| Autor |
Zpráva |
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 10:08
- Nahlásit
Nemáte nějaké zkušenosti jaký prostředek nejlépe platí na klíšťata? Potřebuji sehnat něco šetrného aby to nějak nepronikalo nějaké svinstvo pod kůži, protože holka má jaterní nedostatečnost a jaýkoli sajrajt špatně odbourává. Ale na druhou stranu máme i potíže s imunitou, a chytit infikované klíště by byl galaktický problém (dříve jsme očkovali na boreliózu, teď jsme vynechali kvůli snížené inmunitě - doktor očkování nedoporučil). Nevím zda na to jít přes spoty, nebo Frontline sprej, nebo je něco přírodního (vitamín B?)..
|
nadidlo
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 10:23
- Nahlásit
Pokud nemůže mít něco co proniká do kůže, tak ani Frontline sprej není dobrá volba, není to, že by se držel jen v chlupech, taky půjde do kůže.
Kdyžtak po každé procházce vyklepat, prohlédnout, venku se vyhýbat problematickým místům.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 10:44
- Nahlásit
Napadlo mězkusit Sergeants Spot-on Natures Guardian (http://www.veterinarnipece.cz/sergeants-spot-on-n atures-guardian-3713.html), což by měl být přírodní prostředek. Ale nevím, nakolik by byl účinný.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 10:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Já myslím, že třeba ten Frontline spot pod kůži neproniká, ale drží se na povrchu. Proto se ztratí účinnost po vykoupání šamponem.
Zase Stronghold pod kůži proniká.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:03
- Nahlásit
aren
Já myslím, že třeba ten Frontline spot pod kůži neproniká, ale drží se na povrchu
Účinná látka - fipronil - se naváže na tukové substatnce kožního mazu, pomocí něhož proniká do kožních struktur, konkrétně do chlupových váčků a mazových žlázek. V nich je ukládán a postupně uvolňován zpět na povrch kůže a na srst, kde dlouhodobě udržuje účinnou koncentraci. Blechy a klíšťata jsou zahubena po kontaktu s touto látkou při pohybu na kůži / v srsti.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:14
- Nahlásit
jablunka
Aha.. a myslíš, že by to mělo nějaký vliv na játra? Jde o to nevystavovat holku něčemu, co by pak muselo tělo odbourávat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:21
- Nahlásit
jablunka
Díky, takže by Frontline neměl ohrozit pejska s jaterní nedostatečností. Do jater se vůbec nedostane.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:25 - Změnil/a: Jassica
- Nahlásit
No ten Frontline co mám momentálně doma už nebude k použití Je tady někdy od minulého léta. Tak myslíte, že Frontline (nový tedy jo?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:26
- Nahlásit
Jassica
aren
tak snad kdyz je ta ucinna latka v epidermu, tak se nejspis dostane do krve ne? a kdyz je v krvi, tak se nejspis telo bude snazit ji odbourat ... a cimpak tak asi? mozkem? plicemi? nebo zeby slinivkou?
Asi tak.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:28
- Nahlásit
Jinými slovy, ne. A co ten přírodní Sergeants Spot-on Natures Guardian?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:31
- Nahlásit
pro psa s jaterní nedostatečnosí bych využila asi tohle
http://www.petra.mujpes.cz/obchod/default.php?id_p ro=3696&kat=137&PHPSESSID=edd823a7bfcde587d14e22a1 0ecffee3
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 11:42 - Změnil/a: Jassica
- Nahlásit
jablunka
Z 90% odbouratelné.. hmm, podívám se na to. Díky za typ . Jen uvažuji, kam mizí těch 10%.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 12:01
- Nahlásit
jablunka
Tohle od Hery moc nefunguje.
Jassica
Zkus psa dopovat B12 a pak se mi osvěcíl od Bio-Groomu tenhle šampon s lanolinem.
FLEA+TICK SHAMPOO - protein-lanolinový šampon s přírodním insekticidem pyrethin, který s vysokou účinností hubí blechy, klíšťata a vši. Neodmašťuje pokožku. Lze použít pro štěňata i koťata. Koncentrát 1:5.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 12:32
- Nahlásit
Erin
Já nevím,nezkoušela jsem to,jen mi to přijde šetrnější,než Frontline.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 12:58
- Nahlásit
Erin
Prý to na některé psy funguje, ale nám to teda moc nezabralo
Jassica
Najít to budeš asi muset sama (za chvilku mi končí polední pauza ), ale někdo tu vloni doporučoval tuším tea tree oil na obojek a do pelechu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 13:00
- Nahlásit
Psíček
Mačeta nebo pistole.
většina lidí na klíšťata používá pinzetu, nadělá to míň škody v domácnosti.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 13:26
- Nahlásit
Psíček
většina lidí na klíšťata používá pinzetu, nadělá to míň škody v domácnosti.
ale je to docela tyrani ne?
To je, ale víš jak - zvíře je věc, tak kdo by řešil nějaké city....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 13:44
- Nahlásit
na jejich trauma kašlu, moji psi si taky nedělají hlavu z toho jaké trauma způsobí mě . Myslíš, že to bude fungovat? A nebudou ty stojánky padat?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 16:22
- Nahlásit
Psíček
a pak je mozna, ze stojanek upadne.
No to je ovšem prekérka, nevím jak ty, ale já nemám čas pořád chodit za psem a spravovat stojánek Chtělo by to vymyslet pořádné uchycení, aby nic nepadalo
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 16:24
- Nahlásit
Jassica
Teď se tu spot-ony řeší taky v jiném tématu, ale nevím, jestli by nebylo nejlepší na spot-on v tomhle případě zapomenout. Otázkou je, jestli by byl lepší třeba obojek. Nebo existují antiparaz. známky na obojek, ale s tím nemám zkušenost a osobně bych tomu ani moc nevěřila. Ale možná se pletu a najde se tu někdo, kdo je kupuje a potvrdí, že fungujou...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 16:27
- Nahlásit
Jassica
Jo, a s tím B-12, už jsem to taky psala do jiného tématu - vůbec tomu nevěřím, švagrová se tím dopovala celé léto a sesbírala i 5 klíšťat za hodinu v lese. Třeba je to individuální (třeba švagrová vydává nějaký zvláštní klíšťata přitahující pach...)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 19:44
- Nahlásit
Psíček
co je to lobotomický? Vím, že to ňák souvisí s mozkem,ale v praxi si to nějak nedokážu spojit s držátkem na klíšťata
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 07:44
- Nahlásit
Psíček
mnooo proste ten drzak bude zapichovaci no, to je cely, prosty snadny ucinny a zaroven levny reseni
No dobře, to by snad mohlo fungovat. Ale nebude z toho téct kref? Chápej, mě je jedno, že to ty čokly bolí, o to nejde, ale krvácet mi doma nemůžou, zasvinili by koberec
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 09:53
- Nahlásit
Psíček
Aha, tak musím přiznat, že řešení problému jak na klíšťata v této vizi vidím. Je jasné, že nebudou-li psi nebude ani problém s klíšťaty na psech parazitujícími
Ovšem vyvstává tím jiný problém - koho budeme týrat a vybíjet si na nich emoce, nebudeme-li mít psy???
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 10:31
- Nahlásit
Jassica
Na podobném tématu tu někdo doporučoval tohle http://www.baron.cz/pes/klistata-blechy/ochrana-kl istata-blechy/trvala-ochrana/i-0
Ale já s tím zkušenosti nemám...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 11:06
- Nahlásit
Psíček
emoce si muzete uzivat treba u bedny ne?
To není ono
Nefím, koho budeš týrat zrovna ty
Budu si to muset promyslet. Napadají mě třá ty klíšťata....ale ještě počkám, možná mě napadne i nějaká jiná varianta
Mimochodem, kdyby sis zapnul skype tak mám pro tebe novinku stran rododendróna
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:59
- Nahlásit
Taky by me zajimala novinka.
Jinak na klistata mam nove nejakej prirodni obojek a vysacky (myslim zminovala Corgi), tak az budem vedet, ze to nic nedela a nebo naopak neco dela, tak sem pisnu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 20:05
- Nahlásit
Psíček
Mě nic nepřišlo a dokonce se mi furt zobrazuješ jako vypnutý . Asi se to zase rozbilo nebo co.
Ale tu novinku radsi tady ne? Nebo jste nekde slibila mlcenlivost mlada panI?
Ni, ale kdybysem to napsala tady tak by to nemuselo klapnout . Dokonce je zcela pravděpodobné, že by to neklaplo, tudíž je to zatím akce v přísném utajení
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 23:47
- Nahlásit
nadidlo
Proklepávání praktikujeme .
jablunka
Podívám se ještě na "recenze" toho přípravku .
Erin
Béčko zkusíme. Ten šampón Flea+Tick kupuješ normálně v nějakém obchodě?
kachna_
Tea tree mě napadlo, ale nebyla jsem si jistá jestli naopak potvorky neláká .
Psíček
Béčko může mít nějaký dopady? Slyším poprvé...
corgi
S obojkem pávě nevím, my jsme na jakékoli obojky vysazení.
Dines
Dík, podívám se.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 07:10
- Nahlásit
Psíček
Psalo se tu o nadopovani B vitaminem? Jiste, muze mit i negativni dopady.
Můžeš se o tom nějak rozepsat, plís? Psi tím teda předávkovaní nejsou, ale já asi jo . Tak abych věděla, na co umřu
Prosím tě, si mi z toho skypu úplně zmizel, můžeš se tam zase nějak přidat? Nevím pod jakým rafinovaným nickem se tam momentálně pohybuješ
|