| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:17
- Nahlásit
Prosím o radu - naše Saša v autě zvrací, a to i při jízdě na krátkou vzdálenost. Nedáváme jí před jízdou nažrat, takže z ní tečou "jen" šťávy, ale fakt hodně - kape jí to z fousů a třese se. Pak celý zbytek dne nejí a pořád spí, což považuju za známku stresu.
Zkoušeli jsme jí dát cca 15 min. před jízdou půlku Kinedrilu, ale efekt žádný. Nemáte někdo zkušenost s něčím přírodním a účinným? Díky, H.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 10:23
- Nahlásit
Hanulaov
Máme spoustu zkušeností. V podstatě nic nefunguje
Jsou jakési homeopatika co se mi fakt osvědčili na děti, ale jejich podstatou je, že se musí žvýkat, takže u psů jaksi nepřipadají do úvahy.
Na zvracející Hesinku se mi nejvíc osvědčil ten Kinedril, zkus větší dávku a déle před jízdou, alespoň tak hodinku.
Akéla blahé paměti pozvracela celé auto dřív než jsme vyjeli ze dvora. Fakt stačilo nastartovat a ona blila Nepomáhalo vůbec nic.
Taky jsme zkoušeli jakýsi speciální drátek co se má připevnit na kostru auta a druhý konec se táhne po silnici. Má to nějak odvádět něco z něčeho a ve výsledku nemá být nikomu v autě špatně. Pochopitelně to nefunguje
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:35
- Nahlásit
Hanulaov, Biluška
A gumoví medvídci nic?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 11:56
- Nahlásit
Hanulaov
My jsme na tom podobně, Ríša zvrací i když dodržujeme 8 hodin před jízdou hladovku - blinká šťávy. Zkoušeli jsme Kinedryl, po něm má tzv. paradoxní reakci, což prý není zdravé, takže jsme přešli na homeopatikum Cocculine, to funguje jen občas - někdy neblinká celou cestu, jindy i s tím blinká už po pár minutách jízdy. Vet radí zvykat, vozit. O gumových medvídcích nevím nic, jen to, že jsou rakovinotvorní, ale holt to zkusím
Je zajímavé, že ve vlaku takový problém nemáme, jeli jsme už s Cocculinem i bez a je to v pohodě, chce koukat z okýnka, je v klidu. Autobus jsme nezkoušeli
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2008 13:18
- Nahlásit
nám teda zabírá kinedril. ale dáváme ho hodinu před jízdou. máš to tam na letáčku. jinak bez kinedrilu pobleje celý auto během pěti minut.
|
Bost
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 08:37
- Nahlásit
Ahoj, jelikož hodně s pejsky cestujeme, tak si na to zvykli.
Boxerka jezdila v autě už jako štěně (přední sedadlo), asi 2 měsíce jsme s ní nikam nejeli a ona rostla, postupně jsme ji začali vozit na zadním sedadle, protože se dopředu nevešla. Hodně zvracela. Bylo to nezvykem znovu jezdit v autě.
Pochopitelně nepomáhá, když před jízdou pár hodin pes sní nějakou chrupavku nebo něco podobného, to většinou na 100% vyzvrací.
Dnes ji vozíme v kufru a nemůžeme si stěžovat. Jezdí autem minimálně 2x týdně.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 08:39
- Nahlásit
Bost
Nedávno jsme vezli autem dvě štěňata a jejich maminu, zážitek na celý život, ještě teď se mi natahuje, jak po sobě navzájem blili a jedli to
|
Bost
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 08:53
- Nahlásit
Ty jo, tak to už není sranda. U nás, když jsme jí nechali misku se žrádlem venku, tak to sežrala asi 20 minut před jízdou a také po vyzvracení to sežrala...
Od té doby začala jezdit častěji a bez jídla a je to ok
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 09:11
- Nahlásit
Hanulaov
Pokud je z auta takhle vystreslá, tak jí postupně zvykej na pobyt v nejedoucím autě, pomalu prodlužuj, pak přidej nastartovaný motor a vždycky zakonči zvykání něčím móóóc příjemným. Pak začněte krátce jezdit někam, kde je to prima - na procházku do smečky, nebo na cvičák kde to má ráda a podobně.
Obecně u psů vzniká často kinetóza z toho, že jsou moc rychlí. Čumí ven, stihnou očima sledovat ubáhající okolí, ale mozek už to jaksi nezvládne. Takže doporučuju psy vozit tak, aby neviděli ven a nejlíp je udržovat je v leže. Já mám kvůli tomuhle v autě ještě jedno vnitřní zrcátko, abych viděl na chlupáče dozadu do klece a nemusel se při řízení otáčet. Jakmile začnou dělat bordel, můžu je ořvat.
Ale samozřejmě, na všechny tohle neplatí.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 19:40
- Nahlásit
Já mám opačnou zkušenost, když držím mojí fenku tak, aby viděla ven, pozoruje okolí a nezvrací, jak je dole na klíně tak bleje jak amina .-((. A tuhle jsem si říkala - paráda, neblinká,30 km vydržela, před náma ještě 5 km a najednou to tu bylo zas.
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 19:41
- Nahlásit
I když je hladová, tak zvrací ty žlutozelené šťávy
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2009 21:50
- Nahlásit
gwen
Tak každopádně to máš za bod
Tohle je už staré vlákno ale aspoň můžu zaktualizovat. Blinkáme pořád, ale už jen na delších tratích (víc než 45 minut většinou nevydrží). Autem se snažíme jezdit jen na příjemná místa - hlavně na cvičák, k rodičům (tam se líhne jídlo) atd. Pomáhá to, pes už není v takovém stresu, i když se nedá říct, že by se hnal k autu a sám dobrovolně a radostně nastupoval.
Pořád podáváme homeopatika, ale krátké cesty zvládáme bez nich. S homeopatiky je to vyloženě 50:50 - buď to vydrží, nebo ne. Ve vlaku se chce dívat z okýnka, tak ho držím na klíně. Mírný stres je na něm vidět, ale jednou už i ve vlaku usnul. Autobus jsme radši nezkoušeli, tam se to blitíčko hůř uklízí...
|