Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Lidská blbost? Vždy ve střehu!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 07:51
- Nahlásit

U nás za domem je krásná velká louka. Část té louky směrem k sídlišti tvoří svah, spodní část louky je rovná. Na té velké rozlehlé louce je cedule "Psí výběh" s určenými pravidly chování. Já na tuto louku chodím se psem, aby se vylítal, trošku poslušnosti, aportování apod. Vždy má náhubek. Vždy je navolno.

Ve dvou třetínách té louky je další cedule "Konec výběhu, zákaz vstupu psů". Konec je čisté hypotetický imaginární označený pouze cedulí uprostřed volného prostranství. Konec lze dovodit z cedule samotné a z toho, že od cedule se louka stáčí do pravého úhlu a jde jakoby za roh. Takže z louky "psí" není vidět na louku "nepsí" a naopak. Já ceduli respektuji a za její imaginární hranice už nechodím.

Bohužel jsou tu tací vypatlanci, kteří nerespektují "Psí výběh". Vypatlanci označuji matky, které o víkendu přišly do psího výběhu na ten svah bobovat a sáňkovat s dětmi. Pod svahem na louce jsem byla já se psem. Se psem, který nenávidí děti normálně, natož ječící a řítící se na bobech. Měla jsem po výcviku, i po náladě. Psa jsem odchytla a uskakujíce před projíždějícími dětmi lezla do svahu za kouřícími maminkami. Slušně jsem je požádala, jestli mohou jít s dětmi o 300 m dál, kde je týž svah a táž louka, kde oni budou mít klid od psů, psích výkalů a já budu mít klid od dětí a budu se moci dál věnovat svému psovi.
Paničky se na mě obořily, že oni tady bydlí a šli za "barák" s dětmi ven.
Vysvětlila jsem jim, že tady to "ven" je právně označeno jako "psí výběh". Je to jediné místo městem určené pro volný pohyb psů. A tamto "ven" o 300 m dál stejně vzdálené od jejich "baráku" bo se to kolem toho baráku stáčí (za roh domu) je místo určené pro cokoliv jen taxativně pro psy ne.
Sdělila jsem jim, že bych ráda jejich dětem uhnula a šla za roh sama, ale že když mě uvidí městská (kterou obyvatelé domu ihned zavolají), tak se nedoplatím, neboť je tam vstup psů ze zákona zakázaný. Zatímco děti tam klidně chodit mohou. Bobovat se tam dá úplně stejně. A už jsem řvala.
Maminky na mě ječely něco o čoklech a hovnech a nikde klidu. Do toho se rozštěkal pes. Sdělila jsem tedy maminkám, že psa pouštím na prostory k tomu určené, má náhubek, čímž plním svou povinnost a že pokud děti mu sáňkama neuhnou a zraní jej, tak bude ostuda, že se maminky nedoplatí.
Maminky dostaly správný ochranářský pud a rozhodly se mě zabít. V zájmu zdraví ostatních psů i svého (kdy v Bystrci někdo rozhazuje jedovaté nástrahy a 6 psů se již otrávilo) a mé snaze předejít rozmnožení nástrah i do psího výběhu. Jsem se odeberala na zakázanou část louky a výcvik dokončila.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:31
- Nahlásit

fuj to mě teda nadzdvihlo mandle, hned takhle po ránu. Opravdu, něčí sobeckost skutečně nezná mezí, fakt....

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:35
- Nahlásit

Garfield
My mame tu tiez take "mamicky" spokojne sa hrajuce s detmi na vencovisku, hoci na druhej strane baraka je 6! detskych ihrisk...
Uz na to doplatili dve mamicky tlaciace kociarik, ktore si zavolali Huga a ukazovali ho ho babetku v tom kociari. Hugo je tvor zvedavy a milujuci nemluvnata, takze vzdy! mali oslintane perinky, ako si Hugo polozil svoju hlavu do kociara Tak snad raz chodit prestanu (ked sa im uz prestane chciet prat perinky)...

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:38
- Nahlásit

Tak to musím říct, že bych se rozčílila taky, ač jsem člověk, který jinak nevstupuje do konfliktů a nerad se hádá (teda s cizíma lidma)...

Jednou jsem si něco podobnýho vyřizovala v lesoparku. Tady v Záhřebu je docela dost zeleně, ale na většinu nesmí psi, respektuji, pak je zde park spojený s lesoparkem, do parku smí psi jen na vodítku, také respektuji a nechodím tam a v lesoparku smí být psi volně puštění... Ale nesmířím se s tím, že si rodinka vyjde na nedělní výlet a pak celý lesopark vykřikuje, jak je to hrozný, těch čoklů všude kolem atd. atd., taky jsem se to snažila rozumně vysvětlit, nepomáhá a není na vině moje malá znalost jazyka... Nevysvětlíš, prostě oni tam chtějí být (což mně samozřejmě nevadí), ale tak ať nemají kecy...

monika
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:58
- Nahlásit

No a mě buzeruje soused na mé vlastní zahradě.Přišel si něco pujčit a šlápl do hromádky,kterou asi minutu předtím vytvořila některá z našich holek.Začal hulákat, že on by ty čokly nejraději vyhubil všechny a že on by hovna na zahradě nesnesl.Tak jsem ho vyhodila a nepučili jsme mu nic.

Vidrbína
# Zasláno: 17 Led 2006 09:03
- Nahlásit

No můj soused zpočátku na mé psy přes plot pořád děla huš huš i když si ho jako štěňata celkem nevšímali.A teď se diví, že na něj řvou jen ho vidí.
A jeho psa by asi nejraději roztrhali, protože nám do zadní zahrady rozpletl plot a proháněl se nám tam jako by se nechumelilo. Já tam svoje psy nepouštím, protože tam máme zeleninovou zahradu a cizí se mi tam prohání - dobrý,co? Tak jsem je nechala ať ho vyženou. To jste měli vidět jak jezevec mazal!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 09:10
- Nahlásit

Vidrbína
jo jezevci jsou vyčůraní, jednoho jsme měli tak vím o čem mluvím.

Syska
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 09:23
- Nahlásit

My jsme měli taky jezevčandu, která byla alergická na sousedovic kluky. Ale nebylo proč se jí divit, když byla štěňátko, párkrát ji nakopli a pokud šli kolem, drážidili ji přes plot klackem.Jednou si jednoho toho klučíka vyčíhala a pěkně zezadu ho rafla do zadku. Sice jsme měli kvůli tomu problémy a lítání po veterině, ale...stálo to za to!!!!

Lea
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:53
- Nahlásit

Jojo, dráždit pejsky se nevyplácí. Známý se přestěhoval se smečkou šarplaninců na vesnici, kde je i místní romská asi rodina, ale taková ta poněkud větší..a milá cikáňata i ta starší, nevěděla nic lepšího, než psy za plotem pokaždý když šli okolo dráždit klackem apod. A pak jednoho dne, to už vyprávěl známému jeho soused, zase šli a zase tloukli klackem do plotu. Jenže nebyla zamčená branka. To se pak soused nasmál, když viděl bandu k smrti vyděšených cikánů pronásledovaných bandou huňatých vlkodlaků letět přes vesnici, a potom zoufale tloukli na vrata svého obydlí a ten řev... nikomu se nic nestalo, ale tady je přesně vidět, kdo dostal zaslouženou lekci

wami
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 11:17 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
Co nadelas...

Detima nezatopis, nevlezou se do kamen. A kdyz, tak stejne blbe horej...

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 11:18
- Nahlásit

wami
Jé, konečně jsi tu, mám na Tebe dotaz.

Rejpalka
# Zasláno: 17 Led 2006 11:19
- Nahlásit

Garfield
Příště řekni maminkám,že zrovna ráno jsi psa odháněla od hovna,které se hemžilo nějakými červíky.Že mezi vámi je nezodpovědný člověk,venčící silně zamořeného psa na onom místě.Mateřský pud a rozum by je měl sám vyhnat.

handula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 11:22
- Nahlásit

wami
Rejpalka

oboje dost dobrý....

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 11:28 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

wami
Četla jsem si na Tvých stránkách o dogtrekkingových závodech a prohlížela si fotky. Nejen že to máš moc dobře napsaný, ale ono to fakt musí být strašně skvělý. Jak jsi se k tomu dostala?
Jen jsem nepochopila (nebyl moc čas to studovat), jak to funguje? To je určený start, kde se všichni prezentují, projdou lidi i psi nějakou kontrolou a už se maže po pevně stanovené trase? A proč jsi šla mnohdy sama, copak to nemůžete jít v houfu nebo kruhu nejlepších přátel? Psi se nesmějí pouštět vůbec? A žádná místa na přespání či stanování či odpočinek nejsou předem daná? To prostě akorát musíte v určitým časovým horizontu ujít nějakou trasu, kdy a kde a jak budete odpočívat a spát je čistě na vás? A můžeš se vychýlit z trasy a vzít to jinudy? A jaký je konečný efekt vítěze - jako je nějaká cena nebo pořadí vítězů nebo se to jde jen pro radost?

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 12:27
- Nahlásit

Garfield
Ty jako právník,si opravdu myslíš,že na částech veřejné zeleně označené cedulkou "psí výběh" platí zákaz vstupu pro ostatní lidi/děti?

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:33
- Nahlásit

Anonymní
U nas je pod tym napis, vstup na vlastne riziko!!!

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 12:38
- Nahlásit

vstup na vlastne riziko
pigie
Takže,když tam vypustím pitbula a ten zakousne dítě, nic se mi nestane? Tak to myslim fungovat nebude - ani na Slovensku

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:41
- Nahlásit

Anonymní
To asi nie, ale nemozu si stazovat, ze pes dieta vystrasil, uspinil a tak. Ludia, co tu maju zlych psov ich zvycajne maju na voditkach a s kosmi - ako pises, nebudu riskovat. Plocha je to obrovska, deti na nu nepatria a bodka.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:42
- Nahlásit

Anonymní
Tak to jistě každý pochopí, že tenhle význam to nemá. Ovšem pokud si tam šlápneš do ho.na, tak pak nemůžeš říct půl slova...

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:44
- Nahlásit

ola
Presne tak

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 12:50
- Nahlásit

pigie
To asi nie, ale nemozu si stazovat, ze pes dieta vystrasil, uspinil a tak

A kde je teda ta hranice co se ti v rámci "vlastniho rizika" může stát? Jak moc tě může pes zranit,aby to bylo ještě ok?

ola
Zůstal bych radši v ČR a u významu cedule "psí výběh".

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:51
- Nahlásit

Anonymní
Zranit ta nesmie, to je ta hranica.

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 12:54
- Nahlásit

Akurat tam ten pes moze byt na volno a odpada handrkovanie, ze ho mal mat na voditku...

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 12:54
- Nahlásit

ola
Jinak myslím, že to (na vlastne riziko) má význam stejný,jako to, do čeho tam můžeš šlápnout Za psa a případné škody, zranění, atd. zodpovídá stejně majitel psa, cedulka-necedulka.

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 13:01
- Nahlásit

Každý, kto sa pohybuje v blízkosti priestranstva vymedzeného pre voľný pohyb psov, je povinný dbať na primeranú opatrnosť. Vstup do takto vyhradeného priestoru je na vlastnú zodpovednosť.

Z nasej vyhlasky.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 13:01
- Nahlásit

Anonymní
Význam "na vlastne riziko" je tam z toho důvodu, že by se nepejskaři, kterým není kontakt se psem příjemný apod., mohli diviti, že v těchto místech je možné psa potkati...

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 13:09
- Nahlásit

Inak, my mame zakazany len volny pohyb. Ziadne voditko ani kos sa tam nespomina. Dobre vediet. Ked psa zavolam a pride, tak sa asi volne nepohybuje Esteze konam v sulade s vyhlaskou

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 13:24
- Nahlásit

Význam "na vlastne riziko" je tam z toho důvodu, že by se nepejskaři, kterým není kontakt se psem příjemný apod., mohli diviti, že v těchto místech je možné psa potkati
ola
Jo, já vím na co to je Bystrému Čechovi však stačí nápis "psí louka", aby pochopil, že tam může potkat psa.

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 13:26
- Nahlásit

Anonymní
No jo, my Slovaci sme proste blbi

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 13:29
- Nahlásit

pigie
Když myslíš

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání