| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:29
- Nahlásit
Shelticka
Nehledě na to, že paralyzérem můžeš dát v zápětí za vyučenou i páníčkovi
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:30
- Nahlásit
Dines
:-D no aby pak nežaloval páníček mě ale
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:32
- Nahlásit
Shelticka
Za co?
"Pane policajt, sem vám potkala vzteklýho psa se vzteklým páníčkem - pes mi napadl mého, tak jsem mu dala pecku, a páníček pak vypadal, že chce napadnout mě, tak jsem mu jí dala taky."
Přiměřená obrana ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:57
- Nahlásit
Dines Nechtěla jsem to sem psát, ale tak nějak bych to viděla taky.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:09
- Nahlásit
Shelticka
pokud to pošlete jako stížnost na městský úřad písemně, úřad to ze zákona řešit musí a vám pak musí odpovědět, jak to vyřešil. Čím víc se vás na stížnost podepíše (nezapomeňte k jménům připojit plnou adresu), tím lépe. Do stížnosti taky napište, že se tak dějě opakovaně, že si umí otevřít branku, že by vás zajímalo, jestli je přihlášený a očkovaný. Taky napište, že se STRAŠNĚ bojíte (VY, ne psi). Po konkrétním napadení neškodí hned zajít na městskou policii.
Není to tak úplně beznedějné, mě když napadli dva čokli, měšťáci mne dokonce naložili do auta a jezdili jsme po městě, abychom je našli. Pak si na služebnu pozvali majitele a parádně je seřvali. U nás to zabralo. Jak to bude u vás, toť otázka, neb s hajzlem je těžké pořízení.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:12
- Nahlásit
jo a do paralyzéru bych šla. A tajně doufala, že čokla někdo otráví.....lepší otrávený pes debila, než můj potrhanej - tohle je už situace kdo s koho a soucit s nevinným psem mne opouští.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:31
- Nahlásit
Tak jsme objednala kámošce tohleto a bude to nosit na procházky... URL
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:35
- Nahlásit
gabifi
Jen bych dodala, že je dobré na konec dopisu napsat, že žádá, aby byla informována o výsledku vyšetřování. Pak MUSÍ dát vědět, kde to zrovna řeší a jak to vyřešili.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:37
- Nahlásit
Shelticka
No, nechci Ti brát radost z levného nákupu, ale zdá se mi to příliš levné. Zajdi do prodejny střeliva, jestli Ti k tomu něco řeknou nebo klidně zavolej městským policajtům, co konkrétně bys měla mít jako vybavení. Aby to taky fungovalo.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 17:54
- Nahlásit
Vlčáčková
taky mi to přišlo nějaký levný, ale tak chtěla to, tak jsem jí to objednala (mám účet na aukru, ona ne). Uvidíme co to bude za šunta snad to toho psa aspoň trochu odežene nebo něco...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 18:01 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Aby se ten přístroj nerozsypal ještě než ji dojde,za tu cenu se prodávají pouzdra na kvalitní paralyzéry! Do toho bych nešel,ještě to zparalyzuje jí. Radši ať investuje do něčeho kvalitního na co se bude moct spolehnout že bude fungovat až půjde do tuhýho http://www.smrtihlav.cz/power-200-elektricky-paral yzer-200-000-v-p-1279.html?zenid=c40b570d06e75fe9c a09b673a1dee761
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 18:49
- Nahlásit
Shelticka
nezapomeňte ho nejdřív vyzkoušet, třá v přeplněné MHD
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 18:55
- Nahlásit
gabifi
dobrej nápad "zdovolením" šleh "zdovolením" šleh
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:01
- Nahlásit
Shelticka
"zdovolením" šleh "zdovolením" šleh
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:09
- Nahlásit
teď si říkám, že se asi píše "s dovolením" no co mluvím jak mi zobák narostl, nebo spíš píšu jak mi prsty narostly?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:10
- Nahlásit
Je to úplně běžný, že nejdřív něco zaplatíš a teprve pak ti to přijde? Jen se ptám, s tim zkušenost nemám, neposílala bych dopředu někomu peníze, aby mi pak, až někdy do 4 dnů dodal věc...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:26
- Nahlásit
Gerda
je to běžný, už jsem tak hodněkrát nakupovala a zatím vše vždycky přišlo, i když ten strach tam vždycky nějaký je...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:49
- Nahlásit
Gerda
nakupuju takhle běžně, nikdy se mi nestalo, že by mi něco nedošlo. Na aukru ti to dokonce pomáhá vymáhat i ten server. já byla docela překvapená, že jsi ty kennelky objednala na dobírku, jsem neplatila dobríku už ani nepamatuju. ))
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:52
- Nahlásit
Shelticka
Souhlasím se staropramenem. Radši si vyber kvalitní.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 19:55
- Nahlásit
Maky a Trix
nekupuju jinak než na dobírku, bála bych se poslat prachy předem, že by mi prostě to zboží nedodali...ale sem spíš takovej smolař, kterýmu se to stane, když to poprvé zkusí )))
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 20:06
- Nahlásit
Gerda
to si zvykneš. Je to o něco levnější.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 20:07
- Nahlásit
Maky a Trix
Je to o něco levnější
ta stovka navíc neni takovej masakr, jako kdyby mi to pak nepřivezli vůbec.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2010 21:39
- Nahlásit
Shelticka
Tady předloha dvou dokumentů - buď žádosti na MÚ (do 5 000 škody za pokousání) nebo trestní oznámení (TO) - nad 5 000 Kč.
------------------------------------------------
Adresát:
MÚ
Přestupková komise
xxxxxxxxxxxxxxxx
Věc: Žádost o uvedení do pokojného stavu dle §5, zák č. 40/1964 Sb. v současném znění.
Žádám tímto MÚ o zákrok v případu napadání psem p. XY (sručný popis) a uvedení do pokojného stavu.
Pan X Y ( rozepsání skutkové podstaty podrobně … + odkazy na dokumentaci pokud existuje- fotky, zprávy o ošetření od veterináře apod.)
Tím se dopustil porušení § 415 zák. č. 40/1964 Sb. v současném znění, který zní: „Každý je pvinnen počínat si tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, na majetku, na přírodě a životním prostředí“ (pokousaní psi jsou právně škodou na majetku.
Dle § 420 zák. č. 40/1964 Sb. v současném znění odst (1) každý odpovídá za škodu, kterou způsobil porušením právní povinnosti.
To v tomto případě je, že nezabezpečil vlastního psa proti možnosti úniku, ač mu bylo známo, že si dokáže otevřít branku a pak utočí na cizí psy, jimž způsobuje zranění.
………
Zde už bylo možné podat trestní oznámení, pokud jsou doklady na ošetření vyšší než 5000 Kč:
To pak adresovat policii nebo státnímu zastupitelství
Svým vědomým jednáním způsobil na poraněných psech škodu v celkové výši…. (nad 5000 Kč)
Tím se dopustil trestného činu dle § 228 poškozování cizí věci nikoli nepatrné škody
A to úmyslně dle § 15 , odst. (2), neboť byl opakovaně postiženými majiteli psů upozorňován na to, že jeho pes utíká a vážně zraňuje jejich psy. To prokazuje že byl srozuměn a smířen s další možností poškození dalších psů a tím vědomě ohrožoval zájmy jiných osob chráněné zákony.
---------------------------
Popis událostí si musíš udělat sama, sehnat doklady a případná svědectví, svědky tam uvést a přiložit kopie dokladů od veterináře.
No a připiš na konec, že si přeješ být informována o průběhu šetření.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2010 19:34
- Nahlásit
tý jo díky to je super, předám kámošce případně se mi to bude hodit do budoucna pokud se něco stane (snad ne) díky díky
|