| Autor |
Zpráva |
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:07 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit
Nevite nahodou nekdo, jak je to presne se zabezpecenim a oznacenim pozemku (dvoru,...), na kterem se volne pohybuje pes, tak aby pri nedovolenem vniknuti cizi osoby na tento pozemek a jejim naslednem napadeni psem nemohl byt majitel psa trestne stihan?
Samozrejmosti, je, ze pozemek musi byt ohranicen (oplocen, obezden,...) a vsechny vstupy musi byt opatreny varovanim. Je jasne, ze cedulka "Jsem u vrat za 5s,.." je nedostacujici. Slysel jsem, ze spravny a nenapadnutelny text je: "Vybeh psa", udajne i "Pozor pes" je nedostacujici.
Nemam ted cas zjistovat jak to presne je, tak jestli s tim mate nekdo "overenou zkusenost".
To vite, pes odrusta, pohybovat se po dvore muze jak chce, vedle ve dvore je prodejna a nikdy nevite, kdo bude mit blby napad prelezt branku. O pripadnych zlodejich ani nemluve.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:30
- Nahlásit
Kony
teď si nejsem jistá, snad ti odpoví někdo fundovanější, já jen vím, že jak už v tvém příspěvku je napsáno, že nemůžeš mít takové ty cedule typu, jsem u vrat za pět vteřin a Ty? Ale údajně nesmí být ani cedule PZOR ZLÝ PES, protože majitel si je vědom,že má zlého psa a tak si ho i na oploceném pozemku musí zajistit, nejlepší by byla asi cedule Pozor, objekt střežen psem, nebo stačí POZOR PES! S tím, že jak již bylo řečeno cedule na každém vstupu a snad máš-li pozemek větší, tak každých 10 metrů od sebe, či tak nějak, no a podle mého názoru v případě, že ti tam vleze zloděj a pes ho pokouše, tak by se taky mohlo stát, že mu budeš platit "bolestné", protože bohužel zde žijeme v banánové republice a ač nemám ráda amerikanismus, tak v tomhle s američana souhlasim, tam můžeš svůj pozemek a život sebe a své rodiny bránit a jestliže zloděje trefíš zbraní, má smůlu byl na tvém pozemku (takhle to tam myslim je, ne jako u nás, že tě potom ještě tahaj po soudech ... )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:37
- Nahlásit
Kalliope
no nevim nedávno mi přišel článek o tom že se zloděj v Americe vloupal do baráku,ale nějak se zabouhli vrata garáže a on chudáček musel týden být v garáži a jedl pytel granulí pro psa a pil vlastní moč-rodina včetně psa byla na dovolené.Zloděj je zažaloval za újmu na zdraví a psychice a vyhrál několik desítek tisíc dolarů ....to by se asi u nás nestalo....
každopádně souhlasím s tebou,je to tady naprd a stím zabezpečením by mě to taky zajímalo...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:46
- Nahlásit
Kony
Z fóra vím, že máš psa opatřit kouskem řetízku na obojku a v případě průšvihu máš argumentovat tím, že pes byl řádně přivázán a že za to nemůžeš, že se utrhl.
Ale snad to nebude tak horké, kdysi, ještě když jsem byla dítě, vlezla k nám na dvůr drzá pražačka (co by se obtěžovala zvonit, že) a naše fenka špice ji chytla za kalhoty. Následovala těžká hysterická scéna, kdy nám bylo vyhrožováno div ne likvidací, jenže přivolaní policajti případ sprovodili ze světa v cukuletu s tím, že paní neoprávněně vnikla na soukromý pozemek. Ani ty kalhoty jsme nemuseli platit. Jen jsme se nikdy nedozvěděli, co že vlastně ta paní u nás chtěla?
Ostatně, našemu hovimu je nyní 13 měsíců a obávám se, že případného narušitele by stále ještě ulízal láskou Bude ta potvora vůbec někdy hlíííídat?
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:48
- Nahlásit
Kalliope
Prave nedavno cestou vlakem s nami celou cestu kecal revizor (ma CSVecka) a tomu jednou vlez na dvur zlodej, pes ho kousnul a meli z toho opletacky. Podruhe nasel jineho zlodeje v koutku dvora pekne zrizenyho, ale tou dobou uz mel vse oznaceny jak ma byt a bez problemu. Jenze me v te dobe nenapadlo z nej vydyndat, jak ze to ma tedy byt
Podle toho co jsem v rychlosti zjistil je pri spravnem oznaceni stejna odpovednost majitele jako kdyby se bodnul treba vasim nozem
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 10:55
- Nahlásit
Meta
No nas hovi mel vcera rok a obavam se, ze uz by prave jen nelizal Nevim sice jak se chova, kdyz nejsme doma, ale kdyz jsme, tak jsem moc rad, ze chodime na cvicak a uz aspon trochu vi co je vystekani, ze rovnou nekouse, takhle si stoupne pred vetrelce a dela bububu hned u branky. Kdyz ale osoba nema rozum, nedba nasich pokynu a jde dal, tak bububu uz je hodne drsny a verim, ze kdyby udelala nepatricny pohyb, tak ho ma na ruce. Jakmile ale zapredneme hovor a chovame se k osobe pratelsky, tak si ho muze klidne vzit do naruce - proste klasickej hovik.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:00
- Nahlásit
Kony
táta má velký pozemek a minule mu volali VČE ať se okamžitě dostaví domů,že se nemůžou dostat dovnitř (ačkoliv to od něj měli povolené)tak táta v bláhové myšlence vzteklého,zuřivě hlídacího psa (zlatý retrvír)nadšeně skočil do auta a jel tam. No….pes chrápal u branky a oni ji nemohli otevřít.Nejdřív ho musel vzbudit aby posunul své tělo opodál…svůj účel hlídání však plní-brankou se opravdu dovnitř nikdo nedostane.
Ale howard je už o něčem jiném ne?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:00
- Nahlásit
Kony
Má tak někdo štěstí. Vyštěkat figuranta! No, o tom si můžu nechat jen zdát...Dělat bububu jsem toho našeho darmožrouta dělat nikdy neviděla a to jsem prosím zrovna minulý týden pouštěla do bytu naprosto cizího telekomáka. Jsem tu socializaci přehnala, doprčic. Mám čokla - chůvu - celý den opatruje dvouměsíční koťátko, které nám nějaká "dobrá" duše podstrčila pod vrata.
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:10
- Nahlásit
Meta
No o vystekani figuranta se nam taky zda, vetsinou se zastavi a cumi (proc by mel na toho kamose stekat, zejo ), ale uz aspon vi co se po nem chce a kdyz to neni kamos, tak to taky vesele aplikuje Kdyz byl stene tak jsme k nam tahali mraky lidi at je zvyklej, ale uz jako 3mes, kdyz jsem nechal jednoho kamose v kuchyni samotnyho a on se zved, tak se najednou ozval steneci nastvanej stekot, pritom si ho minutu predtim hladil. Jak si sed, tak byl zase v pohode.
Pritom kdyz jsem prisel pred 14 dny domu kolem desate vecer a psiska nevedeli kdo to je, tak 7kg ratlik utikal zurive ze schodu a i kdyz jsem delal ramus, tak stekal. Hovi nahore steknul jednou a pak klid - nasel jsem ho schovanyho v obyvaku za sedackou ale jak zjistil, ze jsem doma, tak hrdina najednou sebejiste prosmejdil cely schody i dvur Jindy se zase zurive riti a az kdyz do me narazi, tak vyhodnocuje kdo to je, zatim je teda takovej nevyrovnanej pubertak
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:13
- Nahlásit
Meta
tak náš mladej choďák dělá za plotem takový bububu, že by si člověk myslel, že je tam něco nejmíň velikosti dogy...jenomže v momentě, jak na něj někdo hezky promluví, stává se z něj zase ten lidumil a s bububu je konec...Ne že by se k úplně cizím lidem lísal, ale klidně by je dovnitř pustil, pokud by šli dveřmi...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:59
- Nahlásit
Kony
no právě a jak říkala Meta: účinný opatření je mít psa v obojku a u obojku přivázaný kousek tzv. couračky a někde u boudy či kotce druhej konec a narafičit to tak, jako že to bylo utržený. A víc ti nikdo nedokáže, co pes je na oploceným pozemku a ještě ke všemu uvázanej u kotce, to, že byl tak v transu a utrhl se, za to ty už nemůžeš, udělal jsi vše pro to, aby pes byl zabezpečenej (čili výstražné cedule, oplocený pozemek, přivázaný pes). Tak si to myslim já .....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:03
- Nahlásit
Já tomu teda vůbec nerozumím, ale připadá mi pěkně ujetý, když mi vleze na zahradu zloděj (nebo jakejkoliv cizák) a mám všude cedule, že je tam pes a u branky zvonek, tak ještě platit nějakýmu týpkovi léčebný výlohy a kdesi cosi...to mě tedy hlava nebere. No ale jak říkám, nehovím tomu.
A to, že by psovi něco viselo z obojku...no nevím, není to nebezpečný??
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:04
- Nahlásit
Syska
ano, ale nezapomeň, že my žijeme v Kocourkově, když pes zloděje kousne do zadku, budeš mu nakonec ještě platit bolestné - bohužel
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:09
- Nahlásit
Kalliope
No jo, já zapomněla...já bych tomu psovi ještě naopak poděkovala a dala mu věnec buřtů kolem krku, že tak ´pěkně hlídal majeteček...
Když už jsme u toho Kocourkova, tak jakej byl váš názor na tu story (je to už poměrně starý), kdy tomu chlápkovi opakovaně vykrádal někdo kůlnu, tak si tam nastražil tu past a tomu zloději to nějak zranilo nohu, že o ni přišel a soudili se a nakonec byla vina na tom majiteli pozemku. Tak na čí jste byli straně? Já se musím přiznat, že jsem fandila tomu chlapovi, co mu ta kůlna patřila, ikdyž to druhý byl táta od dítěte a mladej člověk...
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:11
- Nahlásit
Syska
Zlodej to sice odskace a bude za kradez, nebo co spacha, potrestan. Ale majitel psa muze mit taky problem, protoze jej pes napadl, i kdyz tam nemel co delat.
Kalliope
Si nemyslim, ze by ten kousek retazu na obojku pomohl, protoze to ze se pes urval znamena, ze nebyl dostatecne zajisten. Spis je potreba zabezpecit dvur tak, aby nebyl ani tak dvorem jako kotcem a to na prvni pohled. Nevim co by se stalo, kdyby mel pes kotec 1x1m a zlodej mu tam vlez. Mam pocit, ze zde by vina majitele psa nebyla. Zde by tedy melo jit vlastne o trosku vetsi kotec
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:15
- Nahlásit
Syska
Zcela jasně jsem na straně majitele. Kdo vstupuje na cizí pozemek za nekalým účelem a jedná tím proti zákonu, neměl by ho už zákon chránit.
Ledaže by tam hledal, kudy se jde na nádraží...
Tady u nás je letní kino s cedulkama "objekt střežen psy" a v době uzavření tam pobíhají dva ovčáci. Tak snad to mají rozmyšlené.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:40
- Nahlásit
Jednou k nam vlezla cikanka pres zahradu az do baraku, ja byla se psem na zahrade a nevedela jsem to a pak jsem sla domu, pes sel napred a najednou takovej jekot, dvere se zmitaly, pes rval a vrcel (nemecka doga) a tak jsem otevrela a tam cikanka jak z pohadky, s tema tisici suknema az k zemi a uz je mela pekne porafane, tak jsem psa chytla a ona se zeptala pripravenou vymluvu, jestli je doma maminka a ja, ze ne a ona vypadla jak cukrar. Pes mel potrebu ji jeste vyprovodit a bylo dost tezke ho udrzet
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:44
- Nahlásit
dejavu
Jóóó, takhle bych si to hlídání představovala
Kontrolní otázka - nechce se někdo propůjčit k nácviku? Sukně bych sehnala
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:50
- Nahlásit
už jsem tady psla, že přímá informace od policajta v brněnském útulku je, že ano pes v kotci není bezpečný proti nařčení z ublížení, protože je mu možno strčit ruku diovnitř a on může kousnout. jediné, co před zákonem projde, je pes prokazatelně zavřený v nepřístupném baráku /bytě a pod., do kterého se napřed narušitel musí dostat překonáním překážek a pa kho může pes napadnout. jinak cedule, plot, mříže a nic se nepočítá.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:57
- Nahlásit
jo někde na diskusi, myslim že to bylo tenkrát na ifauně, někdo psal, že snad zloděj mu vlezl do baráku a majitel když se vracel, přistihl ho jak leze z baráku ven (ani nevim jestli si s sebou něco nesl), no a jak se zloděj lekl uklouznul na schodek a zlomil si nohu - no a dopadlo to právě tak, že mu majitel platil bolestné (údajně se mu totiž neprokázal úmysl krást) a já se ptám, kde to žijem když mi bez svolení může kdykoli někdo vlízt do baráku - pes je mi vlastně k ničemu, protože použít bych ho nemohla to by potom mohlo být kvalifikováno něco jako nepřiměřená obrana..... já vám nevim asi příště zloději uvařim kafe, zeptám se ho co by se mu u nás tak líbilo, a až ho budu vyprovázet dám mu ještě sváču na cestu .....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:40
- Nahlásit
hovimu je nyní 13 měsíců a obávám se, že případného narušitele by stále ještě ulízal láskou
to si děláš srandu, tak to náš HW by mu bez milosti ukousl nejméně jeden úd...ale neboj se, až dospěje, tak ti ukáže jak umí hlídat....
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:15
- Nahlásit
handula
To bych ráda, jsem manželovi nakukala, jak jsou to ostří hlídací psi a teď si začínám připadat jak mluvka
|
handula
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:20
- Nahlásit
Meta
když bylo Bennymu 6 měsíců, jeli jsme na dovolenou do jižních Čech. Setmělo se a přijela tam parta lidí a šli na pytlačinu ryb. Byli kousek od nás asi tak 50 metrů, náš pes se mohl zbláznit co dělal, vrčel, štěkal takovým způsobem na celej tábor, že to vydrželi asi 15 minut a odjeli, fakt se to nedalo. Museli být na nás pekně nasr...ní, protože jsme jim to překazili. To bylo poprvé, co jsem na něm viděla že hlídat bude.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 12:43
- Nahlásit
Já jsem naší zahradu chtěla opatřit proti případným nezvaným návštěvníkům cedulkou, kterou jsem pracně vyráběla - POZOR!JEDEN VTÍRAVÝ A JEDEN FLEGMATICKÝ PES. KOUŠOU BEZ VAROVÁNÍ! Jenže mi to bylo zamítnuto, že je to prý moc pravda abych to tam dávala . Pravda je na tom pouze to vtíravý a flegmatický, koušou jen při hře - jemně samozřejmně! Jinak jsem tak přemýšlela, kdyby náhodou někdy se podařilo nachytat zloděje a pes by si ho podal a přivolané policii by se nakukalo, že pes nebránil pozemek, ale mě protože mně (jako), zloděj napadnul, jak by se to řešilo??? Obrana majitele při napadení se řeší jako obrana majetku???
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:21
- Nahlásit
Kalliope
to co pišeš je naprosta pravda ,muj pes hlídal jednu restauraci,kdosi přelezl branku ,pes ho zadržel,poranil když vetřelec branil pes ho držel jen v šachu .onen vetřelec podal žalobu za ublížení na zdraví.Majitel restaurace zas podal oznamení za vniknutí na soukromí pozemek,nakonec se domluvili a oba žalobu stahli.
Meggi
No moji přitelkyni branil pes před ožralou ktery ji obtěžoval a otěžuje delší dobudraždil psa klackem a parkrat ho praštil ona volala policii ta dlouho nejela tak sundala psovi nahubek pac se bala a pes ho kous do ruky ,policie přijela ,jeho odvezli do nemocnice kde mu udelali asi 10stehu ,me přítelkyni řekli že on ji nic neudelal že v podstate aby ho zavřeli tak by ji musel zabit,znasilnit aže jinak nic nemuzou delal.Pokousany dostal neschopenku,zaloval ji za ublížení na zdraví.U soudu vyhral ten ožrala ,pač jí řekli že to byla nepřiměřená obrana.Musela platit bolestne a ušlí zisk ze zaměstnaní.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:42
- Nahlásit
Santino
No tak to je teda dobrý , takže dokuď do mě někod nevrazí kudlu, nebo mě rovnou nezastřelí, či nezalehne, tak se na to pes může jen v klidu dívat a nehnout ani brvou??? Pak tedy cvičení obrany je jen koníčkem a ničím jiným být nemůže?!? Trošku postavený na hlavu. Pokud bych teda měla někomu platit bolestné, za to že mě ohrožoval a pes mu to vysvětlil, tak bych mu pak tu držku ještě rozmlátila osobně, aby k tomu byl opravdu důvod!!!
To tvé přítelkyně opravud lituju, to je teda spravedlnost!!! Ožrala spíš potřeboval prachy na podplacení soudce, než za neschopnost chodit do práce a kupovat si chlast!
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:55
- Nahlásit
Meggi
je to hrozný ,ale zakony tady v čr je des.V podstate dokud tě někdo nezabije tak nemužes nic jen se bat .A když te nahodou zabije tak se musíš dat na modlení aby ho našli a odsoudili k nakejm 10letum vezení z kteryho mu polovinu trestu prominoua aby nemel znamí lekaře ktery mu napíše paPIR NA HLAVU a to ho pak ani nezavrou
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:07
- Nahlásit
Santino
Tak jo, tak psa začnu učit obranu stylem, chyť ho za kule, ale jen jemně, abys mu je neprokous a bude to přiměřená obrana. Úchyl bude kvílet momentální bolestí, ale bez trvalých následků a bez prokousnutí, tudíž bez schopenky a ublížení nazdraví a já budu mít čas zavolat flojdy!!! Pokud to pes přežene, koule mu ukousne, tak budu chtít odměnu já, neb jsem republiky zbavila jednoho úchyla!!!
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:11
- Nahlásit
Meggi
no jo nauč ho to jemně,a modli se aby se uchyl s toho nepochcal strachy že o ně příjde a ty mu nemusela platit čistírnu.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 14:16
- Nahlásit
Bych ho pak vzala vapkou a umyla ho od zhora nahoru, aby se schladil!!! Já ani nevim, jestli by mě to moje telátko začalo bránit a už tady plánuju co jí naučim!!! No nic, velká fantazie, malá realita
|