startovného:

-na VS dospělých z 500,- na 700,- Kč

-VS stopařů z 300,- na 500,- Kč.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 17:02
- Nahlásit

Není kupírování uší zakázáno od roku 1992?To by to zakázali po 13ti letech.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 18:07
- Nahlásit

Anonymní
samozřejmě je,ale nikdy se nezakazovalo kupírované zvíře někde koupit,dovézt ze země kde se to smí,a účastnit se s ním veřejného kynologického života....

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání