Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Moj prvy Lhasa apso s PP - prosim o radu- nechcem nic pokazit
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
eur
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 19:55
- Nahlásit

Ahojte, chcem poprosit vsetkych, ktorí maju skusenosti - kazda dobra rada je pre mna velky krok dopredu. Planujem si zadovazit vysoko-kvalitnu sucku tohto plemena. Kedze sa drzim rady stokrat meraj a raz strihaj.... postupne som sa dopracovala k spickovej chovatelke so serioznym pristupom a skvelymi vysledkami- ako v genotype, tak i fenotipe. Prave teraz dakedy sa ma okotit nadherna sucka, od ktorej by som chcela vziat steniatko-moj vytuzeny sen. Moja otazka znie: Ako mam spravne postupovat pri uprave, osetrovani srsti?? Co je nevyhnutne a na co sa nemusim orientovat? Mam skusenosti s touto rasou- mam doma lhasa bez PP, mojim kredom je co najmenej zatazovat a vysusovat- takze moje lhasa ma krasnu pevnu, lesklu srst...ale nefenujem, nebalzamujem, pouzivam zvacsa iba riedky hreben so sirokymi zubami. No viem, ze vystavy - to je nieco celkom ine a ja by som skutocne chcela aby srst mojho vzacneho prirastu bola zrkadlom mojho vztahu ku psom. Prosim vsetkych co mi vedia poradit, aby mi pomohli ja sa vlastne neviem orientovat ani extra v kozmetike - mimo kondicionera s norkovym olejom. Dakujem.

Endy
# Zasláno: 13 Led 2006 21:31
- Nahlásit

S veškerými dotazy se obrať na svou chovatelku.Pokud má tak dobrý chov,jak píšeš,bude to v jejím zájmu,aby její štěně mělo co nejlepší péči.Taky na netu najdeš dost informací a když navštívíš nějakou větší výstavu,hodně toho okoukáš.Můžeš se už teď přihlásit do klubu,snad jim vychází nějaký zpravodaj.

eur
Člen
# Zasláno: 13 Led 2006 21:41
- Nahlásit

no ja uz v klube som asi tak rok a majitelka je strasne zlata, ale jej moc nerozumiem...ona je madarka original. Ochotna je, ale ked neovladas dobre rec je to nekompletne. Ano na weboch co to je, az na to ze tam nepisu upozornenia...pripadne zle skusenosti. Su tam iba ponuky co je dobre a preco, je toho moc a ja mam z toho zmetok.

Anonymní
# Zasláno: 13 Led 2006 22:20
- Nahlásit

eur
Zajdi do nějakého dobrého psího salonu, tam ti určitě rádi poradí.

eur
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 09:03
- Nahlásit

To je pre mna tiez problem....ja som dost od mesta, kde taky salon funguje a co je mensie mestecko pobliz - dvakrat tam ochota nie je....viem ze kamaratovi dokatovali skotskeho teriera...takze tam ani nemam snahu ist. Prave preto ze mam pristup na net- som zvolila tuto cestu... predsa je to rychlejsie. a viac informacii na jednom mieste. Zial neovladam dobre cudzie jazyky a to je moj kamen urazu...inak by som bola schopna prehladat komlet vsetko dostupne. Teraz sa obraciam s prosbou na vas. Viem ze je tu kopec spravnych ludi.

Endy
# Zasláno: 14 Led 2006 18:54
- Nahlásit

Ale asi tu není moc těch,co rozumí lhasákům.Zkus se spíš na výstavě seznámit s nějakými předními chovateli a doufej,že Ti něco prozradí.Taky poradce chovu by Ti mohl na nějaké otázky odpovědět.

Chico
# Zasláno: 14 Led 2006 20:20
- Nahlásit

Eur
Predpokladám,že si členkou KLATS, skús svoje otázky smerovať na niektorého zo skúsenejších chovateľov v klube,verím,že Ti veľmi fundovane zodpovedajú na všetky Tvoje dotazy.

eur
Člen
# Zasláno: 14 Led 2006 22:33
- Nahlásit

vdaka za rady- cosi som nasla ohladom osetrovania dlhej srsti- na portaly http://www.profikosmetika.cz/
hmmmm viem, treba sa pytat...ked sa chces dozvediet. Ano som clenkou KLATS SR. Zial prave skusenejsi chovatelia su skupi na slovo, ked od nich nechcem steniatko... . Beriem to ako zdrave konkurencne prostredie a preto som si chcela vystacit sama podla moznosti a schopnosti. No popytat sa predsedu ma nenapadlo- to sa priznam...avsak zatial sa fenecka neokotila- je to otazka 2-3 dni, a predtym ako zatial nemam steniatko v osobnom vlastnictve- to povazujem za dost chulostive- ak by vrh nakoniec nevysiel- nedaj Boze (kamaratke uhynul cely vrh). No asi to vyriesim tak, ze zatial budem hladat na webe a ked bude steniatko v chalupe, tak budem klast otazky predsedovi klubu. Som si vedoma, ze podaktori zalezitost - fakt, ze chcem importovat sa moc nepozdava.... i ked viem ze s jednou i ked spickovou fenkou vodu moc nezamutim.

Chico
# Zasláno: 15 Led 2006 05:32
- Nahlásit

A čo sa im na tom nepozdáva,skús to trochu konkretizovať,zdá sa mi to trochu strelené.

Jarka
# Zasláno: 15 Led 2006 12:56
- Nahlásit

Ahojky tak jsem se divala na stranky v odkazu a zustala jsem paf z cen i nabidky treba kartacu naco je dobry rucne vyrezavany kartac na psa urcite ne!!!! Mela jsem beardedku pres 13 let jezdili jsme na vystavy a mel vynikajici vysledky a nic me nepresveci ze i vystavni pes potrebuje kvalitni granule my jsme davali na spestreni i varene jidlo a pak jen kartac MASON PEARSON dle velikosti plemene srst jsem pri cesani prostrikala vodou a na konec norkovym olejem od BEA a pes lital i po lese a radoval se a neznal zadne setreni srsti a tam nesmis protoze jdes na vystavu ted mam stene a je a bude to stejne i pres net lze tyto kartace obednat jo a jeste hreben s otacivymi hrotky cauky

eur
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 19:35
- Nahlásit

, prave kvoly vystavovaniu som zamerne moju otazku zaradila sem do tejto rubriky...i ked na prvy pohlad ide "iba" o srst. Ceny su tam i podla mojho nazoru prestrelene, ale kefy ma zrovna nezaujimali. Mam svoje hrebene potiahnute plastom na rukoveti a nerezove hroty. Su perfektne a kupovane v obycajnom chovatelstve. No ja som sa zamerala na kozmetiku...a mam v tom hokej. Prave kvoly snahe o vystavovanie ako zaciatocnik chcem zacat "s tou spravnou nohou". Chico, teraz ja nerozumiem tvojej otazke.Nepozdava?? Je to maly klub s nizkym poctom clenov a teda i s malym poctom chovatelov, ktori svoje psy aj vystavuju.

Chico
# Zasláno: 16 Led 2006 04:01
- Nahlásit

Ahoj Eur!
To ja veľmi dobre viem,že je to malý klub,ale prekvapilo ma,že Ti nikto neporadil,akú kozmetiku by si mala používať.Mne sa osvedčila kozmetika KW,ale môžeš skúsiť aj napr.KHARU,cenovo je to asi na rovnakej úrovni.

eur
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 19:22
- Nahlásit

Usudzujem, ze mas tiez dlhosrsteho chlpaca. Nevies mi poradit kde sa daju tieto vyrobky kupit na slovensku? dakujem Ti pekne... za radu mrknem sa na to

eur
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 19:26
- Nahlásit

Aha, este k tej neochote... no mna tiez niektore zalezitosti prekvapili (neprijemne)...avsak tomu nieje na vine samotny klub, ale jednotlivci. No ale to tu nechcem pretriasat... pochopitelne.

Chico
# Zasláno: 16 Led 2006 19:46
- Nahlásit

Ak Ti môžem,poradiť,tak to skús na niektorej z väčších výstav,napr.teraz v Trenčíne, KW tam bude mať určite svoj stánok,alebo mrkni na www.gandamak.com.

eur
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 08:22
- Nahlásit

Chico, pozrela som sa na tu stranku- mne sa chrty velmi pacia.....a momentalne nie som schopna prejst na kozmenitu skor, kym nepreluskam jednotlive psy. Su nadherne, skutocne dakujem, inak. Je mi jasne ze najskor sa ku kozmetike dopracujem na vystavach, ale prave to sa mi zda dost neprakticke, ako casovo - tak i vzdialenostou.... . Preto som patrala po niecom cez internet- predsa len v klude si pozries, objednas a pride to az do domu. No ale idem pozriet este tu kozmetiku.

Chico
# Zasláno: 17 Led 2006 08:38
- Nahlásit

Eur,to máš pravdu,že je to praktické,ale pravdu povediac,neviem ktorý internetový obchod ponúka práve takúto kozmetiku,alebo podobnú.Dá sa však objednať aj u hore uvedeného predajcu.Odkiaľ si?

eur
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 13:25
- Nahlásit

Nitra....okolie. No budem sa musiet popasovat s tym.

eur
Člen
# Zasláno: 19 Led 2006 18:57
- Nahlásit

Neuveritelne, našla som v Nitre vo velkosklade KW-kozmetiku, Héry a Gimborn pod jednou strechou.

Chico
# Zasláno: 20 Led 2006 06:42
- Nahlásit

No teda a máš po probléme!

eur
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:58
- Nahlásit

No ako sa to vezme, lebo i tak opodstatnenie a cas ukazu čo bude najlepšie. Často sa stáva, že sa človek neuskromní a pátra ďalej....ale už sa mi čo to podarilo zistiť.

Miša
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 13:18
- Nahlásit

eur
Ak budeš chcieť skús kontaktovať jednu moju kámošku
http://www.lhasa-apso.websnadno.cz/ má tam aj maila.
Ona má krásneho lhasáka JCH. určite by Ti poradila, je to veľmi milá mladá baba a výstavy a lhasákov priam žere.
Možno ju aj poznáš z www.havko.net pod nickom Lenica.
Inak volá sa Lenka.

eur
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 19:10
- Nahlásit

ano poznam, je to super baba. Dik za typ.

eur
Člen
# Zasláno: 25 Led 2006 18:13
- Nahlásit

Všetkým na vedomie, ktorí to poznajú. Havko nefunguje - žial. Inak z fenky nič nebude...bola vo vrhu jedina a na druhý deň pošla

Chico
# Zasláno: 26 Led 2006 05:07
- Nahlásit

To je nám ľúto,že z fenky nebude nič,lebo veľa iportovaných jedincov tu žiaľ nieje a to je škoda.

eur
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2006 09:10 - Změnil/a: eur
- Nahlásit

Chico, mne je jasné že jeden pár importovaných jedincov tu nie je, žial. No vzniká začarovaný kruh z ktorého sa dá uniknúť iba novým, premysleným importom. A na druhej strane je otázne či sa bude vedieť nová krv správne využiť. Všetkého veľa škodí a príliš málo zasa nezanechá žiadne citeľnejšie zmeny. Samozrejme, že sa na to pozerám z pohľadu polešenia chovu lhasa apso na Slovensku. Inak je mi trošku ľúto, že tak fantastické psíky majú málo fanúšikov, ale na druhej strane je minimalizovaný hitový boom a teda i kafranie celého chovu.

Chris
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 06:56
- Nahlásit

Eur a Ty si si myslíš,že sú tu nejaké nepremyslené importi? Tak to sa mi nechce veriť,že by niekto importoval nepremyslene! A čo sa týka využiteľnosti novej krvi v chove na Slovensku, tak o tom je ešte predčasné v tejto chvíli hovoriť. Pretrhni ten imaginárny začarovaný kruh, popremýšlaj o novom importe a o správnom využití v chove! Veď genetiku máš asi v malíčku,ako sa zdá. Môžme o tom hodiť reč na niektorej z výstav, čo tak klubovka v Blave?

eur
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:12
- Nahlásit

Chris, ja som nepovedala, že niekto nepremyslene importuje!! Nevkladaj mi do ust slova, ktoré súmierené úplne s iným víznamom. Bud tak zlaty. Ja sa praveze nepovazujem za dokonalu...keby to tak bolo tak sem nepisem. Nemyslis? Avsak obaja vieme, ze vystava nie je vsetko. A nebudem sa hrat na mudru.....takze malicky mam v poriadku. Naopak budem velmi rada ak budem mat prehlad a budem sa vediet orientovat- co mi tiez este chyba. Zatial o klubovke v Bratislave este neviem.

eur
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:15
- Nahlásit

Nie som jedina čo chce importovať....videla som par importov. Takze s tou myslienkou som tu neni jedina. No pokial viem, tak je tu volny chov a nie riadeny.

Chris
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:03
- Nahlásit

Eur, prepáč,ale tak to vyznelo,ak som to nesprávne pochopil, tak sa ospravedlňujem.Zdalo sa mi,že máš aký taký prehlad a naviac, ako píšeš už si pár importov videla.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání