Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / výtok z očí
Autor Zpráva
jindriska
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:08 - Změnil/a: jindriska
- Nahlásit

Ahoj, mé fenečce tříměsíční teče z očička, vždycky třeba tři dny, pak nic a po několika dnech znovu a třeba z druhého očička, bílý, podle mě hnisavý výtok, byli jsme s tim u veta, ale zrovna žádný výtok nebyl vidět, tak poradil jen čistit Opthalmem nebo borovou vodou, Opthal jí ale nedělá dobře. Nemáte nějaký tip na ještě jiný přípravek? Počkám do pondělka a půjdem k vetovi znovu, ale jestli neni nějaký dobrý volně prodejný lék nebo nějak podomácku vyrobit čistící vodičku (třeba čaj??). Děkuji za radu.

šíša
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:20
- Nahlásit

Já mám skvělé zkušenosti s bylinkou jménem Světlík. Většinou je k dostání v každém bylinkářství. Udělá se odvar, nechá se vychladnout a několikrát denně se jím otřou oči, během pár dní jsme měli po zánětu.

jindriska
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:31
- Nahlásit

děkuju, výborný nápad světlík - taky už jsem o něm něco četla. Pořád mám radši přírodní léčbu než chemii.

Emil
# Zasláno: 11 Zář 2005 09:59
- Nahlásit

Moje Doga ma poraněné spodní víčko oka vnitřně co mam dělat v tomto problemu zatím mu oko vyplachuji poradte

haha
# Zasláno: 11 Zář 2005 10:31
- Nahlásit

já když psům teče z očíček kapu jim Evercil jednou mi to dal veterinář ale je to i pro lidi dávám to někdy i sobě a dá se to volně koupit , jinak to poranění pokud je malé myslím že se to samo zahojí pokud ne tak bych ho vzala k doktorovi

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 10:39
- Nahlásit

když měl náš knír zánět v oku, dávali jsme buď Opthalmochloramfenykol nebo Ophtalmoframykoin....pomáhalo to...ale fakt záleží na tom, co pes s tím okem má.... Na obyčejné výplachy používám borovou vodu a ze strany psů žádná negativní reakce.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 11:51
- Nahlásit

A ja tiez ophtalmoframykoin alebo ophtalmoazulen, vyplach Ophtalom.

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 17:25
- Nahlásit

Nechci zakládat nové téma, tak to hodím sem... Mojemu hafanovi začal poslední dobou výtok z očí, vždycky měl ospalky, ale ty byly tuhé. Tak jsem se chtěla zeptat co by na to bylo nejvhodnější... Někde jsem vyčetla, že borová voda je prý agresivní (ikdyž se mi to moc nezdá, protože je i pro miminka) a oční kapky jako je Ophtalmo, prý taky není vhodný, protože psi mají jiné Ph než lidi a prý je to může svědět nebo dráždit, tak se chci zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti s psíma kapkama do očí. Jo a neuškodí mu když mu na to dám heřmánkový čaj ?

kiwikik
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:33
- Nahlásit

nám vet doporučil normální kapky do očí pro lidi Visine - na prevenci

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:47
- Nahlásit

no obědnala jsem mu tohle, tak snad to bude dobré www.veterinarnipece.cz/vyrobek-ophtho_lavas_sol_60 ml-id-111

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 08:47
- Nahlásit

Jo a neuškodí mu když mu na to dám heřmánkový čaj ?
odvar z heřmánku neuškodí, ale mělo by se omývat jen okolí oka, koutky atd.
Já spíš užívám odvar ze světlíku, špagetě vadí, když kvete ta letní tráva a ona v ní při své výšce brouzdá, tak pak po příchodu dom očka omyjeme.

Ale ten visine už jsem taky slyšela, ale já radši ty bylinky

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:45
- Nahlásit

fromeli
jo díky, samo, že mu s tím budu omývat jen ten výtok, očka ne. No já práve v nějaké jiné diskusi četla, že ty kapky pro lidi nejsou moc dobré pro hafany, a nevíte za jak dlouho by se to mělo zlepšit? Jinak by jsme valili k vetovi

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:48
- Nahlásit

Monty
a jak ten výtok vypadá? Čirý? Žlutý?

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:54
- Nahlásit

fromeli
já bych řekla, že jsou to ospalky, jen prostě mazlavější.. a jsou tmavé.... jo a ještě dotaz. myslíte když mu to okolí oka budu omývat tím heřmánkem - stvětlík doma jaksi nevedem, tak mu srst nezžloutne? můj pesan je totož bílý.....

choco
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2007 11:40
- Nahlásit

Taky se potýkáme s výtokem z očí, což je dáno i povislýma víčkama a teď je má ještě žlutější a větší než obvykle kvůli nachlazení. Hlavně po ráno je to dost hrůza a v průběhu dne neustále utíráme. Používám jen borovou vodu...ale zkusím si sehnat ten světlík teda.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:54
- Nahlásit

zánět spojivek
Tak včera začalo psovi téct z jednoho oka, přes noc se to dost zhoršilo, tak jsme dnes byli u vet. No a má oboustranný zánět spojivek. Dostali jsme Tiacil kapky. Za týden máme jít na kontrolu.
Máte někdo zkušenosti se zánětem spojivek? To bychom asi neměli ani na procházky ne?

Venta
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 19:40
- Nahlásit

Nechci zakládat nové téma, tak to hodím sem...
Jednomu našemu psovi už pár dnů teče z očí. Není to nic dramatického, je to jen trochu a je to čiré. Někde, nevím kde, jsem slyšela, že to může souviset s množstvím bílkovin v potravě. Nevíte o tom někdo?

nefritt
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 10:48
- Nahlásit

No tak my se s výtokem z očí trápíme už asi tři roky. Feňule dostala obyč kapky, pak antibiotické kapky, potom došlo i na homeopatika. Krmení jsme zkusili změnit několikrát, jakože kdyby to byla alergie na složku v potravě. A z očí jí teče pořád Někdy víc, někdy míň.
Krevní vyšetření ukázala zlatýho stafylokoka, ale nikdo nedokázal nás toho prevíta zbavit.

staropramen
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 10:53
- Nahlásit

Myslím že je jedno jestli založíš nové nebo vytáhneš staré tema,..

Venta
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 08:40
- Nahlásit

nefritt
Krevní vyšetření ukázala zlatýho stafylokoka
No tak snad to u nás nic takovýho nebude. Ten výtok je fakt slabý, skoro není vidět. Ale jestli to bude trvat dál, řeknu si vetovi radši taky o nějaké vyšetření.

jablunka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 09:03
- Nahlásit

Venta
Jednomu našemu psovi už pár dnů teče z očí. Není to nic dramatického, je to jen trochu a je to čiré.
A nemůže to souviset s tím,že začaly lítat pyly a víc se práší.Já to mám u Brůse každyý jaro a jak začně tráva, a ten papalb se v ní neustále válí,naskáčou mu ještě pupence,ty pak popraskaj a má na těch místech holé fleky.

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2010 22:24
- Nahlásit

Už jsem to někde psala, ale přidám i sem:
Bylinky - chrpa, světlík lékařský a heřmánek. Do čtvrtlitráku dám 2 špetky chrpy, 1 špetku světlíku a 1 špetku heřmánku, přeliju vařící vodou a nechám 10 min stát. Pak přecedím. Ráno a večer tím psovi otírám oči. Nemusí se vařit každý den, v lednici vydrží určitě několik dní. Moc to pomáhá a uklidňuje. Můj pes má hodně pokleslá spodní víčka, takže často podrážděnou spojivku, ale s tímhle odvarem jsme už 1,5 roku nepotřebovali kapky.
Je-li pes alergik, pak buďte opatrní s heřmánkem.

Venta
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 16:16
- Nahlásit

Falco
Dík yza tipy, můžou se hodit

jablunka
A nemůže to souviset s tím,že začaly lítat pyly a víc se práší.
No zatím to nikdy neměla. Ale napadlo mě, že by to mohlo souviset s tím, že chodíme poslední dobou trénovat do haly s pískovým povrchem, který asi dost práší. Každopádně se to už zlepšilo nějak samo.

nefritt
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:55
- Nahlásit

jablunka
světlík jsem taky zkoušela a nic

Martinna
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 18:57
- Nahlásit

Mám fenku amerického kokříka, která má odmalička problém s výtokem z očí, momentálně používáme vývar ze světlíku a kapky do očí se světlíkem OcuFlash a opravdu je to lepší.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání