Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / FCI a ČMKU co říkáte na nové podmínky?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 14:09
- Nahlásit

Už jste někdo četl? Co na to říkáte?? Vůbec nechápu jak toho žampiona udělám s další pumou... asi se na to vykašlu a budu jezdit jen zahraničí

ČMKU odsouhlasilo změnu Řádu probělování titulu Český šampion platnou od
1.1.2011 - body 1 a), b), c) se mění takto:
1) Plemena nepodřízená zkoušce: 5x CAC z toho min. 1x z MVP a min. 1x
z výstavy pořádané klubem.
2) Plemena podřízená zkoušce:
a) 2x CAC z toho min. 1x z výstavy pořádané klubem nebo MVP + zkouška
zařazující na MVP do tř. pracovní
b) 5x CAC z toho min. 1 z MVP a min. 1x z výstavy pořádané klubem
Rozhodnutí mezi variantou a, b přísluší majitelům psů. Ostatní podmínky
zůstávají zachovány.
Psům, kteří splnili podmínky platné do 31.12.2010 bude šampión přiznán podle
původního řádu.

Ale tohle se mi zase líbí Ale pochybuji, že se to změní tak, jak by si páni z FCI přáli... prostě se bude pokračovat dále, akorád s jinýma názvama...

Další ze změn v novém výstavním řádu bude známkování psů v kruhu. Dojde k úpravě pojmenování známek i definice jednotlivých známek. Návrh hovoří o těchto změnách:
a) známka Výborný se změní na Champion quality
b) známka Velmi dobrý na Výborný
c) známka Dobrý na Velmi dobrý
d) známka Dostatečný na Dobrý

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:46
- Nahlásit

leila
Šmarjá, to jsem teda nečetla a mám z toho mírně řečeno špatnou náladu. A k tomu přejmenování známek - to jsme se totálně zbláznili a budeme pojmenovávat jedničku anglicky? Proč ne německy, čínsky, hotentotsky? Vždyť to, co kolikrát vidím v kruhu dostat jedničku, rozhodně není žádná Champion quality. Bože bože....

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:52
- Nahlásit

leila
Nemůžu to na webu CMKU najít, to je v zápisu z předsednictva?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:57
- Nahlásit

leila
Jak s pumou? Snad i s foxlem, ne?

A že to musí změnit zrovna když se začínám na výstavy taky chystat. Si pořídím nějakýho vořecha a bude.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:12
- Nahlásit

pawLINka
A že to musí změnit zrovna když se začínám na výstavy taky chystat
No moje řeč! Jsem hrdá jak blázen, že mám se svým prvním psem JCh., úplně mě to nabudilo začít sbírat Ch. a ono tohle!!! Super pro člověka, kterej bydlí úplně mimo všech výstav a všude si pěkně zajede, že jo...

inu
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:18
- Nahlásit

corgi
Šmarjá, to jsem teda nečetla a mám z toho mírně řečeno špatnou náladu. A k tomu přejmenování známek - to jsme se totálně zbláznili a budeme pojmenovávat jedničku anglicky? Proč ne německy, čínsky, hotentotsky? Vždyť to, co kolikrát vidím v kruhu dostat jedničku, rozhodně není žádná Champion quality. Bože bože....

pod to se podepíšu... blbosti schvalujou a na důležitý věci kašlou

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:20
- Nahlásit

no jéje, kterej chytrák tohle zase vymyslel teď budou šampiony sbírat už opravdu jen ti velkochovatele, jejichž jedinou náplní je jezdit po výstavách. no co už, ještě že nemám takové ambice, aby mě to nějak extra naštvalo.
změna názvosloví je absolutní úlet, tady už je fakt možný všechno by mě zajímalo, co se tím jako změní, kromě toho, že známka 1 bude znít fakt světově

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:23
- Nahlásit

pawLINka
S pumou to bude mnohem komplikovanější. Pumoklub totiž funguje pod značkou "kamarádíme s předsedovýma". Gdo nekamarádí jde proti fšem a musí být zničen . Takže na klubový titul může úplně s klidem zapomenout. Když předsedovi hodně nakrká (jako že se snaží : D) tak ji nejspíš na klubovku ani nepřijmou přihlášku. Což s klidem můžou. A pak může na nějaký šampionát s klidem zapomenout

inu
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:23
- Nahlásit

co se tím jako změní, kromě toho, že známka 1 bude znít fakt světově

ega některejch vystavovatelů poplachtí až do nebes?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:25
- Nahlásit

inu

ega některejch vystavovatelů poplachtí až do nebes?
jo, to jako jo. některé z našeho klubu už úpe vidím

inu
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:26
- Nahlásit

PeKrato

některé z našeho klubu už úpe vidím
to bude asi všude stejný

ajunka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:56
- Nahlásit

no mě osobně nejcvíc viděsilo že CMKU odsouhlasila odstolu že se hovíci budou posuzovat podle barev větší hovadinu snad ještě nevymysleli

Majesty
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:35
- Nahlásit

Tohle je opravdu tak typické pro naši skvělou zem. Čím větší pitomost, tím větší šance na schválení. Docílí jen toho, že bude jezdit na výstavy méně lidí. Každý si udělá nutné minimum pro uchovnění a tím to končí. Stane se z toho záležitost bohatších vrstev a my pracující s platem daleko za průměrným budeme sedět doma.
A přejmenování hodnocení......, to už jen dokládá stupiditu toho všeho. Asi budu muset zpátky do školy a všechny dvojky si nechat přepsat na jedničky. Kde zůstal zdravý rozum....???????

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:51
- Nahlásit

ajunka
bacha na to podle barev se začali posuzovat všechna plemena co neměli protesty na čmku!!! Tudíž pumi, kterých je v republice cca 10 se rozdělili taky podle barvy, takže teď už prostě konkurenci mít nikde nebudeme páč bude pumi bílý pumi šedý pumi černý možná ještě pumi plavý.....

pawLINka
Hele u foxů je to snažší mají pracovní třídu, tudíž i zkouška z výkonu tam je takže stačí 2xCAC + třeba barvářky ;)

corgi
je to tady:
http://cmku.cz/index2.php?stranka=dokumenty

toto je od FCI Příloha č.7 k zápisu P ČMKU ze dne 23.2.2010/výstavní komise FCI/
a toto od ČMKU Zápis P CMKU ze dne 23.2.2010

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:53
- Nahlásit

Majesty
jinak změna hodnocení přišla od FCI a platí celostvětově ;) ještě to teda není úplně uznané ale plánuje se to... stejně jako titul BOS pro CACIB psa či fenu, který nedostane BOB ;)

Majesty
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:09 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

leila
Už jsem to prohledal a pročetl, nic to ale nemění na tom, že je to podle mě blbost. Pes kterej je dva roky na úrovni dobrý, bude najednou v podstatě na úrovni VD, kvalita půjde podle mě dolů. Ale není to tak hrozný, to mohli změnit jen název "véčka" a ostatní nechat, ale to přidělování je na prd.
Jestli to chápu dobře, tak chtěli zvýšit návštěvnost, tak jakože logicky víc potřebných titulů = víc návštěv (a taky více korunek ), ale paradoxně bude jezdit lidí méně. V dnešní době každý šetří a jet na druhý konec republiky kvůli titulu? To si počkám na nějakou bližší výstavu, jenže se mi zase protahuje čas, to se na to můžu tak akorát....

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:24
- Nahlásit

Majesty
Přesně tak jak píšeš, ovšem kdyby se rozhodčí drželi toho jak to je myšleno FCI tudíž že Champion quality dostane jen ten kdo si ho opravdu zaslouží třeba jen 10% psů co dostane V je daleko lepších než zbývajících 90% s V ale podle nynějšího hodnocení se to nepozná... tak jsem to tedy pochopila já... kde jsou doby kdy byl člověk hrdý, že jeho pes dostal VD, ač sem mladá kupodivu si to ještě pamatuji....

To si počkám na nějakou bližší výstavu, jenže se mi zase protahuje čas, to se na to můžu tak akorát....
Je to tak, já měla s mladou plán udělat šampióna a pak se na to vykašlat... teď jsem stanovisko pomalu přehodnotila... hold s foxlinou mám štěstí, že nám do toho ještě nešpárali a stačí 2 CAC ale pumi hold bude makat jak mourovatá a kašlu na nějaké výstavy u nás...

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:29
- Nahlásit

Biluška
Když předsedovi hodně nakrká (jako že se snaží )
pche paní, já jen vyjadřuji svůj názor, který mám potvrzený i u zahraničních chovatelů a komu se to nelíbí.... není divu, že se maďaři v čr nějak neujali ( i když teda nevím jestli je to jen výhradně díky tomu )

Jinak panííí víte co budete mít? Budete mít psychologickou přednášku, jako na té schůzi, budete se informovat o socijálních vztazích mezi členy musíte pak referovat

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:43
- Nahlásit

leila
titul BOS pro CACIB psa či fenu, který nedostane BOB
Na Best of Opposite Sex jsem zvyklá z Cruft's - tam si člověk zvykne na leccos - ale že budu tady v ČR lítat jak hadr na holi, abych nasbírala 5 CACů, když kdejaký cizinec dostane u nás šampiona za 1x CAC, to mě teda fakt nasírá...

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:44
- Nahlásit

Biluška
Pumoklub totiž funguje pod značkou "kamarádíme s předsedovýma"
Nejen pumoklub, prosím...

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:47 - Změnil/a: leila
- Nahlásit

corgi
je mi to jasné no... taky mě to nakrkalo... kor ještě si vymyslí, že chcou CAC z klubovky, kde když si klub nezve zahraniční rozhodčí je předem dáno jak to dopadne

Jinak s tím 1xCAC je to v rámci recipoční čijaksejmenuje dohody a platí to vzájemně takže když vyrazíš do těchto zemí, máš jejich šampiona za jeden CAC taky, tak jsem to alespoň pochopila...
tuná jsou ty země:
Dánsko
Estonsko
Finsko
Kypr
Litva
Lotyšsko
Norsko
Rusko
Švédsko

EDIT:
mě k tomu tak napadlo, jak to po sobě čtu, že šampioni čr budou z největší části psi funkcionářů klubů hm.... už se na to opravdu těším

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:55
- Nahlásit

leila
Budete mít psychologickou přednášku, jako na té schůzi, budete se informovat o socijálních vztazích mezi členy
Gdo přednáší?
Já se snad stanu členem, tam je furt takové zábavy

musíte pak referovat
Samozřejmě, pořídím si zápisky a udělám z nich referát

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 18:58
- Nahlásit

Náhodou nám ty barvy zase zkrouhli a co dřív chodilo zvlášť, teď od letoška chodí dohromady a je to pohroma.
Jinak ta změna názvosloví jsem pochopila, že je to zatím návrh na FCI, tudíž není jistý, jeslti to vůbec projde.

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:04
- Nahlásit

Biluška
Gdo přednáší?
bych řekla, že pan velkýpsycholog sám

Já se snad stanu členem, tam je furt takové zábavy
no to Vám povím paní, strašná zábava ale nevím jestli to za ty šílený prachy stojí

Samozřejmě, pořídím si zápisky a udělám z nich referát
v to doufám, bude to jistě poučný

Maya
Náhodou nám ty barvy zase zkrouhli a co dřív chodilo zvlášť, teď od letoška chodí dohromady a je to pohroma.
no ono záleží u jakých plemen to je apod... já chtěla konkurenci, aby, když přijede zahraniční rozhodčí, věděla na čem jsem... teď se můžu jít akorád tak klouzat, jestli nikdo do 3let nedoveze černou pumi, budeme tu zase samy a to se pumíčci docela začínají objevovat... ale prostě černá je docela vzácná

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:06
- Nahlásit

leila
tuná jsou ty země:
No jasně! Já, vidlák vidlákovitej, co byl nejdál pět metrů vod vrat, si zajedu na Kypr! No to bude dovolená, u móře, né u rybníka, jako doteď... A Finsko! Ty jezera, ty fjordy, tam bude taky hezky!

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:10
- Nahlásit

corgi
hele to bylo jen vysvetleni k tem cizincum a jednomu CAC ;) plati to opet pouze pro tyto zemne.... uz vidim jak Kyprani dojizdi do ceska pro žampijóna

Majesty
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:11
- Nahlásit

No jasně. Taková dovolená se vyplatí.... Já osobně pojedu na jeden zátah Švédsko, Finsko, Norsko a Dánsko. Když už budu na tom severu. Projedu se pěkně lodí a když se zadaří, budu mít při jednom 4 x šampiona. Mám velké auto, tak kdyby se chtěl někdo připojit.....

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:13
- Nahlásit

Majesty
Beru, vezmu si v práci dovču na pár dní a sjedem to...

leila
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:14
- Nahlásit

Majesty
hele my jedeme navíc ještě Lotyšsko, Litvu, Estonsko a Rusko hned by mohl být 8x šampión, ale kašlu na to užjeme si tři nádherné měsíce volna, se psiskama v přírodě se starýma známíma z oněch zemí

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:14
- Nahlásit

leila
bych řekla, že pan velkýpsycholog sám
Rudík je člen pumoklubu?

ale nevím jestli to za ty šílený prachy stojí
Přestanu chodit do kina, nezaplatím poplatek do knihovny a zruším oututývý. Místo toho všeho budu jezdit na schůzi

teď se můžu jít akorád tak klouzat, jestli nikdo do 3let nedoveze černou pumi, budeme tu zase samy a to se pumíčci docela začínají objevovat... ale prostě černá je docela vzácná
Si stěžuj, Belina je jediná stříbrná širokodaleko, nejspíš ve středním vesmíru . A neříkej, že šedých je plno, Bibinka není šedá, ale stříbrná, má to napsáno v papírech

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání