Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / vitaminove doplnky pri krmeni BARF
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 20:05
- Nahlásit

Ahoj,
chcela by som sa ostatnych krmicov prirodzenou stravou opytat, ake vitaminove doplnky pouzivaju. My sme asi pred mesiacom a pol presli na vylucne surove maso (samozrejme so vsim vsudy teda aj kosti a vnutornosti), ako prilohu podavam struhanu zeleninu - vascsinou teda mrkvu alebo jabko, ine veci velmi nechce. Raz do tyzdna dostava jedno surove vajce a sem tam mu kupim prasaciu nozku, ktoru na kost ohryzie.
Pes ma 9 mesiacov, nechcem aby mal nejake problemy z nedostatku vitaminov. Kazdy druhy den mu do stravy primiesavam 2 cajove lyzicky Roboranu.
Vcera som preventivne kupila klasicky Alavis na klby, chcem mu ho podavat 3 mesiace. Mozem to kombinovat s tym Roboranom? kedze Alavis sa ma podavat denne, tak neviem, ci Roboran uplne vysadit, ale asi nie co?
A kazdy druhy den davam este 4 tablety pangaminu. Davkujem len tak zbrucha, podari mi niekto, kolko pangaminu ma dostavat 30 kg tazky pes?

Ake vitaminove doplnky pouzivate vy? Poradi mi niekto, ako psakovi zabezpecim optimalny prisun vitaminov?

Diky

reneeska
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 21:04
- Nahlásit

Já myslím, že to děláš dobře.
taky takto nekrmím dlouho, a krmím už dospěláky, ale dávám každej den mulťák, měla jsem od Phytovetu bylinky, koukám po Micromyneralu od barona a teď dávám Fitmin Sport. Na klouby vařím vepřový nožky, oberu a sucl s kůžou a masíkem přidávám každej den nebo obden k syrovýmu.
Pangamin dávám od oka a jen občas.
Jinak nic

choco
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 21:55
- Nahlásit

Ahoj, já jsem začala krmit takhle asi nějak v březnu, když bylo ANdymu něco málo přes rok. Kloubní výživu teda dávám od mala (střídám Alavis a Caniviton forte, teď máme i Celadrin), myslím, že to můžeš dávat i s tím Roboranem. ten dávám taky,ale jen dvakrát do týdne, přeci jen mu dávám obden kosti s masíkem. Pangamin dáváme tak od oka od těch 5-10 kousků (můj labís váží tak 38 kg), ale taky ne každý den, jak si vzpomenu. Pak taky dávám ester vit.C a semtam mu to zakápnu lososovým olejem a nebo mu k žrádýlku přidám sardinky Jinak s tou zeleninou...já to hodně střídám, takže listový salát,pekingský zelí, do toho nějaká ta kořenová zelenina (většinou koupím polévkocou směs a povařím a pak přidávám a různě kombinuju s ostatní zeleninou), pak taky špenát, brokolice atd atd atd, když nemám zrovna česrtvou zeleninu,tak mám v mrazáku zásobu různých mražených mixů (mochovská,čínská...apod) někdy taky přijde do misky jablko, banán, borůvky,jahody,rybíz(ten teda faaakt nerad) a to má pak takovou ovocnou snídani nebo svačinku zalitou ještě jogurtem

choco
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 21:57
- Nahlásit

Joo a taky mu tu ovocnou sváču tak jednou za uherský rok zaleju lžičkou medu a to je pak mazec

redhead
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 22:09
- Nahlásit

Já dávám psovi maso + přílohy a do toho zeleninu, někdy nastrouhám najemno syrovou mrkev, nahrubo jablko, občas bylinky, co mám na balkóně (petržel, mátu...), někdy koupím polévkovou zeleninu a uvařím to s rýží, přidávám pangamin (tak kolem šesti tablet, pes má 38kg), tak dvakrát týdně roboran od oka, kloubní výživu jsem teď dávala Chassoton, ale už došel, tak nedávám zatím nic, občas morkové kosti, nebo kus syrové flákoty na kosti, ať se s tím popere, jinak krmím většinou Vetamix hovězí hrubomleté, nebo s droby a když nemám, tak z normálního krámu kuřata, slepice....
No má se pejsek líp než já, mě vržou klouby a zelenině taky moc nedám

Mika
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 13:45
- Nahlásit

diky moc za odpovede, vidim ze je to s tymi vitaminmi asi ok...

este mi napadla jedna vec, mozno mi budete vediet poradit... ako som pisala sem - tam kupujem psovi bud prasaciu nozku alebo koleno s chrupavkami, ktoru obhryzie - kost vacsinou necha, lebo je tvrda a nechcem aby mi v byte smrdela dalsi tyzden kym ju zozerie, tak mu ju hned beriem. No otazka znie, ci z tej chrupavky nieco ma. Pretoze vacsina z vas veprove maso vari - aky je postup? co je to ten sucl? inak co sa tyka suroveho veproveho.. nikde som tu citala, ze v Cesku sa momentalne ta Auzejskeho choroba nenachadza, takze by to malo byt ok nie?

a este jedna vec na pobavenie.. dnes som v knihkupectve citala knihu o zdravej vyzive psov a tam pisali ze varene chuti psovi viac ako surove...a este upozornovali, ze surove teraz prichadza do mody, ale ze sa tym nemaju nechat zlakat, ze je to pre psa nezdrave...

inak redhead u mna je to presne rovnake maso nejem skoro vobec a zeleniny si teda tiez velmi neuzijem

Silwuska
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 13:49
- Nahlásit

Mika
Mika...sulc je huspenina vznika prave dlhyyym varenim tych prasacich noziciek...ked sa rozpadne koza das zachladit a mas huspeninu...klasika...takze s tej chrupavky uz nema prakticky nic kedze sa vsetko vyvari do tej huspeniny...koli vapniku mozes davat rozne ine kosit, spikove a pod...
ajuzskeho choroba sa v sucastnosti v cechach ani na slovensku nenachadza, a uz vobec nie v kontrolovanych chovoch...zalezi odkial mas zdroje masa...

Mika
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 14:02
- Nahlásit

Silwuska

diky za vysvetlenie maso kupujem v masiarstve na nasej ulici tak verim ze oni to maju z kontrolovaneho chovu

co sa tyka tej otazky na chrupavku, tak som skor myslela, ze pes poziera to koleno resp. nozku surove: teda ci ten kolagen pritomny aj v surovom stave, alebo ho musim "vyvarit"
skusim to urobit aj ked to bude pre mna velka obet, kedze varene bravcove maso je pre mna jedna velka trauma.. nehovoriac o huspenine brrr

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 14:13
- Nahlásit

proč já nejsem pes na Barfu

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 15:11 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Terri
ale, prosim tě, vždyť by jsi trpěla, že nemáš tu eňoňuňo vyváženou GRANULOVANOU stravu....

Jinak já přidávám mixiovanou zeleninu, ale oni my to moc nechtěj žrát, takže půjdu do roboranu a dávám řasy a někdy i korály. Plus sem tam jak si vzpomenu pangamin.. jeden mi pak ovoce nežere vůbec, druhej miluje cokoliv, takže co je doma a co mi padne od ruky. Pak taky kostičky mají rádi. Někdy zakápnu olivovým olejem, někdy dám vajčko. na klouby teď nic nedávám,a le občas udělám nožky vepřový..

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 08:40
- Nahlásit

Montik
le, prosim tě, vždyť by jsi trpěla, že nemáš tu eňoňuňo vyváženou GRANULOVANOU stravu....
jistě, já si na konzervy a suchary potrpím

tož našla jsem tu spoustu inspirace, ale nevím, jak pak vysvětlím studené večeře doma

Jo a já dávám ještě zvlášť tvaroh nebo jogurt

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 08:57
- Nahlásit

Mika
S tou traumou sme na tom rovnako mne hlavne vadi puch masa ked sa vari...ble...ale ved co by sme pre tie hnusoby chlpate nepodstupili ze??

Nieco o kolagene a huspenine tu http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=5&t=1768&st =0&sk=t&sd=a&hilit=huspenina

Inak pridavam este Fitbarf Sensitive od barona, a mame objednany aj micro mineral...raz za cas davam kvasnice, raz za cas kalcium v prasku (mam jedneho seniora s dlhou chrbticou a stena vo vyvine), semo tamo aj Roboran, cesnak,med, oriesky, lanove semiacka, olivovy olej, vsetka zelenina a ovocie (ak pes "nechce" tak pomixovat na padrť a hotovo"), tvaroh, vajicka, acidko...a urcite este nieco ale nenapada ma

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:02 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Silwuska
(ak pes "nechce" tak pomixovat na padrť a hotovo")

Hm..to je hezký...já to takhle taky praktikuju, ale pak mi ten jeden pablb nežere ani přílohu a vybírá jen maso (neptejte se jak, i řádně zamíchané hrubomletý vybere Proto musím objednat nějakej ten přídavek..

ALL

Mám dotaz, roboran nebo mikro minerály nebo obojí???? Je v tom nějakej rozdíl nebo je to stejné (plus mínus) Stačí dávat jedno z toho nebo střídat obojí??

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:14
- Nahlásit

Montik
no ak to fakt nezozere ani za toho boha ziveho (jo vim aj take mrchy su) tak potom ako dobre nahrada je ten fitbarf od barona...to mam vlastne ja a chrstnem s toho vzdy ked sa mi nechce alebo nemam cas struhat zeleninu a ovocko...

roboran a mikromineral...zlozenie neviem, ale ak uz mas doma oboje tak kludne striedaj...neviem ake je davkovanie mirkomineralu...ak sa estelen rozhodujes co kupit, tak zatial mam skusenosti iba s roboranom a ten by mal mat zastupene vsetky potrebne zlozky, dava sa 1-2 krat tyzdenne...

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:15
- Nahlásit

Mončo taky bych zkusila toho barona a fitbarf.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:16 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit

Montik
Jo a od barona ma este napadla ta granulovana karotka...tiez dobra vecicka...

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:20
- Nahlásit

jana33

no já právě nevěděla, ale víc se mi líbí ty mikrominerály a ten fitbarf každopádně... On jako někdy i něco sežere, ale nesmí tam toho mít moc a musí mít fakt hlad, což je dost naprdlačku, že....Hajzlik bílej pubertální...

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:22
- Nahlásit

Montik
No ten Fitbarf by byl asi nejlepší. Zkusila bych to a kdyby nechtěl žrát ani Fibarf,tak bych ho buď zabila nebo objednala mikrominerály

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:22
- Nahlásit

Silwuska
Díky, prozkoumám, dohledám..Díky bohu za Barona, že??

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:23 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

jana33
Myslím, že to zabití je velmi reálné... Ty jo, to by byl doma klid....

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:23
- Nahlásit

Montik
Mám dotaz, roboran nebo mikro minerály nebo obojí
Není třeba přehánět, určitě stačí jedno (obzvláště pokud jedno nebo druhé obsahuje totéž).

mne hlavne vadi puch masa ked sa vari
A proto nevařím, ale dávám syrové

All
jak to tak tu čtu, tak vaši psi se fakt co do jídla mají lépe než hodně lidí

jana33
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:24
- Nahlásit

Montik
By ses nudila

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:31
- Nahlásit

Terri
A proto nevařím, ale dávám syrové
amen sestro, ale zas huspeninu za surova nevykuzlim

Montik
Díky, prozkoumám, dohledám..Díky bohu za Barona, že??
Jojo...v tomto mate nasi cesky bratři hodne navch...

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:33
- Nahlásit

Silwuska
ale zas huspeninu za surova nevykuzlim
mno to ne já mám místo nožek hrtany

Silwuska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 09:40
- Nahlásit

Terri
hrtany
blue to ne...to uz je namna moc...

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 10:21
- Nahlásit

jana33

to je fakt....

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 12:02
- Nahlásit

Silwuska
hrtany
blue to ne...to uz je namna moc...

tak s tym ja naopak nemam ziaden problem... vadi mi len ten smrad vareneho masa

hrtany dostava tak dva krat tyzdenne, tak to mozno aj bude stacit namiesto tej hu-hu-hu-husepniny

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 12:20
- Nahlásit

Mika
vadi mi len ten smrad vareneho masa
no přesně proto všecko syrové a když vařené, tak jen lidské
hrtany dostava tak dva krat tyzdenne, tak to mozno aj bude stacit namiesto tej hu-hu-hu-husepniny
taky doufám, neb vařit hodinu nohy se mi nechce

Meta
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 12:25
- Nahlásit

smrad vareneho masa
ach vůně domova...to já začínám slintat
Vaří se ovárek, jablíčkový křen je připraven...šmánkote, mám hlad...

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 12:31
- Nahlásit

Terri

myslim ze sa mu na tie nozky vykaslem a kupim mu ten praskovy kolagen, nukala mi ho minule lekarnicka ze je pre ludi, ale mozem dat aj psakovi v pohode ako aj moja laska k nemu ma svoje hranice a tie hranice su niekde okolo hrnca v ktorom plava rozvarena prasacia noha

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání