| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:20
- Nahlásit
Ahojda všem, potřebovala bych trošku podpory...
Máme roční feňulku, zbaští všechno, co vidí. Celý den byla OK, chtěla si hrát, chuť k jídlu normální... zkrátka nic, co by navědčovalo, že jí něco je. Pak jsme večer šly na prochajdu, u lesa se mi utrhla ze stopky a snad 15 minut řádila po lese. Tak jsem chodila po zvuku a hvízdala. Když jsem ji našla, byla taková skleslá, nechtěla moc jít, hrozně funěla... při pokusu o posazení hrozně brečela. Myslela jsem, že si někde špatně šlápla a že je prostě jen uhnaná, ale doma nám to přeci jen nedalo a zavolali jsme našemu vetovi. Vítala ho, ale chodila taková nahrbená. Prohlídl ji, zkoušel ji změřit teplotu, ale to už ji bolelo. Jinak páteř, nohy, všechno OK. Akorát se mě ptal, jestli ji něco neštíplo, že má překrvený spojivky. Pak když ji ale zkoušel otočit, tak hrozně brečela, museli ji otáčet na záda dva, brečela, rafala kolem sebe a to k němu vždycky chodila ráda - hnala se do ordinace, jak splašená... Při tom otáčení se mu i počůrala a v moči našel krev. Verdikt - otrava nejspíš jedem na krysy. Dostala několik injekcí, špatně se jí srážela krev, takže i léky na bolesti a srážlivost krve. Na kontrolu máme jít zítra. Přiznám se, že se mi udělalo hrozně zle a že si pořádně celou návštěvu ani nepamatuju. Potřebovala bych slyšet nějakou podporu, že to zvládne. Po tom, co jsem četla v diskusi, je mi ještě hůř. Viďte, že to zvládne...
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:27
- Nahlásit
palma1
před nedávnem se mi stalo něco podobného, fenečka má dle mého velkou šanci se z toho dostat, je mladá...přečti si u mě na webu www.pitbullarwen.estranky.cz v sekci život s arwen, co se stalo nám....příběh nekončí dobře...jak je na tom fenka teď?
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:33
- Nahlásit
spí... chuť k jídlu má pořád. právě jsem jí dala kapičky kanavit na piškotu - zblajzla je a chrupe dál... po těch lécích na bolest spí normálně, lehla si, může si sednout. otázka je, jak moc je to ovlivněno těma lékama...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:36
- Nahlásit
veterinář nám řekl, že to musela sežrat už dřív - prý tak včera nebo předevčírem. nezvracela, byla normálně veselá... zkrátka jsem si ničeho nevšimla. ona je taková popelnice, sežere všechno, co vidí, tak ani nevím, kdy a k čemu čmuchla
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:37
- Nahlásit
neboj, jde jen o tom, aby přetrpěla vstřebávání jedu a protilátky. Fakt si přečti to u mě, nejsem veterinář, ale mám dojem, že za pár dní budete v pořádku a šťastní
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:45
- Nahlásit
už jsem to četla, moc děkuju za podporu, potřebovala jsem slyšet, že to dobře dopadne. Andýska je mi moc líto. Jsem ráda, že to dopadlo dobře s Arwen
Lady ale žádnou kanilu nedostala... jen 4 injekce - teda povídal přítel, protože já musela na vzduch - nějak jsem nemohla stát... dostala prý antibiotika, K a ještě prý něco, ale nevěděl co, + prášky proti bolesti. Zítra mám odchytit moč a změřit to nějakým papírkem a donést výsledky. Mám o ni hrozný strach... Ale to znáš... Pořád na ni musím chodit koukat, jestli dýchá.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:48
- Nahlásit
palma1
on by jí i ten náš vet píchl normálně injekci, ale protože té protilátky bylo hodně, šlo to tou kanylou (nebo kanilou, nevím jaký y/i) buď ráda, že jste stihli veta....zvládne to, neboj.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:50
- Nahlásit
tak moc děkuju - tohle jsem potřebovala slyšet...
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 22:53
- Nahlásit
tak dej pak vědět, jak běháte...co je lady za plemeno?
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:12
- Nahlásit
určitě dám - je to bíglík - se všema bíglíma vlastnostma
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:14
- Nahlásit
palma1
raději vychovat 10 pitcbulů než jednoho bígla...to je moje motto tak já si tu zprávičku o tom jak běháte ohlídám, pa
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:22
- Nahlásit
jo jo - taky jsem si říkala, že bígl nebylo to správný rozhodnutí - je to pěknej čertík, ale nevyměnila bych ji za nic na světě, i když mě často přivádí k šílenství.
určitě napíšu... jinak tady je jedna z posledních fotek. poslední, narozeninovou, jsem ještě nestáhla
měj se moc krásně, pa.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:24
- Nahlásit
palma1
krasavice, a určitě je to bojovnice a zvládne to.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:30
- Nahlásit
DÍKY!!! určitě jo to zvládne, musíme pro to udělat úplně všechno...
PS: a bojovnice je, jsem samá modřina poslední dobou si totiž zamanula, že se mnou bude mít štěňata a nenechá si to rozmluvit. pokaždý mě laškovně štípe předníma zubama
|
Míša84
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:32
- Nahlásit
arwen
Moc se omlouvám,že sem lezu, a mluvím od tématu, ale podívej se prosím na svoje stránky do návštěvní knihy.
palma1
Jinak pejskovi přeju, aby se z toho brzodostala bylo mu dobře.Naše Dixi je taky taková popelnice,takže z tohohle mám taky strach.držíme pěsti a packy
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:37
- Nahlásit
Míša84
moc díky
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2008 23:40
- Nahlásit
palma1
tak a te´d si vem že takhle laškovně tě kouše malej pitbull
Míša84
jů, tak jsem tam koukla, doufám, že jste to nebyli vy, co na nás křičeli, abychom si chytly ty raťafáky. je tam krásně...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 00:16
- Nahlásit
palma1
otravu jedem na krysy znám moc dobře... naše babača jí přežila dvakrát ... tak držím palce, ať se z toho feňulka brzy dostane
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 04:04
- Nahlásit
palma1
Trošku nemůžu spát, tak ti hledám nějaký věci... Co vitamín K? Prý je důležité ho podávat při otravě jedem na krysy. Nevím, jak to funguje, tak ti obšlehnu nějaký věci z jiných diskuzí...
Jo, tyhle jedy na krysy, antikoagulační rodenticidy, fungují tak, že zablokují regeneraci vitamínu K v játrech. Aby se krev srážela, na to jsou potřebný bílkoviny, co se v játrech tvoří, a k jejich správné tvorbě je vitamín K nezbytností. Normálně se recykluje, takže je ho pořád dost, ale když dojde k otravě, tak se jenom spotřebovává a tím pádem po několika dnech úplně dojde a potom se krev prostě nesrazí.
Smrtelně jedovatý to není za předpokladu, že by pejsek dostal vitamín K hned po tom, co to sežral - jelikož se tak nestalo, i když ho dostává teďka, bude zase pár dní trvat, než se v játrech nasyntetizujou ty nový srážecí faktory....
Jedno celé téma.....
A další tady na czpsoi....
Každopádně držíme osm paciček a dvě pěsti bíglíkovi, aby se uzdravil...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 08:23
- Nahlásit
Co vitamín K?
bullvnouzi
Dyk píše, že jí kapala Kanavit na piškot.
Držím palce, palma1, vylížete se z toho, neboj.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 08:30 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Držíme palce a tlapky, ať to Lady zvládne...
bullvnouzi
dostala prý antibiotika, K a ještě prý něco, ale nevěděl co, + prášky proti bolesti.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 08:31
- Nahlásit
Mucholabka, Eimy
Jsem slepá.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 08:52
- Nahlásit
palma1
ahoj , věřím, že to fenečka zvládne. Držíme doma všichni palce, lidský i psí....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 11:34
- Nahlásit
palma1
Naše smečka nedávno přežila otravu karbofuranem. Vypadalo to dost beznadějně, ale vyhrabali se z toho všichni. Jedna známá chovatelka mi tenkrát radila jakési homeopatika, která zachránila život jejímu šelťákovi po otravě jedem na krysy. Mám ti zjistit název? Nevím jak moc důvěřuješ takové léčbě....
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 11:43
- Nahlásit
Jejda - když to tak pročítám, říkám si, že by možná neuškodilo mít doma v pohotovosti ten vit. K - Kanavit. Našla jsem ale, že je pouze na předpis:
Kanavit je na lékařský předpis, lahvička 5 ml. Dávkuje se 1 - 2 kapky na litr vody.
Nebo jde sehnat vitamín K i bez předpisu?
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 13:03
- Nahlásit
Nám takhle otrávil našeho dobrmana domácí. Bylo to na štědrý den, když přišly první příznaky. Šli jsme ven, on kousek ušel, zastavil se, sednul si a dál ani krok. V moči měl krev. Zabalily jsme ho s mamkou do bundy a šály a volaly jejjímu příteli, aby vzla auto a šup na veterinu. Nikdo tam samo nebyl,ale měli naštěstí pohotovost. Vetka ho prohlídla a konstatovala otravu jedem na krysy. Řekla, že mu nedává moc šanci, že to může zkusit ho z toho dostat a udělá proto všechno, ale bude to dlouhý a drahý. Samo jsme chtěli aby to zkusila. Bak dostal asi 5 injekcí, nějaký prášek do vody, asi nějaká vitamínová výživa. Musel být v teple a chodil jen na kraťoučké vycházky. Už si bohužel nepamatuju, jak to bylo s jídlem. Takže spal na gauči a v posteli přikrytý, denně jsme chodily na 3 až 5 injekcí a zhruba za měsíc byl fit. Domácímu jsme to samo nedokázali, ale jelikož Bak nosil venku košík a domácí byl před Štědrým dnem jediný kdo u nás byl a Baka krmil, musel to být on. Psa bral prostě jako zvíře u boudy a díky jeho kopanci jeho pes kulhal......
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 22:27
- Nahlásit
Dana a Day
Řekni si svému veterináři, určitě ho bez problémů předepíše.
Taky ho mám doma.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 23:39
- Nahlásit
Ahojda všem, moc díky za podporu. Už je to mnohem lepší, léky zabírají. Ráno si chtěla trošku hrát, ale hrozně brzy se unavila, tak zbytek dopolka spala. Odpolko jsme jeli k vetovi, dostala další 2 ďobance, ale krev v moči už nemá!!! Akorát se jí něco vrzlo do očí - vet povídal, že to může ale nemusí souviset s otravou, může to prý být i alergická reakc... má oči jak baset - třetí víčko skoro přes celé oko, spodní víčko úplně otočené, očička krvavá. Dostali jsme na to antibiotické kapičky a už po třech kapáních se to začíná zlepšovat. Jinak Kanavit musíme kapat dál a na injekce se k nám o víkendu vet zastaví. Ale určitě je jí o mnoho líp. K večeru už chtěla letět dokonce na prochajdu, jak kdyby se nic nestalo. Stála u branky a čekala, co jako bude a byla děsně zklamaná, že nebylo nic. Když jsem se vracela z vynesená odpadu, vítala mě dokonce výskoky na hlavu bez rozběhu, tak snad už to bude opravdu dobrý a znovu se to nezhorší.
Hanka20
lidi jsou neskutečný. soused povídal, že měl otravu psa asi před šesti roky. nějaký dobrý závistivec mu otrávil psa, ten se z toho prý sice vykřesal, ale byl pak hrozně agresivní. prý se ho ujali v nějaké chovné stanici. no a vloni napodzim mu někdo otrávil celý chov ryb... já tohle nepochopím, proč se lidi mstí na zvířatech, která za nic nemůžou???
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 10:35
- Nahlásit
palma1
vítala mě dokonce výskoky na hlavu bez rozběhu, tak snad už to bude opravdu dobrý
proč se lidi mstí na zvířatech, která za nic nemůžou
protože jsou to pokřivený a zbabělí s*áči, otrávením zvířat neriskují konfrontaci
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 17:34
- Nahlásit
palma1
tak co, jak to u vas vypada?
|