Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / agresivita po kastraci
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:02
- Nahlásit

blanulinka1
. A hlavně mě rozčiluje ten přístup - je známej tak k němu půjdeme...
takovejch lidí je ještě se chlubí..mno jo...
verunicicka
hele já mám čubu kastrovanou po prvním hárání a řekla bych že jako po "kastraci"taky blbla...ale úvozkovky píšu záměrně páč to bylo věkem....taky dostala svoje a byl klid..taky bych se mohla psát zsa psi po operacia chilovky bejvaj agresivní..je po operaci a chodí skoro 3 měsíce na vodítku...,a taky se těším až jí zapřáhnu

Džuska
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:20
- Nahlásit

verunicicka

http://www.vetkolma.cz/

Taktiež doporučujem ;) Moja má skôr po kastrácii problém s reakciami iných psov na ňu...to je asi normálne, len dúfam, že mi ju raz niekto nezakusne!

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:45
- Nahlásit

blanulinka1
se sem trošku vložím , mně ten nejmenovaný veterinář právě taky zachránil psa a několikrát a navíc skoro zadarmo. Otázka je, pokud to byl opravdu on, kdo tohle navrhl, nakolik se od té doby změnil. Sláva udělá hodně. Je pravda, že za ním chodí stále hodně lidí jako k odborníkovi. Já sama jsem si jako letitej štamgast jistá, že by na mě šméčko neudělal. Ovšem pokud se změnil tímhle směrem, je možný, že jede u nových lidí na kšeft. Nevím, já už tam nechodím, dobrat se přímo jeho, když jsi se psem v průseru je celkem nemožný a k nikomu jinýmu bych tam nešla. Proč to píšu - protože pokud je to jejich první pes a vypadá to, že jo a vědí kulový, tak jim mohl být doporučen a nešli tam na základě toho že mu baba hrála v tydlevízi, ale proto, že on býval fakt klasa a férovej dochtor. Aspoň já ho tak znám z tý doby.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:46
- Nahlásit

sarax

se těším až jí zapřáhnu

bude tahat vozík s pívem??

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 07:40
- Nahlásit

PetraK
No říkám, já mu neodpírám jeho zásluhy, ale tenhle názor v souvislosti s konstatováním o "slavnosti jeho manželky"... mě fakt zvedlo ze židle... tak jim mohl být doporučen no nevím, i kdyby... tak bych se stejně snažila najít si někho, nechat si doporučit někoho, ne z druhé strany Prahy...z Újezda do Horoměřic je to fakt porádnej kus... a pokud by se něco stalo...Už je vidím jak hodinu projíždějí zácpy po Praze s nemocným nebo zraněným psem...

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 07:48
- Nahlásit

blanulinka1

Už je vidím jak hodinu projíždějí zácpy po Praze s nemocným nebo zraněným psem..

predokladam,ze by jeli na nejblizsi kliniku.

Já když nad tím tak přemejšlela,kdyby se psovi něco stalo (v okolí bydliště) tak jestli bych valila na Stodulky nebo radši na kilometr vzdálenou "slavnou" kliniku ... ??

Nevím,asi bych se rozhodovala,podle toho,jak by na tom byl pes

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 07:55 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Bassi
No to každopádně...proto si myslím, že na běžný očkování apod. je zbytečný jezdit "ke slavnýmu doktorovi" na druhou stranu Phy... Nehledě na to, tahat psa po kastraci přes celou Prahu, když už i tak toho má dost...

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:03
- Nahlásit

blanulinka1

na běžný očkování apod. je zbytečný jezdit "ke slavnýmu doktorovi" na druhou stranu Phy.

jop,to je pravda ...

ale na kastraci bych psa svěřila tomu,komu opravdu věřím,i když je to pro ně,v dnešní době,rutinní zákrok

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:09
- Nahlásit

Bassi
ale na kastraci bych psa svěřila tomu,komu opravdu věřím,i když je to pro ně,v dnešní době,rutinní zákrok
tak tak...ale to by mi ten doktor nesměl říct, jakto že jdu až po hárání

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

blanulinka1
No když ono se k němu za starých dřevních bezslávových časů jezdilo klidně až z Boleslavy, protože dokázal pomoct. Fakt nekecám. ale to je fučík, to ten problém pochopitelně nepořeší. Otázka je, aby to nebylo jak s Archiem ten na cvičák taky chodí, nebo chodil a Peter ho zmáknul, ovšem s paničkou byla tak jako potíž. Na psa absolutně nestačila. Ach jo, RR chce každej a přitom by to měl být pes na předpis a ne pro kdekoho.
Bassi
kdyby se psovi něco stalo (v okolí bydliště) tak jestli bych valila na Stodulky nebo radši na kilometr vzdálenou "slavnou" kliniku

když si Ešus podříznul tu nohu valila jsem na naši místní veterinu i když k nim moc velkou důvěru nemám, ale než aby mi vykrvácel jeli jsme tam, protože i o dva kiláky vzdálenější klinika mi v ten moment přišla daleko. Modlila jsem se, ať to dobře dopadne. A naštěstí vono jo.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:30
- Nahlásit

Bassi
blanulinka1
já jezdím i na očkování do Prahy a to to mám 60km a ještě z toho kus po Jižní spojce.... v tomhle teda jsem asi divná, ale raději pojedu tam, kde jsem spokojená, psi v klidu než k našemu místnímu "felčarovi", co od něj má každý druhý pes po očkování potíže atd. ...a s problémama jedu opravdu jen a jen ke svému ( pokud se něco nestane mimo ordinační hodiny, to bych pak volila nejbližší kliniku a tu máme ve Stodůlkách)

Takhle bych to neviděla... mám kamarádku, které zde probíraný veterinář zachránil psa, když už mu nikdo nedával naději a druhému prodloužil život ( upozorňuju že plnohodnotný) o několik měsíců. Ono taky záleží, jestli lidi byli jen na jeho klinice nebo přímo u něj a jak jim to vlastně kdo podal, což se nedozvíme, protože je to "jedna paní povídala"

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:31
- Nahlásit

PetraK
Ono většinou tyhle problémy bývají na druhé straně vodítka, ať už vědomě nebo nevědomě... Pokud si člověk nechá říct a "dodržuje léčbu" většinou to pomůže

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:32
- Nahlásit

PetraK

hele ,ja se uklidnuji tim,ze uz nejak trh ztraci zajem o stenata RR,takze snad je vlna na ustupu

njn,ted uz je to jen o paneccich,jestli si nechaj poradit ...

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:35
- Nahlásit

brut

souhlasim,ja taky s kazdym problemem jedu na "svou" kliniku ... psa tam znaji .. ale rikam,kdyby bylo nejhur .... asi bych volila nejblizsi .

Ja se zminovaneho doktora zastavam ... zname zachranil fenku RR,kterou srazilo auto ...
Na druhou stranu jsem uz dostkrat slysela,ze kdyz k H. ,tak opravdu jen k nemu,jinak ...

ale jak pises,to je JPP

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:37
- Nahlásit

Bassi
no jak jsem viděla těch 20 (?) novejch inzerátů v PPČ (?) jak nové vrhy tak zadávání... pravda...teď se trh orientuje na jiné "zrzavce"...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:38
- Nahlásit

Bassi

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:40
- Nahlásit

Bassi
brut

no to je právě otázka, jestli tuhle radu dal opravdu on. Ono fakt se dostat přímo k němu je skorem jako zapsat se do pořadníku na byt za totáče . I na něj se ale najdou a i tehdy našly negativní odezvy. Já sama si nemůžu stěžovat a kdyby to nebylo o tom, že jednou je tam Franta,pak Pepa a potřetí Růžena, takže pokaždý má v péče mýho psa někdo jiný a ne jeden člověk,který bude psa znám a bude znát i případnou podstatu problému, tak tam jezdím pořád, protože k němu mám opravdu důvěru-byl to první doktor, který dal po ŠESTI!! letech Murphyho do pucu a to tak že dokonale, pak mi ho dvakrát vytáhnul hrobníkovi z lopaty.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:45
- Nahlásit

Bassi
ta módnost plemen mě fakt ničí. a to mám jednoho takovýho módnistu doma. Když se vybíral pes, tak to víš, že RR byl hnedle ve výběru. Měl "smůlu" budoucí páníček, že jsem měla víc než poradní hlas . Mám totiž takový názor, že při výběru psa by měl vzít člověk do úvahy i to, že si může vybrat pesana potížistu a tak musí zvážit, jestli pak bude mít fondy (fyzický a psychický) na to, aby případnou potíž v daném plemeni a velikosti zvládnul. Takže jsem mu to postupně škrtala a škrtala..... až je doma Zrzavohubec

Bassi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:45
- Nahlásit

PetraK
njn,jenže většina majitelů tento přístup nemá ... spíš je to : jéééé,no ten je krásnej,já ho chci!

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:47
- Nahlásit

blanulinka1
nezlob se na mě, ale pokud hledám veta, ke kterýmu nejdu jen na očkování, tak si vybírám podle jeho jména a ne podle jména jeho "superslavné" manželky...Veterinář si své jméno získává jinak, než tím, že se ožení....
Tento konkrétní veterinář měl své jméno daleko před tím, že tato konkrétní herečka si vůbec pořídila psa a začla k němu chodit...
A tyhle názory na kastraci má spousta vetů, když už se má předejít problémům s mléčnou žlázou, tak se doporučuje kastrovat co nejdřív - já mám naštěstí psa, takže nemusím nijak řešit, jestli se s tím ztotožňuju nebo ne

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:49
- Nahlásit

verunicicka
a naprostý souhlas s ostatníma, ta čuba nebyla zvládnutá ani předtím, tak tohle je jen vyústěním problémů... Je to prostě o výchově a přístupu ke psu. Jaký si to udělám, takový to mám...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:05
- Nahlásit

Mel
Víš, ono mi to celkem vyznělo, že oni o něm "před" neměli ani páru... že šlo spíš o to, že je známej z tv a kvůli ní, ne pro jeho zkušenosti a to mě rozčiluje... Když se tak jendou prosadí nějakej řezník...

Džuska
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:16
- Nahlásit

S tou kastráciou...naozaj je pravda, ako píše Mel, že kastrovať pred prvým háraním kvôli prevencii rakoviny mliečnej žlazy je naozaj bežný názor každého druhého veterinára. Ja ho absolútne nezdielam, ale už som si zvykla, že vetovia sa na vec pozerajú tak trochu z iného uhla. Každopádne ma ale táto "rada" od veta vôbec nezaskočila, počula som ju veľa krát...

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:37
- Nahlásit

blanulinka1
no, to sice možné je, ale nemění to nic na tom, že Herčík je dobrej doktor a znám lidi, kteří k němu chodí už 15 let a v životě by k jinému vetovi nešli...

Bassi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 21:57
- Nahlásit

verunicicka
ahoj,tak paní už se ozvala,takže jsem ji předala kontakt,tak snad je vše na dobré cestě

verunicicka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2008 19:37
- Nahlásit

Bassi
joo, psala, že byla někde mimo. tak jsem zvědavá, jak se to vyvrbí..

cat
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2008 22:57 - Změnil/a: cat
- Nahlásit

ježiš... já jsem hňup... už podruhé tady opravuju příspěvek, který patřil do jiného fóra nevšímejte si mě

Bassi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 09:26
- Nahlásit

verunicicka

tak jsem dostala zprávu,že se paní ozvala i výcvikáři

Radecha
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2008 09:41
- Nahlásit

K té kastraci...vím že je to tady ožehavé téma, ale kastrace jako taková není černobílá. Záleží kdy, jak a proč se provádí. Podle toho může pomoci nebo uškodit.

Pokud jde o zdravotní hledisko, časná kastrace signifikantně snižuje riziko tumorů MŽ (a samozřejmě pyometry, pokud se dělá kompletní OHE) fen. To je realita. Čili pokud někoho zajímá toto hledisko (jak fenu, na které nechce chovat, uchránit před nádory mléčné žlázy a dalších "ženských problémů"), je kastrace řešením. Neřeším zde otázku "etiky a přirozenosti", jen konstatuju prostý fakt, že tento efekt je potvrzený. Vedlejší nežádoucí zdravotní účinek může být ta inkontinence.

Pokud jde o problematické chování, i zde může kastrace jak pomoci, tak uškodit. Pokud jsou k sobě agresívní dva zvířata stejného pohlaví a vykastruje se jedinec, který se jeví dominantní, pravděpodobně to spíš uškodí. Pokud se vykastruje jedinec "slabší", zvětší se hierarchický odstup mezi zvířaty, která si lépe uvědomí svoji pozici a může to naopak pomoci.

Ale je samozřejmě důležité nejdřív zjistit, co přesně se mezi zvířaty děje a jakého původu konflikty jsou (protože zdaleka ne všechno problematické chování je opravdu dominantní agrese, i když si to majitelé často myslí), a navíc i tak na vlastní zákrok reaguje každý jedinec individuálně. Kastrace není všemocná, ale v odůvodněných případech může pomoci.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání