| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:31
- Nahlásit
pigie
tak ten test co jsi poslala bychom zvladli s moji krizenkou uplne v pohode ... kdyz jde o hracku, dokaze me s ni otravovat klidne i hodinu v kuse a kdyz prestanu jevit o hru zajem, tak mi ji strka nejdriv do ruky, potom pred oblicej a potom si sedne asi dva centimetry prede me a steka a steka ... a tohle provadi nejen se mnou, ale s jakoukoliv navstevou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:35
- Nahlásit
amandaa
Evik
Mám doma hned dva jedince (fenu a jejího syna), kteří oba byli nejdominantnější z vrhu. Jsou to super psi!
pigie
Pro retr. jsou dva kluby. V jednom je minimum 10 měsíců věku, v druhém si nejsem jistá ale myslím že můžou jít už v 8 měsících.
Ale ve skutečnosti prakticky nikdo nejde takhle brzy, protože tam musí zvládnout i jiné věci - základy poslušnosti, aport z vody i v terénu, prokázat základní lovecké vlohy.
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:43
- Nahlásit
ved ja som nepisala o defektnej povahe psa.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:44
- Nahlásit
Ketrin
Diky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:55
- Nahlásit
pigie
Není zač.
amandaa
Ach jooo, tohle je klasický jak říká Sali syndrom koza-vůz.
Já jen upozornila, že štěňata bez PP mohou mít problematickou povahu a proč.
Za chvíli čteme o "agresivních štěňatech".
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:07
- Nahlásit
Ketrin
Ketrin, myslím, že to už tu bylo, a mockrát, lidi prostě nechápou, že koupí psa bez PP jen podporují různé kšefťáky a množitele, kteří chovají psy na jedincích pochybného zdraví a povahy, že feny rodí jak stroje a pak je jich efektně zbaveno (nebudu se tady hádat s výjimkama, co potvrzují pravidlo), prostě komu není shůry dáno, tomu není pomoci, lidi si berou půjčky na nový auta, elektroniku a bůhvíco, ale investovat do živé duše se jim příčí......
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:37
- Nahlásit
Podstatné již bylo řečeno. Štěně s PP má jednoznačně určené rodiče, a tím je dáno to nejpodstatnější - záruka toho, že je to štěně daného plemene. Už jsem viděla hodně zklamaných lidí, kteří koupili štěně rozhodně dotyčného plemene, ale bez pp, a co jim z toho vyrostlo, to ani nechtějte vědět. Jisté je, že normální lidi i k těmto zvířatům přilnou, jsou to také členové rodiny. Ale nemají už většinou to, co jsme od nich očekávali, když jsme určité plemeno z nějakých důvodů vybírali. Jinak je tato diskuze o koze a o voze, jak už bylo řečeno. Souhlas s Ebony, někteří lidi prostě nechápou. I ta přepjatá úzkostlivost s běžnou záležitosti jako je tetování nebo čipování. Lidi mějte rozum, nepřehánějte. Nebo jsou matky hyeny, když dávají svoje děti očkovat, nechávají jim kvůli kontrolám odebírat krev anebo píchat uši z kosmetických důvodů - náušnice.
To snad ne - kolik z vás má piercing ? A vašeho psa taky dáváte očkovat, nebo jste tak útlocitní, že ne?
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:46
- Nahlásit
tu nejde o to ci si beriem pozicku na auto ale o to ze je tazko zohnat toho psa, dostala som dve ponuky a tie boli bez pp. nevedela som ze je v tom taky rozdiel a preto som polozila tuto otazku. predtym som mala psa bez pp a bol ok. az ku koncu, ale uz bol stary a je mi za nim smutno, ale inak nemal nikdy problemy. a na co treba davat pozor? a co vsetko treba potom k tomu?iba papiere, rodokmen a chip/tetovanie?a ak by nahodou ktosi vedel kde bernardina s pp zohnat budem fakt vdacna
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:53
- Nahlásit
Ketrin
a kde si ich zohnala??alebo mavas aj ty steniatka??
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:54
- Nahlásit
Zkus www.svetzvirat.cz, tam je možné najít chovné stanice všeho druhu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:55
- Nahlásit
Vravela si, ze chces stena na jar alebo v lete, vyber si chovatela a spytaj sa ho, ci neberie zaznam na steniatka. Teraz ma napr. steniatka CHS Lenkin Dvor.
|
jana33
|
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:57
- Nahlásit
zrovna včera tady v inzerci inzeruovali štěňata - tak se tam mrkni
|
jana33
|
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:04
- Nahlásit
Otakar Vondrouš
Ptácká 215/87
293 01 Mladá Boleslav
tel : 32624575
tohle je kontakt uvedený na stránkách ČMKU u klubu svabernardských psů
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:18
- Nahlásit
pigie
na lenkin dvor som sa uz ozvala, maju steniatka teraz a nevedia ci budu aj na buduci rok
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:43
- Nahlásit
amandaa
Tetování vůbec není strašně. Tetovala jsem snad 50 štěňat a co jim na tom vadí nejvíc, je to, že je někdo poměrně silně drží. Rozhodně to není žádné týrání zvířat. Čipování je jako injekce silnou jehlou. Ale o tom už se tu opravdu mluvilo, pročti si starší fóra.
V každém případě radím štěně s PP z důvodů výše uvedených. Ale pozor, PP nezaručuje všechno, dobře se dívej, kde si štěně kupuješ, rodiče, prostředí... Poraď se s poradcem chovu, seznam se s chovateli, podívej se na výstavě - prostě si udělej obrázek o plemeni a jeho populaci a pak vybírej. Přeju šťastnou ruku!
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:50
- Nahlásit
ok diky moc, uz ho len najst ))este jedna otazka mozno. ak pojdem s tyt psikom naozaj na vystavu, co vsetko k tomu potrebujem??stacia papiere alebo je nutne mat za sebou nejake skusky??
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 14:00
- Nahlásit
u každé výstavy jsou vždy před jejím konáním zveřejněny propozice, tam je většinou uvedeno, že na výstavu potřebuješ mít sebou PP, očkovací průkaz psa s platným očkováním a většinou i potvrzením ne starším než 3 dny o dobrém zdravotním stavu psa (to potvrzení na výstavách nevyžadují, pokud je pes z města, kde se výstava koná). Jinak výstavní postoj, pokud budeš chtít psa vystavovat se musí trénovat už od malička.
|
Danuš
|
# Zasláno: 12 Říj 2005 16:59
- Nahlásit
[/b]amandaa[b]
V případě tak málopočetného plemene, jakým v dnešní době bernardýn je, bych rozhodně volila psa s PP. Hlavně proto, že málopočetné, obří plemeno bývá zatíženo různými dědičnými chorobami a PP mi zaručuje alespoň to, že štěně bude po rodičích, kteří splňují určité podmínky, které si klub pro chov dal.
Co se týče tetování, z toho těžkou hlavu neměj. U některých plemen je povoleno čipování místo tetování (nevím, jak na tom je zrovna bernardýn), ale je to v podstatě v pohodě. Sice to hrozně vypadá, ale bolí (i když jen chvilku) tetování kleštěma. Tetovací tužkou to nebolí vůbec. Štěňata ječí jen proto, že jsou v nepříjemné pozici a nevědí, co se bude dít.
Přeju šťastnou ruku při výběru štěněte.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:53
- Nahlásit
Zdravim,rád bych od někoho radu:Mám fenku NO ale bohužel už bez PP,je ale po papírových rodičích a je opravdu pěkná a chtěl bych zkusit nějakou výstavu,jen nevím jestli se nějaké konají pro psy bez PP???Má i poslušnostní zkoušku.za jakoukoliv odpověd moc díky!! mail: majloo.xp@volny.cz[b][/b]
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:06
- Nahlásit
Anonymní
Co znamená "už bez PP"?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 15:33
- Nahlásit
Co to tady všichni melete za blbosti, že pes s PP má rodiče jistý. Já Vás chápu, že jste velicí milovníci psů a chcete a myslíte si o nich jen to nejlepší, ale skutečnost je úplně někde jinde.
Nikde neni psáno, že pes s PP bude zdravý!!! A že má rodiče jistý? A to si jako myslíte, že chovatel čubu nakryje úplně jiným psem a napíše méno otce co má ty údajné papíry a rodokmen až z alelůja!!! Je to OMYL!!! S papírovejma psema se kšeftuje úplně nejvíc!!!
Příklad je následující: Známý měl psa, jako štěně se mu ztratilo, hledal a hledal. Koupil si jiné zas papírové kvuli vystavám! No a na jedné oné výstavě hejle, jeho první zaběhnuté štěně se tam vystavovalo a kde najednou vzalo ty papíry??? Falešné proč ne, ti prostě chcípne pes, tak čorneš někde jinýho a je to. Přestaňte být trapný s těma papírákama je to jenom blbost, na kvalitu štěněte to nemá žádný vliv. Ono je kolikrát lepší si vzít psa od lidí, co jen chtěli jednou čubu nakrýt a né kšeftovat s papírákama jako to dělají všcihni chovatelé stanic. Byli jste se někdy u velkochovatelů podívat, v jakých podmínkách tam držejí ty papírový psy??? Tak běžte. Nadáváte tu lidem, kteří chodí se psem na procházku jen 2x3 týdně. A kolikrát si myslíte, že jdou na procházku ty rodiče vašich papírových psíků??? NIKDY!!! Když mají před výstavou, tak je vyndaj z těch kelcí a smradlavejch kotců, pěkně je umějou načešou a jde se!!!
Kolik moc papírovejch čub existuje a kolik znich není uchovněno, protože prostě neodpovídaj centimetrům a takovejm blbostem!!! Tak proč se narodily jako papírový, kde je najednou ta papírová záruka??? Naprosto nikde.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 15:45
- Nahlásit
Anonymní
Zase nějakej "znalec".
Budete někdo odpovídat? Mě už to unavuje....
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:01
- Nahlásit
Ketrin
nerozčiluj se, kazíš si zdraví
Nemá smysl na toto reagovat, je to jen nějaký prudič, který se těší jak rozpoutá bouřlivou diskuzi. Lidi typu všechnovímvšechnoznám a co neznám to si vymyslím, stejně svůj názor nezmění. A než trávit čas u počítače kvůli vysvětlování něčeho takovýmhle individuu, tak to radši půjdu trápit svojí chovnou fenu pravidelnou dvouhodinovou procházkou, před kterou jí ovšem musím vypudit z šíleně nepohodlného gauče, možná že i zavolám chovatelce jak si to představuje, že trápila štěňátka přítomností dětí, dobrým krmením, denní péčí a bůh ví čím ještě. Možná se i začnu stydět, že je má fena s PP a proto začnu na všech procházkách říkat, že je to kříženec.... Ale to vše tedy až poté co jí dám krmení, které mě stojí měsíčně značnou část výplaty.
Chudák můj chovný pes
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:09
- Nahlásit
Žádný prudič, pouze názor, jako tady Vás všech a už vůbec ne vymyšlenost!!! 20let praxe je 20 let praxe. A jak je vidět Ketrin[/b], tak je přesně to, jak jsi to vubec nepochopila!! Píšu snad, že všichni chovatele jsou takovy??? NE, ja mluvím o "nejlepších chovných stanicích", a jejich majitely, kteří mají všechny možný první místa z výstav. Maj je proto, protože j si to zaplatily a né proto, že je jejich pes ten nejlepší!!! Ale to je fuk, vy si myslíte svoje, tak si myslete!!!
Pro Ammandu[b]
nejdřív se na psy dojeď podívat, kde vyrůstají, jaký mají prostředí a podle toho vybírej - čistota, znalost, ochota chovatele. Matku a otce ti úkaží i chovatelé bezpapírových psů!!!
|
Maya
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:10
- Nahlásit
Eny
A co teprve můj papírák, ten na gauč nesmí a musí se chudák válet na koberci pod stolem a tam ho trápím kocourem, kterého schválně za ním posílám, aby ho otravoval.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:12
- Nahlásit
Eny
Tak nějak...
Já dnes po procházce budu týrat ještě výcvikem (na který se ten můj chudáček ubohej přímo třese nedočkavostí)
|
Maya
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:12
- Nahlásit
Anonymní
né kšeftovat s papírákama jako to dělají všcihni chovatelé stanic
to jsou tvá slova. Nebo ne?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:46
- Nahlásit
Maya
anooooo
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:14
- Nahlásit
To Anonymní
Všechno to vždycky bylo je a bude o lidech, ne jen o papírech. Ale to je zbytečná diskuze. Myslím, že rady byly míněny dobře, ale všechno se dá otočit a chytit za slovo.
Se vším se kšeftuje, je to o penězích - bohužel. Ale přesto jsem optimista, že je víc těch, kteří mají zvířata rádi a dělají to pro jejich dobro a méně těch množitelů a rádoby chovatelů. A že jsou, to všichni víme. A ti jsou i mezi těmi, co množí bezpapíráky.
Tak a to je zase můj názor. Jak říkám, je to o lidech, a já jsem ten blázen, který věří, že skoro v každém z nás je něco dobrého, jde o to, hledat to a věřit tomu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 22:59
- Nahlásit
Ten dnešní anonym... by mě zajímalo, jak vypadá těch 20 let praxe
|