Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Otázky kolem bodového systému
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:15
- Nahlásit

Tohle je v dnešních novinách

Připoutaný pes
Zákon stanovuje, že řidič by měl převáženého psa zajistit, aby zvíře neohrozilo bezpečnost lidí v autě. Není ale přesně řečeno, jak to má provést, zda má psa připoutat, nebo převážet v boxu. Policisté přesto za takový přestupek mohou uložit pokutu až 2000,- Kč, také to mohou vyřešit jen domluvou.

dále cituji: Řidič by měl opravdu přepravované zvíře nějak zabezpečit. Je na něm jak to udělá. Pokud policista usoudí, že zvíře zabezpečené není, může řidiči uložit pokutu.Také ho mohou ale jen pokárat.

Samozřejmě mi nevadí, že má někdo starost o mé bezpečí, ale není určeno přesné pravidlo a zase to může kdokoliv zneužít. Taky mě zaráží, že je najednou pes zvíře a ne věc. Kdybych měla v zavazadlovém prostoru kufr stejně težký jako psa a jen by tam tak ležel tak se nad tím policista určitě nepozastaví a nebude ho chtít připoutat.

Je správné psa zajistit, proti tomu nic nemám, ale ...

Lájoš
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:26
- Nahlásit

Jestli jse chceš vyvarovat všem pokutám a dohadování se. Tak jsi musíš pořídit postroj na psa, nebo mít oddělený zavazadlový prostor mříží nebo pevnou prepážkou. Protože pes se muže pohybovat a kufr ne, tak to takhle dopadá.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:28
- Nahlásit

monika
No prave, na tohle uz jsem taky nekolikrat narazila. Psy podle meho zajistene mam - siti. Ale policiste uz mi nekolikrat tvrdili, ze to neni "podle zakona". Osobne si myslim, ze je, prave proto, ze zakon nespecifikuje, jak mas psy zajistit...

Chtela bych si presne tuhle cast zakona odnekud vytisknout, a pak ukazat policistum, jenze hadej se pri kontrole s nima...

Zatim mi dvakrat rekli, ze sit staci, jednou, ze nestaci, ale nevi, jak by to melo byt, a jednou, ze musi byt kennelka. Ovsem nemusi byt podle policisty zajistena (coz je ale blbost, pac pes ve volne kennelce je asi srovnatelny s tim kufrem)...
Zakon se v tomto nezmenil (stejna formulace tam je uz kolik let), takze nadale proste zustava otazkou, co to bude za cajta, co te zastavi...

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:35
- Nahlásit

Lájoš
nejsem si jistá, ale mám pocit, že při nárazu je kufr srovnatelně stejné potencionální nebezpečí jako pes. Pokud je pes malý, tak je pes v autě při nárazu menší zlo. Jednoznačně beru síť nebo mříž jako omezení pohybu psa v autě a taky to beru, ale pokud narazím na "POLICAJTA" a nebudu mu něčím vyhovovat, tak platím. Výklad je dvojí a pravidlo není dané.

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:41
- Nahlásit

moniko z jakých to je novin,prosím?

wami
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:41
- Nahlásit

monika
Výklad je dvojí a pravidlo není dané.
Presne tak...

Myslim, ze jedinym pripadem, kdy policajt nemuze nic namitat, je Tchorovo auto. Vzadu v kufru napevno privarene mrize, v principu odkladacky - klece...
Jenze to je pouzitelny jen pro vlastni, specialne PSI auto...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:49
- Nahlásit

žanda
tady o tom něco je http://quick.idnes.cz/index.aspx?what=101272

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:53 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

wami
tak mi to nedalo a zapátrala jsem. Tohle mi vyplivlo ASPI při zadání klíčového slova zvíře u zákona č. 361/2000 Sb. o silničním provozu:
§5 Povinnosti řidiče, odst. 1
j) zajistit bezpečnost přepravované osoby nebo zvířete a bezpečnou přepravu nákladu,
k) zabezpečit přepravované zvíře tak, aby neohrozilo řidiče a přepravované osoby,
§52 Přeprava nákladů, odst. 5) Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

To je všechno týkající se nás, pejskařů, zbytek se týká jezdců na zvířatech a honců zvířat. Jo, a taky to nesmí být v rozporu se zákonem č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání.

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 13:53
- Nahlásit

včelko díky, taky už jsem našla............a musím říct, že moc nadšená nejsem- psovi "pas" ano, rozumím bezpečnosti, ale starého psa učit novým kouskům......a mřížky taky nemám(, sedí jak přibitej.........a nejezdí v kufru, ach jo, budu muset něco nechat navařit a eventuleně vzadu budou jezdit spolucestující jak ve vězení ))) jak píše wami-prostě psí auto......

Vcelka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:01
- Nahlásit

žanda
já ted koukala na tohle http://www.vycvikpsu.cz/uvod_autocestovani_soubory /uvod_pasy_soubory/fixacni_pas_bernina.htm
Nemuselo by to být špatný a neni to zas až tak drahý.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:08
- Nahlásit

já jsem se jednou bavila s nějakým chlápkem, který školí řidiče a on mi říkal, že to zabezpečení psa je hlavně pro naše dobro, protože když se vybouráš, pes se lekne a nikdy nevíš co může udělat - i když ho znáš sebelíp a není pak příjemný, když ti vzadu sedí malý dítě, který má vykousnutej kus tváře, protože se stalo to co se stalo - takže od tý doby to chápu (ale mříž vzadu v kufru stejně nemám)

monika
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:12
- Nahlásit

já nejsem proti zabezpečení psa, ale proti výkladu. Sama mám v autě autosedačku s prckem, ale každý policajt si to přebere podle svého a zatímco jednomu bude síť nebo mříž vadit, bude tvrdit, že pásy psa nevyhovují atd,atd, tak jiný bude zase v pohodě a řekne, že to splňuje všechny požadavky. O tohle jde především.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:23
- Nahlásit

jasně já jsem to pochopila - jenom jak žanda psala, že jí pesan sedí jak přibytej, tak já jsem právě taky řikala, že se mi pes nikam nehýbe a bla bla bla - no prostě, že mříž v autě je na prd - tak mi to právě pán řekl pár případů, který znal a pak mi to teprv docvaklo, že to není nic proti psům ani zbytečná buzerace
ale jinak máš pravdu - každej si to vysvětlí po svým a když bude mít blbou náladu, tak za to zaplatíš

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:26
- Nahlásit

shmoldie- mříž v autě je asi dobrá věc,ale já vozím psa (nebo manžel) i jiným autem....to budu mít náklad jako blázen a obě auta s mřížema? já tedy zvolím asi pás a budu se modlit,aby se to policajtovi líbilo.

včelko-na ty jsem už koukala taky- na baronovi, ale ty co se mí líbili nejvíc jsou tedy už docela "mastný". Pak je fuk jestli mříž,nebo pás)) Taže holt vyberu jiné,kapse dostupné,ale když už budu vybírat-tak aby taky k něčemu byly.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:30
- Nahlásit

no a když už jsme u toho, co myslíte, je lepší mříž nebo síť ? Mě přijde, že právě při nehodě se pes o tu mříž může zranit, nebo se pletu ?
já mám 2 labradorky a vozíme je ve fiatovi marea weekend, tedy kombíku vzadu. bez sítě a mříže a když jedeme 2 , jeden sedí vzadu, aby je moh ovládat a korigovat a když jedu sama, seděj tam samy. Starou kříženkyni babču vozím ale na zadním sedadle !!!!! chjo.

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:33
- Nahlásit

wensday
Je Wendsdey, tohle autí si chceme kupovat!!! Spokojenost? Máme teď sierru combi a chceme něco lepšího, hlavně aby tomělo velký zavazadlový prostor....

Kony
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:43
- Nahlásit

Vcelka
No ty pasy jsou dobry napad, ale neveril bych te spojovace - pasy jsou k ni pripojeny karabinou a uz jsem videl takhle velky karabiny pozohybane jen o toho jak pes takhnul a pri pripadne srazce bude ta sila mnohokrat vetsi, takze pochybuju, ze by udrzela treba toho retrivra, co maj na fotce. Ale urco by to slo nejak presit,... taky nad tim popremyslim.

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:44
- Nahlásit

wenday- o mříž zranit a do sítě zamotat packu.....navíc sít mě příjde spíš na to, že nepoleze dopředu,když stojím,ale jako bezpečnostní mi to moc nepříjde........

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:45
- Nahlásit

Syska
jj, fakt spokojenost, v naší "labradorské partě" už ho maj další dva kamarádi...... obrovskej zavazadlovej prostor, spolehlivé a pohodlné........ maj aji svůj klub :
http://www.fiatmareaclub.com/

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:48
- Nahlásit

žanda
tak teda radši síť nebo mříž nebo nic ? ta síť má malý oka, ne ? tam packu nestrčí..... mně je příjemnější síť, ale zatím nemáme nic

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:52
- Nahlásit

wensday- no já do mříže nejdu........to spíš sít,abych mohla něčím argumentovat,ale já asi koupím ty pásy a bude to.....

žanda
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 14:55
- Nahlásit

navíc nemám nový auto, dám do něj mříže,pak se mi podělá a jezdím MHD-hihi,než zase seženu mříže a někoho kdo to tam přimiklíkuje....)

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:04
- Nahlásit

Já uvažuju o síti, ale ne kvůli vyhlášce. Pro pejska cokoliv, tak jsem mu koupila astru v kombíku, aby měl pořádnej kufr a když ho nechám v autě, okamžitě mi skáče dopředu. Takže já to budu mít kvůli tomu, aby pesan zůstával v kufru...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:07
- Nahlásit

Mel
Takže já to budu mít kvůli tomu, aby pesan zůstával v kufru...
takze to budes mit kvuli tomu, abys nemusela tak casto uklizet auto ....

shmoldie
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:07
- Nahlásit

mně ta moje potvora, když jsme měli síť stejně prolejzala dopředu na místo řidiče , ale ona ta síť nebyla úplně na míru

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 15:11
- Nahlásit

Jirikovo
neboj, ze zkušenosti vím, že chlupy se dostanou spolehlivě do celýho auta, i když psi seděj jenom vzadu........viš.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 17:04
- Nahlásit

No v dnešních novinách byl citát někoho z min.dopravy, uváděl tam pásy a přepravku. Oddělený prostor kufru je myslím v pohodě, tedy z jejich hlediska.

Jinak nám minulý týden psa kontrolovali, špageta má pásy už od mala a konstatovali něco ve smyslu: "pes je připoutanej, tady problém nebude". Proč to asi dělali sem pochopila až dnes, když sem četla noviny

shmoldie
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2006 17:11
- Nahlásit

ty bláho mi naháníte strach - mě nikdy policajti nekontrolovali, jestli budu muset ještě kupovat mřiž nebo pásy do auta, tak mě z toho asi klepne, sem teď nějak finančně vyčerpána a po těch pokutách budu ještě víc

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2006 09:45
- Nahlásit

nevím, ale bezpečnostní pásy pro lidi a sedačky pro děti procházejí mnoha testy (drahými). Pochybuji, že výrobci aut nebo pásů pro psy dělají to samé se psími pásy. Dovoluji si pochybovat o jejich účinnosti a bezpečnosti v případě skutečné bouračky.
Nám zatím kvůli psům nikdo nic neříkal, máme jenom autodeku a asi u toho zůstanu. Auto jsme kupovali v době, když jsme měli jenom malého psa a nehodlám ho kvůli jedné nejasné větě v zákoně přebudovat. Až si budeme pořizovat další auto, samozřejmě že na to budu myslet...teda až na to nové auto vyděláme

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2006 10:10
- Nahlásit

mě nikdy policajti nekontrolovali

my máme trochu smůlu, že se tu vedle v bývalé škole usídlila nějaká jednotka, kam lifrujou čerstvý policajty a tak tu na sídlišti pruděj na silnici každej den
Tolikrát kontrolovaná jako letos sem nebyla za celej svůj řidičskej život

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání