| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 14:03 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Absolutně se v tom teda neorientuju. V dietních granulích. Nemáte někde tip, které by mohly vyhovovat fence Jack Russell teriéra? Ta Moula přibírá snad i ze vzduchu. Za ten měsíc, co je u mě, je jak špekáček. A ty cecky nalitý.
Jinak na ceně až tak nezáleží.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:02
- Nahlásit
impact
Cecky nalitý? A to měla štěňata nebo by to mohla být faleška? Každopádně já než sáhnu po dietních zkusím prostě ubrat ty normální - pesan to má tak, že když mu uberu 20-30g denně, je po měsíci vychrtlej (13kg pes).
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:13
- Nahlásit
corgi
Nn, to nejsou nalitý jako při falešce nebo březosti. Prostě jsou nalitý sádlem. A nejenom cecky, je jak koule.
Jinak já krmím hlavně maso (kuře, vepř s minimem tuku). Krmím všechny tři jacky stejně, ale ti dva prostě nemaj čas přibrat. Moule už dávám tak 1/4 masa, 2/4 zeleniny a 1/4 rejže nebo vločky, i celkově jsem dávku snížila, ale ona je furt tlustější a tlustější. Ne jako březí, ale tak pěkně se obaluje sádýlkem ze všech stran.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:28
- Nahlásit
impact
Moule už dávám tak 1/4 masa, 2/4 zeleniny a 1/4 rejže nebo vločky, i celkově jsem dávku snížila,
Hele, tak zkus uplne vynechat prilohu typu ryze, vlocky.. Davej ji jen maso + poradne zeleniny, at se zaplacne. A veprovy s minimem tuku? - je i tak tucny jako prase, to vynech uplne, radsi ji misto toho davej rybu nejakou.
Ja takhle za rok zhubla rotvici o neuveritelnych 9 kg a to jde o veteranku, ktera toho moc vzhledem k hnatam nemuze nachodit.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:36
- Nahlásit
Fifi
Při dnešních cenách ryb se mi do toho moc nechce.
Jinak jsem krmila i kuře, ale stejně chuj po tom. Za chvíli ji budu před sebou koulet.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:27
- Nahlásit
impact
Taky bych zbytečně nepřecházela na granule, jestli krmíš takhle. Uber ty sacharidy a tuky a uvidíš... Ze vzduchu přece nabírat nemůže - leda že by potají žrala mouchy, nebo co (štítná žláza ok?)
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:39
- Nahlásit
corgi
No já nekrmím jen maso. Krmím to, co mi přijde pod ruku a z granclí teda Acanu a nebo Trainera. Podle času. Zase pro mě bude jednodušší jí nasypat grancle než vařit dvě různý žrádla, ptž to při třech pracích nestihnu. Už tak to mám tak tak.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 19:34
- Nahlásit
impact
No jo, to víš, my nezaměstnaní občas zapomínáme, že jsou i lidi, co pracujou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 19:43
- Nahlásit
impact
Zase pro mě bude jednodušší jí nasypat grancle než vařit dvě různý žrádla, ptž to při třech pracích nestihnu. Už tak to mám tak tak.
Hele, na tenhle argument sem uz mirne alergicka. Taky makam jak sroub. Maso flaknu rozmrazit v noci, zeleninu si muzes predstrouhat dopredu (a ikdyby ne, tak to zabere pet minut casu). Vlocky dosypes dycky. V CEM je to slozitejsi, nez nasypat granule??
No já nekrmím jen maso. Krmím to, co mi přijde pod ruku a z granclí teda Acanu a nebo Trainera.
Tak jestli cubis dostava granule i maso - byt oddelene, tak se nediv, ze pribejva. To chce bud anebo, jsou takovy organismy, co se jen podivaj na pytel grancli a kilo navic.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:13
- Nahlásit
Fifi
jsou takovy organismy, co se jen podivaj na pytel grancli a kilo navic.
Já ti nevim, Beska má kilo navíc, i když se podívá na zelnou hlávku .
impact
a co prostě snížit dávku? Naše Šeltie má krmnou dávku cca o 1/3 menší než o dvě kila lehčí seniorka.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:20
- Nahlásit
Fifi
V čem je problém? V tom, že jsem krz psy koupila baráček se dvorečkem. Mám tři, slovy TŘI práce, abych to všechno utáhla. Jsem sama, nehodlám se s nikým dělit. Neber to, že si stěžuju. Co jsem si vybrala, to mám. Než jdu ráno do jedné práce, vstávám o dvě hodiny dřív, abych šla se psama na pole. Večer chodím po druhé práci o dvě hodiny později spát, abych šla se psama ven. Baví mě to. Ale bohožel jedno je jistý - nemám ani pět vteřin času navíc.
Proto hledám nejschůdnější variantu. A proto jsem chtěla poradit dobré light granule.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:23
- Nahlásit
kachna_
Snižuju, snižuju. Ale když ona tak smuuutně kouká, když to na tři kousnutí spolkne a ostatní maj ještě plno.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:33
- Nahlásit
impact
Jinak já krmím hlavně maso (kuře, vepř s minimem tuku). Krmím všechny tři jacky stejně, ale ti dva prostě nemaj čas přibrat. Moule už dávám tak 1/4 masa, 2/4 zeleniny a 1/4 rejže nebo vločky, i celkově jsem dávku snížila, ale ona je furt tlustější a tlustější
No já nekrmím jen maso. Krmím to, co mi přijde pod ruku a z granclí teda Acanu a nebo Trainera. Podle času. Zase pro mě bude jednodušší jí nasypat grancle než vařit dvě různý žrádla,
Proto sem ti psala, at krmis bud maso se zeleninou (mnou odzkouseno, ze tak cokla zhubnes) anebo granule. Znacku ti neporadim, asi to je sumak, srot jako srot, ne?
Snižuju, snižuju. Ale když ona tak smuuutně kouká, když to na tři kousnutí spolkne a ostatní maj ještě plno
To je vyhoda "diety" barf, nechteny nahradis necim jinym, pes je zaplaclej a hladove necumi po ostatnich.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:50
- Nahlásit
Fifi
Přesně to jsem nechtěla. Rozjet debatu grancle vs. vařené. Proto byl tak jasně a stručně dotaz položen.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:56
- Nahlásit
Hele určitě bych dávala lightku a nesnižovala dávku normálních granulích,to fakt můžeš skončit na třech granulkách s totál hladovým psem a výsledek nula. V ganulích se teda moc nevyznám,páč taky krmím masem, ale určitě bych šla do nějaký holistický receptury. Doporučila bych Eagle pack,ale ten v Čechách končí, prej je dobrá ta nová Acana a vyjde i slušně cenově
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:01
- Nahlásit
jana33
No já právě nabyla dojmu, že u light granulí není light o třech granulích, jak říkáš.
Na tu Acanu light jsem už koukala, ale zase mám obavy, jestli ji v tuté díře seženu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:03
- Nahlásit
impact
Proto byl tak jasně a stručně dotaz položen.
Holt se tu obcas stava, ze reply sklouzne nekam, kam si to tazajici nepredstavuje.
Proste mi prijde jednodussi upravit fenuli krmeni masem, kterym - jak sama pises, hlavne krmis. A neboj, nic si nerozjela.
Tak si kup lightku od Acany ci Trainera a zkus, zda ti na tom zhubne.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:05
- Nahlásit
impact
éééé a co objednat přes net? Kdybych byla odkázaná na to,co seženu u nás v díře,tak žereme kořínky a psiska si chytaj srnky a zajíčky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:33
- Nahlásit
impact
u light granulí není light o třech granulích
O čtyřech.
Na výstavě jsem na to nadávala a spoluvystavující z kruhu říkala, že dává 50 g lightek denně cca osmikilovému psovi. Beska sice hubne strašně pomalu, ale aspoň dostává 100-150g potravy denně.
To že dožere dřív než ostatní doháním tak, že jí dávám takovou tu hubenou žvýkací tyčinku nebo šlachu. Když smíchám maso a zeleninu vybírám tu část, kde je nejvíc zeleniny a nejmíň masa, nebo jí přistrouhám kousek zeleniny. Myslím, že je to rychlejší než krmit dvojmo. Když někam jedeme a mají granule, beru seniorku, ne adultku (seniorka má míň tuku)
Ještě bych ti zkusila poradit, zkus se poptat, jestli někde nemají ještě v akci (z dubna nebo května) royal canin kočka 2 kg + protihltací miska zdarma (mám vyzkoušeno, trochu to zpomalí)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:38
- Nahlásit
kachna_
protihltací miska to pořídím labradorům
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:43
- Nahlásit
impact
Já mám dobrou zkušenost s redukční veterinární dietou od Eukanuby, mám labinu (cca 30 kg), normálně baští 25 dkg Brit care senior + zeleninu, dokáže na tom přibírat. Když to dotáhne na 32 kg tak jí koupím pytel téhle diety - vám by stačil 5 kilovej. Těch na její váhu dostává 18 dkg denně, granule jsou dost porézní, když se to zaleje vodou, je toho plná miska. Nemá po nich hlad, ale nesmí dostávat nic mimo kromě ovoce a zeleniny. Na 10 kg pytli shodí tak 4 kg a pak zase půl roku baští svoje seniorky. Některý fenky se holt na jídlo jenom podívaj a už mají kilo nahoře.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:44
- Nahlásit
kachna_
Já se dívala na tu Acanu a pro snížení hmotnosti je doporučená dávka 95-140g a pro udržení hmotnosti 105-170g. Já teda nevím,kolik se dává normáních granulí,ale asi to takovej rozdíl nebude,ne?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:22
- Nahlásit
jana33
No poslat, to zaplatím víc za počtu jak za grancle. Jinak jdu asi kouknout, jestli nemá trainer lightku. Tu mám dvě prodejny přímo Trainerácký.
Jo a začínám mít dojem, že to bude pěkná faleška.
Atika
Eukanubu nebrat už jen z principu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:27
- Nahlásit
impact
Acanu light ti můžu sehnat od velkododavatele, kde bereme my...
Má navíc mnohem nižší ceny než ve zveráku...
S hubnutím zkušenosti mám a můžu říct, že jsme to zvládli i bez light krmení. Dostávala pořád maso, jen menší porce. Pokud jsem s ní cvičila a tudíž ji krmila piškotama, tak jsem jí dala na večeři o to míň masa. Prostě to jde když se chce i bez light granclí
A vykašli se na dávkování na krabici - co kus, to originál...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:58
- Nahlásit
impact
Nojo mě nějak nedošlo,že bys objednávala pro malýho psa,takže malý balení. Já žiju v jinejch dimenzích
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:00 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Tak asi že by?
http://www.a-foods.cz/natural_05.htm
jana33
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:04
- Nahlásit
Zajímavý, že v lightkách je vepřové sádlo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:07
- Nahlásit
pawLINka
jo,to mě taky dostalo
ale když je tam ten ďáblův pařát,tak bych do toho šlo,akorát bacha,co ti to z toho psa udělá
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:09
- Nahlásit
jana33
ale když je tam ten ďáblův pařát,tak bych do toho šlo,akorát bacha,co ti to z toho psa udělá
Třeba z ní bude taky saň jako z těch dvou zmijí. Ona je zatím taková moc klidná.
pawLINka
To mě nenapadlo.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 13:12
- Nahlásit
Garcinia cambogia pomáha spalovat tuk a udržovat svalovou hmotu. To potřebuje.
Ďáblův pařát obsahuje harpagosid , protizánětlivou substanci s příznivým efektem na zdraví kloubů. To by se jí mohla hodit na tu zlámanou nohu.
Exkluzivní směs antioxidantů extrahovaných z citrusových plodů (naringin, hesperidin, qurcetin a rutin) pomáhají bojovat proti buněčnému stárnutí a udržují zdraví dutiny ústní. No tak tohle se jí hodí taky.
Heřmánek a prebiotika mají protizánětlivý a dezodorizační účinek, pomáhá zlepšít trávení. S trávením má taky problém.
Zdají se být ideálními a dobře dostupnými granulemi. Otázka je, zda to všechno krásně napsaný bude fungovat.
|