Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechtěné nakrytí?
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:53
- Nahlásit

ahojda všem, chci se zeptat, za jak dlouho může dojít k maléru. dneska se nám stalo toto: jdeme z prochajdy, feňule na dlouhém vodítku. a zasekla se za rohem (zasekává se tam pravidelně, čmuchá, co tam je zajímavýho). tak chvilku čekám, pak se tam jdu mrknout a on tam na ní pes. tak jsem ho hned odehnala. mohlo to trvat tak minutu, maximálně dvě - víc ne. jsem blbec - pořád ji hlídám a pak tohle... mohlo dojít k nakrytí?

Smečka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 17:05
- Nahlásit

palma1
Těžko.

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 17:07
- Nahlásit

Byl v ní,nebo ne? Pokud pronikl dovnitř tak k nakrytí mohlo dojít i bez svázání, ale je to málo pravděpodobné. Podle mého názoru nejspíš ani dovnitř nepronikl, tak rychle by to nestihl.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 20:17
- Nahlásit

přiznám se, že netuším... jak jsem to viděla - na metr a bez brýlí, tak nevím, jestli se trefil nebo ne... hlavně jsem se v tom fofru nekoukla. spíš jsem na něj hned zařvala a on hned hupnul dolů a mazal pryč... ale feňuli se to evidentně líbilo , páč nechtěla jít domů

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 20:20
- Nahlásit

palma1
Byla oslimtaná?

argosek
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:55
- Nahlásit

palma1

jestli byla panna, byla by tam krev.

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:58
- Nahlásit

palma1
mám zkušeného psa a minuta mu nikdy nestačila

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 22:59
- Nahlásit

argosek
jestli byla panna, byla by tam krev. kde tam ?

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 23:56
- Nahlásit

je to dvanáctý den a pořád ještě barví, takže krev tam měla na to jsem hned koukala - i když nevím, co konkrétně jsem hledala. ale hned, jak jsem ji čapla, tak jsem se na ní pořádně koukla, ale protože ještě pořád barví, tak bych to podle krve nepoznala. oslintaná - že by byla nějak hodně moc oslintaná jsem si nevšimla, takže nejspíš ne.

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 00:34
- Nahlásit

palma1
Nám se to stalo taky, Molča se vyvlekla z obojku a zdrhla se psem, než jsem vyfuněla kopec, byl na ní (tak rychle jsem v životě neběžela), musela jsem ho sundávat, ale nic z toho nebylo, tak snad u vás taky ne!

palma1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 12:55
- Nahlásit

Dáška
snad ne - ty jsi s ní byla na injekci nebo jsi čekala?

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 15:06
- Nahlásit

palma1
něco o tom najdeš třeba tady.
Já bych počkala 25 dní, pak nechala pro klid v duši udělat ultrazvuk. Ta pravděpodobnost nakrytí je doufejme malá, zejména, jestli ten výtok je pořád krvavej.

Dáška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 16:22
- Nahlásit

palma1
Čekala, neboť v té době mi bylo asi šestnáct, byla jsem blbá a tajně jsem si pak přála, aby to vyšlo ale neberte si ze mně příklad

palma1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 21:11
- Nahlásit

Dáška
nebereme. byla jsem u veta. řekl mi, že za ty dvě minutky toho moc stihnout nemohli, prý je to tak 80% šance, že v tom není. tak snad to tak opravdu bude. injekce jí zatím dávat nechtěl (kvůli těm 80%). ale blbý prý je, že to bylo zrovna ten 12. den. koncem ledna máme přijít na ultrazvuk a pak se uvidí, ale kdyby to tak dopadlo, že jo (doufejme, že ne), tak prý by stejně doporučoval donosit štěnda.

Janis
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 01:13
- Nahlásit

Pokud veterinář doporučí donosit štěňata, má asi pravdu. Po narození štěňat (do 24 hodin) lze zcela beztrestně všem nechtěným štěňatům dát injekci. Je to nejhumánější způsob. Feně nemusí zůstat ani jedno, to lze u veta ošetřit. Štěňata nenechávat, nebylo by jedno, kdo si je vezme a útulky jsou přeplněné pesanama, nyní psi si nikdo moc nebere.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 10:50 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

palma1
Taky se nám stalo, že byla feňule nechtěně nakrytá. Shodou okolností psem stejného plemene a navíc s ním později měla stejně štěňata. Feňule byla ale mladá, a proto jsme volili raději potrat. Kdybych věděla, co nás čeká, tak do toho NIKDY nejdu! To bych ji raději nechala štěňata donosit a nebo zrovna vykastrovat. Vet taky čekal na ten 30. den po nakrytí. Potvrdilo se, že nakrytá je, tak jí začal dávat injekce. Už si přesně nepamatuji, kolik jich má normálně přesně být, ale my jsme na ně chodili hrozně dlouho. Jedno štěně pořád žilo... Veterináři sami byli bezradní - prý to nikdy neviděli. Ani nechtěli zbytek těch injekcí doplatit.
Feňule byla hotová. Bylo jí špatně, zvracela, měla průjem... Naštěstí se jí ale vyhl zánět dělohy, který po tom bývá častý. Hrozný. Hrozný. Opravdu už bych to za žádnou cenu nikdy nepodstoupila. (pokud by to měli být kříženečci, tak bych nechala fenku raději fakt vykastrovat)

Kamarádce utekla v létě háravá labradorka (byla v nejlepším, tak šla za ženichem). Obskočil ji nějaký kříženec, tak šli na veterinu. Veterinář jí dal injekce hned, fena dostala zánět dělohy. Léčili ji, fena byla špatná... Až nakonec po dvoutýdenním trápení psa (a tučnému účtu paničky), přistoupil stejně na kastraci.

palma1
Člen
# Zasláno: 4 Led 2009 14:00
- Nahlásit

pawLINka
vet se zatím chtěl injekcím vyhnout, protože prý šance, že bude nakrytá je tak 20% (i když je v nejlepším, tak to byla jen chvilka a nebyli spojení).

jinak velikostně by byli na stejno - ona bíglice a on kříženec špice. tak to bylo tak akorát... kdyby byla ale opravdu nakrytá, tak si nedokážu představit, že je poradí a já pak někde půjdu a řeknu, že je mají utratit. s mojí povahou se s tím nějak nemůžu vyrovnat. asi jsem praštěná, ale pořád bych si to vyčítala, že když už jsou na světě, že bych mohla za to, že jsem jim vzala život a šanci. takže se budu modlit, aby to bylo opravdu tak, že nakrytá není, tak držte palce.

jinak vykastrovat bych ji zatím nechtěla nechat, protože jsem si představovala, že bysme od ní jednou štěnda chtěli.

Janis
Člen
# Zasláno: 5 Led 2009 00:23
- Nahlásit

Pořád lepší do 24 hodin štěňata nechat uspat (nevědí ještě o světě, proto je to povolené), což je lepší, než aby třeba si je vzal někdo a nebylo to nic moc. Jakou šanci? Není kolem nás dost týrání? lidi člověk vždy neodhadne. Kastraci doporučují veter. (kastrace se provádí asi za 3 měsíce po skončeném hárání. Proč dobrá kastrace? Každá třetí fena má ve stáří problémy, ať měla štěňata, či nikoli. Je-li kastrovaná, nemá potom žádné problémy. Jediná mínusová věc na kastraci je to, že se musí hlídat váha. Nic víc. A ještě nejhorší je, dávat feně injekce, aby nehárala.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání