Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Moj prvy Lhasa apso s PP - prosim o radu- nechcem nic pokazit
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
eur
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:30
- Nahlásit

Chris to je v poriadku. Ja som čisty amater, ktory sa zamiloval do tychto majestatnych malych psikov. Mojim velkym snom je neostat iba laikom a "privonat" si ku kynologii s odbornejsej stranky. So psami zijem uz 20 rokov, no vzdy to boli bez papierov...a nikdy som takymito psikmi nepohrdala. Roky vsak idu a ja si uvedomujem, ze svoju zalubu by som mohla trosku povzdvihnut. Zakladnu terminulogiu ohladom kynologie som si za tie roky stihla osvojit(casto si uz ani neuvedomujem), ale sam vies ze prax je o niecom inom a to mi chyba. Nechcem sa tu hrat na bohema- to by bolo pod moju uroven. Naopak prave preto som zvolila i tento spôsob informovanosti a poprosila o pomoc. Sam vies ze navstevnost je tu vyssia a za pokus to vzdy stoji. Nezatajujem sa a ani nechcem zbytocne mylne pôsobit. Bola som uz na par vystavach i na klubovke a tam som najmä videla "importy" - rozkosne steniatka. Prave preto, ze by som chcela skusit nielen vlastnit, ale i odchovavat- tak som sa zacala zaujimat blizsie o pôvody a teda vsetko s tym suvisiace. No a dosla som k zaveru, ze tychto krasnych psikov (plemeno) je na slovensku dost malicko a teda pokial si kupim i ked od kvalitnych rodicov steniatko na Slovensku- do buducna by som mala trosku problem hladat pren vhodneho partnera, prave preto ze ich tu nie je napriklad ako NO, retriverov, yorkov.... proste, ze moznost vyberu by som mala dost skomplikovanu- zuzenu, pokial by som nechcela pribuzensku plemenitbu. A tak som sa rozhodla po rocnom vahani nakoniec pre import. Preto ten import. Aky-taky prehlad si len snazim utvorit, to je pravda, ale na to aby som ho uz mala, by som musela uz byt riadny chovatel minimalne 5-10rokov. Mimochodom obdivujem kazdeho jedneho chovatela, ktory sa venuje tomuto plemenu - a teda samozrejme vystavuje. Viem ze pri tomto dlhosrstom plemene plati 2x- aky si v skutocnosti clovek-povie o tebe tvoj pes.

Chris
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:29
- Nahlásit

Eur, prakticky zo všetkým čo tu píšeš súhlasím a ten bonmot na záver by som mohol 2x podčiarknuť.

eur
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 21:04
- Nahlásit

Som veľmi rada, že sme sa pochopili, mimochodom prosim ta, kedy bude ta klubovka v Bratislave?

Chris
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 05:05
- Nahlásit

Klubovka je 25.2 v Blave konkrétne v Devíne v kulturáku.

eur
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 20:01
- Nahlásit

Dakujem, ak to bude co i len trosku mozne budem tam ako na koni .

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání