Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Nemá někdo radu, co udělat?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 12:56
- Nahlásit

impact
No jo, no jo. Já to mám stejně
já mám pod okny na veřejném prostranství hafo slepic a nevadí mi to. Naopak, ráda sedím na terase a sleduji pobíhající pipiny. Zmíněné veřejné prostranství je stranou, město na něj prdí a jediný, kdo pozemek udržuje, jsou právě majitelé slepic.

Kdybys mi ty slepice vypouštěla na okrasnou skalku před mým barákem, měla bych nejméně jednou za měsíc slepičí perkelt zadara

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 13:00
- Nahlásit

Biluška
Ona si to Lucie asi nějak idealizuje a plete s takovou tou prvorepublikovou vesnicí kdy se všichni vzájemně oslovovali "teta", po ulicích sem tam přešla kráva, auto měl akorát rychtář a do školy se chodilo dvacet kiláků bosky
to se holka pleteš, já takovou vesnici pamatuju a nejsem z první republiky (no skoro jo). Kráva nebyla sem tam, ale dvakrát denně celý vesnický stádo čítající asi 40 kusů. Slepice všude a koňů víc, než aut
A to byly opravdu fajn časy....

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 13:11
- Nahlásit

gabifi
a nejsem z první republiky (no skoro jo
Tak já ji znám už jenom z filmů pro pamětníky

A to byly opravdu fajn časy....
věřím, taky by se mi to líbilo.Ale holt pokrok nezastavíš a dneska už malí vometáci běhající si kam je napadne mají smolíka.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 13:14
- Nahlásit

Biluška
To nejspíš. V té obci na kopci, kde bydlím, je to už trošku jinak. Několik totálně uřvaných nevychovaných psů, parchantíci na motorkách, starší parchantíci v autech stovkou přes ves po hubené silničce, ouplně dospělí parchanti v teréňákách a čtyřkolkách v lese, kousavá ovčačka napadající psi i lidi volně vypouštěná při vyjíždění auta nebo při řezání dřeva. A tak. Prostě idylka.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 20:14
- Nahlásit

I já jsem nedávno podnikla cestu z města... Mám trochu snazší pozici v tom, že je to na chalupu, kam jsem jezdila od dvou let. Tu a tam mě taky někdo neodpoví na pozdrav, ale to je mě až na výjimky fuk, a beru to jako problém dotyčného.

Místní vometáci mě nevadí, protože mí vometáci jsou kastrovaní... a randál ani hovínka u plotu mě nijak netočí...

Do běla mě rozpálil minulý týden jakýsi krasoduch, který si otevřel branku do zahrady a klidně šel bez pozvání dál. Vešel až do domu, kde zaklepal na dveře kuchyně, to už psi dělali randál...
Argumentoval tím, že já nemám zvonek a on miluje staré domy a chtěl by si vyfotit interiér.

Tak toho ňoumu jsem měla chuť vykostit na místě... Poprvé v životě jsem litovala, že místo 4 přátelských psů nemám ostře nabroušenou argentinskou dogu nebo třeba 2 udělané kavkazany, kteří by si ho dali k svačince.

Tichým hlasem jsem mu sdělila, co si o něm myslím, a co bude, jestli se jěště opováží sem vkročit. Bílý jak stěna opustil můj pozemek a řekla bych, že na to hned tak nezapomene...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 21:23
- Nahlásit

Cos mu řekla za zaklínadlo???

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 21:30
- Nahlásit

Napsala jsem to schválně tak, jak jsem napsala. Protože mě štve, jak se vesnice mění. Lidem vadí už jenom štěknutí psa, vadí jim kočky co prostě na vlastním dvoře neudržíte, vadí jim naprosto vše, co vůbec souvisí s jakýmkoliv zvířetem. To mě štve. A taky mi vadí, jak vlastní pejsek je miláček ňuňánek, ale cizí vometák je vometák co sere za brankou a slušelo by se ho vyzmizíkovat.
Že je to taky pes a svého pána si nevybral, to je jaksi každému fuk.
A taky mi chybí trocha té tolerance. Jestli nechci, aby mi někdo lozil na pozemek, mám ho mít pořádně oplocený.

(nechápu proč sem píšete o puštěných pitbulech, zničených bazénech a dalších věcech. To už se s jedním malým neškodným pejskem trochu míjí, ne? A za způsobenou škodu jsme zodpovědní všichni. Bohužel v tom našem kocourkově je to prd platné . Taky bych svoje psy nenechala bez dozoru pobíhat, nechci být večer na Nově. Ale to už podle mě fakt nesouvisí s tématem.)

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 21:41
- Nahlásit

LucieS
nechápu proč sem píšete o puštěných pitbulech, zničených bazénech a dalších věcech. To už se s jedním malým neškodným pejskem trochu míjí, ne? A za způsobenou škodu jsme zodpovědní všichni.
Co to prosím tě plácáš???Mám háravou fenu,zavřenou v domě a starostův voříšek max. 30 cm KV mi leze přez plot 180cm,protože oni prostě psa hlídat nebudou,a při té příležitosti mi pes prodrápne bazén,povalí filtraci s čerpadle,odkud vyteče voda a toto schoří,podrápe mi dveře a já jsem za to zodpovědná???To snad nemyslíš vážně?

To zrzavý zvířátko,je ten omezovaný chudák pes.

Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 21:44
- Nahlásit

Vlčáčková
Cos mu řekla za zaklínadlo???

Nic moc údernýho ani originálního... Něco o neoprávněném vniknutí, narušení mého prostoru... A ven! A děkujte Bohu, že to takhle dopadlo... prostě banality...

Pozornost jsem věnovala hlavně barvě hlasu a upřenému pohledu do očí. To zabralo. Chlapec se evidentně bál, že z něj za chvilku bude ropucha kuňkající v blízkém rybníčku...

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 21:46
- Nahlásit

jablunka
Paní myslíte toho "zušlechtěného"boxéra???Vyfotit hodit na aukro a eště vyděláte

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 22:00
- Nahlásit

danajasa
Paní myslíte toho "zušlechtěného"boxéra???
E e,boxerka je f pohodě,ten co čumákuje do objektývu,nyní již 13 ti letý kříženec čehosi hodně drsnosrstýho. Pes který kouše do pnojmatik jedoucího auta či motocyklu,rozhlížející se přez silnici,občas vyplenil nějakou králíkárnu a v klídku si králíka donesl před barák,ale jinak celkem milý zvíře,jen prostě majiteli nebylo možno vysvětlit,že né každej je na jeho neustálé návštěvy zvědavej.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2011 22:18
- Nahlásit

LucieS
Jsi na vesnici a tam se prostě "ometáci" (jak toho pejska sama velmi mile nazýváš) vyskytují. Je to normální. Stejně tak jako je normální, že tam jsou koně, krávy, ovce, psi, volně se pohybující kočky apod.
No tak nejak, je to vesnice od vesnice. Nekde se necoural zadnej, jinde jich coura plno vcetne haravych fenek..
Ted tu chodi krasavec stafik, kteryho stacilo jednou uz vecir odchytnout a odvest majitelum, jen cuceli, odkud zrhnul a hlidaji si ho.
A vylezu pred branku a slusne pozdravim, ahoj kozo a kuzlatka, ahoj ovecky a jehnatka.. Koza jedina je na retezu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 11:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

že z něj za chvilku bude ropucha kuňkající v blízkém rybníčku

ty si krafkááááááááááááááá, ale účinný to bylo což?

edit: nicméně, je to nehorázná drzost!! TOhle naprosto nechápu, jak si to může někdo dovolit??? A ano, taky jsou chvíle, kdy bych si přála mít třá aspoň na chvilinku pučenou slečnu Sáádýlko od Fifijový

impact
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 11:10 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

LucieS
nechápu proč sem píšete o puštěných pitbulech, zničených bazénech a dalších věcech. To už se s jedním malým neškodným pejskem trochu míjí, ne?
Ne, nemíjí. Je naprosto jedno, jestli je to pětikilový ratlík nebo pětatřicetikilový pitbull. Stejně jako když je vyhláška o povinném vodítku, tak na něm mají chodit všichni. Velcí i malý. Majitele malých psů rozhodně neomlouvá to, že je to "malý neškodný pejsek", takže on může.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 11:36
- Nahlásit

ehm, mám jednoho velmi ostře nabroušeného arg. dozáka a věř mi, někdy není o co stát... ne, že by nebylo příjemný,že hlídá tak, že není nutné zamikat ani s našimi mnohočetnými tmavšími skorosousedy, kteří kolem nás chodí v uctivé vzdálenosti, při zdravení se pomalu klaní a počítám, že do roka a do dne začnou zdravit i naši malou dceru
ale na druhou stranu, když nám známej přinesl kozí mlíko a jaksi pozapoměl,že bandasku má nechat na bráně a šel dovnitř, měl celkem dost kliku, že byl přítel na chotbě u dvěří, páč, kdyby jednou rukou nepřiskříp chlapa ve vchodových dveřích a dozáka ve dveřích na schody, byl by dost průser, silně pochybuju, že by někoho zajímalo, že pro psy cizí chlap vlezl bez upozornění do baráku (o tom, že byl nalitej se ani nezmiňuju) a v tv by určitě šly jen zprávy o agresivním bojovém psovi

Jinak teď se mi dohárala argentina, chlap co bydlí cca 200 m od nás má vořecha, imrvére ho někde hledá, páč pes pobíhá po loukách a zahradách bez ohledu na to, jestli tam bydlí čuba nebo ne, když se někde něco hárá, je tam pochopitelně častěji. Minulý týden u nás zastavil autem a ptal se na psa, já mu řekla, že jsem ho viděla ráno, když jsem venčila a přítel, že prý ještě asi před hodinou, když postával poblíž naší zahrady. Jeho majitel se strašně divil, že jeho pes zas chodí k nám, tak jsem mu řekla, že se nám hárá čuba. jeho reakce mě mírně řečeno nasrala - páč chlap se mohl zbláznit, proč jako máme fenu (máme celkem 2), proč jako, když už mám čubu ji nenechám vykastrovat, proč s ní vůbec chodím ven
nějaký argumenty, že fena je chovná a že opravdu nemám důvod ji kastrovat, ho nezajímaly
Tedy - naše chovná háravka může za to, že jemu utíká pes i mimo dobu hárání našich fen (stejně mu vadí sousedovic čuby a řekla bych, že celkově feny jako takový, páč jeho pes je nevychovaný bázlivý spratek, kterej mi imrvére leze do stopy a vyžírá mi z ní pamlsky což já teda přímo neřeším, psi mají aspoň rušivé vlivy

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 12:04
- Nahlásit

Eldoguero
až ho bude hledat příště tak řekni, že tvoji psi vyplivli pár jeho zbytků za stodolou, ať si je klidně posbírá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 12:43
- Nahlásit

gabifi

ten pes má neuvěřitelnou kliku, naši psi ho nikdy ani neprohnali, ale jiní už jo a jednou ho dost porval jezevčík (utekl svýmu páníčkovi a prý si někde v louce hlídal jakousi mršinu, no a tenhle pesan si prý chtěl dát taky kousek)
majitel má zvláštní kratochvíli,když jede z města, zastaví nám před barákem auto, vypustí psa a jede těch cca 200 metrů domů jeho pes za mohutného řevu běží za ním
naši psi nenávidí toho psa, chlapovo auto a brzy začnou asi i toho chlapa

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 13:02
- Nahlásit

Co to prosím tě plácáš???Mám háravou fenu,zavřenou v domě a starostův voříšek max. 30 cm KV mi leze přez plot 180cm,protože oni prostě psa hlídat nebudou,a při té příležitosti mi pes prodrápne bazén,povalí filtraci s čerpadle,odkud vyteče voda a toto schoří,podrápe mi dveře a já jsem za to zodpovědná???To snad nemyslíš vážně?

Odpovědnost za škodu způsobenou tím psem má samozřejmě majitel toho psa, ne ty, přece .

Ne, nemíjí. Je naprosto jedno, jestli je to pětikilový ratlík nebo pětatřicetikilový pitbull. Stejně jako když je vyhláška o povinném vodítku, tak na něm mají chodit všichni. Velcí i malý. Majitele malých psů rozhodně neomlouvá to, že je to "malý neškodný pejsek", takže on může.

Ale o tohle přece nejde! Jde o to, že když pes způsobí škodu, je za ni zodpovědný majitel. A jakási základní logika věci praví, že majitel pitbula si asi jeho volné pobíhání rozmyzlí víc (nebo měl by rozmyslet) než majitel neškodného vořecha.
Nehledě na to, že moje zoufání o vesnicích se týká i těch přiblblých vodítkových vyhlášek, kterou už mají snad všude (ale vyhrazené plochy na volné pobíhání už ne).

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání