Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Povinné čipování
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:14
- Nahlásit

Treba u erdelterieru je jiz platne POUZE cipovani, nikdo uz netetuje. A to hlavne z toho duvodu, ze nasim vstupem do EU se zkratka zmenily podminky, ted nam bezi asi do 2008 prechodne obdobi, ale pak uz budou muset byt nacipovani nejen psi s PP ale i bez.
S cipem zadne spatne zkusenosti nemam. Pri zkouskach ctecku musi zajistit poradatel, nikoliv rozhodci - vetsinou se najde ochotny vet, ktery ctecku zapujci. A na svodech, bonitacich erdelu jde vse mnohem rychleji, nez kdyz se drive kontrolovaly tetovaci cisla - erdelove je meli ve slabinach a to byl nekdy boj...

Hanna
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:56
- Nahlásit

Podle mě to vymyslel někdo,kdo už dneska ví,že si zařídí dovoz a prodej čteček čipů do ČR...byznys..

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 22:20
- Nahlásit

Hanna
Čipování psů

Nařízení Evropského parlamentu a Rady Evropy č. 998/2003 a navazující vyhláška 95/65/EEC stanoví nové podmínky pro pohyb zvířat. Datem účinnosti vyhlášky (od 1. října 2004) bude možno na území EU cestovat se psem, kočkou, fretkou či jiným zvířetem pouze s tzv. PET PASEM (Mezinárodní očkovací průkaz pro neobchodní pohyb zvířat po EU i třetích zemích). Vydávat PET PASY majitelům zvířat budou certifikovaní veterinární lékaři. PET PAS musí obsahovat údaje o majiteli zvířete, potvrzení o vakcinaci proti vzteklině, popis zvířete a průkaznou identifikaci zvířete.

Za průkaznou identifikaci bude po přechodnou dobu osmi let uznáno i zřetelné tetování, poté pouze mikročip. Mikročip musí odpovídat normám ISO 11784 a 11785. První norma stanoví přenosovou frekvenci 134,2 kHz a strukturu kódu. Druhá norma specifikuje aktivaci čipu, způsob přenosu a kódování informací.

Vstupem ČR do Evropské začal zákonitě vzrůstat význam technologie označování psů a dalších zvířat vnímavých na vzteklinu (koček, fretek) pomocí radiofrekvenčních identifikačních systémů. Jedná se o moderní a pro zvíře zcela neškodné značení. Hospodářská zvířata, chráněné druhy zvířat a zoo zvířata se takto značí již dlouho.

Hanna
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 22:24
- Nahlásit

Já vím,já vím,vždzť moje dvě fenky už mají čip i pas od loňska,,jsou to totiž velký cestovatelky..díky za info...

černotka
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:48
- Nahlásit

Já si už z mýho psa dělám legraci, že je robokopJe z útulku a tam dají čip každýmu, jenže je z Českobudějovickýho útuku, kde jako jediný v republice mají starej model čipů, na který už nejsou čtečky = k ničemu, takže když jsme chtely jet na dovču, museli jsme mu dát další čip. Takže bez čipů bych se mohla chlubit 2kg pejskem, teď mám 2,10kg robokopaAle myslim, že je mu to úplně fuk.

TynaK
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 17:48
- Nahlásit

Proč musí být poslední dobou všechno kolem psů tak drahý???

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání