| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:27
- Nahlásit
já jsem jednou četla cedulu a ta sa mi moc líbyla
Pozor Pes!
jestli že sním příjdete do styku tak si lehnětě na zem a vyčkejte na pomoc. Jestli že žádná nepřijde HODNĚ ŠTĚSTÍ
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:35
- Nahlásit
Petra
Tak to já mám na dveřích POZOR HODNÝ PES, ALE MÁ SLABÉ NERVY !
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:39
- Nahlásit
Meggi
Santino
Jojo, je to pravda. Nam trener bojovych umeni vzdycky rikal: 'kdyz uz nebude vyhnuti a budete muset protivnikovi ublizit, tak pak rozhodne necekejte na poliici a utecte co nejdal. Jestli to pak nekdo odskace, tak budete stejne vy, protoze vam skoro nic nebude a on bude prizabit, soudy pak nebude zajimat kdo byl v pravu.' Zivot a i podobne zkusenosti, jak tady pisete mu davaj jen za pravdu. Takze kdyz pes nekoho na dvore napadne, tak ho radeji zahrabat nekam na zahradu a mlcet
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 15:25
- Nahlásit
Syska
K té pasti nastražené na zloděje, tehdy se hodně argumentovalo hlavně tím, že kdyby hořelo nebo se něco dělo a museli tam vlézt hasiči nebo policajti, střelilo by to do nich. Takže nevim, jak to nakonec dopadlo, ale mluvilo se tehdy o obecným ohrožení.
Santino
A bohužel to je přesně tak jak píšeš. Řešila jsem to s expřítelem, dělá na soudě. A teoreticky sem se ptala, co by se stalo, kdyby moje psisko někoho raflo (čistě teoreticky, protože ta moje blbounka by stejně byla schovaná za mnou a čekala, jak to vyřeším já nebo by asi rovnou zdrhla ). Odpověď byla taková, že pokud by mě ten člvoěk obtěžoval jen slovně, mohla bych já reagovat taky jen slovně a ne jinak. Pes by mohl zakročit až v okamžiku, kdy by mi něco udělal ten útočník. Protože v opačným případě bych se útočníkem stala já, protože já bych jako první použila nepřiměřenej prostředek ke svoji obraně...
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:10 - Změnil/a: wikyp
- Nahlásit
Právně je to v pytli, protože pes osobu nesmí napadnou jen proto, že ti vlezla na pozemek. Smí jí napadnout pouze v případě, že ta osoba má v úmyslu páchat trestný čin, což nepoznáš, neboť pes osobu zastaví dříve než trestný čin stačí spáchat, takže trestný čin nedokážeš. Tabulka upozorňující na psa je spíše polehčující okolnost...
|
katerina007700
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 17:10
- Nahlásit
Dobry den,sousedi vedle nas maji tri psi.Maji tam obycejny plot ve kterem jsou diry a snadno ho rozkousou hlavne ten jeden(staford).Ne jednou jsme je na to upozornovali.Mam dve male deti a nemuzou si ani u baraku hrat.Co muzu delat?Muzu je nejak donutit aby si je nejak lepe zapespecili? Dekuji
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 18:07
- Nahlásit
V ryze teoretické rovině t jde. Prakticky si to moc neumím představit, pokud již tedy nedošlo k nějakým problémům oficiálně řešeným.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 18:37
- Nahlásit
katerina007700
Muzu je nejak donutit aby si je nejak lepe zapespecili?
asi nejlépe vyztužením plotu? a na nich bych to asi nenechávala, ale udělala to sama.
Nevím jestli vám to pomůže,ale od nového roku plot vlastní oba sousedé půl na půl.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 19:12
- Nahlásit
Takk nevím, ale jak si představit donucení sousedů k vystužení plotu tím, že ho vyztužím sám ... zvláštní
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 19:52
- Nahlásit
zbrnd
No já chtěla navrhnout moje oblíbené karisítě, ale pak jsem to smázla, no zjevně né celý. Máš pravdu, že smysl to nedává.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 21:58
- Nahlásit
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2014 07:52
- Nahlásit
katerina007700
Co muzu delat?
To co navrhuje kachna - zabezpečit plot sami a to například navrhovanými a k tomuto účelu velmi vhodnými karisítěmi.
|