| Autor |
Zpráva |
skol
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 10:27
- Nahlásit
Mám 3 feny na řádně oploceném pozemku s podhrabovou deskou, jsou na něm jen v mé přítomnosti, jinak jsou doma nebo v kotcích. Bydlím v obci 36 obyvatel patřící pod město Tišnov. Máme tu na dědině starého psa, kterému loni zemřela stará paní, prý utíká, zkrátka není to sice klasický tulák, ale už jsem ho 6x vedla do statku. Bohužel asi honil naši kočku a zjistil, že zídka vedle naší brány se dá překonat a už jsem ho měla 4x na svém pozemku. S majitelem-synem zemřelé není řeč, huláká na mne vždy na půl vesnice.
Dnes se to opět opakovalo, jelikož nemáme měststkou policii, volala jsem na služebnu státní, tam dali ruce pryč a neochotně mi sdělili číslo na odchytovou službu. Pán na ní mi řekl, že nemá čas, že stejně nevyjede, protože to není ve městě (že pod něj spadáme ho nezajímá) a že si to mám řešit v pondělí se starostou. Tak jsme opět odvedla odchyceného psa k majiteli, scéna se opakovala, sice nehulákal, páč jsem hulákala já, nicméně, když jsem odcházela k sobě, pes mne opět poklusem míjel. Bydlím tu sice šest let, ale jsem a asi už do konce života budu pouze "městská náplava", nový dům, dvě auta, nemusím denně do práce, na zahradě agility parkur a okrasná zahrada místo brambor = dovedete si představit, jak některé místní prudíme. Chci říct, všichni dávají ruce pryč a tolerují to. A ten blbej pes leze zrovna za mýma čubama.
Neporadí někdo, jak se na jednání na úřadech nachystat, co si na internetu nastudovat, případně jak se příště zachovat, když město nic neudělá?
Díky aspoň, že jsem se mohla ze vzteku vypsat, Hana
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 10:51
- Nahlásit
skol
Tak předně si ověř pravomoce jednotlivých orgánů. A pak trvej na jejich plnění. Nevím, jak to u Vás funguje, ale pokud někam spadáte a ten dotyčný odmítá svoji odpovědnost plnit, tak okamžitě volej jeho šéfa a řeš to s ním. Starosta se musí postarat o toulavého psa, ale nevím, jestli musí vzít psa, jehož majitel je znám a vracet ho sám. Neřešila bych to už ústně, ale písemně na doručenku, počkala patřičný měsíc, do kdy jsou orgány povinny odpovědět, a pokud neodpoví, posílala na jejich nadřízené.
Každopádně vem v potaz, jestli nakonec jen neublížíš tomu pejskovi. Když k Tobě leze a nerve se, tak ho odchytni, nech vykastrovat a nech si ho. Ne? Třeba se doma nemá dobře, tak si sám hledá lepší bydlo. Pánečkovi asi chybět nebude, jak to tak vypadá.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 10:59 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
skol
a zjistil, že zídka vedle naší brány se dá překonat A nešlo by udělat nějaké opatření, aby tu zídku pes nepřelezl? Chápu tvoje rozhořčení, že se nedá s chlápkem rozumně bavit. Možná jsem srágora, ale pokud je to technicky možné, tak já osobně bych volila tuto cestu. Ne, že bych se bála o sebe, spíš bych se děsila toho, že mi někdo hodí ze msty něco otráveného na zahradu...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 11:39
- Nahlásit
skol
asi takhle - hárala mi fenka ovčáka, plot kolem zahrady je 185cm, nepodhrabatelnej. Přesto mě v noci vzbudilo vytí pitomýho berňáka, kterej přitáhl z druhýho konce vesnice a ten plot nějak přelezl. Dvě noci jsem ho vodila k páníčkům, pokaždý jsem dostala vynadáno, že otravuju a že je to můj problém, že mi hárá fena, třetí noc jsem zavolala státní - prý nemůžou přijet... takže jsem se naštvala a zavolala za půl hodiny znova, že mě ten CIZÍ PES NA MÉM POZEMKU OHROŽUJE a tím pádem oni MUSÍ přijet... Kromě toho jsem to došla nahlásit na obecní úřad starostovi - opět, že mě pes ohrožoval, ne že mi šel po háravce
no a najednou šlo všechno... majitelé dostali výtku od starosty a upozornění, aby si psa zabezpečili, navíc policajti ho z naší zahrady odvezli přímo do útulku, takže si ho tam museli vyzvednout a zaplatit pobyt...
od tý doby mám klid...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 12:04
- Nahlásit
Mě vyskočil Vlčáček i z okna domu, aby mohl odplachtit za háravkou. Vzhledem k tomu, že jsem doma měla dvě feny před háráním, tak jsem se s tím nemazala. Šel na kastraci a je klid. Mojí fenku "oplodňuje" stejně. Oběma se to líbí.
No, ale to sem vlastně ani moc nepatří. Já jen - že tohle je poměrně snadné řešení. A teď to určitě schytám od zastánců samčí hrdosti a nedotknutelnosti.
|
skol
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 12:29
- Nahlásit
Volala jsem znovu na policii ČR, že chci znát číslo na vyšší šarži odchytové služby. To mi dali, pánovi jsem vše popsala do telefonu, a ejhle,pán, se kterým jsem původně mluvila a který teď na mne čas měl před chvílí volal, že chtějí znát jméno majitele, že mu pošlou vyzývací dopis, aby se staral. Obě čísla si ukládám a budu je průběžně bombardovat dotazy, jestli se něco hýbe.
To Evey át si na nejnižší místo kamenné zídky ostnatý drát nebo nějakou nádstavbu řeší snad problém vstupu na můj pozemek, ale už ne obchcané okolí a mé špinavé boty v cizím lejnu sotva otevřu branku. A kdoví, jestli by to pomohlo.
To 123helik: mám sice tři feny, ale nehárá ani jedna, dvě jsou dnes s mužem na závodech a nejstarší byla se mnou v domě, takže na pozemku žádné zvíře není. A pes je zanedbaná černá čudla do 30cm v kohoutku, to by asi moc neobstálo, že mne ohrožoval, ale docela se mi zamlouvá to zkusit příště takhle řešit.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 12:32
- Nahlásit
skol
Jsi No. 1.
Hele, náplavo. Teď Tě budou milovat tuplem .
Já jsem náplava zase SZ od Brna. To jsme skoro sousedky.
|
skol
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 13:08
- Nahlásit
Děkuju, ale zatím nejásám předčasně, jen mám trošku lepší náladu. Strašně mne totiž tohleto "zbytečné" handrkování leze na nervy a bere energii. Šli jsme z města za klidem a pohodou, bydlíme na neprůjezdném konci pidivesnice, všude louky, les, a stejně srážce s pitomcem neuniknu.
Tohle mi právě nejvíc vadí: chovám se až vlezle, první zdravím, i když občas nedostanu odpověď, nikoho neobtěžuju ani hlukem ani ničím jiným, sbírám jako jediná po psech pomalu i na lesních cestách - holky ve vsi nesmí (protože si do toho stejně zase stoupnu já, skoro nikdo tu totiž se psem ven nechodí) a přesto nezapadnu. Žila jsem 40let v paneláku, kde bylo cca 100 lidí, podle mne trénink jako hrom a stejně je mi nanic. Představa idylické vesničky mé střediskové vzala dávno za své. Sice bych se už do Brna nevrátila, ale občas se mi po pokecání s fajn sousedkou v paneláku zasteskne.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 14:25 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
skol
Tak já jsem na tom asi jinak. Pro vesničany jsem spíše zajímavá - ve smyslu divná. Jako sama ženská jsem si koupila ruinu a opravuju a opravuju, a ono mi to k údivu všech celkem jde. Některý věci nezvládám, ale to tak nějak ponechávají bokem. Za další - nikoho z nich nepotřebuju. Nechodím na návštěvy, ani na akce, kam mě zvou, žiju si po svým jak jezevec. Občas jim něco povím o hvězdách a chodím si kolem fotografovat úkazy na obloze. K překvapení všech jsem odjela na zatmění Slunce do Číny. Okřikuju cizí psi a přitáhla jsem si starou obludku před smrtí.
No a jinak jsem ztropila několikrát scénu kvůli psům, například kvůli sousedovu psu jsem seřvala jednoho místního hulváta. Dořvala jsem se se sousedem, se kterým mám dvojdomek, a "vyhrála" jsem - což místní zedníci nevěřícně sledovali z garáže a fandili mi... (Se sousedem jsme se zkámošili nad rumem ). A vytlačila jsem motorkáře z dohledu mého baráku.
Takže oni jsou ze mě spíš překvapení.
Zkus se s nimi někdy opít v hospodě. Jsem tam jednou šla a pohádala jsem se se synkem místního milionáře. Tak to taky zírali.
Možná bude problém v tom, že jsi až moc "vlezlá" (jak píšeš). Buď svá.
Opravdu nerada jsem zatím měla snad jen bývalé majitele jedné hospody. Možná má někdo nerad mě, ale já si toho nevšímám, tak to ani nevím. Takže si tam vegetuju celkem spokojeně. Ale poohlížím se pomalu po nějaké úplné samotě. To je můj sen.
Ta Tvoje vesnice - mrňavá - mě začíná velmi zajímat.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 17:22
- Nahlásit
skol
to máš jedno, jak je ten vořech velkej - pokousat tě může i jezevčík, jak dobře vím z vlastní zkušenosti... takže když jim zavoláš, že se toho psa bojíš, tak prostě musej přijet
hodně zdaru, pokud to budeš muset ještě někdy řešit...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 17:29
- Nahlásit
skol
Představa idylické vesničky mé střediskové vzala dávno za své
neber mi poslední iluzi = odstěhovat se do skoroprázdné Horní Dolní a mít klid
Miluju lidi, co jsou vzteklí z toho, že o jejich čokla nemám zájem.
Bych to s tím plotem zvážila. Klid na vlastním pozemku je k nezaplacení.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:00
- Nahlásit
gabifi
hahaha já v takový pr.... bydlím a přečti si výš, co se mi stalo s mojí fenou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:07
- Nahlásit
gabifi
123helik
skol
Mám nápad. Založíme si vlastní vesnickou prdýlku. V hlubokých lesech, obehnanou ostnatým drátem nabitým elektřinou v minovém poli. A za plotem budou hlídat naši psi.
Svatej klid!
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:13
- Nahlásit
Vlčáčková
prima - kdy to vypukne? budu tam první
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:13
- Nahlásit
123helik
á v takový pr.... bydlím a přečti si výš, co se mi stalo s mojí fenou
Mám za sebou zkušenost ze satelitního městečka, takže tu současnou pr... si opravdu užívám ale nemůžu si stěžovat, za ty dva roky už si tu zvykli i na naše čtyři uštěkance (ani z jedný strany není stálebydlící soused a psi spí doma).
skol
já bych si asi řekla, že ještě někdy chci s lidma z vesnice mluvit a znemožnila jen psovi vstup na pozemek. Jsem zbabělec
|
impact
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:14
- Nahlásit
skol
Je to fakt blbé řešení, ale taky jedna z možností.. Až ti tam vleze, tak ho nalož do auta a odvez někam, kde fungá ta odchytová služba, tam ho vypusť a zavolej jim, že tam běhá pes po silnici a ohrožuje provoz. To je většinou donutí hejbnout prdelí. A až si majitel párkrát zaplatí odchyt a pobyt v útulku, tak se bude divit.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 18:25
- Nahlásit
123helik
já v takový pr.... bydlím a přečti si výš, co se mi stalo s mojí fenou
vono to americký vobcházení pozemku s nabitou puškou má něco do sebe
Vlčáčková
V hlubokých lesech, obehnanou ostnatým drátem nabitým elektřinou v minovém poli.
kdybych byla nechutně bohatá, koupila bych si ostrov
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 19:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
123helik
prima - kdy to vypukne? budu tam první
Až najdu vhodný prostor neprodaný Němcům nebo Korejcům.
kachna_
už si tu zvykli i na naše čtyři uštěkance
Tak Ty s námi teda bydlet nebudeš!
gabifi
kdybych byla nechutně bohatá, koupila bych si ostrov
Tak se podívej, jestli nejsou nějaký levnější. Stačí malej.
|
skol
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 22:31
- Nahlásit
Všem Vám moc díky za morální podporu. Je to přesně to psychologické dilema být ještě zadobře s tím zbytkem pánů tvorstva a přitom si zjednat aspoň pro sebe klid a pořádek. Jsem spíše společenský a městský člověk a do téhle "pustiny" mne zavlekl muž, ale dneska bych i já šla klidně na samotu u lesa. Miluju vyrazit ráno po šesté se psy do lesa a i kdyby padaly trakaře, prostě to dnes potřebuju jako drogu (jasně že i já se musím občas přesvědčovat, ale jak vyrazíme, je to nabití na celý den). Nikde ani živáčka, zpěv ptáků, vycházející sluníčko, rosa, hopsající psiska okolo, co si můžu víc přát.
Mám občas choutky hledat dál tu samotu, ale už jsme si tu zvykli a asi by dalo práci najít zase "ten konec světa" a začít znova. A nějakej ometák s přiblblým pánem - to pomine, jsou horší věci na světě. Akorát už jsem si řekla, že s tím prostě přece něco musím udělat.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 23:11
- Nahlásit
skol
Hele sorry, ale přijde mi, že chceš jaksi nějak moc. Jsi na vesnici a tam se prostě "ometáci" (jak toho pejska sama velmi mile nazýváš) vyskytují. Je to normální. Stejně tak jako je normální, že tam jsou koně, krávy, ovce, psi, volně se pohybující kočky apod.
A ano, i lejna se na vesnici celkem normálně vyskytují (viz obchcané okolí a mé špinavé boty v cizím lejnu sotva otevřu branku).
Celkem mě štve, že lidi, co jim tohle vadí, se na ty vesnice just stěhujou. Proč proboha, když jim vadí štěkot psů, volně běhající kočky nebo že je cítit hnůj? Pak už i z té vesnice bude sterilní satelit. Fuj.
Být tebou, tak si zabezpečím zídku, aby se k tobě pes nedostal, a takovéhle prkotiny neřeším.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 09:40
- Nahlásit
LucieS
Takže když se nastěhuju na vesnici a můj mírumilovný pětatřicetikilový černý pitbull bude trávit každé odpoledne pobíháním po vesnici, vyhledáváním háravek, strašením starých babek a malých dětí, bude to v pořádku, protože ometáci se na vesnici prostě vyskytují? A já mile doporučím starousedlíkům, ať nevycházejí z domu, když se bojej a nebo ať zůstanou doma za plotem a neřešej prkotiny? Máš poněkud obrácenou logiku, nemyslíš?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 10:05 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
LucieS
Hele sorry, ale přijde mi, že chceš jaksi nějak moc.
No pardon,ale nemyslím si,že by chtěla nějakej nadstandart.
Jsi na vesnici a tam se prostě "ometáci" (jak toho pejska sama velmi mile nazýváš) vyskytují. Je to normální.
To sice jo ,ale to neznamená,že je poviná se nechat tím ometákem obtěžovat.
Celkem mě štve, že lidi, co jim tohle vadí, se na ty vesnice just stěhujou. Proč proboha, když jim vadí štěkot psů, volně běhající kočky nebo že je cítit hnůj? Pak už i z té vesnice bude sterilní satelit. Fuj.
Být tebou, tak si zabezpečím zídku, aby se k tobě pes nedostal, a takovéhle prkotiny neřeším.
Tak mě to jako prkonina nepřijde,když mi cizí pes,leze na pozemek který mám obehnaný zídkou.O satelitech tady nikdo nemluvil.
Bydlím na vesnici už pár let,ale když se stalo,že mi vzala kramle čuba,byť mírumilovné zvíře,šla jsem ji s pokorou odchytit a omluvit se tomu u koho na pozemku byla a nikdy by mě nenapadlo se ještě rozčilovat nad tím,že to někomu vadí.
A totéž jsem chtěla i po starostovi,jehož "vometák" mi za háravkou,kterou sem mimochodem neměla na zahradě,ale v domě,lezl přez plot jako kočka a ještě nám poškrábal dveře.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 10:56
- Nahlásit
jablunka
A totéž jsem chtěla i po starostovi,jehož "vometák" mi za háravkou,kterou sem mimochodem neměla na zahradě,ale v domě,lezl přez plot jako kočka a ještě nám poškrábal dveře
další důsledky obtěžování záletníků je posranej pozemek, ochcanej barák a případně taky vypleněná králíkárna plus slepičárna. O tom, že se vometák z nedostatku dostupných háravých fen bude snažit osouložit všchny domácí, snažící se probojovat přes svůj pozemek do práce, mluvit ani nebudu.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 11:06
- Nahlásit
gabifi
další důsledky obtěžování záletníků je posranej pozemek, ochcanej barák a případně taky vypleněná králíkárna plus slepičárna.
Prosím tě, jsi na vesnici, tam je to přece normální.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 11:10
- Nahlásit
gabifi
další důsledky obtěžování záletníků je posranej pozemek, ochcanej barák
A tak proškráblej bazén a převrácený a tudíž poté spálený čerpadlo a filtrace.
impact
Prosím tě, jsi na vesnici, tam je to přece normální.
Pořád přemejšlím,kterýho psa jít vypustit.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 11:15
- Nahlásit
impact
jablunka
na svým pozemku nikoho nezvaného nechci a veřejné prostranství bych ráda užívala v rámci možností bez obtěžování navolno vypuštěných čoklů.
A ještě k těm slepicím. Ono praxe je často taková, že slepice mají na pozemku majitele malinký výběh a z tohoto výběhu vedou dvířka na veřejný prostranství nebo na pozemek v majetku někoho jiného. Přeci si svý slepice nenchám srát u mne doma, žejo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 11:17
- Nahlásit
jablunka
Pořád přemejšlím,kterýho psa jít vypustit.
Gdybys chtěla půjčím Pumu
skol
Možná to není rada, kterou bys chtěla slyšet,ale mě se ze všeho nejvíc osvědčilo pořídit si psa-samce. Ten si jako správný kohoutek hlídá svoje samičky a s vometákama od té doby nemáme problém.
Jinak taky zastávám názor, že můj pozemek je můj, nikoliv volné působiště pro veškeré vometáky. Nevadí mi sousedovic kráva, ani její hnůj, nevadí mi slepice druhé sousedky, ani kokrhající kohout. Nezblázním se když se vyvážejí jímky a celá vesnice libě voní (nakonec naše se vyváží taky a taky určitě ostatním nevoní), ale psi a lidi zkracující si cestu přes náš pozemek mi vadí hodně
|
impact
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 12:03
- Nahlásit
jablunka
Já mám jasno. Vypustím rýčbejka.
gabifi
No jo, no jo. Já to mám stejně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 12:16
- Nahlásit
LucieS
Promiň, ale kdyby lidi chtěli zůstat v hluku a bordelu, mohli zůstat ve městě. Na vesnici se stěhují za klidem a čistotou. Trošku sis to pomotala, ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2011 12:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Ona si to Lucie asi nějak idealizuje a plete s takovou tou prvorepublikovou vesnicí kdy se všichni vzájemně oslovovali "teta", po ulicích sem tam přešla kráva, auto měl akorát rychtář a do školy se chodilo dvacet kiláků bosky
|