Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / zadávání titulů a ocenění
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Zář 2005 17:24
- Nahlásit

Prosím vás, může mi někdo objasnit zadávání různých titulů a ocenění? Jsem už z toho pěkně paf. Jaká je vlastně stupnice těch V1, Vd apod. A jak je to s těmi CAC, CACIB apod. To se k nim musíme také nějak dopracovat přes ty Véčka?
Mockrát děkuji

shiba
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2005 17:57
- Nahlásit

ocenění je - v dorostu velmi nadějný (VN) a nadějný (N), ve starších třídách výborný (V), velmi dobrý (VD), dobrý (D), zadává se pořadí prvních 4 výborných příp. VD, ale také se pořadí stanovit nemusí.
CAC je čekatelství národního šampionátu krásy, může (ale nemusí) ho získat jedinec oceněný V1 od mezitřídy výše, v mladých je to CAJC - čekatelství šamp. mladých.
reserve CAC - může být zadán jedinci s V2
CACIB - čekatelství mezinár. šampionátu krásy - zadává se pouze jednomu psovi a jedné feně z konkurence CAC
reserve CACIB - může být zadán druhému nejlepšímu z konkurence CAC, doplněné o resCAC ze třídy, ze které je CACIB

Nevím, jestli je to dostatečně srozumitelné...

Anonymní
# Zasláno: 16 Zář 2005 17:17
- Nahlásit

Děkuji. Je mi to už trochu jasný. Jestli jsem správně pochopila, tak můžem získat ocenění V1 CAC už na první účasti výstavy?
Ocenění typu CAC, ale zřejmě nemůžem získat na krajských výstavách, že? Protože, když jsem se účastnila v létě naší první výstavy (krajské), tak nikdo to nedostal. Naši hafíci (irský vlkodav-třída mladých získal V1, VT a taktéž dopadla i fenka-třída otevřená). Co přesně znamená VT? Je to vítěz třídy?
Děkuji a moc se omlouvám, za hloupé otázky, ale jsme v tom opravdu nováčci. Výstavu jsme si chtěli vyzkoušet, spíš nám šlo o tu atmosféru, ale celkem se nám to zalíbilo, tak jedeme na NVP do Brna, tak ať tam nejsme jak idioti.

shiba
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2005 18:29
- Nahlásit

Ano, VT je vítěz třídy, zadává se jen na výstavách nižšího typu (krajské, oblastní).
CAC pouze na výstavách vyššího typu - národní, mezinárodní, klubová, speciální (poslední dvě bývají někdy taky bez zadávání titulu). Nezáleží, po kolikáté je pejsek na výstavě. Za 4 CAC je při splnění dalších podmínek titul Český šampion (tyto podmínky jsou v různých zemích různé). Přesněji toto všechno najdete na www.cmku.cz - oddíl Řády ČMKU - řády pro udělování šampionátů.

V Brně přeji hodně štěstí!

Anonymní
# Zasláno: 21 Zář 2005 18:54
- Nahlásit

mockrát děkuji, už se začínám orientovat, ale je to pěkná džungle. Obdivuji všechny ty, kteří se v ní dobře vyznají i bez"buzoly". I když si někdy myslím, že rozhodčí stejně nikdy neocení pejska objektivně, protože má na to málo prostoru a jak už jsem několikrát četla v různých diskusích, tak nebere moc ohled na charakter psa a kritéria má každý podle svého.A jak tak koukám, tak se i nějaký ten šampionát dá prakticky "vyjezdit", že?
Mějte se moc hezky a opravdu moc děkuji.

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 21:43
- Nahlásit

Jistě, šampionáty jsou kumulativní tituly, které se opravdu dají "vyjezdit" - četla jsem někde krásný pojem "benzin-šampion"
A s tou objektivitou - ani nejpoctivější rozhodčí se nezavděčí všem, protože každý dává důraz na něco jiného a taky každý má "svůj typ" v určitém plemeni. Takže je to fakt těžké.

Anonymní
# Zasláno: 22 Zář 2005 16:42
- Nahlásit

děkuji. Ještě 2 malé otázečky a už snad dám s tím pokoj. Co je za titul BOB? Speciální výstavy jsou vždy jen pro určitá plemena?
Děkuji.

shiba
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 16:57
- Nahlásit

BOB je Vítěz plemene, tedy nejlepší jedinec daného plemene. BOS je nejlepší jedinec opačného pohlaví než BOB. Takže je-li BOB pes, může se nejlepší feně zadat titul BOS. Ale moc jsem se s tím nesetkala.
Speciální výstava je jedna za rok pro každé plemeno.

Anonymní
# Zasláno: 22 Zář 2005 21:54
- Nahlásit

a jaké jsou podmínky pro získání BOB? Bude to dost hustý, že?
Zítra už vyjíždíme do Brna na NVP, kde přespíme (máme to trošku dál), tak mě začíná přepadat výstavní horečka s pocitem, že tam budem pro smích, ale i kdyby, tak i takových tam je někdy třeba, ať není atmosféra těžká, že? Ale stejně jsou ti mí hafíci pro mě nej, nej, nej, tak budem brát každý výsledek určitě sportovně. Doufám,že tam potkám správný lidi a podělíme se o zkušenosti. Bohužel v mém blízkém okolí nikdo vlkoše nechová, tak jsem ráda, když potkám stejnýho šílence do irčáků jako jsem já.

shiba
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 14:09
- Nahlásit

Podmínky pro získání BOB jsou jednoduché - vyhraješ národního vítěze nebo CAJC a pak se o to popereš s těmi ostatními
Budu držet palce. První výstavy se neboj, každý byl jednou poprvné.

Anonymní
# Zasláno: 25 Zář 2005 11:15
- Nahlásit

Tak to máme konečně za sebou. Myslím, že to nebylo tak strašné. Nejhůř na tom byl můj Albík, protože měl v kruhu 8 psů, což je na irčáky dost. Ale umístil se jako V3, což je určitě super. Agátka byla ve třídě otevřené feny a dostala V2,res.CAC, taky dobré, že? Udivilo mě, ale hodnocení celkové, protože např. ve třídě mladých fen byly jen VD a VN, žádné V apod. a z celkového počtu 26 vlkošů byly uděleny jen 3 tituly (z toho 1 Agátce) a žádný národní vítěz ani vítěz třídy, to je normální? Protože tímto si vlastně žádný majitel vlkošů neodnesl ani pohár. Myslím si, že když zaplatíme 600,- za každýho psa by měl pořadatel připravit aspoň nějakou malou medaily apod., aspoň pro ty co získali CAC, né? Nevím jak to je u ostatních plemen, ale zdálo se mi to trochu drsný. Mimochodem, shiba byla zastoupena v neděli (to už jsme byli doma) v 7 jedincích. Byla jste tam taky?

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2005 11:29
- Nahlásit

Anonymní

Blahozelam Pekne vysledky, nabuduce bude este lepsie

shiba
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2005 20:27
- Nahlásit

Anonymní
To je moc hezké! My jsme tam nebyli, jenom jeden pejsek z mého chovu, já jsem byla ve Wroclawi, přivezli jsme si BOB

ve třídě mladých fen byly jen VD a VN, žádné V apod.
V mladých určitě nebyly VN, ty jsou jen v dorostu.

byly uděleny jen 3 tituly
Tituly nejsou nárokové a udělují se jen při vysokých kvalitách psů (nebo by tedy aspoň měly), takže i tato situace může nastat. Vítěz třídy se ale na vyšších výstavách nezadává, to je titul udělovaný na krajských či oblastních výstavách.

Udělované ceny záleží na pořadateli. Na některých výstavách jsou pohárky i pro NV nebo CACIB, jinde nejsou ani za BOB... Je to různé.

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:03
- Nahlásit

Děkuji za gratulace. Jste moc hodní.
To VN jsem asi za něco zaměnila. Musím se mrknout na výsledky až budou na klubových stránkách. Ale to V tam určitě fenečky neměly. Udivilo mě to, protože byly všechny fakt moc pěkné. Naši pejsci mi udělali opravdu radost, protože to byla vlastně taková jejich premiéra. První výstavu sice měli-krajskou, ale to byla spíš taková zkušební.
Ještě bych potřebovala mít trochu jasno v tomto: v pravidlech se píše, že když jedinec získá res.CAC, tak může si nárokovat CAC, pokud CAC získá pes, který má titul čes.šampion. To, ale musí být asi v jedné výstavě, že? Takže teď, když máme res.CAC, tak nám je prakticky úplně nanic.Nebo snad né?

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:18
- Nahlásit

O té výstavě ve Wroclawi jsem nevěděla, což je škoda, protože to máme blíž než to Brno. Ale chystáme se na Nitru, kde má být MVP a speciální výstava chrtů. Uvažovala jsem, že bych přihlásila do mladých vystavovatelů i mou starší dceru, která by si mohla zkusit jít s Agátkou, ale nevím, jestli může Agátka být přihlášena i do třídy otevřené se mnou, a pak i s dcerkou.
Váš pejsek musí být fakt krásný a ten BOB je nádherný úspěch. MOC BLAHOPŘEJI
Mějte se hezky a omlouvám se za mé stupidní dotazy.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:08
- Nahlásit

Anonymní
Taky děkuji za gratulaci.
když jedinec získá res.CAC, tak může si nárokovat CAC, pokud CAC získá pes, který má titul čes.šampion
To znamená, že kdyby fenka, která získala CAC byla už v době konání této výstavy český šampion, můžete nárokovat CAC. Ale to musíte už na té výstavě. Pokud se toto stane, většina vystavovatelů, kterých se to týká, sama osloví toho, kdo dostal resCAC, protože sami ten CAC neuplatní pro získání šampionátu. Ale není to tak, že by o ten CAC přišli, takže třeba do bodování si ho započítají normálně.
Takže pokud fenka před vámi česká šampionka nebyla, je vám ten resCAC opravdu dobrý jen tak do nějakého bodování (třeba na klubového šampiona).

nevím, jestli může Agátka být přihlášena i do třídy otevřené se mnou, a pak i s dcerkou
To samozřejmě možné je. Problém může nastat, když postoupí do semifinále - vím, že se občas stane, že dítě JH nestihne právě kvůli tomu, že je pes zrovna na řadě s posuzováním. Předkola probíhají průběžně, takže tam si zajde, když budete vidět, že máte dost času do posuzování.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:12
- Nahlásit

Anonymní
Jinak jestli chceš, napiš mi na mail shiba.zhp@seznam.cz
Ráda ti poradím, co budeš potřebovat.

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:06
- Nahlásit

Ahoj zajímalo by mě jak je to se zadáváním titulu Grandchampion,Interchampion a Multichampion..Pak dále titul CWC a CC..je těžký se ve všem vyznat,díky

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:21
- Nahlásit

nicooolca
Grandchampion
http://www.ttc-cz.com/view.php?cisloclanku=2008061 501
Interchampion
http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=jak_na_to#is ampion
Multichampion
to neni zadny ofiko titul, vetsinou se tak rika psovi, ktery je intr + narodni sampion minimalne dvou zemi a popr. + sampion prace
CWC
to je tusim titul v polsku snad odpovida CAC
CC
netusim

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:38
- Nahlásit

Jé díky moc jsi hodná..jen se ještě zeptám na národního vítěze jsou jaký požadavky?A body za různý výstavy se hoděj jen k tomu aby pes byl klubový champion nebo se to ještě někdě počítá?

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:45
- Nahlásit

A je stejný titul Český Šampion a Český Šampion Krásy?máme pulroční štěndo a máme za sebou první of.výstavu ale jsem z toho právě countrytěch titulů je moc a nemám někoho kdo by mě to vysvětlil..Ještě by mě zajímalo ted je dost aktualní davat pejska na různý aktivity jako je agility,dogdancing ale zajímalo by mě co je obedience..díky

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:48
- Nahlásit

nicooolca
k obedienci víc zde : http://www.obedience.cz/index.php

já mám 4 měsíční štěndo SBT a první of. výstava nás teprve čeká. takže v titulech neporadím

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 10:58
- Nahlásit

Já mám půlroční štěndo SBT..kam se chystáte na první výstavu?

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:03
- Nahlásit

nicooolca
národního vítěze
ten se zadava na narodnich vystavach, ale ne vzdy, to je uvedeno v propozicich
A body za různý výstavy se hoděj jen k tomu aby pes byl klubový champion nebo se to ještě někdě počítá
no a pak jeste myslim na sampiona sampionu, najdi si to na strankach CMKU
aktualní davat pejska na různý aktivity
no spis nez davat je tom delat ty aktivity s nim ne tak se poohlidni, co se u vas v okoli deje, jdete si to zkusit a co vas bude bavit, u toho zustanete

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:04
- Nahlásit

nicooolca
Asi zajedem na klubovku do Mladé Boleslavi a nebo ještě zvažuju Budějovice. Budeme ještě buď ve štěňatech nebo dorostu, tak se mi do těch Budějic moc nechce skrz dálku (jsem z Brna), když budeme ještě v nehodnocené třídě Boleslav sice není taky blízko, ale pro mě lepší cesta
Máte pejska nebo fenku? Já mám feňuli: http://picasaweb.google.cz/polus.michal/RedyFenka#

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:09
- Nahlásit

Roxana
Jo díky moc,už v tom mám trochu pořádek..já teď koukám i na ty letní výcvikový tábory,myslím že tam by se mu líbilo mezi hodně pesanama,on má hrozně rád jiný psy a feny..je to čilej pejsek a baví ho furt něco dělat tak si myslím že by nebylo od věci někam s ním chodit

nicooolca
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:12
- Nahlásit

PeKrato
Jo my taky jedeme klubovku a ještě národku v Praze a bude ještě v dorostu..My jsme z Hradce takže máme oboje relativně blízko ale třeba Budějovice nebo myslím pak je ještě Ostrava to už je pro nás daleko..My máme hafíka žíhanýho s bilýma znakamamáte krásnou slečnu,taky bych ještě do budoucna chtěla slečínku

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:22
- Nahlásit

nicooolca
Tak to se na té klubovce velice pravděpodobně potkáme My teda ještě těsně padnem do štěňat, ale to je vcelku jedno. Prahu asi nepojedem, pak v červnu půjdem zase do Brna, pokud teda nebudeme hárat (vychází to tak nějak).
Kdyžtak pod členem mám mail, tak pošli nějaké fotečky malého Odkud ho máte? My máme malou z Fransimo Bohemia.

Mar
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:24
- Nahlásit

PeKrato
jeee, tak to se tam v cervnu asi potkame! v Brne! tak si muzem jit fandit nastridacku!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:26
- Nahlásit

Mar
No jasně Ty zase dostaneš Best něco Budete ještě v dorostu nebo už známkovaná třída?

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání