| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 06:45
- Nahlásit
shiba
Přesně to mě taky napadlo... praxe s čím? S podvody s PP, když to tak dobře zná?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 07:37
- Nahlásit
Anonymní:
"Matku i otce ti ukáží i majitelé bezpapírových psů!!!"
Pokud ovšem vůbec vědí, kdo je otcem.....
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:26
- Nahlásit
inak v mnohom ma pravdu. napr pri nas je jedna chovatelska stanica. maju tam vela psov, strasne vela. predavaju ich hlavne do zahranicia. no a tie psi tam maju naozaj spinavo a nechodia s nimi ani von. samozrejme ze niesu vsetci taky, len je problem tych spravnych vystihnut. no mne je tazko ist sa pozriet na tych psov lebo vacsina je az na vychode co je dost daleko len na taky vylet,som totiz zamestnana. no a chcem psika ktory nemusi vyhravat vystavy, zalezi mi na tom aby bol zdravy.pre mna bude aj tak dokonaly. fakt diky za info. asi si kupim s tymi papiermi aby nemal tie vrodene vady a skusim si najst nejakeho blizsie a pojdem sa pozriet ako tam ti psici ziju.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:33
- Nahlásit
amandaa
Vela zavisi aj od chovatela, ktoreho spoznas aj po telefone. Ja som bola po prvom telefonate dost zmatena, lebo som mala pocit, ze ta pani na druhom konci nema zaujem mi ziadne stena predat. Lebo padali otazky typu, kde byvam, aku mam pracu, ako dlho som v praci, preco chcem takeho velkeho psa,... Keby som ho tak velmi nechcela, tak by som uz druhy krat nezavolala. Akonahle som vsak s pani bola zoci voci, porozpravali sme sa a ja som zistila, ze jej len velmi zalezi na tom, kam steniatka pojdu. Nebola vobec nadsena, ze Hugo ma ist do bytu. A strasne ma potesila svojim mailom, co mi poslala asi pred mesiacom, kde pisala, ze je velmi rada, ze Hugo sa dostal do dobrych ruk, ze jeho opatera je urcite lepsia, nez akakolvek velka zahrada, hoci s nou by to bolo este lepsie Takze vyhybaj sa chovatelom, ktory ti povedia aj dnes si pre neho mozete prist. Spravny chovatel najprv pozyva na navstevu, pozriet sa na steniatka, aby zistil, co si vlastne zac A aj ty mas moznost sa poobezerat ako si ziju. Takze najprv vyberaj podla telefonatu a potom sa tam vyber
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:41
- Nahlásit
pigie
fakt moc diky, a nemas nahodou konatk na tu pani kde si ho kupovala??mne sa aj zopar ludi ozvalo s5 ale s tym ze maju steniatka teraz a nevedia ci budu na bud. rok. a jeden by aj mal mat ale sa mi uz viacej neozval
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:44
- Nahlásit
amandaa
Ale ja mam fundlaka, nie bernardina
Ale ak chces kontakt na chovatelsku stanicu odkial je Hugo:
http://www.tnk.newfoundland.sk/index1.htm
Viem vsak, ze teraz steniatka nemaju, s chovatelkou si totiz stale piseme
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:46
- Nahlásit
jaaaaaaj som myslela ze mas bernardina, ale neva. tak budem hladat dalej. no ale je to dost velky pes v byte )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:49
- Nahlásit
amandaa
To je, suhlasim Ale pohybuje sa tam asi tolko ako gauc
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:11
- Nahlásit
no ja mam maleho krizenca a toho si neviem predstavit v byte, by sa zblaznil, uz 13 rokov je na dvore a do vnutra chodi rad ale cez den tam nevydrzi. ale je to vec zvyku, a fundlak nepotrebuje extra vela pohybu ))a co susedia na to??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:25
- Nahlásit
amandaa
Ak zrovna neplzne tak im to nevadi. Ale pri plznuti sa nam uz dostalo vynadaneho, hoci chodbu umyvam 2x za tyzden a len ja Ale na to, ze su nepsickari uplne v pohode
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 19:59
- Nahlásit
no uz som si asi nasla rodicov mojho buduceho psika, len mam otazku. vsetci tu rozpravate o zdravych, kvalitnych psoch, ale je mozne ze z predavaju psov iba s papiermi???ako je to mozne, ked musia byt prehliadnute od veterinara a musia splnat vsetky tie podminky pre papiere??dost ma to zaujima, lebo mi povedali ze oni maju tak ci tak len psov s papiermi.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:07
- Nahlásit
amandaa
Tak si nasla spravnych chovatelov, ktori nemnozia psikov bez PP. V sucastnosti kazdy psik ak sa narodil v kontrolovanom vrhu rodicom s PP ma pravo dostat PP (ak vynechame mnozenie bezpapierakov). Kedysi to bolo tak, ze len isty pocet steniat dostalo PP a zvysok musel byt bez PP. Je to uplne normalne, ze maju steniatka len s PP.
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:22
- Nahlásit
ahaaaa, ok diky moc. uz mi je to jasne, lebo pred tym sme chceli hafana a vraveli ze len niektore maju papiere. teraz uz viem ze to je historia. fakt diky moc. inak ako kupete psov??moj sa strasne boji, ibaze je maly, ale s bernakom to bolo zaujimavsie, ako ho naucit aby sa ten vane nebal??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:32
- Nahlásit
Ja prave vo vani Vodu miluje a vanu tiez, pozri:
Hlavne som ho tam nikdy nestrkala na silu a najprv umyvala len vlhkou handrou vo vani, az postupne som pridavala vodu. Ale on by z toho asi aj tak nemal nejaky strach, len ja som mala, aby ten strach nahodou nemal. Lebo co potom so psom v panelaku, ktoreho nedostanem do vane?
|
amanda
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:27
- Nahlásit
tak to ti fakt zavidim. ja psov kupem len 2x do roka, lebo som citala ze nieje dobre ich casto kupat, a aj tak to nemai radi. tak ked nieje treba nekupem a aj tak mali z toho strach, teda ten jeden este stale ma.no a ked si ho tam nestrkala ako si ho ta dostala??? za radu budem vdacna.my sme vzdy bojovali pred kupanim.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:45
- Nahlásit
Nuz, fungovali piskotky aj tam. Postavila som ho do vane, poukladala piskoty na okraj vane a teraz mi tam skace aj sam a v horucich dnoch si tam chodi hentak pospinkat Ono to chce podla mna hlavne klud, chvalit, piskotkovat a tak. A hlavne od mala maleho. Obycajnou vodou ho mozes kupat aj kazdy den. Ja som ho naozaj kupala asi az v pol roku. Ale to uz bol na vanu navyknuty. Je dobre ho potom ucit skakat do vane aj vyskakovat na povel, aby sa ti nestavalo, ze bude mokry cely byt. Ja som mu uz v styroch mesiacoch musela davat malu stolicku k vani, lebo som ho nevladala zdvihnut a vsetko slo na piskoty, lebo to pre neho bola dost velka prekazka.
Na tvojom mieste by som do vane ho uz ukladala ako stena, hlavne vtedy, ked ho este unesies a davala mu tam piskoty a sprchovala malym prudom vody. Hugo sice vanu ma rad, ale sprchovanie nie. Cez leto vsak velmi vita moznost, ze si do vane napustenej vodou moze lahnut...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:21
- Nahlásit
ja som mojho bernacika musela prenasat do vane a to az po suboji. no piskotky a ani skunka nezaberali, lebo mame este jedneho hava a ten ho proste naucit ze sa toho bude bat.a bolo poriesene. s novym hafanom chcem aby sa tam naucil sam. to bude genialne.inak dik skusim to potom
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 15:28
- Nahlásit
inak ale je zlaty ked si tam tak lezi ))
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:05
- Nahlásit
amandaa
Kludne sa potom zavri sama v kupelke len so steniatkom, aby ten druhy na neho neprenasal strach. Do vane mozes dat zopar krat aj misku s oblubenou potravou.
|