Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / DKK v praxi
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Petrucha
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 19:34
- Nahlásit

Ebony
jj, to chápu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 19:57
- Nahlásit

wami
Dyť před nima běží nějakej Ferda

wami
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 20:06
- Nahlásit

Smečka
no, to je leader Meluzína

Nero
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 21:53
- Nahlásit

Garfield

Jako by ten RTG z oka vypadl RTG mého psa v 1/2 roce. Teď jsou mu 3 roky a cvičíme volnějším tempem ale cvičíme (on by se jinak unudil). Jinde jsem zatím takový RTG neviděla, až u tvého psa.
Cvičí asi tak 1x týdně obrana, několikrát týdně poslušnost bez překážek, stopy neomezeně, překážky (1m a Áčko ) s aportem i bez tak 1x za týden či 14 dní. 90cm skočí s aportem bez dotyku a 1m s dotykem lehkým. Kladinu normálně. Žebřík nedělám - to se mi jej nechce drtit ty jeho nožky. To se mi zdá dost velký nápor a nácvik není na chvilku. Plazení taky nedělám kvůli nohám jeho. Jinak kormě plazení a žebříku dělám ostatní věci podle ZVV3. IPO celé. Ať se nenudíme, že. Holt s ním nebudu mít ZVV2 a ZVV3 kvůli plazení a žebříku. Ale to oželím. S dalším psem si to třeba vynahradím.
Hlavně aby měl nožky v pořádku. Pořád jej pozoruji a výcvik dávkuji podle toho jak se mi zdá, že je na tom. Ale zatím nemá problémy vetší.

Chodí divně od mala, jakože trochu těma nohama točí. V tom půl roce knikl, když vstával, proto jsme jeli na RTG. Do roka mu klouby křupaly i poslechem při pochybu,. Pak se mu zpevnily svaly tím jak chodil na prochajdy často a pak už to bylo OK. Od té doby zakulhal jednou, když si natáhl nohu, jak bežel pro balónek a podjela mu dost. To jsem se dost bála. Ale do té doby dobrý.

Teď moc nestíhám cvičit, tak má oddech a je to znát. Je na zabití. Tak mu hážu alespoň klacky a balónky, ale to je prý málo.

Je zajímavé že na obraně má i dobrou razanci, což jsem vzhledem k jeho nožkám nečekala.
Prostě má velké bojovné srdce.

Dávám Alavis pro koně - kontrétně Alavis MSM a Alavis Dual dlouhodobě.

Tak nám držte pěsti, aby byl co nejdéle v pohodě.

Všem psům s DKK taky přeji co nejdelší život bez bolesti.

Kikis
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 14:45
- Nahlásit

Zdravím všechny co to nevzdávají Taky se přidám se svou zkušeností: fenka křížence LR, v půl roce věku na RTG (po tom co začala kulhat po zátěži) jasná DKK 4/4 a artróza. Naštěstí máme taky rozumného veterináře. Poradil mi nepřetržitě podávat chondroprotektiva a hodně moc nasvalovat, hlavně plaváním. Tak jsme taky učinily - zanedlouho jí bude dva a půl roku a když někomu řeknu že má nejvašší stupeň DKK, ťuká si na čelo a nevěří mi. Psice lítá jak blázen, že i zdraví psi mají někdy problém aby jí stačili, běháme agility, přes léto je pořád ve vodě a nezakulhá jak je rok dlouhý

Kristýna a Linda
www.linduscinweb.wz.cz

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 17:08
- Nahlásit

Petrucha
Řepy, to mám docela kousek. Já jsem tedy zvyklá jinam, ale konkurence je zdravá

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání