Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / štěkající pes přes den
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:27
- Nahlásit

kvok

změnil jsi příspěvěk, dobrá, neva....tvé citované opatření se týká odebrání týraného zvířete a zákon vymezuje, co se za týrání považuje, takže stojím si za svým - štěkání za dveřmi, pokud je pes zaopatřen a z hlediska zákona není týrán, tak se prostě tvoje opatření nedá aplikovat

birma
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:38
- Nahlásit

reezi
třeba můj minulý pes fakt celou dobu mlčel, ten současný chrní za dveřmi, myslím, že mlčí taky (nemám diktafon, nenahrávala jsem)
Ráda bych ji naučila být zticha, ale nevím jak
zkusila bych to jako s úplně malým prckem - minutku a prodlužovat. A 3/4 hodiny procházka ještě nemusí psa unavit, záleží na tom, co na té procházce dělá...

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:41
- Nahlásit

kvok

nevím, čeho je to opatření, vycházela jsem z toho, že cituješ z nějakého předpisu, každopádně obecně vzato jen zákon může zmocňovat vydávat různé vyhlášky a opatření, tudíž je to podzákonný předpis, takže pokud je např. obec či jiný správní orgán zmocněn vydat vyhlášku-opatření apod., tak jenom na základě zmocňujícího zákona a pokud zákon říká co je a není týrání, tak se musí každý podzákonný předpis řídit klasifikací toho, o co se opírá

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:46
- Nahlásit

kvok

pokud chceš prodiskutovat tebou požadované vysvětelní, jak to celé funguje, tak klidně, ale takto po netu to je "nekonečnej příběh", ty o koze, já o voze....jinak svůj příspěvek jsem poslala dřív, než jsi ocitoval svůj paragraf

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:47
- Nahlásit

kvok

tam záleží na tom, jak tu situaci vyhodnotí úředník

každé rozhodnutí je přezkoumatelné nadřízeným orgánem, neboj

reezi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:53
- Nahlásit

birma

na procházce chodíme ostrým krokem, občas běháme, když je čas, procházka je delší, ale není to pokaždé... Zkusím to s těmi prodlužovanými odchody, ale ona právě zpočátku klidně po mém odchodu třeba 45 minut spí nebo je potichu a pak teprv začne s pauzama poštěkávat a většinou fakt reaguje na hluk. tak nevím, jestli to má smysl, učit ji na prodlužované postupné odchody?

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:54
- Nahlásit

kvok

tvrdis, ze nejprve by musel probehnout soud a podezrely byt odsouzen, aby se mohlo az nasledne odebrat?

hele, jsou tři typy soudního řízení, občanskoprávní, trestněprávní a správní. Ty to vše proplétáš dohromady. Podezřelý se nachází v trestním řízení, to nesouvisí se správním rozhodnutím (např. o odebrání týraného zvířete), takže odebírá správní orgán, k trestu o týrání zvířete odsuzuje se v trestním řízení.....Shrnuto - za týrání dostáváš trest, v případě týrání se odebírá zvíře - ve správním řízení se řeší zájmy-práva zvířete, v trestním se uděluje sankce za trestněprávní chování.

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:59
- Nahlásit

kvok

ale to odvolani nema odkladny ucinek ...

odkladný účinek nemá žádnou souvislost s možností pžezkumu nějakého rozhodnutí, jedno jakého. V rámci správního řízení lze žádat o přiznání odkladného účinku - byť správní řád odkladný účinek nepřiznává, hele, to, do čeho zabředáváme je děsně obšírný, nechce se mi dělat mnohařádková "přednáška"

birma
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:07
- Nahlásit

reezi
chozením psa neunavíš, to bys musela každé ráno aspoň na pochod Praha-Prčice (a ani to by asi dlouho nevydrželo ) chce to nějaké cvičení, hry... zaměstnat pejskovi hlavičku, aby byl rád, že může chrnět, než se ta šílená panička vrátí a zas bude po něm něco chtít

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:11
- Nahlásit

kvok

ty darebáku?

tos přehnal....

Eninka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:18
- Nahlásit

kvok

pokud psa vezme k tomu kouzelníkovi

buď konkrétní, nebo mlč

birma
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:53
- Nahlásit

kvok
k tomu kouzelníkovi, co ji určo doporučí Eninka, tak pes bude unavenej na dost dlouho na sicher
sice nevim k jakýmu kouzelníkovi, ale kouzelníci samozřejmě psy unavujou všeobecně

Eninka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2013 09:55
- Nahlásit

kvok

milej kvoku, nevím o tom, že pan Dostál je kouzelník, ale je možný, že to bereš podle sebe, třeba tě očaroval hmmmm
Jde o to, odkud zadavatelka je a podle toho bych dala tip, chápeš to? Nedávno zde zadané téma na zcela stejný problém
jsem též požádala o mail a jelikož je slečna kousíček ode mě, už spolupracuje s někým z blízkého okolí, takže tak. Kdyby byl někdo třeba z okolí impact, poradím jí atd atd. Už je ti to jasný?
Jinak zde přispívané rady jsou určitě též všem, kdo se ptají k užitku, nechci odsud někoho "přesměrovávat" jinam, ale pokud
ten člověk může nabýt nějakých výpomocí v praxi, i to mu jistě pomůže.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání