Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / rodiče a výchova dětí
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:03
- Nahlásit

Tak jsem se klidně mohla ocitnout v lepším případě v blesku,naštěstí mám štěstí)

Šla jsem večer se psem ven a procházeli kolem autobusové zastávky, psa jsem dala k noze ,byl na vodítku a šla jsem co nejvíc na kraji,protože právě přijel autobus a lidi vystupovali. Vystoupil tatínek s chlapečkem asi tak 4 letým. Ve chvíli,kdy nás míjeli ,klučina skočil psovi k hlavě, roztažené ruce a řval asi indiánský pokřik uáááááááááá.
Musím říct, že jsem se lekla, toto jsem vůbec nečekala. Naštěstí,ač moje chlupaté zlato reaguje na kde co, na děti ne.....se psem to ani necuklo, o to víc to cuklo se mnou,když mě ve vteřině prolítlo hlavou,co se mohlo stát,kdyby pes zareagoval. Nereagoval ani pes,ani tatínek..... Tak jsem se tedy docela vytočila a dost razantně tatínka poučila, co se mohlo stát a hlavně, že by si zase tisk pošmákl,jak "bojový" pes, sežral chudáka dítě (nereda slovo bojový používám,ale tisk by si to jistě neodpustil) a jak by zasloužil na zadek jak klučina, tak i tatínek, že své dítě nepoučí.
Jen mě napadlo, jak bych to asi vážně odskákala,kdyby ........

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

žanda
A co tatínek???

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

Jandulo, nic............koukal jak když nadloube...ani nepípl.

VlastaK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:09
- Nahlásit

žanda
Vždyť se taky choval jako ten v.., co mu nadloube.

wami
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:10
- Nahlásit

žanda
Ja jednou na podobne ditko udelal totez... Jak se k nam ritilo s tim "uaaa", tak jsem se vyritila proti nemu. A byl klid. Jeho matka koukala jak puk, ale mlcela, snad ji to doslo.

Ale tomuhle se nedivim, jak je to tak narychlo, clovek nestihne zareagovat a jen tak kouka... Dobres udelala, zes tatinka servala...

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:20
- Nahlásit

taky už jsem takhle seřvala nezodpovědné rodiče. Stala se nám podobná příhoda a tenkrát jsem děkovala bohu, že jsem ten den vzala ven jen mladšího psa a staršího nechala doma. Mlaďoch se sice po "ataku" dítěte trochu vyděsil, ale na člověka nikdy neraguje agresí....být ale na jeho místě druhý pes, tak bych v tom Blesku byla nejspíš taky....

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:37
- Nahlásit

tatínek je rozhodně vemeno....to je to co mi vadí,nevychovaní lidé a děti..myslím nevychovaní ve vztahu ke zvířatům....sama jsem zažila párkrát,kdy dítko běželo k našemu KOPUKovi,kterej sice není bojovej,ale starej a nerudnej a na děti se ohání,což se pak těžko vysvětluje,že nechtěl kousnout a tak...pejskaři by měli mít možnost při takovém chování otce,nebo obecně dospělých,zavolat policajty a nechat jim napařit pokutu spolu s kurzem o výchově.....

chchvvdd
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

Sarax:
a co nám brání v tom zavolání těch policajtů. Jsem přesvědčen, že tu možnost máme. Holt chtít rozhodovat o napaření pokuty by asi nebylo moc správné.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:43
- Nahlásit

Holt chtít rozhodovat o napaření pokuty by asi nebylo moc správné
no myslím že bylo..pokud mě někdo vystaví možnosti že můj pes zareaguje fakt blbě,pak popotahujou mě..takže..nehlídáš si dítě??nevychováváš ho??zaplať a pak šup na nějakej kurz

chchvvdd
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:49
- Nahlásit

Sarax jasně, nerozumíme si...Tys to podala, že pejskař by měl nechat napařit tu pokutu, asi jsi to tak nemyslela.....na to jsem reagoval.....jinak já myslím, že dnes nad i ti policajti tu možnost mají, kdyby se jim chtělo....cesta se najde...třeba když ještě neměli měšťáci pravomoci jako nyní......taky si našli cestu jak na špatně parkující řidiče...jednou jsem se dokonce dostal k přestupkové komisi za \"zábraní veřejného prostranství\" neboli parkoval jsem před barákem na chodníku...přes noc to tam jinak nešlo, když jsi přijela pozdě..

VlastaK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:50
- Nahlásit

sarax
Nebo dítě na vodítko a roubík do pusy
To by mě fakt zajímalo, jak by to policie vyřešila. Ale vzhledem k tomu, že v médiích stále jen ukazujou ty "zlý" psy, ale o nevhodném chování dětí a dospělých se nikdo nezmiňuje, tak se taky přikláním k názoru, že první strana Blesku by to jistila.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:52
- Nahlásit

ale já jako pejskař takovýho rodiče klidně bonznu...tímpádem mu nechám napařit pokutu,s tím problém nemám,v opačném případě,by rodič neváhal ani vteřinu,já sama jako rodič svoje děti vychovám k tomu,že okolo cizího psa nelítám,dám bacha a když chci hladit,zeptám se majitele a toto jsem jim hustila do hlavy již od mala...tzn.že 4 letý chlapec,jak psala Žanda,by toto udělat neměl...

Anu
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:58
- Nahlásit

Já byla v sobotu i se psem v hospodě a jako na potvoru tam byl dětský maškarák- v sále.Přiběhlo k nám něco červeného s rolničkama na hlavně,menší než stůl,větší než židle.Mluvit to neumělo,nejdřív nám chvilku trvalo poznat co to je za stvoření-vzhledem k tomu,že nejstřízlivější z nás všech byl pes,tak v klidu seděl a čuměl. Nechápal co se to na něj hrne. Tátovi jsem se snažila vysvětlit že pes je tou maškarádou totálně vytočený z míry a ačkoliv normálně děti nežere tak na todle červený byl připravený.Dítě na hlavě 5rohů ze zvoncema jak veselá kráva ,na zádech pruch jak dykobraz,na nohách boty které by byli i mě velké a opět s rolničkama .Dítě,tak 2roky,spustilo scénu,že si nemůže baf baf pohladit,že nás nakonec fotřík seřval proč chodíme na maškarák s takovou bestií,co si ji dítě nemůže pohladit
Přátelé lechce opití,řekli,že pes je tady taky jako součást programu a dělá karkulce vlka-už byl klid...

chchvvdd
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 09:58
- Nahlásit

sarax, VlastaK:

jasne, nebudu slovickarit, v zasade mate pravdu, jen jsem psal, ze kdyby system chtel, metodu si najde....ale jak super napsala VlastaK:
\"ale o nevhodném chování dětí a dospělých se nikdo nezmiňuje\"
jj to je ono...povědomí veškeré žádné, chovatelské povědomí také ne....a pak to tady vypadá tak, jak vypadá.......mi se stalo něco podobného v patek v MHD...akorat holcicka pristoupila a zacla hladit po hlave.....zrejme jeji babicka ji vsak \"vycukala\"...no ale mela prupovidku ve smyslu, jako ze psi jsou obecne spatny...tak ja holt jsem jinej nez sarax a na takovy lidi kaslu, abych jim neco vykladal......priste holku jinej pes koukne a tak si to bude pamatovat.......ten muj je zatrest oslimpava.....nechavam ho....vychazim z toho, ze je lepsi, kdyby se mi neco stalo, at neni ostrazity vuci lidem...na druhy strane to predpoklada mit ho stale na ocich a treba delsi odlozeni delat jen cvicmo....

viky
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

sarax

U nas na cvicaku poradame kurzy o tom jak se chovat ke psum kazdej rok. Zacala to organizovat kamoska - pejskarka - po te co zacala pracovat v materskym centru. No prvni rok jsem se divila s jakyma stupidnima dodazama dokazou lidi prijit.
V kazdym pripade, odpoledne na cvicaku ti odkyvaji vsechno co jim reknes, ze jako jo, ze takhle to delaji a vecer je potkas a vidis, ze decko jeste poslou at si jde pejska pohladit.
Kdyz jim neco reknes, tak se citi dotceni a straaasne urazeni.

VlastaK
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:18
- Nahlásit

Anu
s některejma lidma se holt za střízliva nedomluvíš.

Anu
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

Ono jde o to,že můj pes má 13 kilo a nebudí respekt a lidi si ho chtěj v klidu pohladit-kdyby to byl pitbul tak se na něj ani nepodívaj.Jenže on to zas takový flegmouš není a kolikrát se mi stalo,že vyjel po děcku co se k němu přihrnulo jak velká voda. Bohužel vždy to odnese majitel,i když mám svého psa vždy na vodítku,tak ve vyhlášce je napsaný,že musí majitel zabezpečit psa proti zranění,což je košík. Nezbývá než být furt ve střehu

arsiela
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

No s některejma rodičema opravdu domluva není,u nás běžně pustěj malý dítě s velkým psem,který neposlouchá a ještě to dítě jede na kolečkovejch bruslích nebo na kole.
Na podzim tady takhle dítě skončilo pod autem,protože pes,chtěl na druhou stranu za druhým psem a prostě to dítě na bruslích táhnul za sebou.Naštěstí jela řidička pomalu,takže to skončilo jen otřesem mozku a šrámama.A reakce otce toho dítěte?Začal řvát sprostě na tu řidičku,že za to může ona,pak začal řvát na policajty,protože se řidičky zastali.Ale on přece za nic nemohl,protože přece nemůže věčně kontrolovat,kde dítě lítá a jestli si vzalo psa s sebou.
Nevím já mám kluka 11letýho a nikdy by ho nenapadlo všimnout si cizího psa,nebo vzít bez dovolení naši ovčandu ven a ještě na bruslích.Jak jinak není bit,tak tohle by výpraskem u nás určitě skončilo.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:51
- Nahlásit

nojo, jak se říká "lidi jsou blbé a pitomé....".... a z blbcem je jak známo nejhorší srážka.....Já už se taky vždycky spíš snažím zachovat klid a v duchu si pomyslet něco o zadní části těla, ale někdy to prostě nejde.....Já třeba fakt nesnáším, když vidím dítě, které se kamarádsky zajímá o mého psa, chtělo by si ho pohladit a dokonce se mě zeptá, zda může, ale jeho matka či otec ho honem stáhnou zpátky, že "je to velký černý pes a ti jsou přece zlí a koušou"....To mě může vzít čert a pak mám sto chutí takovému debilovi udělat přednášku na téma "dětská psychóza".....Zrovna nedávno jsme s kamarádkou rozebíraly, proč se ona vlastně bojí velkých psů když jí žádný nic neudělal.....dříve jsem to brala jako fakt, který jsem neřešila, jenomže se známe dlouho a od té doby co j
jsou mým hlavním zájmem psi jsem si řekla, že se přece pořád kámoška nemůže bát...aspoň ne těch mých....Tak jsme kecaly no a nakonec z ní vypadlo, že to možná bude tím, že jí od mala rodiče i babička říkali, že - zjednodušeně- se má vyhýbat velkým psům, protože jsou agresivní a koušou......Na důvěřivém dítěti tohle může zanechat doživotní následky a vyvolat opravdovou psychózu....Kámoška už se sice přestala bát mého mladého psa, ale to je zatím jediná výjimka z jejího strachu

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 11:20
- Nahlásit

Anu- Ono jde o to,že můj pes má 13 kilo a nebudí respekt a lidi si ho chtěj v klidu pohladit-kdyby to byl pitbul tak se na něj ani nepodívaj......

mám staforda)

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:58
- Nahlásit

žanda
13 kg??to je ještě mládě?myslím že dospělej stafík respekt budí
a já prostě mám tendenci domlouvat lidem,že jako ke psu se nepouští sama mám děti a myslím,že každej musí začít u svýho dítěte a svýho psa a tak vůbec....

evina
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 15:35
- Nahlásit

Jelikož jsem sama máma dvou dětí,tak opravdu někdy jen zírám,na hysterii nebo naopak flegmatičnost jiných matek!!!Tak např. dítě (asi 1,5 roku) strkalo prstíky mému psu do košíku.A maminka?Naprosto v klidu se dívala!Ještě štěstí,že pejsa byl takový dobračisko...No a nedávno házím štěníkovi balonek na louce a přišla tam babička s dítětem(tak 2roky)a nechala ho lítat za psem a za balonkem.Fakt jsem dobrý pocit neměla,co kdyby pes balonek překousl a vzal nechtěně i prstík dítěte?Raději jsem musela odejít když to té babce nedocvaklo.Na vině bych pak byla samozřejmě já,nikoho by pak už nezajímalo,že jsem šla raději na stranu kde nikomu nepřekážíme.A prsty v košíku v MHD to už je snad normálka...

Klárča
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 15:42
- Nahlásit

Tohle bych přejmenovala na výchovu rodičů,ti by to hoodně potřebovali jak to tu čtu....

redhead
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:01
- Nahlásit

Nedávno jsem u nás v ulici viděla pěknou dvojku. Kluk venčil bullmastifa, ale ten kluk byl tak o 30 cm vyšší než ten pes. Myslím si, že kdyby se ten pes rozhodl jít kam chce, tak mu ten kluk těžko zabrání

evina
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:08
- Nahlásit

redhead:jo a úplně super je,když pošlou ven dítě s hárající čubou!!!Myslím malé dítě které ani pořádně neví o co jde a čubinu pustí na volno...ale ví,že rodiče říkali ať k ní žádný pes nechodí.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:15
- Nahlásit

vůbec obecně máme rodiče co chyběli na fyzice a poměr sil pes vs.dítě moc neřeší....

redhead
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 22:50
- Nahlásit

Rodiče, který pošlou ven dítě se stokilovým psem musí být magoři. Nejspíš si myslí, že pes - ochránce, ale už nedomyslí ty následky. Nejsou jediní, kdo má na sídlišti psa. Chtěla bych vidět toho kluka, jak zabrání svýmu psovi v napadení jinýho

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 07:17
- Nahlásit

moje kámoška, která je opravdu hodně malá ( má necelý metr padesát) měla vlkodavku. Čuba byla miláček a poslouchala jako hodinky, ale někdy byl fakt "srandovní" pohled na ty dvě, jak jdou vedle sebe. A je jasný, že někomu, kdo "tu dvojku" neznal a nevěděl, že čuba je mazel největší, asi občas přeběhl "mráz po zádech" - co kdyby se jí ten pes vytrhl....
Třeba ten kluk s bulmastifem byl na tom podobně.....

podle prvního pohledu se dá těžko soudit, ale plně souhlasím s tím, že malé dítě bych nikdy se psem (byť trpaslíkem) samotné ven nepustila.

žanda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:39
- Nahlásit

sarax- pardon,tam mělo být 30 kilo...

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2006 15:43
- Nahlásit

žanda
sem myslela že máš mladýho já budu mít holku..doufám,že bude mít míň kil než 30

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání