| Autor |
Zpráva |
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 20:57
- Nahlásit
Dobrý den,
sousedka si stěžovala na štěkot našeho psa (který rozhodně neštěká celý den v kuse, jen občas hafne, když nejsme doma, ale rozhodně ne celý den a už vůbec ne v noci) a vyhrožovala mi, že nás donutí, abychom ho dali pryč. Je něco takového vůbec možné? Může nám někdo něco takového nařídit, ať už policie, magistrát nebo já nevím co? Připadá mi to nespravedlivé a přehnané. díky, reezi
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:16
- Nahlásit
reezi
že nás donutí, abychom ho dali pryč. Je něco takového vůbec možné?
ne, nemůže....ovšem záleží na tom, máte-li k bytu nějaké právo (vlastnické, užívací apod.). Pokud je byt pronajatý, může docílit u pronajímatele svojí stížností toho, že sám ten, kdo byt pronajal, může vypovědět, či neprodloužit smlouvu z důvodů "mít klid od stěžovatelů".
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:22
- Nahlásit
kvok
Může a to hned několika způsoby
sem s nima
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:24
- Nahlásit
tak tak... taky by mě zajímaly způsoby, jak docílit toho, abychom dali psa pryč (což se nikdy nestane - radši si najdem jiné bydlení). Jinak jsme v podnájmu.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:27
- Nahlásit
Pes není týraný. Předběžné opatření na základě rozhodnutí soudu? Kde se podává žádost? Buď prosím konkrétnější. Snad to nedojde až tak daleko, jsem v tomhle dost zodpovědná, ale radši bych ráda znala všechny možnosti, které by mohly nastat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:31
- Nahlásit
reezi
taky by mě zajímaly způsoby, jak docílit toho, abychom dali psa pryč
nikdo tě nemůže svévolně zbavit vlastnickýho práva (pes je dle zákona věc). Může vyvolat přestupkové řízení s tím, že tvoje "věc" narušuje občanské soužití - tzv. sousedská práva.
Je otázkou, jak dalece bude toto tvrzení prokázáno, pokud bude, lze dospět z placení pokuty v přestupkovém řízení, lze též v rámci správního řízení docílit rozhodnutí k odstranění zdroje sporu, ovšem nikoliv zbavení se vlastnictví (psa).
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:35
- Nahlásit
Eninka
Aha... Takže v první řadě se musí prokázat, že pes narušuje občanské soužití. Jakým způsobem se něco takového dokazuje? Četla jsem něco o kontrole z hygieny, která měří decibely v bytě souseda, který si stěžuje..., jaké jsou další způsoby? Můžu mít ještě dotaz, odkud čerpáš, ať si to taky můžu nastudovat?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:36
- Nahlásit
kvok
odebrání týraného psa
muselo by dojít k prokázání týrání, což je ovšem nemožné v rámci praxe, jelikož i prokazatelně týraní psi odebíráni nejsou.
předběžné opatření
co by jako "opatřovalo"? Zde podotýkám, že je třeba složit kauci 50 tis u soudu a v případě realizace ten, kdo opatření podal platí veškeré škody vzniklé neoprávněným návrhem.
exekuční řízení = výkon pravomocného rozhodnutí - ptám se, jakého rozhodnutí???
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:37
- Nahlásit
reezi
odkud čerpáš - jsem právník
se musí prokázat, že pes narušuje občanské soužití
ano, je to tak
která měří decibely
i takto lze prokazovat, ale věř, že štěkot psa na decibely povolené přes den, nedosáhne
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:40
- Nahlásit
kvok
nebo měl faktický zájem na sepsání psa
od letošního roku nový exekuční řád neumožňuje zabavení psa v rámci žádného exekučního řízení, ledaže by se přímo na psa exekuce vztahovala, což není případ zadavatelky
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:43
- Nahlásit
Eninka ale věř, že štěkot psa na decibely povolené přes den, nedosáhne Nedosáhne mám osobní zkušenost-pán měl uprostřed dědiny 16 ovčáků řvali skoro furt,dojela hygiena postavila přístroj a měřila 8hod v kuse nestalo se nic ani 16řvoucích ovčáků nepřekročilo a hlavně museli by řvát opravdu těch 8h non stop v kuse bo se nák průměruje bála bych se že fakt psu něco podhodí spíš než tohodle(jako chápala bych,že když sousedka dotáhne po noční dvanáctce a hodí v 7h záda do postele a v 10h ji zbudí psí řef za zdí,že nebude ůpa přívětivá,kor dyž má za pár hodin jít na další noční hákovat nonstop)
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:48
- Nahlásit
kvok
Jo, už začínám mít trochu obrázek. Doufám, že ani jedns z těch situací nenastane. Sousedi z patra mi říkali, že psa slyší občas a že jim to nevadí, problém má pouze paní, co bydlí nad námi - holt je v důchodu, bydlí sama a celý den nemá na práci nic než sedět u okna, sledovat kde se co šustne a následně drbat.
oprávněný či vykonavatel chtěl dělat naschvály nebo měl faktický zájem na sepsání psa
to ona určitě chce dělat naschvály, ale upřímně, v jejím věku obíhat nějaké úřady či chodit po soudech - věřím, že jí to nestojí za to. I když kolikrát tyhle typy lidí jsou zarputilí a daří se jim. Ach jo...
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:51
- Nahlásit
danajasa
tak to je masakr... Ty limity decibelů se asi pohybují v hodně nadoblačných výškách sousedka je důchodce, co nemá celý den nic na práci, tak si pochopitelně vymýšlí zábavu - ani to její tvrzení nebylo pravdivé. Naštěstí nám pes v noci zatím ani nepípl - ještě nebyla sama ani jednou a pokud to nebude vyloženě nutné, ani nebude... to už radši to hlídání...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:54
- Nahlásit
reezi
snaž se eliminovat štěkot, ovšem pes jaksi od přírody je obdařen tím, že štěká. Někdo pouští řvoucí rádio na plný "koule" anebo vyluzuje různé jiné, pro někoho obtěžující zvuky. Každopádně ber to tak, že nikdy nemůžeš všem, okolo sebe bydlících spoluobčanů, vyhovět. Vždycky se najde někdo, komu bude vadit to, či ono. Vždy je to o lidech a jejich vzájemném soužití a taky v braní ohledů jednoho na druhého. Těžko se hledá ten kompromis, aby všem vše vyhovovalo, aby všichni byli spokojení s tím, co se děje okolo nich. Pokud je to jak píšeš, nemusíš mít obavy z toho, že by se nespokojené paní podařilo nějakým "oficiálním" způsobem docílit toho, abyste se kvůli občasnému zaštěkání museli např. odstěhovat.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:59
- Nahlásit
Eninka
Přesně to jsem jí řekla taky... že pes prostě občas štěká, asi jako když lidé mluví. Jak říkám, nikdo kromě ní problém nemá, tak doufám, že to zůstane v současném stavu. Snažím se jí vyjít vstříc, každý den nechávám puštěný diktafon, abych se ujistila, že pes fakt neřve celou dobu, před každým odchodem aspoň 45 minut venčím, nechávám jí hračky a kosti na hryzání, okna jsou zavřené, rádio puštěné. Když jsem se psem doma a on začne štěkat např. na zvuky z chodby, hned ji okřiknu a ona ztichne, jenže když je sama, tak na ty zvuky samozřejmě reaguje, ale nikterak přehnaně. Ještě mě napadl jako krajní řešení ten anitštěkací obojek, ale nadšená z něj rozhodně nejsem
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 21:59
- Nahlásit
kvok
zkusím ti tedy věřit - dík
že máš pravdu - to si piš
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:03
- Nahlásit
reezi
rozhodně bych s tím štěkáním něco na vašem místě zkusila udělat - svědčí to o tom, že se štěně necítí zcela komfortně (teda pokud nevidí třeba z okna a neječí hravě na ptáčky, lidi, kočky, psy...) a navíc to fakt není příjemné. Máme v baráku dva uřvané psy a teda stačí (byl tu ještě jeden a ač je to hnusný a psy miluju, tak se mi hodně ulevilo, když umřel)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:03
- Nahlásit
reezi
Ještě mě napadl jako krajní řešení ten anitštěkací obojek, ale nadšená z něj rozhodně nejsem
né, to nedělej...nedávno tu na cz-pes přišla jiná zakladatelka témátka se stejným problémem, byl ji "půčem" antištěkač s el. výboji a ona, když zjistila, jak to funguje mi před dvěma dny volala, že tohle nesnese a že raději půjde cestou delší, ale pro psa určitě daleko lepší - korigovat jeho chování v nepřítomnosti upevňováním jejich vztahu apod.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:05
- Nahlásit
Eninka
Ve světě se prý používá běžně, ale já nevím... Když je psovi smutno a vyje, bude podle mě výt, i když bude dostávat výboje, popř. spršky. Potřebovala bych si ale něco nastudovat k tomu eliminování štěkání, nemáš dobrý tip na knihu či webovky?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:08
- Nahlásit
kvok
mi vysvětli, proč by nemělo jít použít toto
protože nejsme v režimu týrání psa....štěkání a týrání je nebetyčnej rozdíl, tak mě nezlob. Mohlo by k tomuto např. dojít tím, že pes bude evidentně v bytě opuštěn, nebude mu zajištěno jídlo, pití apod. a věř mi, že i v těchto případech se velmi těžko vykonává to, že přijde správní orgán, vylomí zámky a psa - týraného, odvede pryč - laicky řečeno
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:09
- Nahlásit
reezi
pokud potlačíš nějaké chování, které vyplývá z vnitřního nutkání psa a nenabídneš mu jinou alternativu (nenaučíš ho nějaké správné chování), tak mu podle mě akorát zaděláš na nějakou pěknou psychickou poruchu. Třeba přestane štěkat, ale začne demolovat byt, sebepoškozovat se... Antištěkací obojek a podobné vychytávky bych tedy nepoužívala
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:09
- Nahlásit
kvok
Teď budu cynická... ale prý je to pochoutka nevím... maso nejím
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:10
- Nahlásit
reezi
k tomu eliminování štěkání, nemáš dobrý tip na knihu či webovky?
mám, ale radši bych ti to poslala třeba mailem, aby se na mě neseběhly některé osoby zde (ne na tvém témátku), které by mohly mít nejapné poznámky. Ono totiž nejde o to, jak odnaučit psa doma štěkat, ale o širší způsob řešení
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:12 - Změnil/a: reezi
- Nahlásit
díky!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:12
- Nahlásit
birma
pokud potlačíš nějaké chování, které vyplývá z vnitřního nutkání psa a nenabídneš mu jinou alternativu (nenaučíš ho nějaké správné chování), tak mu podle mě akorát zaděláš na nějakou pěknou psychickou poruchu. Třeba přestane štěkat, ale začne demolovat byt, sebepoškozovat se... Antištěkací obojek a podobné vychytávky bych tedy nepoužívala
přesně tak
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:13
- Nahlásit
reezi
mám opsáno, smaž tu mailovku funkcí "změnit"
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:16
- Nahlásit
kvok
než tohle on Eniny!, tak ho raděj sněz
no dovol, máš štěstí, že nejseš psíček, nechala bych tě "sežrat" těmi, koho jsi zmiňoval, jednomu z té tvé 1 miliardy
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:17
- Nahlásit
reezi
máš štěstí, že nejseš psíček
tohodle si nevšímej, to je místní folklór
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:20
- Nahlásit
kvok
já nežertoval
já taky néééé
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:23
- Nahlásit
birma
Má výhled, má hračky, je vyvenčená, vyřáděná, rádio hraje... Existuje vůbec pes, který by celou dobu nepřítomnosti pána mlčel? Sama vím, že to není příjemné, pod námi bydlí pes a ten někdy vyje třeba několik hodin v kuse, když má pána pryč... ale neřeším to, zvykla jsem si na to. Ráda bych ji naučila být zticha, ale nevím jak
|