| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:24
- Nahlásit
můj nic
nechali jsme psinu loni vykastrovat, do podzimu přibrala 4 kila, takže od Vánoc dostává dietní granule, už teda nepřibírá, ale neshodila ani deko
má dysplazii, takže jí nadváha fakt nesvědčí, ale ani ji nemůžu nějak extrémně honit
veterinář mi řekl, že podle jeho zkušenosti si psi lajtkou udržují váhu, ale na zhubnutí bych měla koupit redukční dietu (Hills) - máte někdo podobnou zkušenost?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:36
- Nahlásit
vendamam zkusenost s trovetem,je to taky veterinarni krmivo a je daleko levnejsi nez hillska a daleko chutnejsi pro psa,muj pes mel kralici a moc mu to jelo,muzu skvele doporucit,je taky po kastraci,ale nezhubl ani deko,ale ja si myslim,ze to bude tema hormonama,momentalne ho krmim,ryze a kapsicka(kralici,kruti) a za tyden zhubl ctyri kila!!!!dnes tim asi skoncim,po deseti dnech nemuze ryzi ani videt!takze mu fakt pomohlo tohle,jinak co se tyce po te kastraci,taky jsme se drzeli zasad a stejne to vubec nepomohlo,kynul dal,asi i po vzduchu,protoze dostaval jen ctvrtku davky,kterou ani nedozral,asi taky zalezi kolik vasemu pejskovy je.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:40
- Nahlásit
venda
Když potřebuju psy shodit po zimě, uberu maso a přidám granule, snížím dávku a hlavně přidám pohyb. Pak se každý den maká se psem, s každým jednotlivě aspoň hodinu a jinak ještě výběh jak si sami řeknout...F měl v zimě 28 a je na 25, bylo to během měsíce? Buca má 26,5 a musí shodit na 23,5-trošku jsem ji překrmila, myslím že to do jedné akcičky taky zvládnem. Fakt je na těch čoklech, na všech, vidět, že ty kiila navíc jim vadí, zpomalujou je, vždycky když zhubnou, jsou akčnější a veselejší. Ale nikdy to nedělám tak, že by měli lightku, to né.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:54
- Nahlásit
nemethova5
psina je celkem mladá, je jí 2,5 roku, ale s tím jak přibrala se začla míň hejbat, takže takovej začarovanej kruh - přibrala po kastraci - míň běhá, míň běhá - nehubne
ale po 3 měsících dietních granulí už musim zvolit něco jiného, tohle jen zastavilo to tloustnutí
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 22:10
- Nahlásit
Protože kokršpaněl je většinou vždy potenciální tlouštík, dělám co můžu, aby si udržel váhu. Není teda kastrovanej, ale zato by pořád žral. Dostává 2/3 dávky granulí (normálních, ne light), ale protože je to objemově málo, míchám mu to buď se strouhanou mrkví nebo mírně předvařenou brokolicí v poměru 1:2. Nedávám žádné komerční pamlsky ani uzeniny, cvičím na sušené plíce nebo na maso (vařené i syrové), smí 2 piškoty denně (za česání), zeleninu a ovoce neomezené (kedlubny, paprika, jablka...). Spolu s 3 hodinami pohybu denně je to tak akorát, že nehubne ani netloustne.
Podle předchozího kokra, se kterým jsem měla stejný problém, ale řešila jsem ho pozdě, až už ztloustnul, si myslím, že největší vliv má to, co se mu dává mimo normální krmnou dávku (všechny pamlsečky jsou strašně kalorické, půlka rohlíku je pro tak velkého psa skoro jako jedno jídlo). A pohyb - má-li už potíže, pak kratší, méně náročný a častěji, aby se to posčítalo, myslím, že ty 2hodiny denně by měl dostat každý pes.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 22:15
- Nahlásit
Falcoto je vsechno pekne,ale pokud chodi pes do roboty hlidat,kde se fakt nabeha a jeste k tomu nedozere ani ctvrtinu te davky a je mu devet let,nic komercniho nedostava,taky a hodne zeleniny a ovoce,nastesti pecivo on nerad,je to fakt zacarovany kruh a kazdy pes je specificky
vendatak to je jeste mladounka,beha min,protoze nabrala a boli ji klouby,zkusila bych ten trovet a jak pise falca,davat hodne zeleniny a ovoce a tu davku jeste rozdelit na dve porce,radila mi vetka nedavat celou krmnou davku najednou,ale nadvakrat,no je fakt neco jineho devitilety pes a skoro trilety
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 22:22
- Nahlásit
nemethova5
problém je, že ona ovoce ani zeleninu nejí (naštěstí by nežrala ani rohlík) a ke všemu je celý den doma s tchánem, který váží 120 kg, takže vysvětlit mu, že ten pes je tlustej, když na něm neni zatim moc vidět, prostě nejde
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 22:24
- Nahlásit
Tak oba 5x denně na půlhodinovou vycházku
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 23:33
- Nahlásit
vendano tak to je mi jasny,ja bych to nenapsala lip,co napsala falca,prochazky treba
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 04:03
- Nahlásit
venda
a není to tím, že nedostává jen granule, ale "něco k tomu"? To neuhlídáš a nevíš, co jí tchán cpe ještě bokem... Psice teď bydlí u mamky a taky mi přjide tlustší než byla (přitom vím, že mamka procházkuje fakt poctivě a pesan je venku hodně často)... Jenže... Když přijdu domů, vidím, že dostává víc granulí, než by měla (15 kg pytel sežranej za 4 měsíce místo za půl roku). Žere Brit light senior. A jsou tam dávky jednak pro ty senioory a pak pro psy, kteří to žerou, aby šli s hmotností dolů... Já jí dávám dávku pro cca 8kg psa, protože tolik by měla v ideálním případě vážit... Problém je v tom, že pak se dozvím, že támhle na návštěvě dostala piškoty s tvarohem a támhle tohleto a támhle tohleto... A pak je z ní kulička i při těch light granulích... Takže bych ošéfovala, aby nedostávala NIC místo nich, pokud chceš, aby ti shodila... Já ty granule z veverčiné dávky používala jeden čas i jako odměny... Nedostávala prostě vůbec nic krom těch granulí...
Jinak známej vet mamce radil vzít míček a psisko vylítat s ním... Že pak ta hmotnost půjde dolů, jenže naše obluda neaportuje... pokud ta tvoje psice jo, můžeš zkusit i ji rozhejbat a rozběhat...
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 07:05
- Nahlásit
No pokud ma dysplazku a nadváhu,tak balonky určitě nee To brždění je strašná zátěž na klouby Ale plavat může bez omezení - zlepší si kodici,zpevní svaly a to bez zbytečné zátěže pro klouby A samozřejmě ohlídat tchána - třeba jí dává něco bokem
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 21:45
- Nahlásit
Mucholabka
Buca má 26,5 a musí shodit na 23,5-trošku jsem ji překrmila, myslím že to do jedné akcičky taky zvládnem
miss mokre tricko?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:46
- Nahlásit
Já hubnu naši labradorku redukční dietou od Eukanuby (veterinární). Dává se jen 16 dkg denně (na 30 kg váhy psa), ale granule jsou hodně porézní, takže po zalití vodou je toho plná miska. Pejsa nemá hlad, ale jako pamlsky smí jen ovoce a zeleninu, což jí nevadí, je pažravka. Kupuji 10 kilo, má to skoro na tři měsíce a obvykle shodí tak 4 kila. Je jí 8 let a má atrtozu na přední pacině, takže není moc ochotná se honit. Když jí to bolí, tak se celou procházku vleče 15 m za mnou a prostě nezrychlí, to se pak pohybem hubne těžko.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 10:56
- Nahlásit
argosek
Prave dumam, proc prave 23,5? Ze by se tady dely nejake certoviny?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:20
- Nahlásit
23,5 je váha na které vypadala moooc dobře, a na wp sprint a wp by měla mít co nejmíň, je to výhodné, páč se tam přepočítává.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:36
- Nahlásit
Ahaaa. A to ji pak taky pribude toliko jizev jako F.? Kdyz uz jsme u toho, nebylo to zrovna to, co si puvodne B. neprala? Hezke. Napred kryti, pak tohle. Ale ale a pak ze zachrankyne pejsku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:44
- Nahlásit
impact
Můžeš se zeptat Biluše, jak to vypadá s mým kalendářem, resp. s kalendářem feny do konce léta-každý týden má nějakou akci. F se mi serval s Hektorem. Dříve-někdy na podzim, v autě s Drakem, když k němu proskočil oknem. B u mě o víkendu byla a psa viděla. Ve své pozici si takové aktivity dovolit fakt nemůžu. Běž prudit jinam, třeba Baltuse, nebo běž podporovat Doggyho v jeho skvělé činnosti a vybírej mu na to prachy. Jsi tím nějaká posedlá.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:55
- Nahlásit
impactznam muchose osobne i jeji psiska,socializovanejsi fenu jak je bucca neznam,kdyby takhle nekdo delal s takovyma psama,neni s lidma problem!ono je krasne se do nekoho navazet,kdyz toho urciteho cloveka neznate,kdyz chci kritizovat,tak si neco o tom dotycnym zjistim a ferda?to je kapitola sama pro sebe,kdyby ho mela od zacatku,tak se ten pes chova jinak,takze se chova jak se chova.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:55
- Nahlásit
No ty si hlavne ze sve pozice nemuzes dovolit to priznat.. Stydis se za to, co delas?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:56
- Nahlásit
impacta co jako dela,to by me velice zajimalo
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:59
- Nahlásit
nemethova - Vis, kdybych jasne nevedela o Much. kontaktech na Slovensku, taky bych mozna slepe verila.. Mi je to ae v podstate fuk. Ona ta pravda jednou stejne vyjde jasne najevo a vy prohlidnete..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:01
- Nahlásit
impact
Kdykoli můžeš přijet se podívat v jakém stavu psi jsou.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:03
- Nahlásit
Much - ja se divat na psy nemusim. Svet je malej...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:03
- Nahlásit
impacta co je na tom spatneho,ze ma kontakty na slovensku,provozuje snad psi souboje,nebo snad co?ja nikomu slepe neverim a za druhe kdykoliv k ni muzu prijit na navstevu,bohuzel jsem jeste nebyla,nemam tolik casu abych si hrala na compu,ted zrovna siju,jinak porad makam
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:04
- Nahlásit
nemethova5
provozuje snad psi souboje
Asi už to tak bude když to říká ona
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:11
- Nahlásit
impact
No jestli narážíš na to, co si myslím, že narážíš tak se holka moc ošklivě pleteš.
Muchoš u nás byla s Bucou na agility. Pes, který dělá ty aktivity co si myslíš, že dělá se asi těžko bude pohybovat úplně navolno mezi smečkou dalších psů (a fen), že? A myslíš, že takový pes bude sedět a dívat se zatímco se moji dva psi pustili do sebe a rvali se o balonek? Zatímco já a Muchoš jsme k nim sprintovali přes zahradu a trhali je od sebe?
Já teda o picbulech a jejich sportech vím kulový s přehazovačkou, ale tohle mi nějak nezapadá do celkovýho obrázku co o nich mám
A canisterapeutický zkoušky asi taky většinou neskládají, že?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:12
- Nahlásit
Much - kdyz uz nic, tak tady ze me nedelej pred ostatnima blbecka.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:16
- Nahlásit
Bi - tak si ten obrazek sloz znova a poradne..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:20
- Nahlásit
impact
tak si ten obrazek sloz znova a poradne..
No snažím se. Žádný psí zápas jsem nikdy naživo neviděla (a dá-li pánbůh tak neuvidím ). Žádného takového psa osobně neznám. Takže mi nezbývá než věřit slovům zkušenějších. A ti říkají, že pes trénovaný na souboje je nesnášenlivý s jinými psi. Je to tak? Nebo je ten pes normálně kamarádský a když se zavře do arény tak se změní v ďábla? Mi to když tak vysvětli, prosím, páč já o tom fakt dohromady nic nevím, tak to se pak ten obrázek skládá dost blbě.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 12:29
- Nahlásit
No tak s tema zapasama jsme na tom stejne. Aby nahodou nevznikla mylka, ze takovy veci podnikam. Ale co jsem tak mela moznost predevsim na netu studovat, tak prumerne inteligentni pitbull pry umi rozeznat, kdy je v ringu a kdy ne a podle toho jedna. Ae to je fuk, resi se tady nadvaha. Jen se mi uz par mesicu nepozdava neci jednani, tak jsem mela cukani na to poukazat.. Jako byste neznali impact.
|