| Autor |
Zpráva |
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:10
- Nahlásit
Známá má fenku, která se dala hned po prvním hárání vykastrovat. Je to tak cca 2 měsíce. předtím ještě stihla falešnou březost. no ale po kastraci se úplně změnila. je agresivní na psy, fenky a dokonce se vrhá i na štěňata. na cizí i ty, které zná. některé psy se snaží nakrývat a když není po jejím, vypukne bitka. je to normální?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:11
- Nahlásit
verunicicka
u dominantnich fen je tento jev po kastraci popisovan
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:14
- Nahlásit
dejavu
a srovná se to, nebo je to trvalý následek?
páč jim bylo na cvičáku doporučeno přerušit lekce, než se srovná. a ona pořád nic...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:44
- Nahlásit
Nevim o tom, ze by to samo nekde odeznelo Moznost je jednak v kazenskem vycviku a pak v serotoninove lecbe, kt. snizuje agresivitu i u psu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:50
- Nahlásit
dejavu
omlouvám se za těžký O.T., jen se potřebuju zeptat - nevíš stránky NO v nouzi nefachají, nebo je chyba u mě? Chtěla jsem tam hodit informace o tom pesanovi, co jsem o něm dneska psala, ale píše mi to, že to je zablokovaný
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:51
- Nahlásit
PetraK
zkusila jsem to ted otevrit, funguje mi to, odeslat vzkaz tam taky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:54
- Nahlásit
dejavu
asi jsem byla někde jinde, teď jsem našla tyhle stránky:
http://ovcak-v-nouzi.ic.cz/index.php
je to to pravý?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 15:56
- Nahlásit
verunicicka
páč jim bylo na cvičáku doporučeno přerušit lekce, než se srovná
To je super rada. Jednu takovou paní taky znám: pes jí začal vyjíždět po psech, a rada experů v rodině jí poradila, ať se chvíli vyhýbá psům a cvičáku, než se to srovná.
Už je to tak deset měsíců a porád se to ňák nerovná a paní je na prášky.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:12
- Nahlásit
Walda
no fenka je rhodesky ridgeback a v jejím případě se ani nedivím. už před kastrací museli pořídit elektrický obojek, protože byla jen těžko zvladatelná (na cvičák s ní chodili od malička a tam byla vždy jako beránek,kdekoliv jinde majitelku naprosto ignorovala), ale po kastraci je naprosto nepříčetná. přijeli k nám na návštěvu (našeho pesana vždy milovala) a na seznámení s naším novým štěndem. jako přivítání se mi vrhla na štěndo a horko těžko jsme jí z něj sundavali. po našem taky startovala, ale nějak se srovnali. Chápu majitelku, že je to o nervy. každý venčení je utrpení, páč z fenku je opravdu bestijka. mmch diagnostikovali u ní nějakou nemoc (nevím přesně co, ale musí dodržovat životosprávu a nemůže být chovná i když je s PP, během měsíce šíleně zhubla a vypadala strašně) po léčbě a následné kastraci nabrala tak 15 kilo a vypadá jak psí kulturistka. takže udržet jí je opravdu síla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:18
- Nahlásit
verunicicka
diagnostikovali u ní nějakou nemoc (nevím přesně co, ale musí dodržovat životosprávu a nemůže být chovná i když je s PP
no nevim k čemu by bylo množit na tak povahově problémový feně.
Jinak bohužel nevim,asi nebude moc cesta zpátky. ,at žije tak oslavovaná a propagovaná kastrace!
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:20
- Nahlásit
verunicicka
mno to ze je to RR neni diagnoza ,ze jo ... Problem bude spis na druhe strane voditka ...
Je pani z Prahy? Doporucuju zajit k nekomu ,kdo plemeno zna a UMI poradit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:20
- Nahlásit
verunicicka
Tak promiň,ale jestli na štěně ( a štěně byla,když jí kastrovali hned po prvním hárání) pořídili elektriku,protože jí nezvládali,tak to je o majitelích a ne o psu. Předpokládám,že se hormonální nerovnováhou zhoršilo jen to,co už tam dávno bylo a hodně to bude asi i o autoritě a vztahu k paničce (pokud na cvičáku šlapala,ale jinde na paničku dlabala). Být jimi,tak si v první řadě najdu jiný,ale kvalitní cvičák nebo ještě lépe pro začátek individuálního cvičitele.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:22
- Nahlásit
Bassi
je z Prahy. právě že jsou nešťastní, takže uvítají jakékoliv rady, které se jim u veta ani na cvičáku nedostává
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:22
- Nahlásit
jana33
bohuzel...souhlasim . Je to presne jen o oblibenosti techto plemen ne kazdej na to ma
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:23
- Nahlásit
verunicicka
hele at se mi ozve,dam ji kontakt na lidi ,kteri ji opravdu pomuzou ! jeste si myslim neni pozde,je to mladas
mail je petakonig@gmail.com
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:24
- Nahlásit
verunicicka
Hafbezobav dělá hodně RR,ať se zkusí obrátit tam.
Bassi
Bohužel, RR jsou krásný psi,ale polovina,co jich potkávám jsou absolutně nezvládnutý,protože si je pořizovali lidi,co prostě chtěli "toho psa s pruhem". A oni to nejsou zrovna úplně jednoduchý psi
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:25
- Nahlásit
davidkova renata
tak ani při koupi nebylo prioritou množení, spíš jim šlo o to, aby byl znám původ a měli nějaký jistoty. a kastrace byla doporučená od veta. aby se nestala nehoda a fena nezabřezla, což by jí vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu způsobilo další komplikace
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:25
- Nahlásit
jana33
jj ...mam v planu pani odkazat na Petera a spol .
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:26
- Nahlásit
Bassi
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:27
- Nahlásit
Bassi
kontakt odeslán. děkuju.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:29
- Nahlásit
takže vlastní zkušenost nikdo nemá?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:32
- Nahlásit
verunicicka
ale ano ma,jenze bohuzel uz z toho co popisujes se neda radit po netu a ani to neni k dobru veci ...
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:36
- Nahlásit
Bassi
tak tenhle názor se mi líbí
doufám, že se ti ozve, když jo, dáš mi echo?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:38
- Nahlásit
verunicicka
jasne ... ja uz psala Peterovi ,vi o tom
|
Bublinka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:44
- Nahlásit
u dominantnich fen je tento jev po kastraci popisovan
A u tech, co dominantni nejsou? Ja mam taky fenu RR, a prave porad zvazuju, ze ji necham kastrovat, je papirova, ale stenata nechci, ma za sebou 1. harani a ted celkem brutus falesku, kdy mliko tece horem dolem, ale dost se bojim tech povahovych zmen... Kdykoliv ctu nejakou diskuzi, tak je to pul na pul ... jednem se fena vubec nezmenila, a druhejm bud ztloustla, zlenivela, zagresivnela...
Ja mam litaciho blazinka, takze kdyby se miniaturne zklidnila, tak by to nevadilo, ale gaucaka bych z ni rozhodne nechtela... a agresivni mrchu uz vubec ne... ja vim, ze je to tezko radit, protoze dopredu clovek nevi, jakej dopad to bude mit zrovna na toho jeho psa... tak prave furt nevim...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:49
- Nahlásit
davidkova renata
at žije tak oslavovaná a propagovaná kastrace
promiň, ale to není pravda, já jsem měla kastrovanou velmi, ale velmi dominantní fenu, a povahově se nezměnila k horšímu, a ani ta druhá, co mám ....zůstala pořád stejně hodná....tohle není o kastraci, to je o výchově
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:52
- Nahlásit
Bublinka
bude to mít dopad takovej, jakej dovolíš...lidi, zhysterčení z internetových diskuzí, se ke kastrátům začnou chovat jak k mimozemšťanům, a zvířata jsou z toho pak na palici...a pak to tak vypadá...
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:53
- Nahlásit
Ebony
souhlasím ...
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:56
- Nahlásit
Ebony
nesouhlasím. chovali se k ní pořád stejně. dál navštěvovali cvičák, všechno stejný. změna v chování k feně žádná
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 16:57 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
verunicicka
jenze podle toho ,co pises ji nezvladli uz davno predtim .. A od toho se odviji vse
|