Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / kupírovaný pes na akci
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Alena
# Zasláno: 16 Dub 2005 14:27
- Nahlásit

Budu něco riskovat, když vystoupím se svým kupírovaným beauceronem na předváděčce výcviku psů na akci ke Dni obce? Hrozí nějaká pokuta za "týrání zvířat"?

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2005 14:39
- Nahlásit

to záleží na tom,jestli tam přijede kontrola od Veterinární správy nebo ne...jestli uznají veterinární atest nebo ne...

Jerryk
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2005 16:31
- Nahlásit

A proč to stíhají? Nás dnes zarazilo upozornění zákazu vstupu psů s kupírovanýma ušima na výstavu v HK.

Tchor
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2005 17:55
- Nahlásit

Hlavne hrozi docela dost mastna pokuta organizatorum ze umoznili "propagaci tyrani zvirat"

Anonymní
# Zasláno: 16 Dub 2005 17:55
- Nahlásit

Hrozí pokuta vám i pořadateli.Pokud se o to někdo zajímáte,zkuste se podívat na www.amazonkastaffs.host.sk/77_2004/1b.htm Po přečtení jsem nabyla dojmu,že se můžu zúčastnit výstavy s kupírovaným psem jako divák,na ukázce výcviku už ne.

Alena
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:32
- Nahlásit

Byla jsem se podívat na národní výstavě psů v Ostravě a jeden Polák vystavoval kupírované knírače. Myslela jsem, že už to nejde.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2005 20:38
- Nahlásit

Alena
ahoj, mohu se zeptat, co máš za bosíka?
Zdraví BC Brix

Anonymní
# Zasláno: 16 Dub 2005 21:30
- Nahlásit

Kupírovaný jedinec ze zdravotních důvodů a pes narozený před zákazem kupírování být vystavován může.Aspoň tak jsem to pochopila ze zákona.Mezi zdravotní důvody se nepočítá,když jsou kupírované obě uši stejně.Nemohl být ten polský pes ve veteránech?

Anonymní
# Zasláno: 17 Dub 2005 08:25
- Nahlásit

Ahojky,mám teď před sebou vstupní list na výstavu v ČB a tam je jasně napsáno "Na výstavu nebude připuštěn pes s kupírovanýma ušima a nebude ani posouzen,podle zákona č.246/1992 a zákona č.77/2004",píše se tu jen o uších,tak ocas asi nevadí.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 10:17
- Nahlásit

Anonymní
Mezi zdravotní důvody se nepočítá,když jsou kupírované obě uši stejně.
Přesně tak,to,co uznává ČKS,tedy uznání atestu na symetrické zkrácení uší,neuznává Státní veterinární správa...a situace je postavená tak,že pokud se dotoho přijímající veterinář namontuje, hodnotí každé zvíře s atestem individiuálně,zda ho může pustit na akci,zda ten atest má aspoň trochu zdání pravděpodobnosti...

Anonymní
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:29
- Nahlásit

pro White Wolfa: moje bosina je po Adar Hugo(dívala jsem se na tvůj rodokmen, našla jsem společnou Rixi..., to je jeho matka) a po Angie z Dračího zubu, přesto papíry nedostal celý vrh. Máš překrásné fotky. My jsme zvládli taky ZZO s 56 b., ale na vyšší zkoušky už nepomýšlím, je měkká na obraně, agresivita vůbec žádná, miluje lidi. Zdraví BC Aisha. WhiteWolf

alena
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:34
- Nahlásit

Polák na výstavě v Ostravě měl kupírované knírače 2 ks, jeden důchodce určitě byl, ale druhý mohl mít tak do 8 let.
Zkrátka jste mě moc nepotěšili s tím, že bych předváděčku neměla riskovat, občané a děti z naší obce mohli vidět, jak má být vycvičený velký pes(!)

niniel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 13:34
- Nahlásit

Budu mit taky dotaz. Mam flat coated retrivra bez ocasku, ale uz se tak narodil. Kdyby bylo tedy plemeno s PP a ocas nemelo(bud zamerne nebo geneticky), muze na vystavu?

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 14:55
- Nahlásit

niniel
nechápu tvůj dotaz,protože po světě jsou různé zákony a různé výstavní řády,a dál se vše řídí standardem.
Čili na prvním místě je výstavní řaád sestavený v souladu se zákony té které země a na druhém místě standard plemene.
Když vemu Čechy: kupírace ocásků není zakázaná žádným zákonem. Některá plemena mají ve standardu ocas vrozeně zkrácený(jde o chondrodystrofii jako plemenný znak),u jiných je ve standardu požadováno krácení ocasu na určitou délku,ale i s nadefinováním,jak má vypadat správně nesený nekrácený ocas,ostatní plemena mají definovaný ocas v přirozené délce.
Z toho jasně vyplývá,že geneticky deformovaný ocas je u plemen,která to nevyžadují,vylučující vadouy...a stejně tak JINK vrozeně zkrácený ocas než udává standard těch chondrodystrofických plemen je výrazně snížená známka...

niniel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 15:14 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Sali
Jo, bezva, to jsem chtela vedet. Slo mi o to, jestli muze pes bez ocasu na vystavu, kdyz ho ma podle standardu mit a prisel by o ten ocas treba nestastnou nahodou-to by to prece geny neovlivnilo.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 17:04
- Nahlásit

niniel
se záznamem v PP o amputaci ocasu z medicínských důpodů ano,ale známka bude jistě snížená...hlavně víš,i v kynologii je spousta sviní,a klidně si nechají amputovat vrozeně deformovaný ocas(teda svému psu,ne sobě a zvíře poženou po výstavách a do chovu...on k tomu není totiž zcela jednotný přístup....
nevím jak u jiných plemen,ale u kníračů i RTW už byl změněn standard na pouze přirozeně ponechaný ocas předepsaného tvaru i nesení,a přesto rozhodčí dál posuzují mladá zvířata s kupírovanými ocasy bez snížení známky...

niniel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2005 22:13
- Nahlásit

Sali
No to jsou mi veci, tady na forech akorat zjistuju, ze vystavovani neni vubec objektivni. Pak se neni cemu divit, ze se nektera plemena tak kazi.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 08:49
- Nahlásit

niniel
a kdy jsi žila v představě,že výstavničení a vlastní vystavování jsou objektivní???
Vem si,že u krasobruslení či kde .když se hodnotí estetický dojem kreace,je snad až desetičlenná porota....a tady máš jednoho panáka v kruhu a co řekne to platí.

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 08:51
- Nahlásit

niniel
mě jde na výstavě o jednu jedinou věc-dostat na zvíře co nejobjektivnější posudek od člověka,jehož morfologických znalostí plemene si vážím,aby tento pak v curriculum vitae psa publokovaný posudek měl i pro okolí validitu...ostatní mě nezajímá.Hodnota psa je u mě only a pouze ve výkonu,proto je přece mám....

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 08:54
- Nahlásit

Takyx se svou kupírovanou dobrmankou budu tohle všechno musezt absolvovat v zahraničí,kde jí ani mě zaplaťpámbu nikdo nebude znát,takže posudek bude nezaujatý a objektivní...čuba je podle mne VD s odřenýma ušima,takže mě můžou překvapit jen pozitivně.Morfologický posudek bych si na ní uměla napsat velmi přesný sama....

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:49
- Nahlásit

Jak to bude od nového roku, tj.2006 To už se s kupírovaným psem nebudu moc účastnit ani závodů ani pracovních zkoušek?

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:35
- Nahlásit

Bohužel to už příští rok nepůjde.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:45
- Nahlásit

Od r.2006 platí přístu ČMKU pro všechny členské subjekty,a stejně budou postupovat i jiné organisace mimo.

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:32
- Nahlásit

Hledala jsem znění té novely na stránkách ČMKU a nemohu to najít. Můžete sem dát prosím někdo odkaz? Děkuji
Stejně je to absurdní. Chtějí mít psi ovladatelné a výcvik mi v podstatě zakazují (nemyslím výcvik doslova a vím, že zákon platí řadu let - to jen abych tu nevyvolala vlnu reakcí o kupírování psů...)

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:34
- Nahlásit

Anonymní
Oni nezakazuji vycvik oni zakazuji ten vycvik predvezt na verejne akci pred rozhodcim.

dd
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:01
- Nahlásit

Ale kupírování uší je zakázáno od roku tuším 93,a takoví veteráni už snad necvičí,a ten kdo porušoval zákaz se nemůže divit:confusedalo se to čekat.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:06
- Nahlásit

dd
A co treba inporty ty byly az do novely normalne povoleny, oni teda jsou povoleny dal, ale kuli "novince" propagace s nima nemuzes nikam. Ja mam tereba doma inportovany feny dve.

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:11
- Nahlásit

Jejda, to je presne co jsem nechtela tady spustit. Tohle nevyresime. Je kazdyho vec, proc ma (NEMÁ) sveho psa kupirovaneho nebo jakym zpusobem k nemu prisel (ja taky zakon neporusila, dostala jsem ročníhokupírovanýho psa).
Prosím nenajde se někde ten odkaz? Ráda bych si přečetla doslovné znění.

dd
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:14
- Nahlásit

Já to neobhajuji ale dalo se čekat že se takové opatření prosadí .Je to nejjednoduší a hlavně dobře viditelné .

Rejpalka
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:16
- Nahlásit

No já bych s takovým starouškem taky už necvičila.A už vůbec bych si neimportovala kupírovaného psa,když vím,že je to u nás zakázané a nikde se s ním nepochlubím.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání