Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Dá se s tím něco dělat?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:15
- Nahlásit

Blízko nás bydlí pes, vypadá jako kříženec ridgebacka a je to agresor na psy-pumry. Páníček s ním chodí na volno, pes poslechne, když v dohlednu žádný jiný pes-samec není, ale jinak má pán smůlu a potkaný pes taky. Jenže se prochází tam, kde většina pejskařů z našeho města. Na volno tu psi běhat můžou, pokud jsou ovladatelní. Pokousal už několik psů. Mojí kamarádce pokousal malého psa, 2x velkého-jsem svědek. Ti naštěstí nějakým zázrakem vyvázli bez vet. ošetření. Další známé potrhal psa už 3x, z toho 2x do krve, má potvrzení od veta. Pes si umí dokonce sám otevřít branku. Pejskaři se ho už bojí, pokud to jde, jejich zahradě se vyhýbají, jenže bydlí blízko řeky kam se na procházky chodí. Máme podezření, že pes není očkovaný a na úřadě o něm taky nikdo neví. Chlap se s náma o tom nehodlal bavit. Byly jsme na policajtech-státní nás poslali k měšťákům, ale tam v sobotu v poledne nikdo nebyl, asi si šli na oběd... má vůbec nějaký smysl tohle hlásit, když kamaráčin pes žije, chodí, krev z něj neteče? Můžou chlapa nějak postihnout? Když známá dodá potvrzení od veta? Co můžeme dělat a jak se můžeme bránit? Chodit na procházky ve strachu, opravdu není příjemný...

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:26
- Nahlásit

Shelticka
No, nevím co se dá dělat - třeba se ozve někdo znalý.
Já bych aspoň začala prudit - tj. nahlásit na úřadě že nemá psa hlášeného (měl by vyfásnout aspoň pokutu), informovat se u měšťáků jak to je s odchytem a až si zase otevře branku tak zavolat, nechat odchytit a odvézt do útulku, kde si pán opět zaplatí aby mu ho vrátili zpátky. Když už se u měšťáků budete ptát na ten odchyt tak rovnou zjistit co všechno nejlépe mít dokladováno při/po napadení.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:40
- Nahlásit

Shelticka
Já bych poslala písemně a doporučeně oznámení na městský úřad a trestní oznámení na státní policii plus na městskou policii. Sehnala bych si svědky a dala bych mu k úhradě veškeré veterinární ošetření.
A samozřejmě bych si pořídila nějaký elektrický paralyzér na psisko. Každopádně svého psa bych naučila, aby nikdy neutíkal před tím psem pryč, ale zásadně ke mě.
Rozhodně bych to nenechala jen tak. Volala bych okamžitě policajty při každém napadení. Chlapovi bych tak znepříjemnila život, že by ho ta laxnost přešla.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:41
- Nahlásit

jediné co pomůže zaručeně je tvrdit že pokousal člověka.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:42
- Nahlásit

Mucholabka
To tvrdit nemůže, když nebude mít zranění. Může ale tvrdit, že pes chtěl napadnout jí a její pes jí bránil. Ale sheltičková bude mít asi šeltii a už vidím, jak ta brání před ridgebackem!

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:48
- Nahlásit

Vlčáčková
Já jsem právě ten svědek. Jenže kamarádčini psi přežili bez zranění, tak od veta nic nemá. Takže žádnou náhradu žádat nemůže, ale nahlásit to chceme, ať už se s tím konečně něco začne dělat. Jen ta známá potvrzení má a ta soushlasí s tím ohlášením, tak by to policajtům dodala. Už na policajtech byla, ale ti si zrovna nějak měnili službu, tak prej by to její oznámení nestihli sepsat, ona se naštvala a šla pryč. My jsme šli dnes na státní, ti nás poslali k měšťákům a tam jsme nikoho nezastihly. Zajdem tam ve všední den. Můj pes utíká ke mě, naštěstí je to ale fena a po ní nejde. Stejně svoji šeltinu držím v podpaží a u noh se mi rve ten čokl s kámoščiným velkým vořechem a já se jednou rukou snažím je rozehnat, majitel si jde vycházkovým krokem, kamarádka sama na ně nestačí... no opravdu mě takové vycházky už nebaví...

staropramen
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:52 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit

Já bych mu(majiteli) dal do držky,to by pomohlo

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:52
- Nahlásit

Mucholabka
No člověka zatím nenapadl, ale strach z něho jde dobrý, to se člověk bojí vůbec se snažit psy od sebe oddělit, když se rvou... ale neobrátil se proti mě ani když jsme ho mlátila vodítkem s karabinou...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:57
- Nahlásit

staropramen
no když chlap tvrdil, že neviděl, že jeho pes kouše kamoščiných a neslyšel, že kňučí, tak mu kámoška nabídla, že ho kopne do kulí, jestli taky zakňučí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 13:57
- Nahlásit

Shelticka
noh se mi rve ten čokl s kámoščiným velkým vořechem a já se jednou rukou snažím je rozehnat, majitel si jde vycházkovým krokem, kamarádka sama na ně nestačí... no opravdu mě takové vycházky už nebaví...
kupte si paralyzér a neváhejte ho použít,tomu bude rozumět jak on tak debilní majitel.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:00
- Nahlásit

Shelticka
Co na ty policajty chodíte? Napište to doma a pošlete doporučeně. Každopádně paralyzér určitě.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:01
- Nahlásit

davidkova renata
jj kamarádka to už říkala, že jedině koupit ten paralyzér. Já mám sice pepřák (na svoji obranu před úchyly ) ale ten by zasáhl i nevinnýho psa a samozřejmě za denního světla jsem ho s sebou na procházce neměla :-/

EvaK
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:02
- Nahlásit

a co si pořídit škrábanec s tím, že je to od toho psa? to už by policie řešit musela. a taky by se zajímala o to, jestli je očkovaný. bohužel za napadení psa nic z chlapa nevytlučete, leda pokud by se jednalo o větší škodu, ale to už je málem na vyčíslení soudního znalce, že třeba chovný nebo pracovní pes má určitou cenu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:03
- Nahlásit

Shelticka
tak mu kámoška nabídla, že ho kopne do kulí, jestli taky zakňučí
Je dobrá.
Já mám tu výhodu, že jsem rapl. A většinou, když se vytočím, řvu tak, že se otáčejí lidi 100 m daleko a otvírají okna až do 4. patra, takže většinou už nikdo nestojí o to se se mnou podruhé takto setkat. Takže mám po první akci zpravidla svatej klid.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:04
- Nahlásit

Vlčáčková
když my nevíme co jak sepsat myslely jsme, že lepší to bude rovnou s něma probrat, to by tam ovšem museli být...

staropramen
Člen
- Nahlásit

A paralyzérem nezasahneš nevinnýho psa když do sebe budou zakousnutý

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

Shelticka
pepřák ne,z důvodů co píšeš..tohle je celkem dost účinný,sice bych udělala co píšou holky s těma stížnostma,ale víš jak..nakonec si musíš stejně pomoct sama a všichni poliši sou ti k hovnu když ti zrovna pod anohama morduje tvýho psa.Nesrat se s tim,to je jediná účinná rada..až bude váš pes na dva kusy,nenaděláš už nic a nic ti ho nevrátí,tak na co ohledy?!

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:11
- Nahlásit

Vlčáčková
no kámoška taky řvala na něho, že pak chuděra nemohla skoro mluvit... jenže chlap je kreten... ten si z toho nic nevezme a dál si bude chodit na procházky se psem na volno...

davidkova renata
jo je to pravda, když se psi rvou, tak policajti nikde poblíž nebudou... jenže kamarádku napadla levnější varianta než kupovat paralyzér- zlýho čokla otrávit :-/ to se už zas moc nelíbí mě... sice pokoj by měli konečně všichni pejskaři, ale tak pes za to nemůže, že má pána *** který ho není schopný zvládnout

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:11
- Nahlásit

Shelticka
Obávám se, že Ti v tom sepisování policajti moc nepomůžou. Nechají Tě to napsat tak, aby s tím měli co nejmíň práce a následně to nemuseli vůbec řešit.
Zkusím se Ti zeptat na vzor toho, co napsat v tomto případě. Zatím jsem psala jen trestní oznámení kvůli týrání, což se na tohle nehodí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Shelticka
Otrávení nedoporučuji. To je velmi nefér. Tedy pokud by se nejdnalo o otrávení pánečka, tam by mi to zase až tak moc nevadilo.
Každopádně by se kamarádka dopustila obecního ohrožení.
Levnější řešení obvykle nebývá dost dobré. A v tomto případě dvojnásob. Paralyzérem se může bránit i sama. Takže jí může sloužit mnoho let. Tím se investice vrátí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:16
- Nahlásit

Shelticka
zlýho čokla otrávit
a fůůůj,to je humáč to byste byli horší jak ten debilní majitel

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:19
- Nahlásit

Vlčáčková
davidkova renata
no já vím, já s tím taky nesouhlasím, snad si to rozmyslí a neudělá to

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:25
- Nahlásit

Shelticka
To ať si rozmyslí ve svém vlastním zájmu! Paralyzér musí stačit, je to adekvátní a naprosto legální obrana. Travičství je hnus.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:32
- Nahlásit

staropramen
ne, při výboji paralyzéru jde proud jen mezi elektrodama. Taky o něm uvažuju, kvůli psovi.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:42
- Nahlásit

na stránkách města je možnost napsat dotaz, kde odpovídá i MP, tak mě napadlo, to tam hodit, ale nejspíš bude lepší to řešit přímo s policajtama než veřejně přes web, co myslíte?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:45 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Shelticka
Myslím, že žádná ostuda nemůže uškodit. Takže bych to klidně veřejně přes web řešila. S plným jménem, podrobným popisem událostí. Ale tak, aby to nebylo ze strany pánečka napadnutelné jako pomluva nebo křivé obvinění.

petra b
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 14:55
- Nahlásit

davidkova renata
jenže kamarádku napadla levnější varianta než kupovat paralyzér- zlýho čokla otrávit :-/

Když odmyslim, že při ochraně vlastního zvířete mě nezajímaj prachy, tak kamarádku celkem chápu. Funkčnější je ovšem střelba.

argosek
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:06
- Nahlásit

Vlčáčková

To ať si rozmyslí ve svém vlastním zájmu! Paralyzér musí stačit, je to adekvátní a naprosto legální obrana. Travičství je hnus.

taky si myslim - ja bych si na nej vzal radsi nuz.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:23
- Nahlásit

argosek
Nožem ho může zabít, paralyzérem spíše ne. A není snad účel zabít toho psa, ale odvrátit jeho útok tak, aby si to příště rozmyslel. Bolest tudíž musí stačit (měla by). Ne? Lepší než nůž se mi zdá ta petřina střelba. Je to bolestivé, dá se trefit do stehna a člověk má znova "volné" ruce. Co s nožem v psovi, když nůž třeba nejde ven? Kdyby se rozzuřil, tak bude pistole účinnější než nůž na doražení. U paralyzéru si myslím, že by pes dál útočit neměl, protože bude nepohyblivý.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2010 15:27
- Nahlásit

no z pistole bych teda měla sama strach :-D to doma nechci + oblítávat nějaký povolení k držení zbraně a kurzy... paralyzér prý může uvést i člověka do bezvědomí, takže na psa to bude mít mnohem větší účinek

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání