Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Příbuzenská plemenitba
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 11:21 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

měla jsem ve svém životě dva psY!!! Jsem po ránu ( jen po ránu !!! )ještě poněkud tupá.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 11:24
- Nahlásit

mac1
začátečník, tak bych to i chápala , přečte si jména v jednom rodokmenu - nic jí ta jména samozřejmě neříkají- a a ni nemusí nic vědět o chovu psů .
Přece ty jména musí být stejná. I začátečníka musí trknout když tam vidí jedno jméno dvakrát ne? Pokud je až takový začátečník, že ho toto netrkne tak si má vzít s sebou někoho kdo danou problematiku zahlédl alespoň z rychlíku.

mac1
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 11:49
- Nahlásit

Biluška
I začátečníka musí trknout nemusí . jo vzít si s sebou někoho, to by bylo vhodné , ale ......první tři psy ( voříšek, fena IS s PP, čistokrevný bez PP) jsem dostala jako dárek , nebylo žádné vybírání, před cca 10ti lety mi ten 3. umřel , sháněla jsem co nejrychleji špringra , ono jich moc nebylo ( ono to naštěstí snad nikdy nebude módní plemeno), že existuje nějaký časopis myslivost, kde by třeba byly inzeráty, jsem vůbec netušila, hledala jsem ve psích časopisech a prostě nebyl a pak najednou inzerát v anonnci, tak jsem zavolala a jela , sama , o chovu psů s PP jsem věděla kulový, nezajímalo mě to tenkrát, kdyby byl bez PP , brala bych ho tenkrát s klidem také . PP měl, pro mě to ovšem bylo zcela nepodstatné, protože mi to vcelku moc neříkalo. Teprve pak jsem začala něco o špringrech na inetu hledat, ale tenkrát toho ještě moc nebylo. Na 1. výstavu jsem šla až v jeho 2 letech , na 1. zkoušku ve 3. letech ( to už mě to chytlo ) , a teď už o tom plemenu vím leccos, a bohužel ale i o jeho chovu s PP u nás a řeknu to na rovinu, nic moc ( z klubu jsme letos odešla) , kdyby na lovecké zkoušky mohli i psi bez PP , neřešila bych jestli pes s PP nebo bez PP, vážně ne. Možná je to u jiných plemen jinak ( ale nedělám si moc iluze) , u špringrů je PP zárukou jedině jakž takž odpovídajícího vzhledu, ničeho jiného ( někdy dokonce není ani zárukou původu ), proto můj druhý pes je po mém psovi a po feně z Německa, kdy majitelem feny byl poradce pro chov v onom německém klubu a na 1. místě tam mají zdraví . U nás je na 1. místě práce, na 2. exteriér a až pak zdraví ( a to zn. DKK max.3 , nic víc ) a povaha je úplně někde v perdeli, nezajímá :-/. Takže já to tak kriticky nevidím .

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 12:01
- Nahlásit

mac1
U jistého nejmenovaného plemene probíhala včera bonitace. K té nastoupila fenka, která byla příliš vysoká, měla špatnou barvu, špatné ucho a celkově působila dost divným dojmem. Kdybych ji potkala na ulici tak řeknu "voříšek a jeden z rodičů byl pravděpodobně ...." . Prošla do chovu.
Pak nastoupila další fenka. Byla malilinkatá, mnohem menší než by měla mít. Měla kulatou hlavu, takovou skoro čivaví bych řekla. V protokolu se nějak záhadně objevila výška "34 cm" . Asi ji rozhodčí vynásobil dvěma nebo co. Prošla do chovu....
Klidně si představím situaci, že za rok či dva si někdo přečte inzerát... někdo kdo kupuje svého prvního psa daného plemene a v celku nic o nich neví. Ten se bude divit co mu vyrostlo . A bude se divit oprávněně, vždyť přece koupil psa s PP

Osobně, poté co jsem viděla včera, bych klidně koupila bezpapíráka. On ten bezpapírák bude kolikrát na lepší úrovni než to, co včera v jistém klubu prošlo bonitací

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 23:04
- Nahlásit

Drazí, to bylo tak........ koukla jsem do jednoho rodokmenu (rodokmen jsem viděla porvé v životě) a viděla změť legračních jmen. Pak jsem ho odložila ,vzala do ruky druhý rodokmen a viděla opět změť legračních jmen... nenapadlo mě, že některé už jsem viděla na tom prvním. Přijde mi to celkem jako pochopitelná chyba u člověka, který čumí do textu, ale neví, co má hledat. Tak už moji blbost nepropírejte, vzhledem k tomu, že se u štěněte prokázalo dědičné onemocnění , budu za chybu platit celý život naší fenky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 23:42
- Nahlásit

Hanulaov
vzhledem k tomu, že se u štěněte prokázalo dědičné onemocnění , budu za chybu platit celý život naší fenky.
Tak už se prokázalo? máš v ruce rtg atd? Navíc u dkk se neví, čím přesně to je... Nemusí to být ani zdaleka tou příbuzenskou plemenitbou...

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 06:34
- Nahlásit

terted
Souhlas, podle mě jim to dost škodí, stačí se podívat na české pinče a je to škoda

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 06:38
- Nahlásit

Mucholabka
Bingo, to je dost často, taky to nechápu
žofka
Jooo poctivý chovatel, ty aby člověk jak jehluv kupce sena někdy pohleda! a chovatel, kteremu nejde o jen o prachy ale treba jeste i o plemeno....hmmmmmmmmmmm

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 08:04
- Nahlásit

Já jsem nevěděla, že i kernteriér může mít DKK

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 13:58
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Tak DKK to není.Jedem doktor pravil, že to není nic, druhý, že luxace pately a dost ukázková a ke třetímu jdeme zítra na vyšetření. RTG se dosud nedělalo. Mám strach, že nakonec se nevyhneme operaci....ale doma už mě seřvali za sýčkování, tak se musím krotit. Mimochodem luxace pately se přímo dědičné onemocnění. Dědí se recesivní alela, což znamená, že rodiče naší Saši jsou sice bez projevů nemoci, ale jejich spojením se nenápadný gen potuploval a u potomka se to projevilo naplno....Máme nemocného kluka, chtěli jsme psa kvůli canisterapii, nenapadlo mě, že nakonec budu mít o hafíka stejný strach jako o kluka....

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 14:18
- Nahlásit

Hanulaov
V daném kotextu je ta luxace ta lepší varianta, protože ta se na rozdíl od DKK odoperuje a pes má zbytek života pokoj.

terted
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2009 16:57
- Nahlásit

zwergpinscher
stačí se podívat na české pinče
já se koukala v Budějkách na podzim na výstavě

hally001
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 08:42
- Nahlásit

Hanulaov-já mám taky fenku bez PP po rodičích s PP..viděla jsem papíry obou rodičů, vyšetření na DKK a srdce..nemyslím si, že největší chybou byla koupě psa bez PP, ale výběr "chovatelů". Je spousta papírových psů s podobnými problémy, jako má váš pes

Rendy
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 16:07 - Změnil/a: Rendy
- Nahlásit

Hanulaov
Já mám mojeho bezPP psa taky se stejnou příbuzenskou. Oba rodiče měli papíry, ale mě to tenkrát nezajímalo. Oba rodiče mají stejnou matku. Táhne mu na osmý rok a naštěstí je vpořádku. I DKK nám vyšla 1/0. Veterinář tvrdil, že je jen mizivá šance, že by se to na něm nějak projevilo. Větší šance by byla, že by se to projevilo na jeho potomcích. Tak nevím. Potomky jsem ho žádné nenechala udělat.
Ale v rodokmenech jsem tohle už normálně viděla.

Saita
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2009 18:06
- Nahlásit

No já mám psa který má matku z takového krytí. Je z polosourozenců kde otec byl stejný. Ta fenka vzhledově nic moc ale bonitací prošla, no a co rodila tak císařem. Sestra mého psa je to samé má problém se zabřeznutím a co rodila tak zase císařem. Nevím tedy jestli to s příbuzenskou plemenitbou přímo, souvisí, ale četla jsem někde že jsou i problémy s neplodností a porody. Matka byla krytá moc hezkým psem šampionem k ní nepříbuzným a můj pes je spíše podobný svému otci i sestra je hezká.

Kaculka
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2009 21:09
- Nahlásit

Ruku na srdce, asi ve všech plemenech něco takového najdeme, bohužel někdy i tato štěńata dostanou PP a nikdo se nad tím nepozastavuje. Zodpovědný chovatel je spíš nešťastný, pokud si někdo takové štěńátko dovezl a příjde se k jinému chovateli pro radu, protože mnohdy se od původního chovatele ničeho nedočka, už jsem zažila i to a teprve tehdy zjistili, co si domů vlastně přivezli. Ale člověk už se se štěňátkem či větším psíkem zžil a nezbaví se ho jen kvůli tomu. Je to jeho miláček, tak je sice spravedlivě naštván a od tohoto chovatele by si už nic nikdy nevzal, ale co nadělat. Je jedna možnost, "chválit" původního majitele.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání