| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:35
- Nahlásit
Tak tohle je můj pes v cca 1/2-3/4 roce života. Přesné datum mohu dohledat zde v diskusi po té, co byl RTG realizován.
V době pořízení snímků nedošel pes z pelíšku ani k misce. Veterinář doporučil hned na místě uspat, že pes nemá déle jak rok šanci.
Letos mu bude 5 let a pokud není po velké námaze, chodí čistě, v pohybu se neomezuje. Po námaze v noci při změně polohy zakňučí a ráno hůř vstává, ale to pouze po velké námaze, které se snažíme vyvarovat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:40
- Nahlásit
http://retriver.cz/zdravi/retriever_dkk.htm
Přílohou zasílám odkaz na jiný web, kde jsou zobrazeny snímky zdravých a nemocných kyčlí pro porovnání.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:50
- Nahlásit
čím ho udržujete, alavisem?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:53
- Nahlásit
inu
Ďábla a jiné woodoo bytosti není třeba udržovat
Ano, ALAVISEM.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:56
- Nahlásit
Garfield
tak to teda tleskám a hlavně za odvahu, že jste do toho šli!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 11:59
- Nahlásit
inu
Odvahu to chce, to jo
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:03
- Nahlásit
Garfield
Odvahu to chce, to j
snad nemluvíš o tej bestii z nížin
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:04
- Nahlásit
Ha - jako bych viděla snímky naší Sali - úplně stejné - v cca 16 měsících naměřeno 4/3 a taky doporučovali utratit, ač neměla vůbec žádné potíže
Za dva měsíce jí bude 13 let, prožila pěknej život se spoustou běhání po horách a až na poslední dva roky (kdy bere Euthyrox na štítnou žlázu + loni v říjnu odoperován melanom) byla vždy absolutně zdravá. Teď trochu pokulhává na předek, ale na zadek nekulhala nikdy.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:09
- Nahlásit
Ketrin
Přesně jak říkáš, jakýkoliv klinický nález je strašně subjektivní věc a jeho průběh a dopad v praxi se liší případ od případu. A to markantně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:35
- Nahlásit
Tak ať vám to vydrží a nepřidruží se k tomu nějaká blbost!!!
Už má 5 let? Týjo, to to letí
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:41
- Nahlásit
Mucholabka
Škrpál starej.
Zločinci, komunisti a Garfield se dožívají vždycky vysokýho věku.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:46
- Nahlásit
Garfield
Garfield se dožívají vždycky vysokýho věku.
to je snad jenom dobře
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:50
- Nahlásit
Garfield
V době pořízení snímků nedošel pes z pelíšku ani k misce. Veterinář doporučil hned na místě uspat, že pes nemá déle jak rok šanci
takže sis řekla,že to prostě ten rok nějak zkusíš jo?a byl na tom alavisu od tý doby nebo jak se rozchodil?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:53 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
davidkova renata
Pak měl týden leháro. Nosila jsem ho v náručí ven jen vyčůrat a dom, dostával mega dávky Alavisu a toho Rymadilu (nikdy nevím, jak se ta i-y píšou). Pak se to zklidnilo a od té doby jsem začala aktivně posilovat ty svaly a vazy okolo kyčlí (moc plavání, systematické procházky po měkkčím podkladě v dobrém dopředném klusu). A měl totální zákaz lítat, otočky, obraty, honění a skákání. Během let občas ten stav přišel znovu, ale po pár pilulkách toho sviňstva na "R" to vždycky přešlo. Během let bere Alavis jen v zimě a v době zátěže (víkendy na kole apod.).
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:57
- Nahlásit
Ketrin
Přesně jak říkáš.Můj labrador měl taky 4 a dožil se 12let,skolila ho rakovina plic.Celý život žil jako každý pes,jen jsem ho nenechala skákat z výšky.Ale běhal za kolem a na horách po tůrách bez problémů.Od 10 roku už nastal klidový režim,protože po velké zátěži druhý den kulhal,ale jinak si myslím,že si život užil parádně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:06
- Nahlásit
Garfield
aha,díkes.No je to super nachytat takhle veta ,wami tudle taky něco psala podobnýho o tý čubince .Vona lehká nedůvěra ke stavu lékařskému je velmi mnoho na místě...častokrát Tož přejem eště mocinky zakouslejch a rozsápenejch vobětí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:08 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
jo, jo. Veterinari vedia malovat peknych certov na stenu. Nam ho chceli uspavat tiez, mal nieco ako rok tusim (DBK 4/4, DLK 3/1), davali mu zivot max. do troch rokov Ma to teraz 4.5 roka, rok po operacii lakta a beha to akoby mu nikdy nic nebolo... Samozrejme, nie je to vzdy OK, obcas pajda a nemusi to byt vzdy po zatazi, aj aportovania si uziva, kolko uznam za vhodne. Dufam, ze tym nasim podobne postihnutym to este vela rokov takto v pohode vydrzi slapat ;)
|
Wottan
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:59
- Nahlásit
Garfield
Můžu se zeptat?Kolik tablet Alavisu dostává?A proč jen v zimě?V létě má menší zátěž?
Mám rok a čtvrt starého rtw a má 2/2DKK,vím,že to není až tak moc,ale stejně,je to tam.Vet.doporučil dva a půl tablety denně.Jinak s ním dělám úplně všechno,kromě skoků a zatím se jeví v pořádku.
díky
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 14:33
- Nahlásit
Garfield
Náš dědek měl asi v roce a kousek stejný nález. Teď je mu 9 let, Ledovka mu moc dobře nedělá, ale denně je 4hodiny na procházkách kde si běhá podle libosti. Když se rozleží, hůř vstává, ale pořád je to dobré
Nám vet o utrácení naštěstí nic neřekl (a to když jsme přišli na RTG, pes nechodil - hrál si totiž se zlaťákem a napálil to do stromu )
Poslední dobou víc kulhá na přední nohu...
|
Petrucha
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 14:47
- Nahlásit
Máme již 8 letého NO s DKK 3/2. Od ranného štěněcího věku se intenzivně připravoval na závodní kariéru. Má složeno IPO3 a VPG3, účastnil se opakovaně výběrových závodů ČKS a třeba CACITů. Celý život makal jako šroub. Bohužel totiž patří ke těm, kteří bez intenzivního a velmi pravidelného treninku nepředvedou svůj standart na akcích. Nyní je již skutečně v "důchodu" a začíná kulhat na zadek při změně počasí. Po celou dobu treninku neměl problém a to si ještě zvládl vykloubit raneno při skoku přes 1 metr s aportem.
Pro psy s DKK je absolutně nejhorší, když se přestanou hýbat. Samozřejmě i během treninku cca od 5 let věku jsme mu dávali v zimním období chondroprotektiva. Jinak ho držel pohromadě právě pravidelný pohyb.
A proto vzkazuji všem - nevzdávejte to! Stejně jako Garfield.
Dobrá zpráva je i ta, že v únoru bude v Praze otevřena nová super vybavená klinika, kde mají bazen s pásem. Takže v zimě nebo u velkých psů nebo po operacích tam bude možná rekonvalescence.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 17:50
- Nahlásit
Petrucha
S takovou kariérou se někteří nulový ani osmi nedožijou. Můj pes aktivně závodil se čtyřkama do devíti, to ještě vyhrál Mistra Moravy v záchranářích, odešel ve 13,5 na torzi...teď tu mám pětiletou fenu se čtyřkama, a nic jí není, tak zdravýho psa jsem ještě neměla...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:36
- Nahlásit
Petrucha
bude v Praze otevřena nová super vybavená klinika, kde mají bazen s pásem
Kde? Něco má bejt na Animalclinic,ale nevim esi to už funguje bo tam nechodim,dostala sem tam návrh udělat cca roční čubě denervaci bo kulhala,prej má taky DKK,ale hlavně měla panostitidu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:40
- Nahlásit
http://cz.youtube.com/watch?v=1Wv5FBUVUoE
čuba vlevo DKK 3/4 a v 10 měsících těžká artróza, teď jí jsou 3 a kulhá jen vyjímečně, ale nekňučí a nenosí si nožičky, jako to dělala, když jsme si ji přivezli...
chondra + nasvalení a pravidelný pohyb (tahání a v létě plavčo)
pes vpravo DKK 3/3, dělal sportovku, teď víc agilitíme, celý život taky maká naplno... Jsou mu 4, chondra nepravidelně, nezakulhal nikdy, já ho považuju za naprosto zdravého...
je fakt, že nechovám, tak si to můžu dovolit - jsem se rozhodla, že rtg u dalších psů leda při nějakých klinických potížích, jinak je to fakt akorát strašák
|
Petrucha
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:51
- Nahlásit
http://www.jaggypraha.cz/
Mrkněte. Malinko se musíme obávat cen. Bude to tam hodně drahý, ale to vybavení a hlavně ti neurologové.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:54
- Nahlásit
Petrucha
hlavně ti neurologové
no, já byla teď na jaggy v brně a zrovna nejásám
|
Petrucha
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:54
- Nahlásit
Tedy MVDr. Šrenk a MVDr. Tomek a další....
|
Petrucha
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:55
- Nahlásit
Ebony
co pak? povídej?
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:55
- Nahlásit
Tak taky přidám jeden kousek do sbírky: grónský pes (fena), v roce DKK 3/1, odmala trénovaná v tahu, teď v šesti letech za celou dobu bez jediného projevu bolesti, ani po zátěži nemá problém, tahá, běhá coursing, skáče, bez mrknutí oka ujde na jeden zátah stovku......
chondro dáváme občas, poměrně často vyrábím sulcík z vepřových nožiček
naštěstí jsem hned v začátku narazila na velmi rozumného veterináře, který nezakazoval pohyb, naopak doporučil řádné nasvalení
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:57
- Nahlásit
Petrucha
Díkes ,dokonce je to kousek od nás
Njn,ceny...ale co by čék neudělal aby to zvířeti pomohlo,že jo..častokrát se vyplázne částka stejně velká,ale po částech a výsledek nic moc nebo nula.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 19:12
- Nahlásit
Petrucha
to není na internet...navíc je to ještě dost živý a asi bych nebyla objektivní....
|