| Autor |
Zpráva |
baška
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 07:13
- Nahlásit
Malému začalo trocha tiecť z očí - zdá sa že to je len voda, ale doteraz to nemal. Mali by sme ísť k vetovi? Chytil prievan? Alebo mu len čistiť tvár a čakať kým to prejde?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 07:22
- Nahlásit
baška
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_307_0.html
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 11:03
- Nahlásit
baška
Vždycky začínám léčnu Ophtalo Septonexem. Je volně prodejný a v drtivé většině případů zabere. Na atb. dojde málokdy.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 11:17
- Nahlásit
Smecka
Prý je lepší Ophtal než Ophtalmoseptonex...
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 11:25 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Terri
S tím nemám zkušenosti, ale možná ano. Ophtalmo Septonex má i desinfekční účinky, což mi příjde dobré.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 11:28
- Nahlásit
Smecka
Já dávala taky septonex, a Dr mi říkala, že ophtal raději proto, že do oka tolik nezasahuje. Tedy pro vykapání ideálnější. Když už by tam něco bylo, tak septonex.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 12:40
- Nahlásit
Smecka
Ja taky zacala Op. Septonexem, vet tu zrovna nebyl a coklik mel zanet spojivek. Pak mi ale rikal, ze je lepsi ten Ophtal, ze neni tak agresivni.
Navic se podelim o zkusenost - budu za blbce, ale aspon se ostatni pouci. Na pribalovem letaku od toho Op. Sept. pisou kapat kazde 2-3 hodiny, takze jsem psa kazde 3 hodiny tyrala a vet mi pak rekl, ze by byvalo stacilo 3x denne...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 12:42
- Nahlásit
corgi
byvalo stacilo 3x denne...
a to tam fakt není? No ještě že jsem nečetla leták
Ja taky zacala Op. Septonexem, vet tu zrovna nebyl a coklik mel zanet spojivek. Pak mi ale rikal, ze je lepsi ten Ophtal, ze neni tak agresivni.
Ano to je ono. Až na to, že pokud už je tam zánět, tak už je lepší oftalmoseptonex (říkal), ale pokud vykapávám (třeba po bahňáku) nebo pokud začne téct z očí a není to hnis, tak ophtal.
|
baška
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 12:58
- Nahlásit
všetci
vďaka za rady, Op.Septonex som tiež použila, ale nevydržala som a keď som liečbu prerušila, zasa sa to objavilo. Nie je predsa možné mu to kapať stále.
corgi
Na letáku je naozaj napísané každé 2-3 hodiny, ale je to liek pre ľudí, u psov stačí asi 3x denne
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 13:07
- Nahlásit
baška
ale nevydržala som a keď som liečbu prerušila, zasa sa to objavilo. Nie je predsa možné mu to kapať stále.
Jak dlouho jsi to kapala?
|
baška
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 07:06
- Nahlásit
Terri
no bola som lenivá, tak len pár krát a aj preto, že malý sa kvapkania bojí a procedúra bola stresujúca a zdĺhavá.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
baška
no jo, ale tím mu víc uškodíš než prospěješ, kdyby to přešlo v zánět, půjdeš na atb..
Je to pořád čiré?
malý sa kvapkania bojí a procedúra bola stresujúca a zdĺhavá.
musíš rychle nemůže Ti ho někdo přidržet? a pak vééliká odměna za tu újmu...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 20:07
- Nahlásit
Kapky neznám, ale existuje mastička, ne ? A s ní se lépe "pracuje"!
|
baška
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 07:15
- Nahlásit
Terri
teraz si ma vyľakala...dúfam že som mu neublížila. Sledujem ho každý deň a zdá sa, že mu to prešlo, ale takto to bolo aj predtým. Keď sa to náhodou objaví /zatiaľ to bolo číre/, tak koľko dní mu kvapkať?
|
Bost
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 08:43
- Nahlásit
My léčíme, jak kapkami, tak mastičkou Opthal, řekla bych, že mastička je lepší. Do 3 dnů je po všem.
|