Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Případy laxnosti úřadů - veterinárních správ, obecních úřadů, policie...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 18:32
- Nahlásit

Sháním zdokumentované případy laxního přístupu úřadů, především pak veterinárních správ v problematice chovu zvířat: ohlášení porušování zákonů při chovu či týrání zvířat, fotky, zápisy či reakce od policie, přestupkových komísí a veterinárních správ. Prostě všechny dokumenty.
Uvítám také kontakty na lidi, kteří by něco takového měli a byli ochotní poskytnout.
Použití dokumentů je jasné: zveřejnit, oslovit legislativce s žádostí o nápravu atd.
Můj mail: tyrana.zvirata(zav.)gmail.com
Díky předem za zaslané materiály.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 15:36
- Nahlásit

Ahoj, asi ti to nebude moc platné. Jsem zaangažovaná v jednom útulku, který se napovrchu jeví jako výborný. Ale dějí se tam podivné věci. Psi, zejména velcí, mizí do týdne, jsou prý umístěni. Žádný pes tam za poslední 3-4 roky nebyl déle jak 2 měsíce (včetně 12-15 letých). Měsíčně se umístí tak 20 psů.
Také se prý po okolí roznáší zprávy, že tam řádí infekční nemoc, na kterou se ale běžně očkuje, přesto se psi s příznaky umisťují a nasledně na ni umírají.
Psi se umisťují bez očkování.
Posílala jsem to pod jiným jménem (důvod je výše) na vet. správu, dvakrát. Nic nezjistili. Posílala to kamarádka, opět nic nezjistili. Ve smlouvě s městem je povinné čipování, ale většinou se nečipuje... ale vše je prý v pořádku.
Ale asi je ti to k ničemu, protože důkazy nemáme. To bysme museli sedět s kamerou u brány. Navíc nejsem místní. Když se ptám vedoucího po místech, kam toho či onoho psa umístil, nic mi neřekne.
Podivné je to, že nedaleko útulku mají prý hnědí spoluobčané nějaké výcvikové středisko, odkud odchází prý i cvičení rváči. Slušně řečeno.
Často se v útulku objeví fena bulla po štěňatech.
Prostě bohužel nic průkazného. Polovinu zpráv mám z jiného útulku, kam ti, co jim pes odsud zašel, jdou pro jiného psa.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 15:40
- Nahlásit

stetisek123
Podivné je to, že nedaleko útulku mají prý hnědí spoluobčané nějaké výcvikové středisko, odkud odchází prý i cvičení rváči. Slušně řečeno.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 17:45
- Nahlásit

stetisek123
Ahoj. Napiš mi, prosím, na mail tyrana.zvirata@gmail.com

moll
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 19:58
- Nahlásit

stetisek123
při vydávání psa novému majiteli přece musí být záznam o jméně, adrese a pod - aspoň z nás mámili hromadu informací, než nám dali před pěti lety phillíka....vyplňovali jsme volné papíry, pořadový záznam do sešitu, následné kontroly poměrů. pořiďte si pidikameru a choďte kolem...

Yves
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 20:00
- Nahlásit

můžu poskytnout kontakt na paní, co je velkým nadšencem ohledně týrání zvířat, jednání s VS, PČR atd..

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 21:01
- Nahlásit

moll
to určitě,ale ne veřejně přístupný
Yves
jsi hodná, ale tady je asi prioritní sbírání důkazů. Protože jediné, co je divné a prokazatelné je neuvěřitelná umístitelnost na tak malý útulek a to není defakto negativum

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2011 21:08
- Nahlásit

Yves
Já bych o ten kontakt měla zájem. Hoď mi ho na mail, jo? Děkuji.

moll
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 05:51
- Nahlásit

stetisek123
a co provést kontrolu v místě umístění - mohlo byse přijít na to, že tam vlastně žádný púes není a pak by se mohlo pohnout i něco dalšího...jasně že ne veřejně+ přístupné záznamy, ale zaměstnanec nebo kontrola nejsou veřejnost...ta kamera by ani nemusela být vidět - stačí ta správná propiska v kapsičce a pod....

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 07:35
- Nahlásit

moll
ale jak zjistíš, kam ho umístili?

S tou kamerou...Dokážeš si představit realizaci? My žijem z ruky do huby, investice do kamery? Pak o co je dražší s nějakou samospouští? Nebo tam bude muset někdo s tou kamerou sedět...já bydlím 100 km odsud...
Děkuju, že se snažíš, ale tohle fakty nepůjde

moll
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 07:59
- Nahlásit

stetisek123
umístění by právě mělo být v tom sešitě - my museli nahlásit trvalé bydliště, budoucéí bydliště psa, kontroly došly, našly psa ,a jmenovano adrese, vše v pořádku, kdyby nenašlya nebo nebyl v pohodě, tak do 6 ,měsíců po umístění odebírají zpátky -loz třebíč.
nekoukej po digikamerách se samospouští - koukej po speciální technice, kde kamera je v brýlích,m propisce, ovladači do auta - hoduiny záznamu obrazu i zvuku...cena do 5 tisíc

danajasa
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:03
- Nahlásit

stetisek123
Hele to bude fakt těžký známá měla f merku borce co psy normálně žral a přesto že donesla staženou kůži z fily a hasky(což považuju za logický důkaz,že pes už nežije)tak nepochodila.Nebudu to dál rozebírat,ale měla sylný žaludek šla tam jako"zákazník"bohužel to byly típci takového ražení že to vzdala páč se hodlá dožít aspon čtyřiceti.Podotýkám,že už je to víc jak šest let takže už je to pasé. Co se týká té kamery určitě by se dalo domluvit zapůjčení ted jde o to jestli má smysl natočit nějaké borce mezi plotem nebo dohledat zápasiště a čas což je tak promakané,že člověk co v tom nejede nemá šanci se tam dostat(mám pocit,že z tv se vo to pokušeli¨a ti maj echt vybavení a výsledek-natočili pouze co jim dovolili a ještě to fest zcenzůrovali)Je rozdíl zabavit 40voříšků náký pološílený bábě a rozdíl vrazit do vyzbrojené malé armády i když pokud bude aspon trošku zajímavý důkaz tak ta telka by nebyla zas tak špatný řešení přece jen už maj zkušenosti.(bude léto bude okurková sezona)

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:17
- Nahlásit

moll
ty voe, 5 táců! já mám rozpočet pro pětičlenou rodinu, dva psy a 6 koček a kopu další havěti 12 tis!
Daleko reálnější mi příjde svědectví někoho, kdo si vzal nemocného psa, nebo neočipovanéného, neočkovaného...
Chtělo by to kontakty na ty lidi, co se zklamali, mám rozhozený sítě.
Ale fakty se mi to blbě realizuje, když bydlím tak daleko. K sešitu se nedostanu. I já si kdysi brala psa z útulku, tak vím, jak to chodí. Ale podle mě to musí být neveřejná lejstra. Vždyť by se úřad na ochranu os. údajů z tohohle po..!

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:19
- Nahlásit

danajasa
to je taky pěknej hnus, tohle těžko rozdejchávám. Ale chápu tu tvou kamarádku, tohle je o hu.u

danajasa
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:20
- Nahlásit

Psi, zejména velcí, mizí do týdne, jsou prý umístěni
Možná by nebylo od věci mrknout po okolí toho"cvičáku"pohledat divně čerstvě pokopanou zem větší množství kostí by šlo nafotit pokud není někde"kotelna"a v místní restauraci nemaj podezřele často srnčí.To už je černý humor guláš by na vet.správě ke kontrole asi neprošel a kuchař by se taky nepřiznal.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:51
- Nahlásit

já bych si spíš tipla, že jsou na cvičení psů na ty zápasy

Yves
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 09:49
- Nahlásit

Vlčáčkovápošlu, pošlu, jen se té paní ještě slušně zeptám, jestli můžu dát telefon atd, aby o tom věděla

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 10:01
- Nahlásit

Yves
Určitě. Zeptej se. Díky.

stetisek123
No, tak to je trestný, ne? Zbytečné utrácení při stáří atd. by asi neprošlo, ale zápasy jsou něco jiného. Díky za maily. Odepíšu. Ale teď dělám složitou uzávěrku a odpoledne jdu do práce, tak někdy až asi hodně večer, jo?

danajasa
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 10:02
- Nahlásit

stetisek123
já bych si spíš tipla, že jsou na cvičení psů na ty zápasy
Tak pokud těma co prohrajou nekrmí ty co vyhráli tak pochybuju,že platí za kafku,někde poblíž musí bejt"hřbitov"Měsíčně se umístí tak 20 psů.
a pěkně velkej

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 13:33
- Nahlásit

Holky sama nevím, jsem zvědavá, jestli se nám to podaří nějak rozštípnout

danajasa
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 09:51
- Nahlásit

Psíček
že ty svý myšlenkový pochody nebo co to je ventilujete na netu .....
Copak můžu za to že v okolí vykácely všecky vrby a nikdo nevyrábí kolíčky pro krále Lávru

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 10:25
- Nahlásit

danajasa
nikdo nevyrábí kolíčky
Není to tak docela pravda. Např. zde

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 14:10
- Nahlásit

Tady o veterině vs. jedné paní množitelce:
http://tyrana-zvirata.blogspot.com/2011/12/paskovs ka-holatka.html

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:25
- Nahlásit

Pokračování rotvajlerů, kteří zabili matku majitelky:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/164788/ psi-ji-roztrhali-mamu-dcera-s-nimi-dal-kseftuje.ht ml

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 10:02
- Nahlásit

jasně...museli by napřed zdechnout!
když totiž podle Kubalíka žili rotvajleři v mizených podmínkách ve vlastních výkalech a byli vyhladovělí, veterináři zatím týrání nepotvrdili

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 10:43
- Nahlásit

jasně...museli by napřed zdechnout!
Je otázka, jestli by to našim slavním VS stačilo.

Furt sbírám ty případy týrání a lhostejnosti úřadů k tomu... Anonymit poskytovatelů informací ctím a jde mi hlavně o oficiální vyjádření úřadů, jména množitelů. Taky chci udělat dtb lidí, kterým by se neměli dávat psi, neb mají už nějaký průser za sebou. A tak...

Atika
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 10:12
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/krimi/253510-muz-brutalne-za bil-na-verejnosti-sveho-psa.html

tak tohle SNAD už /u/týrání je i podle našich úřadů, jsem moc zvědavá na výsledek, ale spíš už o tom hajzlovi neuslyšíme

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 14:21
- Nahlásit

Atika
V rádiu říkali, že mu HROZÍ AŽ tři roky. Což v praxi znamená, že dostane půl roku podmínku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 18:37 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Fulín, který dvakrát téměř utýral setra, šel nedávno před soud. Výsledek nevím, pokusím se zjistit.

Výcvikář Hůza z Liberce za týrání psa elektrickým obojkem a kopáním šel před přestupkovou komisi a rok mu byla ČMKU zakázána činnost. Už zase výcvikaří. Pro vyloučení to prý nebylo, neb se nenašlo dost lidí, kteří by jeho vyloučení odsouhlasili.

Kluk (jméno nevím, cca 20 let), kterému bylo veterinářem odepřeno utracení mladé ovčačky (cca 2 roky) a který ji pak utopil, dostal rok natvrdo.

Ten blbeček z vesnice někde u Frýdku-Místku, který štval na kočku pitbula (který mimochodem nechtěl útočit) a nakonec jí rozšlápl hlavu, dostal veřejné práce. Jeho partička z toho, myslím, vyšla, ačkoliv dle svědků to nebyl jejich první počin tohoto rázu. Ale to už je starší případ. Od té doby, se mi zdá, že se tresty trošku zpřísnily.
I státní zastupitelství vydalo tiskovou zprávu, že veřejnost si přeje zvýšení trestů za tyto činy. To už je někdy v roce 2009 nebo 2008.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Led 2013 15:00
- Nahlásit

http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/01/cerhenic e-topici-se-fenka.html

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání