| Autor |
Zpráva |
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 11:16
- Nahlásit
V Praze se chystá změna vyhlášky zakazující solení chodníků. Všechno nasolit je totiž nejlevnější způsob úklidu. Že to psům sežere tlapky je bohužel milým pánům radním úplně šumák. Pan Březina dokonce tvrdí, že sůl sama o sobě vůbec nijak neškodí, pokud nemá pes popraskané tlapky. Taková demagogie! Snad každý pes v zimě trochu popraskané tlapky má, ať se to maže čím chce. Vždyť je to normální týrání zvířat! Když si představím chudáky slepecké psy, kteří v takové nasolené břečce budou muset chodit třeba celý den, brrr. Moje holka si už po pár krocích lehá, tlapky do vzduchu a zoufale na mě kouká, ať s tím něco udělám. Dotyčným pánům, co chystají tuto skvělou novinku již jsem napsala, samozřejmě bez odezvy. Ale možná, když takových mailů dostanou víc, začnou o tom aspoň přemýšlet. Asi jsem pořád ještě i ve svém věku naivní, ale přeci, najděte si chvilku a napište pánům Březinovi a Svobodovi, co si o tom myslíte: Bohuslav.Svoboda@cityofprague.cz
Karel.Brezina@cityofprague.cz
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 11:42
- Nahlásit
Petra Bailie
třeba to byla vyhláška jen vždy pro "jednu" Prahu,ale u nás zákaz solení už je- tedy loni jsem s tím zrovna mávala na schůzi družstva.
Ale že by se tedy dodržovala (((((( to bohužel ne.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 12:14
- Nahlásit
žanda
Ano, zatím v Praze platí zákaz solení, ale tuto vyhlášku se chystá Magistrát změnit, protože úklid bez soli vyjde dráž. A týkalo by se to tím pádem celé Prahy. Píše se o tom třeba tady: http://www.denik.cz/regiony/praha-hodla-solit-chod niky20111005.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 12:38
- Nahlásit
No já teda chápu vaše rozhořčení, ale na druhou stranu většina lidí jsou nepejskaři a ti jistě solení přivítají, protože pro člověka je lepší posolený chodník než sníh a ledovka.
To nejde psovi koupit botičky?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 12:39
- Nahlásit
no u nás dal magistrát cedule, cesta uzavřena- solejí většinou občané sami,aby se doklouzali na MHD.....
ale jinak mě to štve asi jako každýho pejskaře....
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 14:00
- Nahlásit
Maya
To nejde psovi koupit botičky
Jde, ale je to nanic, nejsou nepromakavé a za tři dny se prodřou, je to spíš mechanická ochrana, třeba při rozříznuté tlapce nebo zlomeném drápu. Solení chodníků zakázali dokonce i komunisti, právě kvůli škodám na obuvi, zeleni, zvířatům,... a teď se to bude znovu zavádět, aby se ušetřilo pár korun na úklidu. Alternativou přeci není sníh a ledovka, ale chodník uklizený a pozypaný inertem. Jo, dá to víc práce, ale při dnešním mechanizovaném úklidu zase tolik ne.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 14:05
- Nahlásit
Tak v Praze se dávno solí běžně vyhláška nevyhláška .
Není to špatné jen kvůli psům, ale boty můžete vyhodit po jedné zimě . Kdyby aspoň prosolenou břečku shrábli, ale to už se jaksi nenamáhají.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 14:09
- Nahlásit
LucieS
Není to špatné jen kvůli psům, ale boty můžete vyhodit po jedné zimě
já jsem právě přemýšlela, že psi nezaberou, ale co reklamovat u příslušných úřadů všecky ty zničený boty...
i když asi ani to stejně nezabere.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 14:19
- Nahlásit
Vero
spíš ničení flóry a vodních toků
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 15:32
- Nahlásit
stetisek123
spíš ničení flóry a vodních toků
nojo, když ona je flóra a vodní toky "zadarmo"...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 17:10
- Nahlásit
to solení je strašný peklo, a nejhorší je že mám čubu krysaíka, ta boty mít nemůže prostě proto že tak malý nedělaj a pokaždý má ty nohy strašný, a to moc ani nechodí venku protože okamžitě jí začnou pálit nožky a ona nechce jít dál musim jí na zimu nasazovat improvizovaný botky ze starejch ponožek vyrobený ale ta sůl se jima skoro hned prožere
fakt bych to zakázala, zlatej šťerk a písek... z toho je ale zase pak všude bordel
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2011 17:21
- Nahlásit
já mám štěstí, že u nás nesolej, často za celou zimu jen jednou poštěrkujou a sníh jen občas prohrnou. Sice je peklo po tom chodit a jezdit, ale já bych neměnila
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 10:51
- Nahlásit
Tiskové vyjádření Státní veterinární správy:
http://www.svscr.cz/index.php?art=5194
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 18:54
- Nahlásit
A kde je Ondra?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 20:10
- Nahlásit
Pakunobecny
ty vole no jo, vidíš, už bych na něj zapoměla
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2012 11:24 - Změnil/a: Petra Bailie
- Nahlásit
Tak pražští radní schválili opětovné zavedení plošného solení chodníků. Šedesát procent preventivně, zbytek "jen" když bude sněžit nebo hrozit námraza. Zastupitelstvo o tom vůbec nejednalo, přestože změna vyhlášky musí normálně projít zastupitelstvem. Jako reakce na to se rozeběhla petiční akce .
http://www.ochranazvirat.cz/275/1129/cz/file/
Pokud se podaří shromáždit aspoň tisíc podpisů, bude se tím muset zabývat zastupitelstvo.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2012 11:26
- Nahlásit
Petra Bailie
Hele,co chceš,když veterinář ve Snídani řekne,že je to jen ekologický problém a psům to vlasně vůbec nevadí,když jim majitelé správně ošetřují tlapy.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2012 11:32 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Maya
No já teda chápu vaše rozhořčení, ale na druhou stranu většina lidí jsou nepejskaři a ti jistě solení přivítají,
To je omyl, slaná břečka zničí i boty a to většině lidí dost vadí. Posypané chodníky pískem jsou mnohem lepší i pro nepejskaře...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2012 11:42
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
slaná břečka zničí i boty
přesně tak.
není to o ničem jiným než o nepohodlnosti se tím zabývat víc, prosolení je mnohem jednodušší. Tisíckrát radši normální posyp, kterej, když pak půl roku z lenosti neuklidí a nosí si člověk domů bordel ve formě prášku z tuhy a musí furt uklízet a luxovat, aby to doma nešustilo, než tu pos*anou sůl!!
navíc když tu břečku ty šmejdi neukliděj a zmrzne to, je to mnohem nebezpečnější, páč je z toho kluziště. Šmejdi
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 10:05
- Nahlásit
Tak a je to tady zase. V Praze napadlo půl centimetru sněhu a okamžitě jsou u nás všechny chodníky prosolené víc než D1. Starší fena to snáší obzvlášť špatně, dnes už byl problém dostat ji vůbec z domu, bránila se a naříkala. Tlapky měla čerstvě namazané nějakou drahocenou mastičkou, která by měla fungovat právě na hodně prosolené povrchy, ale efekt nula.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 11:19
- Nahlásit
každej přechod, který jsem včera s pesanem přešla byl samá sůl, protože okamžitě zvedal paciny -stejně kamarádky fenka...dneska se budu snažit chodit jen mimo chodník a beru si s sebou i něco na otírání, protože má rukavice byla včera byla durch mokrá....mimo chodník nebude sůl,ale bodou H....ale to raději v tomto případě..
packy jsme taky mazali- na nic...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 11:30
- Nahlásit
Petra Bailie
Tlapky měla čerstvě namazané nějakou drahocenou mastičkou, která by měla fungovat právě na hodně prosolené povrchy, ale efekt nula
hele to prostě nepomůže vůbec ,stačí 5 vteřin chůze po tý sračce a pes vypadá ,že je ochrnutej..mastička jedině po umytí tlapek doma jako ošetření,ale jako prevence to nepomůže vůbec..leda se snažit chodit po trávě místo po chodníku,teda tam kde to jde,u nás třeba částečně i jo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 11:53
- Nahlásit
Petra Bailie
ach jo.
no asi jedině botičky alespoň na dobu, než přejdete někam kde je normálně.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:24
- Nahlásit
PetraK
což na sídlišti pohledej ( nebo jen kolem baráku......
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:29
- Nahlásit
moje čubís na to strašně trpí, tý by ty boty rozhodně prospěly, ale nesehnala jsem takový co by jí nebyly velký... nevíte někdo jestli se dělaj boty na krysaříka?? Navlíkla bych jí ponožky, ale to je podle mě na nic a možná ještě horší, páč se to do toho nasákne... pes občas zakulhá, ale jakmile si ty nohy omyje ve sněhu, tak je dobrej, jenže čuba do sněhu vůbec nechce a chodí jen po cestách a nožičky má v děsnym stavu..
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:38
- Nahlásit
to asi vyrob si sám, ne?
- osobně se domnívám, co se nevejde do velikosti jorka- směrem nahoru i dolů - je to o šikovnosti páníků )
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:39
- Nahlásit
http://www.exo-eko.cz/Boty-a-ponozky-pro-psy
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:42
- Nahlásit
žanda
zkoušela jsem ty trixie neopren ty nejmenší a byly strašně velký což teda nechápu, ale psici se to normoš zouvalo. Možná jsem fakt nešikovná no
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 12:45
- Nahlásit
http://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/boty /201522 tady mají i XXS
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2012 13:09
- Nahlásit
fidalka