| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:38
- Nahlásit
nefer
Většina malých psů, který znám (ne-li všichni), se chová v podstatě stejně jako moje feňule Nemusíš na mě hnedka útočit omlouvám se, že jsem si dovolila nesouhlasit
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:46
- Nahlásit
neútočím - vysvětluji. nemusíš se hned urážet, když jsem si dovolila obhájit svou nesmyslnou teorii
PS ani teď, prosím, neútočím - píšu úplně v klidu s úsměvem na rtech
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 12:01
- Nahlásit
S tímhle nesoulhasím... Moje feňule je řekla bych socializovaná hodně dobře, mezi psiskama všech velikostí, do určité doby si hrála s kýmkoliv, kdykoliv. Ale potmo se to změnilo a začla si na sebe dávat pozor.
když kní přihopsá třeba štěně labradora, který už váží 3krát víc než ona, tak se okamžitě přikrčí a ani se nehne. Ale jsou i větší psi, se kterýma si hraje naprosto v pohodě.
Poslyš, tvoje fen je očividně úplně normálně socializovaná. možná se jí někdy něco stalo - proto to kňučení, které si stejně odbourala, takže ho úmyslně vynechávám.
to, že je na sebe od určitého věku opatrná, to je přeci úplně normální a to, že jistým psům dává najevo, že o ně "nestojí" submisivním způsobem - to přeci neodporuje ničemu, co jsem napsal já. takže nechápu s čím nesouhlasíš.
hysterický pes není ten, který se přikrčí a nehne. to je úplně normální submisivní jednání, kterému úplně normální pes rozumí.
a já ve svém příspěvku psala o tom, jak se dá předcházet právě hysterickému chování. tj. třeba to, že na mě (respektive mou čubu) začla řvát york, když jsme se přiblížili na 5 mětrů. stejně tak třeba to, co předvedl knírač z Gafova příspěvku.
ale při vší úctě, klidně si s tím nesouhlas, na to máš nárok.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:26
- Nahlásit
nefer
Taky, s úsměvem na rtech, souhlasím s nefer.
Když to vezmu podle svého psa, tak do 10-mi měsíců chodil ven se smečkou psů malých i velkých, socializace na psi, lidi, malé děti na 99%! Pak byl na operaci s lokty, měl klid na vodítku a 4 měsíce byl bez kontaktu se psy. Hodně se to na něm podepsalo, a i přes počáteční socializaci to pak na psy začal celkem tvrdě zkoušet. Jak jsem to řešila jsem před chvílí psala na jiném fóru. Co běhalo, to se snažil honit, protože mu psi utíkali tak je začal štípat do zadku, nebo když je dostihl, tak je neohrabaně srazil na zem díky tomu, že nedobrzdil. Věřím, že by je nerval, ale pro menšího psa už je to riziko. Protože to vím, tak si ho při kontaktu s menšími psy hlídám, i když vím, že nenapadá a nerve se. Doma má kocoura, takže s malými zvířáčky se snáší dobře, nicméně je zvyklý, že kocour mu neutíká a on si ho může v klidu očichat (a taky ožužlat)
Píšu to proto, že i když socializace proběhne OK, může se situace časem změnit a to i k horšímu. Opravdu nemám rada diskuze na téma majitelé malého a velkého psa, jsem přesvědčená o tom, že problémy nevyplývají z velikosti, je to prostě o ohleduplnosti a ochotě domluvit se!
Je to stejné jako když lidé ve škodovkách tvrdí, že dopravní nehody způsobují jen lidé s drahými bouráky!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:32
- Nahlásit
Musím se pochlubit s inteligentním hafinem, protože Garfield si se svými velkými kamarády hraje způsobem jim zcela přirozeným, tj. sado-maso, do úplného vyčerpání (chudáčka uzurpuju kvůli kyčlím a po čase mu to obvykle zatrhnu) a občas měl pocit, že stejně si budou hrát i ti malí pejsci a tak jsem jej nějakou dobu v klidu dovedla k malýmu psovi (obvykle svých kamarádů) a nechala jej v klidu očuchat a pak pustila a on už byl zabržděnej. Tak teď když vidíme malýho psa stačí zasyčet a konejšivým hlase: "Gafe po-m-alu buď hóódnej na pejska" a on se zabrzdí sám a něžně si jde pejsátko očichat a něžně jej pobízí ke hře. Míšánek můj citlivej. Po mamince.
|
Endy
|
# Zasláno: 17 Pro 2005 00:37
- Nahlásit
Tak se mi právě vrátil manžel z nočního venčení a zase došlo k napadení.Náš knírač bez vodítka a košíku,ale v dosahu pánečka,cizí ovčák přiběhl z dálky,ale měl aspoň košík.No psi se do sebe pustili a páníčkové se pěkně pohádali.Rvačka trvala dost dlouho,ale díky koši je naše malá kníračka jen oválená ve sněhu.Chyba bude na obou stranách,ale vidím jí v tom,že každý majitel by měl mít oči na stopkách a předvídat situaci.A já děkuji za to,že ovčoun měl košík.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 08:04
- Nahlásit
Moj zazitok zo vcerajska, statny krizenec sa vynoril z rohu, hned sa zacal jezit a vrcat. Boli od seba na dva metre. Hugo pri mne. Na zavolanie sice reagoval, ale odmietal sa pohnut, lebo cudzi pes to ihned bral ako vypad. Tak cudzi stal a vrcal, Hugo stal v strehu, nevrcal. Zrazu vyjde panicek. Cudzi pes citi istotu, vypad, to uz ja stojim medzi Hugom a cudzim psom, pan na neho zhukne "sem pod!", nic sa nedeje. Akonahle Huga potiahnem stranou, pes zase urobi vypad... Tak sme zostali stat a cakali, kym pan prejde a pes sa nerozbehne za nim, pretoze ani jeden sme neboli v stave zavolat svojich psov (panovi to totiz nevadilo a moj sa odmietal pohnut, lebo ako sme obaja dobre vedeli, otoci chrbat alebo uhne, a bude vypad...). "Milujem" taketo stretnutia!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
tiapan
Myslím si přesně to samé. Ke kontaktu psů má dojít až po domluvě majitelů.
Taky se vám na procházkách stává, že při setkání s dalším psem, po povelu Ke mně, přibíhají vaši psi plus cizí pes? A mně někdy nezbývá nic jiného, než cizího psa odchytit a předat majiteli.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 03:26
- Nahlásit
jenže já mám holku, chodíme na vodítku,ale co chvíli má na zadku pověšeného cizího psa. já už ji nechávám se bránit a nechám ji vyjet po psovi. je pravda, že nekousne, jen zavrčí a vyjede,, ale můžu říct, že mě už někdy štvou ti lidi, co si svoje psy nedrží.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 03:28
- Nahlásit
jenže já mám holku, chodíme na vodítku,ale co chvíli má na zadku pověšeného cizího psa. já už ji nechávám se bránit a nechám ji vyjet po psovi. je pravda, že nekousne, jen zavrčí a vyjede,, ale můžu říct, že mě už někdy štvou ti lidi, co si svoje psy nedrží.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2006 08:46
- Nahlásit
Kájo, ty děláš především tu chybu, že své feně dovoluješ aby se bránila sama místo, abys jí začala bránit ty....tím, že jí v tom necháš jí tak akorát naučíš postupně vyjíždět na všechny ostatní psy.....Tvá fenka v tobě musí vidět oporu a to jí dokážeš tak, že TY odeženeš psa, který se feně věší na zadek. Musíš jí dokázat, že se naopak bránit nemusí, že to zvládneš sama. Neber si servítky a toho psa z feny prostě sundej a "vyhoď"......
Já má sice psa, ale i jeho už mockrát obtěžovali různí psi ačkoli on o to nestál...Nikdy jsem ho nenechala po nich vyjíždět, ale vždycky jsem zakročila sama. Pokud nepomohlo okřiknutí a vyhnání s pohrůžkami, normálně jsem psa (podle velikosti) chytla a vyhodila ručně.....Vím, že někdy riskuju pokousání, ale na to vždycky v danou chvíli kašlu a jsem ochotná se za svého psa fakt porvat. Taky proto mám pohodového psa, který se pro nic za nic do konfliktů nepouští a se psy vychází dobře.
|
Janka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 11:55
- Nahlásit
Evik
Mám dva NO - 7letého a 3letého, starší je agresivní vůči všem psům a fenám, po tom co ho jako štěně napadl vzteklý jezevčík.I když jsem se snažila odnaučit ho to po dobrém i po zlém, nepodařilo se. Je zajímavé, že našemu druhému psovi nikdy nic neudělal, pouze ho občas usměrní štěknutím nebo vrčením. Při setkání s jinými psy je raději obejdu obloukem, abych předešla rvačce, protože udržet dva 45 kg psy a ještě cizího útočícího psa chytit a vyhodit to je prostě nad mé síly.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 14:24
- Nahlásit
já ty psy od micky odháním, ale dost často to nejde. A musím říct, že velcí psi nás neotravujou. Lítají kolem nás malí prcci, řvou jak pominutí, mě i káju to strašně otravuje.
Evik
když jí ten pesan letí za zadkem 10 metrů a já ho odháním a nic a nedá se odbýt, tak smůla. Musí se naučit pán i pejsek, že nemůže lézt ke každému psovi. A štve mě to, protože není dne, aby nás cizí pes neotravoval
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:13
- Nahlásit
nefer
vyhláška většinou stanovuje košík nebo vodítko ( vodítko a košík je výjimkou a v tom případě by stejně pochybili oba) , takže je to dost jednoznačné. Pokud má někdo agresivního psa,je lepší když mu dá košík ,vodítko není jistota....dnes ráno pán se stafíkem , uklouznul,upadnul ,vodítko se mu samozřejmě z ruky vyvléklo .....nic se nepřihodilo, pes po mých nevyjel , ale kdyby měl košík,bylo by to klidnější a mohl by být na volno.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:16
- Nahlásit
koukám, že to je dost opožděná reakce , nějak jsem si nevšimla data zadání
|
kája
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 15:20
- Nahlásit
mac1
já to taky řeším teďka
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 16:04
- Nahlásit
zrovna před chvílí jsem přišla z venku ,měla jsem s sebou Briťáka z košem navolno ,šla jsem jenom donést sousedce nějaký věci takže tak 10 minut cesty ,viděla jsme kluka tak 11 let taky z ovčounem na vodítku ,jenomže milej pes se klukovi vytrh a rozlít se na mýho psa ,narozdíl od mýho neměl koš a já ho Britovi nestačila sundat,takže máme natržený ucho a pár kousanců okolo ,nejhorší je že takový dítě prostě kulí oči a nic nedělá a nikde nikdo jinej jenom já ,několikrát jsem do toho psa pěkně tvrdou zimní botou ze všech sil kopla,můj pes byl trochu větší i když z košem tak jsme zvítězili ,ani nevím čí to bylo dítě ,ještě doufám že maminka přijde vynadat.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 17:04
- Nahlásit
Já si po každé vycházce,kdy nedojde k nějakému střetu,vydechnu.Už mám vykoukaný oči z toho,jak se kolem sebe pořád rozhlížím a ve všech směrech hledám,zda k nám neběží nějaký pes.
Dneska k nám přiběhl sice maličký jezevčík,ale proti mému štěndu pořád obřík.Radostně do něj nalítl,zapíchl ho do závěje a štěndo se samozřejmě leklo a začalo prchat.Sice se nic vážného nestalo,fenečku jsem si přivolala,ale byla jsem překvapená,že majitelem jezevčíka je bývalý výcvikář,kterého jsem znala na cvičáku a patřil mezi ty úspěšné.Velkého psa by nikdy nenechal běžet na jiného.Že by i on nepokládal výchovu malého psa za důležitou?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 17:58
- Nahlásit
Endy
co máš za zvířátko, že malý (králičí ?) jezevčík je obr ? Bohužel, že výchova malého psa je zbytečná, si myslí spousta lidí,možná většina majitelů malých psů. Někdy mě pěkně lezou na nervy ( i ti majitelé a majitelky) ,ale fakt je, že nejsou zas tak nebezpeční .
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2006 22:07
- Nahlásit
mac1
Pražský krysařík o váze 1,1 Kg.Už se mi do ní zakousl i maltézáček,ale naštěstí měla svetřík,tak to nebolelo.Nechtěla jsem se stát zvedačkou psa,ale je to o nervy.Než si nechat psa zakousnout,raději ho zvednu(pokud to stihnu).
|